Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - makel58

Sivuja: [1] 2 3 ... 41
1
Ongelman ratkaisemiseksi arvuuttelematta, voisit uskaltautua kertomaan tarkemmin tietoja laitteistostasi ja käyttämästäsi työpöydästä.
xfdesktop tosin viittaa XFCE4-työpöytään, mutta muu jää arvailujen varaan. [/quote]

Lisäys: yhä löytyy komento xfdesktop:
Koodia: [Valitse]
which xfdesktop
/usr/bin/xfdesktop
[/quote]

En kyllä osaa laitteistosta sanoa mitään. Vanha tietokone, keskusyksikkö, pöytäkone. Linux Xubuntu. Viimeisin versio Xubuntusta.


2
Ongelma on jälleen kerran, että työpöytä ei tule näkyviin. Näkyy vain työpöydän taustakuva. Minulla on ollut sama ongelma ennenkin, ja silloin täällä neuvoa kun kyselin, neuvottiin kirjoittamaan päätteeseen "xfdesktop". Sillä työpöytä on tullut näkyviin kaikkineen kuvakansioineen ym. mitä siinä on ollut.

Mutta nyt tuo xfdesktop-komento päätteessä ei toimi. Mitään ei tapahdu, vaikka olen kuinka monta kertaa päätteeseen komennon laittanut. Työpöytä pysyy piilossa. Minä pääsen kyllä työpöydälle tiedostohallinnan kautta. Sieltä löytyy työpöytä kaikkineen härpäkkeineen. Mutta kun se pitäisi latautua näkyviin, kun tietokoneen käynnistää.

Tulee mieleen, että jos tietokone on tulossa elämänsä ehtoopuolelle. Minulta löytyy vanha läppäri, että jos ei ongelma poistu niin olen ajatellut asentaa Xubuntun (mikä koneella nytkin on) siihen.

Lisäys: Kun saan Firefoxin auki, niin alapalkkia ei näy ollenkaan, jossa näkee mm. montako ikkunaa on auki. Myöskään Firefoxin ollessa auki, niin oikeassa yläkulmassa Pienennä ikkuna-merkki ei toimi ollenkaan. Ikkuna ei laskeudu alapalkkiin, niin kuin normaalitilanteessa se sen tekee. En nyt muista, mikä se alapalkki on nimeltään.

3
Löysinkin jo poltto-ohjelman ohjelmistosta.

4
Koska tietokoneellani on ollut ongelmia, niin asennan Xubuntun läppärille. Latasin asennustiedoston, mutta pitäisi saada poltto-ohjelma. Miten sen saisin koneelleni? Avasin Ohjelmistot, mutta kun en tiedä minkä niminen poltto-ohjelma on.

5
Nyt jostakin syystä työpöytä on normaali. Jotain tapahtui. Näyttää toimivan taas.

6
Koneellani on Linux Xubuntu. Kun avaan tietokoneen, niin työpöytönäkymä ei avaudu ollenkaan. Vain työpöydällä oleva taustakuva avautuu. Pääsen kuitenkin työpöytäkansioihin käsiksi Tiedostohallinnan kautta. Olen varautumassa, että kiintolevy sanoo sopimuksen irti. Pitää hankkia uusi muistikku, että saan tärkeät kuvat ym. pelastettua.

Tässä on ollut sellaisia oireita viime aikoina käynnistäessäni tietokonetta, että kun kone lataa työpöytänäkymää, niin ruutuun on tullut hetkellinen häiriökuva. Joku särähtävä häiriökuva on kävässyt 1-2 sekunnin ajan, mutta työpöytä on kuitenkin avautunut normaalisti. Tänään ei avautunut ja häiriökuva viipyi nyt vähän kauemmin ruudussa. Voisiko olla kyse jostakin muusta viasta, kuin kiintolevyn poksahtamisesta?

7
Mikä versio sinulla on?

Versio on 0.28.4-0ubuntu2.


8
Tuli Xubuntulla sellainen ongelma, että kun yritän Shotwellilla rajata kuvaa, niin ohjelma sulkeutuu. Kaikki muut toimii, mutta rajaus ei toimi. Yritin asentaa Shotwellin uudestaan, mutta sama vika jatkuu. Mitä pitäisi tehdä, että ohjelma taas toimisi?

9

Säätää pulse-audiota ja/tai alsamixeriä ?

Mistähän löydän sellaisen pulse-audion tai alsamixerin?

10
Huomasin nyt, että eipä onnistunut äänitys myöskään YouTubesta. Joku mättää.

11
Olen yrittänyt saada äänitystä onnistumaan digitaalipianolta tietokoneelle, mutta ei ole onnistunut. Olen asentanut Audacity-ohjelman, jolla äänitys pitäisi onnistua. USB-johto on myös hankittu musiikkiliikeestä.

Olen laittanut digipianon äänen päälle (yksi kappale tallennettu) ja Audacitystä Recin päälle, mutta äänitys ei ala olenkaan pelittämään. Eilen kokeilin äänittää musiikkia YouTubesta ja se onnistui heti. Tässä on joku asia, jota en hoksaa/tiedä. Mitä tässä nyt pitäisi tehdä, että äänitys onnistuisi?

12
Ennen kuin mennään pitemmälle, niin kokeile sitä kuvan rajaamista niin, että avaat ensin Shotwellin ja sitä kautta avaat jonkin kuvan. Nähdään siis, että kaatuuko sekin. Jos, niin ei kannattane enää säätää asian kanssa.

En saa avattua kuvaa, jota voisin kokeilla rajata. Tosin jo ylempänä sanoin, että onnistuin Gimpillä tekemään saman rajaamisen. Ei kannata enää "tapella" tämän asian kanssa.

Kiitos avusta kaikille!

13
Nyt onnistui toisen Shotwellin asennus Eesauruksen ohjeilla ja sain vielä laitettua sen toiseksi vaihtoehdoksi, kun klikkaan hiiren oikealla painikkeella jonkun kuvan päällä, jota haluan esimerkiksi rajata. Mutta kun valitsen uuden Shotwellin erään kuvakaappauksen päällä, jota on tarkoitus rajata, niin kuva ei avaudu. Tulee vain musta ruutu, jossa lukee "Ei kuvia/videoita".

Edit: Nyt onnistuin kuvakaappausten rajaamiset tekemään Gimp-kuvankäsittelyohjelmalla. Ja onnistui hyvin. On aikaa, kun olen viimeksi Gimpiä käyttänyt, niin opettelutti vähän. Nyt kyllä pärjään Gimpilläkin.

Jos kuitenkin on jollakin joku idea, että saisi Shotwellin toimimaan, niin ei sekään haittaisi. Mutta ei ole välttämätöntä.14
Käytitkö mahdollisesti sudoa flatpak -komennoissa? Saattaa aiheuttaa ongelmia.

Listaako
Koodia: [Valitse]
flatpak list mitään?

Laitoin tämän päätteeseen, mutta ei antanut minkäänlaista tietoa mistään.
15

Sulje Shotwell ja avaa dconf-editorilla polku /org/yorba, jonka alla näkyy yksi shotwell-kansio. Klikkaa kansiota hiiren oikeanpuoleisella painikkeella, että saat kontekstivalikon auki. Valitse "Nollaa rekursiivisesti". Katso liitteenä oleva kuvakaappaus.

Tällä tavalla saat palautettua kaikki Shotwellin asetukset oletusarvoihin.

Tein ohjeesi mukaan, mutta edelleen (vanha) Shotwell sulkeutuu heti kun yritän rajata jotain kuvaa.16

Teitkö siis tämänkin vaiheen?

Koodia: [Valitse]
flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://dl.flathub.org/repo/flathub.flatpakrepoTuo jäi ilmeisesti tekemättä. Tein tuon uudelleen, mutta ei löytynyt uutta Shotwellia. Päätteessä tämä "error: app/org.gnome.Shotwell/x86_64/master not installed".


17
Pääsin tuohon preferencesiin asti ja siinä on editing-, export-, files-, slideshow- ja window-kansiot. Ei ole hajuakaan, mihin siellä menen. Klikkaililn niitä auki, mutta en osannut tehdä mitään. Tuli vielä varoitus, että ole varovainen. Kumpa pystyisin ottamaan leikatut kuvakaappaukset, mutta kun Shotwell ei toimi. Ja Gimpissäkin on ollut jotakin häikkää. Mutta se on toisen jutun aihe.

18
Asenna ensin flatpak, jos ei jo ole:
Koodia: [Valitse]
sudo apt install flatpak
Sitten lisätään Flatpak -repositorio:
Koodia: [Valitse]
flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://dl.flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo
Shotwellin asennus:
Koodia: [Valitse]
flatpak install flathub org.gnome.Shotwell
Vastaile kysymyksiin kirjaimella y (yes).

Boottaa kone, niin uusi Shotwell näkyy valikossa. Siellä on sitten kaksi eri Shotwelliä. Jos et muuten niitä erota, niin käynnistä Flatpak -versio päätteestä komennolla
Koodia: [Valitse]
flatpak run org.gnome.Shotwell niin pääset ainakin testaamaan, että kaatuuko sekin.

Jumahti tähän "flatpak install flathub org.gnome.Shotwell" ja tuli -> "error: Remote "flathub" not found". Ei vielä onnistunut.

19
Shotwellistä on myös Flatpak -versio, sitä voisi kai kokeilla. https://flathub.org/apps/details/org.gnome.Shotwell Tai siirtyä kokonaan toiseen ohjelmaan.

Yritin asentaa Shotwellin Flatpak -versiota, mutta ei onnistunut. Avautui Ohjelmistot -sivu ja siellä luki jotenkin, että "Ei tietoa miten ´file :///tmp/gnome-software-YFRBZO/org.gnome.shotl-1.flatpakrel´ pitää käsitellä.

Edelleen ne Shotwellin asetustiedostot on hukkateillä.

20

Tuo on vain loki eikä edes kertonut mitään ongelmasta. Sen poistaminen tuskin muuttaa mitään. Ehkä voisi kokeilla käynnistää päätteeltä ja katsoa tulostuuko sinne mitään. Jos sinnekään ei tule hyödyllistä tietoa, niin pitäisi kaivaa debuggeri esiin ja katsoa mihin tuo kaatuu. 8)

Päätteeltä näyttäisi avautuvan komennolla shotwell:
Koodia: [Valitse]
shotwell
Toivottavasti siellä on tyyliin joku assert, jossa on käyttökelpoinen viesti, mutta voi olla ihan perus muistialueen ylitys, joka ei ilman debuggeria kerro mitään. Toki mahdolliset lokitukset ennen sitä voivat kertoakin jotain.

Avasin päätteeltä ja tuollainen teksti tuli "Gtk-Message: 16:52:23.463: GtkDialog mapped without a transient parent. This is discouraged."

En tiedä selventääkö yhtään.Sivuja: [1] 2 3 ... 41