Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - tm

Sivuja: [1]
1
Lisäisin näihin videoeditointiohjelmiin melko tuoreen tulokkaan nimeltä openshot.
Sivuston osoite http://www.openshotvideo.com/

Tähän saakka olen työstänyt videoita lähinnä cinelerralla. Viikonvaihteessa katsastin minkälaisia vaihtoehtoja sille on olemassa ja löysin kdenliven ja openshotin, jotka muistuttavat toisiaan ainakin ulkonäkönsä puolesta. Kdenliveä en juurikaan ehtinyt testata, kun sain sen oletusnäkymän "pilalle" yhdellä väärässä kohdassa tehdyllä hiirenklikkauksella (enkä tumpelona saanut enää palautettua näkymää entiselleen...).

Openshotilla aloin kokeeksi toteuttaa pientä projektia, jonka olen kertaalleen tehnyt cinelerralla. Aikanaan käytin cinelerran opetteluun aikaa ehkä noin 8 tuntia ennenkuin aloin tehdä ensimmäistä videota. Ehkä siitä opin jotain videoeditoinnista, koska openshotissa riitti parin videoleikkeen kanssa pyörittely ja kokeilu hetken verran ennenkuin ryhdyin toteuttamaan projektia. Openshot tuntuu olevan ainakin minulle helppokäyttöisempi (tosin se on erilainen kuin cinelerra) ja se tuntuu vakaalta. En ole vielä kertaakaan saanut sitä kaatumaan. Suosittelen kokeilemista!

Ohessa myös liitteenä kuva.

[ylläpito on poistanut liitteen]

2
Minä olin jonkin aikaa hukassa, kun gnomen taustat tulivat kummittelemaan xfce4-istuntoon. Monimutkaisten vaiheiden jälkeen sain sitten työpöydän entiselleen. Nyt olen törmännyt siihen, että Fstab-liitostenhallinan käynnistämällä työpöytä muuttuu mustaksi ja Desktop -hakemiston sisältö ilmestyy työpöydälle. Tästä pääsee eroon antamalla komennon "killall xffm-deskview".

Ja koska ei vara venettä kaada, kannattaa tosiaan kopioida aika-ajoin talteen tuo .config -hakemisto.

Thunaria käyttelin jonkin aikaa, mutta siinä on/oli jokin ongelma usb-tikun mounttauksen kanssa. nautilus --nodesktop toimii paljon paremmin, joskin on kyllä aika raskas käynnistymään (eli vie aikaa).

Sivuja: [1]