Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Emppu

Sivuja: [1]
1
ongelma ratkesi 10.04.1 pitkän aikavälin päivityksellä. Annoin koneen päivittää ko. versioon ja nyt päivitys meni läpi. Alussa herjaa. unsupported virtual machine. Muuten toimii. ;D

2
Kokeile sieltä F6:n takaa eri boottivaihtoehtoja. Jos ei niin sitten voi koettaa vielä lisää vaihtoehtoja boottiriville.

T:Jallu59

Kokeilin vaihto-ehdot läpi ja tulos oli sama. Lähtee avaamaan, mutta jäätyy muutaman minuutin kuluttua. Kokeilin huvikseni myös open susen 11.1 versiota. Tulos oli sama. Sai hiiren kursorin melkein valmiiksi mustalle ruudulle ja jäätyi siihen.

Miten ne lisävaihtoehdot boottiriville? Mitä ja mihin kohtaan? :P

3
Kokeile alternate asennus cd:llä tehdä asennus.

Kokeiltu on. Pimeys tulee silläkin.  :o  Myös dvd kokeiltu. Ajattelin sieltä löytyvän paremman rauta tuen, mutta samat tulokset silläkin.

4
Jep jep ko. koneessa on ubuntu 8.04 win xp: rinnalla ja se toimii moitteitta. yritin kokeilla useammallakin tuoreemmalla live cd:llä samoin tuloksin: Kone lähtee avaamaan levyä ja saakin latauslogon näkyviin. Sitten homma pysähtyy kuin seinään, eikä etene mihinkään. kokeilin myös päivittämällä. 8.10 toimi edellisellä kernelillä ja 9.04 aukesi grubiin asti. Siitä eteenpäin tulikin jo pimeää. Päivitin biosin, mutta siitä ei ollut apua. Näytönohjain on ati radeon 9550 ja muistia 1gb. Oisko jollakulla  vinkkiä miten eteenpäin? :D

5
Ainakin minulla toimi suoraan vanhassa fujitsu-siemensin läppärissä zen walk linuxissa ja Ubuntu 9.10 versiossa. Ubuntu 10.4 päivityksen jälkeen en ole saanut ko. korttia toimimaan. Onneksi Tp-linkin usb väyläinen TL-WN 321G toimii hyvin. Täytyy toivoa, että päivitykset tuovat ratkaisun tuohonkin ongelmaan.
No niin! Asensin ohjelman ndiswrapper ubuntun sovellusvalikoimasta ja paketin restricted extras synapticilla. Sitten hain tp-linkin sivuilta ajuripaketin  TL-WN 310G windowsille. Purin ajuripaketin työpöydälle hiiren oikealla näppäimellä valitsemalla pura tähän. sen jälkeen avasin ndiswrapperin valikosta: järjestelmä/ylläpito/windowsin langattomien verkkokorttien ajurit. Paina asenna uusi ajuri. Selaa kohteeseen työpöytä, valitse kansio johon purit windows ajurit. Sieltä valitse kansiosta win 2000 xp kansio driver files. Sieltä valitse kansio ndis5 ja sieltä klikkaa inf. tiedostoa. Paina ohjelma ikkunan alalaidan painiketta avaa, niin ohjelma asentaa ajurin. Sulje ohjelma asennuksen valmistuttua (ajuri ilmestyy ikkunaan vasemmalle ja alla lukee että käytettävissä olevat laitteet kyllä.) Sammuta ohjelma.
Tee tarvittavat verkon asetukset ja buuttaa.

 Ainakin täällä lähti toimimaan tällä ohjeella. ;D

6
Ainakin minulla toimi suoraan vanhassa fujitsu-siemensin läppärissä zen walk linuxissa ja Ubuntu 9.10 versiossa. Ubuntu 10.4 päivityksen jälkeen en ole saanut ko. korttia toimimaan. Onneksi Tp-linkin usb väyläinen TL-WN 321G toimii hyvin. Täytyy toivoa, että päivitykset tuovat ratkaisun tuohonkin ongelmaan.

7
Moi!

Onko mahdollista saada evolution näyttämään suomalaiset nimi- ja pyhäpäivät?
Käytössä ubuntu 9.10 64 bit.

8
Multimedia ja grafiikka / Vs: Yle areena
« : 22.06.07 - klo:15.58 »
Jos tästä jollekin olisi hyötyä, niin nyyssien puolelta bongasin tämmösen viestin:

Lainaus
Vahis kirjoitti:
> Miten teillä toimii YLE?

Ei toimi, mutta paikansin ainakin omalla kohdallani olleen vian ja annoin jo YLE:lle palautettakin (sivujen palaute-lomakkeen kautta). Tässä siis oma arvioni ongelmasta/viasta:

Eli käytössä firefox, mplayer ja mplayerplug-in. Areenan ASX-tiedostossa REF-tagin HREF-parametrin arvo alkaa rivinvaihdolla, jonka vuoksi mplayerplug-in (v3.31) yrittää käyttää urlia relatiivisena polkuna eikä siksi löydä videota.No nyt toimii ylen videot ainakin vlc:llä suoraan. Kiitokset niille, jotka osasivat antaa oikeat lääkkeet YLE:lle!! ;) ;D

9
Multimedia ja grafiikka / Vs: Yle areena
« : 16.06.07 - klo:15.57 »
Hyviä kommentteja kaikki tyynni, mutta asiaan.

Kokeilin mplayeria ja vlc;ta vlc suostui näyttämään videota esim. manne tv:n omalta sivulta mutta ei areenalta ja radio toimi myös vlc:ssä. Mplayer ei reagoinut ainakaan areenaan.

 Onko olemassa keinoja saada areenan videot näkymään ubuntussa? Jos on niin kehtaatteko vääntää ohjeet, niin tämmöinen tyhmempikin saa ne esiin! :-[ ;D

[ylläpito on poistanut liitteen]

10
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: Pakettivarastot
« : 22.04.07 - klo:21.29 »
Korjaantui seuraavalla tavalla: menin synapticiin ja etsin siellä paketin ia32-libs ja poistin ia32-libs- open office org paketin, jonka jälkeen päivitin ia32-libs paketin ja päivitys meni puhtaasti läpi. Tämän jälkeen menin takaisin synapticiin ja koitin asentaa takaisin paketin ia32-libs- open office org. Se ei sitten enää onnistunutkaan vaantuli seuraava ilmoitus: ia32-libs-openoffice.org:

Paketista ia32-libs-openoffice.org ei ole saatavilla yhtään versiota, mutta se on tietokannassa.
Tämä tarkoittaa yleensä sitä että paketti oli mainittu riippuvuutena toisessa paketissa eikä sitä koskaan lisätty pakettiarkistoon, paketti on vanhentunut ja poistettu tai pakettia ei ole saatavilla tiedoston sources.list pakettivarastoista.

Kaikki tuntuu kuitenkin toimivan, joten ei ilmeisesti aiheuta enempiä toimenpiteitä? ;D :o

11
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: Pakettivarastot
« : 22.04.07 - klo:17.29 »
Kiitokset Audille vastauksesta. Olen sen verta noviisi linuxin kanssa, etten tiennyt , että samat pakettivarastot kelpaavat eri prossujen ( 32bit ja 64 bit) kanssa. Mulla oli dublikaatteja varastoja ja plf josta herjasi, ettei siihen saa yhteyttä ja päivitys tökkäs siihen.

Vaihdoin feistyn pakettivarastot ja ajoin päivitysloitsut:

  a) varmista että käytössäsi on Feistyn pakettivarasto (eli että /etc/apt/sources.list - tiedostossa ei lue missään edgy): http://fi.wikibooks.org/wiki/Ubuntu_tutuksi/Ohjelmien_asentaminen_ja_pakettivarastot HUOM, wikikirjassa ei vielä versiota Feistylle!!
  b) aja sudo aptitude update
  c) aja sudo apt-get -f install
  d) aja sudo dpkg --configure -a
  e) aja sudo apt-get dist-upgrade
 ja toista kohtia c) - e) kunnes e) menee läpi ilman virheilmoituksia tai asentamatta jääneitä paketteja.

kaikki muu toimii  päivityksen jälkeen ok, paitsi päivityksiä ladatessa heitti tämmösen:päivitys ia32-libs:

E: /var/cache/apt/archives/ia32-libs_1.5ubuntu9_amd64.deb: yritetty ylikirjoittaa `/usr/lib32/libaudio.so.2.4', joka on myös paketissa ia32-libs-openoffice.org.

Aiheuttaako toimenpitteitä ja jos aiheuttaa, niin miten tuo korjataan? ??? :-[

12
Asentaminen ja käyttöönotto / Pakettivarastot
« : 20.04.07 - klo:17.13 »
Ajattelin päivittää Feistyyn, muuta päivitys tökkäsi virheilmoitukseen pakettivarastoista. Heräsi kysymys, onko pakettivarasto listaus Wiki-kirjassa sopiva myös 64-bittiselle versiolle, vai onko sille oma listaus jossakin? Jos sama lista käy, niin ongelma lienee helppo korjata siirtämällä Wikin lista vanhan listan tilalle, vai onko olemassa loitsu, jolla järjestelmä osaa  itse korjata viallisen listan?

Kysymykset voi tuntua typerille, mutta olenkin aloittelija ja huolissani listan korjailun aiheuttamista seurauksista!

Neuvoista jo etukäteen kiittäen! ::)

13
Synapticilla päivityksiä hakiessa heitti seuraavan herjan:

Kaikkien pakettivarastojen sisällysluetteloita ei voi noutaa. Pakettivarasto ei ehkä ole enää käytettävissä tai siihen ei saatu yhteyttä verkko-ongelmista johtuen. Käytetään mahdollista vanhempaa versiota luettelosta. Muutoin tämä pakettivarasto jätetään huomiotta. Tarkista verkkoyhteytesi ja pakettivaraston osoitteen oikeinkirjoitus asetuksista.

http://security.ubuntu.com/ubuntu/dists/edgy-security/main/binary-amd64/Packages.bz2: Aliprosessi bzip2 palautti virhekoodin (2)
http://security.ubuntu.com/ubuntu/dists/edgy-security/main/binary-amd64/Packages.bz2: Aliprosessi bzip2 palautti virhekoodin (2)

Mitä pitäis tehdä?  ??? Onko 64 bit ubuntun pakettivarastot samat kuin 32 bit. versiolla? Jos ei, niin mistä löytyy oikeat osoitteet 64:siin

Ubuntu 6.10 x AMD 64 bit.

14
Laitealue / Vs: HP Deskjet 840C edelleen
« : 27.03.07 - klo:15.14 »
Heitti tollasen:

emppu@emppu-desktop:~$ sudo  gnome-cups-manager

** (gnome-printer-view:6775): WARNING **: Two ppds have driver == 'cdj880'
        ->foomatic:HP-DeskJet_840C-cdj880.ppd (HP DeskJet 840C Foomatic/cdj880[0]) and
        ->custom/DeskJet-840C.ppd (HP DeskJet 840C Foomatic/cdj880)[0]

** (gnome-printer-view:6775): WARNING **: Two ppds have driver == 'hpijs (recommended)'
        ->foomatic:HP-DeskJet_840C-hpijs.ppd (HP DeskJet 840C Foomatic/hpijs (recommended)[1]) and
        ->custom/HP-DeskJet_840C-hpijs.ppd (HP DeskJet 840C Foomatic/hpijs (recommended))[1]

** (gnome-printer-view:6775): WARNING **: Two ppds have driver == 'cdj550'
        ->foomatic:HP-DeskJet_932C-cdj550.ppd (HP DeskJet 932C Foomatic/cdj550[0]) and
        ->foomatic:HP-DeskJet_932C-cdj550.ppd (HP DeskJet 932C Foomatic/cdj550)[0]
Selected ppd file = foomatic:HP-DeskJet_840C-hpijs.ppd

** (gnome-printer-view:6775): WARNING **: connect = 'parallel:

 ??? ???
Mitähän tolle vois tehdä?

 :o ???  Ubuntuversio on 6.10 x64 bit

15
Laitealue / Vs: HP Deskjet 840C
« : 18.03.07 - klo:10.51 »
Heitti tollasen:

emppu@emppu-desktop:~$ gnome-cups-manager


** (gnome-printer-view:5176): WARNING **: Two ppds have driver == 'cdj880'
        ->foomatic:HP-DeskJet_840C-cdj880.ppd (HP DeskJet 840C Foomatic/cdj880[0]) and
        ->custom/DeskJet-840C.ppd (HP DeskJet 840C Foomatic/cdj880)[0]

** (gnome-printer-view:5176): WARNING **: Two ppds have driver == 'cdj550'
        ->foomatic:HP-DeskJet_932C-cdj550.ppd (HP DeskJet 932C Foomatic/cdj550[0]) and
        ->foomatic:HP-DeskJet_932C-cdj550.ppd (HP DeskJet 932C Foomatic/cdj550)[0]
Selected ppd file = foomatic:HP-DeskJet_840C-hpijs.ppd

** (gnome-printer-view:5176): WARNING **: connect = 'hp:/no_device_found'

 :o ???  Ubuntuversio on 6.10 x64 bit

16
Laitealue / HP Deskjet 840C
« : 17.03.07 - klo:22.10 »
Miten asennan ko. kirjoittimen 6.10 edgyyn?
 Tulostimen yhteysvälilehdellä on täppä paikassa paikallinen tulostin. Toinen täppä on paikassa käytä havaittua tulostinta ja kentässä lukee: tulostimia ei havaittu. Tulostimen portin kohdalla lukee: hp no device found.  :o

Toimi kuitenkin moitteitta 6.06:ssa, mutta sotkeentui päivityksen yhteydessä.

17
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: Linux Ubuntu 6.10
« : 17.03.07 - klo:20.34 »
asia ei oikeastaan minua kosketa enään mutta uskoisin et just tässä on aloittelioille paha paikka , varsinkin jos on naimisissa, jossain oli osittain neuvottu tämä xorg juttu mutta siinäkin on erinomaisen hyvät mahikset saada esim näppis sekasin, nimimerkillä kokemusta on.


::)No nyt toimii rautakiihdytys. Uudelleen yrittäminen maksoi näköjään vaivan, vaikkakin vähän jännitti pimeneekö uudestaan ;D.

Voisko joku vielä kertoa, miten ton Ubuntu user merkin sais oikean kokoiseksi. Tuollaisena se ei oikein näytä hyvältä.

18
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: Linux Ubuntu 6.10
« : 16.03.07 - klo:15.27 »Tapa 2

Lainaus
Varmuuskopioi xorg.conf

    sudo cp /etc/X11/xorg.conf /etc/X11/xorg.conf_backuppi
Syötä päätteelle komento:
Koodia: [Valitse]
sudo cp /etc/X11/xorg.conf /etc/X11/xorg.conf_backuppi sudo = sama kuin gksudo
cp = copy, eli kopioi
seuraavana komennossa on kopioinnin lähde ja viimeisenä kohde.

Sitten vain jatkat koko ohjeen loppuun... :)

Lainaus
Asenna paketit linux-restricted-modules ja xorg-driver-fglrx

    sudo apt-get install linux-restricted-modules-$(uname -r) #Ei haittaa vaikka olisivat asennettu jo
    sudo apt-get install xorg-driver-fglrx

Depmodin vuoro (tekee modules.depin ja map-tiedostoja).

    sudo depmod -a

Anna tietokoneen muokata xorg.conf-tiedostoa

    sudo aticonfig --initial
    sudo aticonfig --overlay-type=Xv

Lisätään vielä käsin xorg.conf-tiedostoon muutama rivi, joita ilman nämä ajurit eivät toimi Ubuntu Edgy Eftissä (6.10)

    gksudo gedit /etc/X11/xorg.conf

Lisää seuraavat rivit tiedoston loppuun ja tallenna.

  Section "Extensions"
       Option  "Composite" "Disable"
  EndSection

Käynnistä kone uudelleen, ja testaa toimivuus vaikkapa seuraavilla komennoilla:

    fglrxinfo

Tämän pitäisi tulostella jotakuinkin seuraavaa:

 display: :0.0  screen: 0
 OpenGL vendor string: ATI Technologies Inc.
 OpenGL renderer string: RADEON X850 XT Generic
 OpenGL version string: 2.0.6011 (8.28.8 )

Ja sitten vielä 3D-kiihdytyksen tarkistus.

    glxinfo | grep -i direct.

Mikäli ajureiden asennus onnistui, tulee ruudelle teksti "direct rendering: Yes".

EDIT: Yritin selkeyttää sekavaa ohjetta... Toivottavasti ei mennyt sekavammaksi


[/quote]Kiitokset loistavista käännöksistä selitysten kera. Itsellä  on atin x300 sarjan kortti pcie- väylään  ja koitin tapaa 2. Ubuntu versio on 6.10 x64bit. eipä onistunut. Uudelleen käynnistyksen yhteydessä tuli erittäin buginen ruutu, jossa sanottiin x:n asetusten olevan virheelliset eikä siitä päässyt pois muuten kuin buuttaamalla. Tämän jälkeen Apt- get install xorg-driver-fglrx   ja  sen jälkeen  dpkg-regonfigure xserver- xorg. Uudelleen konfikuroinnin jälkeen buutti ja paluu vanhaan. Noissa asetuksissa oli rautakiihdytys asetus päällä, mutta kun kävin buutin jälkeen katsomassa, se ei ollut enää päällä. No joka tapauksessa dvd- levyt näkyy, joten odotellaan korjauksia.

Toivottavasti saavat tuon aloituksen näkymänkin kuntoon. Tuo mustan harmaa ei ole kovin edustava.

 

19
http://www.reactivated.net/writing_udev_rules.html

Elikkä tiedostossa /etc/udev/rules.d/40-permissions.rules Printteri kohdassa pitäisi lukea jotain tällaista.
Koodia: [Valitse]

# Printers and Parallel devices
SUBSYSTEM=="printer",                   GROUP="lp"
SUBSYSTEM=="ppdev",                     GROUP="lp"
SUBSYSTEM=="usb", KERNEL=="lp[0-9]*",   GROUP="lp"
KERNEL=="pt[0-9]*",                     GROUP="tape"
KERNEL=="pht[0-9]*",                    GROUP="tape"
Tuo on napattu feistyn vastaavasta, joten joku vois tietty katsoa, että edgyn tiedosto on yhtenevä.

Moi!
Sama  ongelma HP deskjet 840C:n kanssa ja edellä mainittu osuus ubuntu 6.10 x64 bit näyttää tuolta. Kun ei suostunut toimimaan poistin kirjoittimen ja asensin uudestaan ja tilanne oli sama kuin edellä on mainittu eli  yhteys välilehdellä täppä paikallinen tulostin/käytä paikallista tulostinta/ tulostinta ei havaittu. Porttina on LPT #1. Kun pyytää testisivua kirjoitin alkaa suoltamaan papereita läpi, eikä lopeta ennen kuin paperit on olleet loppu hetken aikaa. Palautuu normaaliksi kun käy xp:n puolella ja käytää tulostimen virta nappulan nollilla. Toimi tosi hyvin dapperissa 6.06. Sotkeutui päivityksessä 6.10:neen. Mitähän tolle vois tehdä?

On näemmä muutkin törmänneet samaan ongelmaan: https://launchpad.net/ubuntu/+source/gnome-cups-manager/+bug/29050

Sivuja: [1]