Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - jonatz

Sivuja: [1]
1
Monissa nykyläppäreissä on vielä se kiusallinen puoli että kaikki 4 primääriosiota on käytössä, joten voit joutua muokkaamaan windows levyä jokatapauksessa.

EASEUS partitio manageri asennettuna ja 4 primaari osiota sieltä löytyy. Onhan tuo "boot-card" asennus hieman paluuta 15-20v taakse ennen windowsia jolloin vielä DOS oli voimissaan mutta kuluupahan aika ja loma. Itse törmäsin ensimmäisen kerran linukkaan joskus 2002 (Red Hat / Fedora) ja siitä lähtien on jokin Linukka aina ollut koneella. 

Ymmärtääkseni asennuksen jälkeen Ubuntu ei tee itse minkäänlaisia boot loader asennuksia ellei itse käy niitä muokkaamassa ja tunaroimassa joten ihan safety tuo kovalevy irti metodi pitäisi olla.

2
b) Asentaisin muistikortille s.e. kiintolevy ei ole paikalla, jolloin ei voi kirjoittaa mbr:ää kiintolevylle.

Itse asentelin vuonna keppi ja kivi pelkän lilon korpulle, jolloin Linukka käynnistyi silloin, korppu oli asemassa ja muussa tapauksessa käynnistyi Windows.

Ideasi toimineen, mutta buuttaamisen tulee asettaa BIOS:ssa  USB:ltä buuttaamaan.

Totta, kiintolevyn irroitus on kyllä varma tapa olla sotkematta mitään. Hyvä syy ostaa järkkäriin suurempi muistikortti ja uhrata vanha 16Gb kortti tähän tarkoitukseen. Eihän tämä nyt kätevin tapa tietenkään ole mutta pieni vaiva verratuna siihen jos W7 menee uusiksi vaikka ei nyt aikaisemmin ole koskaan ollut sen suurempia ongelmia dualboot asennuksissakaan.



3
Moro,

Flash muistit on nykyään melko vikkeliä ja edullisia. Mietin olisiko mitään järkeä asentaa Ubuntua kiinteästi muistikortille (läppärin muistikortinlukijaan). Teoriassa voisi olla erittäin nopea koska lukunopeudet SDHC korteilla 30mbps luokkaa. Ei mitään pendrive juttuja vaan kunnon osiointi kortille jne. Periaatteessa kaksikin vaihtoehtoa:

a) Dualboot W7 rinnalle
b) Täysin erillinen asennus muistikortille (muistikortti sisään mikäli käyttää linukkaa, ei dualboottia). Onko vaarana kuitenkin että asennus pyyhkisi Windowsin MBR:n pois rinnalta?

Tiedän että koneen kovalevyn osioimalla homma hoituu helpoiten (=dualboot) ja aikaisemmin tätä on tullut harrastettua pöytäkoneessa mutta läppärillä sen verta tavaraa että en haluaisi ottaa mitään riskiä tässä vaiheessa. 12.04 LTS live-CD on toiminut kyllä moitteetta läppärissä mutta aikaisempien versioiden kanssa oli ongelmia näytönohjain ajureiden kanssa.

...vai onko tämä ongelma generaattori?  Helpointahan ja varmin tapa olisi tehdä asennus uuteen läppäriin heti palautuslevyjen ottamisen jälkeen.

4
Itse paininut myös flash plugin ongelmien kanssa.

"Shockwave flash" =Adoben plugin
Disable: Sivut toimii ok, youtube yms ei toimi
Enable: Sivut hitaat / jumittaa, youtube yms toimii

Eli samaan aikaan ei saa molempia, mikä neuvoksi? "Hitaat sivut"  tarkoittaa sitä jos vaikka on klikkaan samaan aikaan Iltalehden ja iltasanomien sivut auki niin kestää 20s että sivut aukeaa, eikä ole netti yhteydestä kiinni. Normaalisti kestää 1-2s. Muistelen myös että asensin tuon adoben flash koodekin (v9.0 r999) Adoben sivujen kautta.

Sivuja: [1]