Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - MoB

Sivuja: [1] 2 3 ... 16
1
Multimedia ja grafiikka / Vs: Näytä työpöytäsi
« : 27.02.14 - klo:14.15 »


Normisettiä läppäristä. Debian Jessie 64-bit. Fluxbox, urxvt, Guayadeque ja itse väännetty Conkyscripti.

2
Multimedia ja grafiikka / Vs: Näytä työpöytäsi
« : 02.09.12 - klo:11.10 »


Tappavan tylsä shotti läppäristä. Ubuntu 12.10, Xfce4, Conky ja taustakuva hienosta tv-sarjasta :)

3
Onko jokin erityinen syy tai taho, joka pakottaa käyttämään Ubuntua Unityllä tai Gnomella? Itse en ole *buntuissani käyttänyt miesmuistiin oletuksena tulevaa työpöytäympäristöä vaan tempaissut tilalle jotain Flux-/Open-/ jne. boxia tai muuta tarpeen ja mieltymyksien mukaan.
Tosin pitää tunnustaa, että tuppaa olemaan Debiania enimmäkseen koneissa.

4
Ostin tuossa faijalle joululahjaksi halvan Verkkokauppa.comin Photonav navin ja se ainakin näkyy Linuxille ihan normaalina massamuistilaitteena (heivasin Photonavsoftan käkkylään ja heitin tilalle iGOn ja TomTomin). Eli hieman mallista riippuen kannattaa ottaa selvää mihin hakemistoon tai nimellä pitää päivitystiedoston olla. Veikkaisin että nykypäivän naveissa tämä on aika normi tapa päivittää navin ohjelmisto.

Siivottu -Storck

5
Yleistä keskustelua / Vs: Omaatko facebookin?
« : 20.12.11 - klo:16.28 »
Jaa. Ne ystävät FB:ssä voi kyllä ihan valita itse.

Toki. Vaan minkäs sille voi kun viisaina pitämäsi ihmiset paljastuvakin aikamoisiksi vajakeiksi? Seura tekee kaltaisekseen tuolla :D

6
Yleistä keskustelua / Vs: Omaatko facebookin?
« : 20.12.11 - klo:13.58 »
Pari kertaa olen jonkun imettäväisen painostuksesta sinne tunnarit tehnyt ja lähtenyt aika nopeaan kiitämään. Ei kiinnosta katsella kuinka jonkun esikoinen on kakkinut pottaan tai et joku pyytää kopioimaan seinälleen jotain hevonkukkua tai muuten on erittäin huono ihminen. Varmasti teineille kiva paikka - mua ei napostele.
Google+ sen sijaan löytyy ja siellä tulee seurattua hra Torvaldsiä, Järvistä jne.. kavereita ei siellä liiemmin ole ja taitaakin olla vain parempi niin :D

Siistitty, -Storck

7
Yleistä keskustelua / Vs: Näytä tietokonenurkkasi
« : 20.12.11 - klo:13.50 »
Tästä dataillaan tällä hetkellä eli duunipaikan datapiste. Näytöt, ohustuslaitteet jne. ja kaikki toi krääsä kuitenkin omia :D


Ja tässä jostain parin vuoden takaa kämpiltä:


hyh hyh. Näemmä tuolloin vielä tupakkikin maistunut :-\

8
Multimedia ja grafiikka / Vs: Näytä työpöytäsi
« : 14.09.11 - klo:15.19 »


Tuollainen tylsä Xfce .. *buntu 11.10.

Siisti! Pystytkö heittämään conkyrc:n näkyville?  :)

Ei ole omaa tekoa, joten en ota mitään krediittejä tuosta. Elikkäs täältä tuo löytyy : http://gnome-look.org/content/show.php/conky_orange?content=137503

9
Multimedia ja grafiikka / Vs: Näytä työpöytäsi
« : 13.09.11 - klo:15.22 »
Laitetaan nyt vielä duunikoneestakinUbuntu 11.04. Fluxbox, Conky, Gmusicbrowser, urxvt

10
Multimedia ja grafiikka / Vs: Näytä työpöytäsi
« : 13.09.11 - klo:14.01 »


Tuollainen tylsä Xfce .. *buntu 11.10.

11
Yksi vaihtoehto on toki valjastaa jokin vanha läppäri palvelinkäyttöön. Esim. itsellä on näyttövikainen EeePC palvelimena. Noissahan (ekoissa malleissa) on aika pienet SSD lätyt, mutta USB2 portteihinhan loihtii näppärästi ulkoisia kiintareita. Tehojahan noissa ei paljoa ole, mutta kyllä noilla nyt USB2:een tunkee tavaraa riittävällä vauhdilla. Ja näyttö on palvelimessa yhtä tärkeä kuin polkupyörä kalalla.
Ja sähköä läppärit ei syö nimeksikään.

12
Multimedia ja grafiikka / Vs: Näytä työpöytäsi
« : 02.04.11 - klo:20.55 »


Ubuntu 10.10, PekWm, tint2, urxvt, WeeChat, Conky
Mopo EeePC 900 miniläppäri

13
Ikkunamangereita/työpöytäympäristöjä voi asennella muutenkin kuin tyyliin xubuntu-desktop tai lxde-desktop jne. Jos em. tavalla asentelee niin silloin tosiaan tulee kaikkien ympäristöjen kavereiksi valitut softatkin mukana joka on aika ikävää kun koneella on jo entuudestaan videosoitinta, musasoitinta, tekstinkäpistelyä jne. xubuntu-desktopin sijaan xfce* ja lxde-desktopin sijaan voi asentaa lxpanelin ja openboxin.
Itsellä poistuu aina nuo xubuntu-/ubuntu-desktop metapaketit heti ensimmäisenä kun ne sisältää kaikkea turhaa ja _väärää_ softaa.

14
Laitealue / Vs: Mikä USB-Wlan adapteri toimisi suoraan?
« : 10.03.11 - klo:09.48 »
Duunikoneissa ovat nämä toimineet 10.10:llä.
http://www.telewell.fi/index.php?node_id=16986&product_id=42

Kotikoneessa testattu verkkokaupan vanhempi 54Mbit Netwjork (joku RaLink 2150 tjsp se oli) USB toimivaksi.

15
Yleistä keskustelua / Vs: Ubuntun ja Debianin erot?
« : 10.03.11 - klo:09.31 »
Erot?
Hyvin, hyvin karkeasti sanottuna Ubuntu on unstable Debian Ubuntun logoilla ja muilla omilla pienillä lisäyksillään. Eroavaisuuksia toki on kun kunnolla asioita tutkii.
Debian ei ole sen vaikeampi käyttää tahi asentaa. Jos omaat ns. tietotekniikkalukutaidon osaat asentaa ja viritellä Debiania. Jos taasen osaat lukea, mutta et ymmärrä lukemaasi ja Ubuntun "klikka hääär och sitten klikka hääär" -oppaiden seuraaminen on vaikeaa niin pysy *buntuissa.
Loppukäyttäjän kannalta se on oikeastaan täysin yhdentekevää mikä Linuxi siellä pellin alla hyrrää. Samoilla työpöytäympäristöillä ja ohjelmilla eroja ei oikestaan edes ole.

Debianin julkaisutahti on nopeutunut huomattavasti siitä mitä se joskus taannoin oli. Parin vuoden välein saa/joutuu siis päivittelemään.

16
Yleistä keskustelua / Vs: Hyökkääjän silmin
« : 10.03.11 - klo:09.29 »
Ole hyvä ja kerro tämä hurrrrrrjan hurrrrrrja teoriasi kiitos.

17
Multimedia ja grafiikka / Vs: Näytä työpöytäsi
« : 10.03.11 - klo:09.21 »


Gnome, Awn, Empathy.
Työkoneesta. Ei mitään erikoista (ei ole aikaa säätää, joten "suoraan paketista" periaatteella mennään).

18
Tuo ei ole laitonta. Laillisesti hankitun teoskappaleen teknisen suojauksen saa kiertää, jos se on tarpeen teoksen saamiseksi nähtävilleen. Kopioita ei saa tehdä.
Asia saattaa tosiaankin olla muuttunut sitten siitä mitä olen viimeksi asian tiimoilta lukenut. Tuolloin ainakin elettiin vielä vahvasti tätä vaihetta:

http://www.digitoday.fi/yhteiskunta/2008/05/26/dvdn-katselu-linux-koneessa-muuttui-rikolliseksi/200814212/66

19
Öö.. Mitäs laitonta tuossa on? Kertoisit nyt mitä olet niille polttanut (muutaman Linux-jakelun). Tietysti uusille kiekoille et varmaan mitään. :P

Valitettavasti mulla ei ole enää tallessa sähköposteja kun kävin keskustelua tästä asiasta Teoston hemmojen kanssa. Mutta näin lyhennettynä asia meni jokseenkin näin (vuonna 2003 siis!): "Noin 30 kappaleen hankkiminen kerralla katsotaan menevän omaan käyttöön ja tätä suuremmista eristä tulisi tilittää Teostolle kasettimaksu.. " jada jada. Ja toki sain ohjeet kuinka tämä asia tehdään jne. Keskustelu oli erittäin herkullinen ja olen sen aikanaan muutamille nörttifoorumeille postannutkin, mutta en nyt lähde tähän etsimään noin vanhoja kirjoituksia :D

20
Tulin vain ilmiantamaan itseni.
Katsoin juuri äsken Anttilan alelaarista ostamani DVD elokuvan Linuxillani. Olen siis rikollinen. Mursin levyn "vahvat" (köh köh!) kopiointisuojaukset kun soitto-ohjelma pärähti käyntiin. Viekää linnaan.
Omistan myös ison pinon tyhjiä DVD kiekkoja, joista en ole suorittanut ns. kasettimaksua lainkaan Teostolle vaikka olen niitä satamäärin kertaostoksina Saksan nettikaupoista ostellut. Viekää linnaan.

Sivuja: [1] 2 3 ... 16