Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Siberica

Sivuja: [1]
1
Päivitin 6.06. =>7.4
Ongelma: Kaikki fontit.. Siis kirjaimet näyttävät neliöiltä eikä nettiin pääse.
mikäs ubuntua on alkanut vaivaamaan, kun aikoinaan(6.06) toimi niin hyvin ja vakaasti.

Sama ongelma, netti tosin toimii mutta kirjaimet näkyvät neliöinä ainakin Gaimia käytettäessä. Missä vika, osaako joku kertoa?

2
Ubuntu tietokoneissa / Irssi, screen, shell?
« : 09.03.07 - klo:13.49 »
Linux-newbie tässä hei. Asiani koskee siis irssiä, jonka peruskäytön suhteen ei mitään ongelmia ole, mutta hieman epäselvyyksiä noiden ssh-yhteyksen, shellien jne. kanssa. Voisiko joku siis kaikessa yksinkertaisuudessaan selittää, mistä niiden kanssa oikein on kyse? Tavoitteena olisi saada jätettyä irssi auki vaikka kone ei sitä olekaan (kai se on mahdollista?) bouncereiden tyyliin ja käsittääkseni tämä tapahtuu siis juuri screenien tms. avulla. Mutta miten nämä shellit ja muut siis liittyvät asiaan ja miten homma käytännössä toimii? Screenin kyllä saan päälle ja detach-komentoa käytettyä oikein, mutta jos sen jälkeen koneelta loggaudun ulos, en sitä irssin vanhaa istuntoa kyllä saa takaisin eikä toiselta koneella kokeiltaessa sitä tunnustanikaan irkistä löydy. Olenko siis tajunnut koko jutun väärin, eikö screen toimikaan bouncerin (jollaista minulla ei tosin ole ollut, mutta jonka perusidean kyllä tiedän) tavoin vai teenkö jotain väärin, pitääkö lisäksi tietää shelleistä, ssh-yhteyksistä ja muusta? Ja jos pitää niin mitä?

Tai jos en nyt tähän mitään ratkaisua löydä, eli tarvittaisiin maksullinen shell tms. (itseltäni kyllä löytyy web-hotelli int2000:sta, mutta täällä ei käsittääkseni mitään shell-palvelua ole?), seuraava kysymykseni onkin että saako tuota irssin quit-viestiä jotenkin muutettua? Se "quit: leaving" on hieman nolon näköinen meikäläisen silmään, mutta enpä ole keksinyt mistä sitä saisi säädettyä.

Vielä irssin suhteen olisi kysymys, eli tuosta rootina olemisesta. Yhdistäessä sehän heittää herjaa, "do not irc as root" tms., ja tämän siis ymmärrän. Lasketaanko kuitenkin root-käyttäjäksi, jos luon uuden käyttäjän, mutta annan sille oikeudet esim. asentaa paketteja, ilmeisesti ajaa saman asian? Irssiä kuitenkin käytän koko ajan, mutta samalla haluaisin hallita muutakin konetta ilman, että täytyy irssi-istuntoa keskeyttää ja vaihtaa käyttäjää aina vähän väliä. Olenko tämänkin suhteen missannut jotain?

Sivuja: [1]