Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - sampsung

Sivuja: [1]
1
Tarvittaessa voitaisiin koneille ehkä varata oma wlan-verkko, johon tulostimenkin saa näkymään. Tämä verkko olisi silloin vain kirjaston asiakaskoneille. Sen konffaus yms. olisi omissa käsissä ja täten teoriassa helpompi toteuttaa.

Tämä on mielestäni käytännöllisin ratkaisu, jos koneille halutaan saada sekä netti että tulostusmahdollisuus langattomasti. Tulostin on paras kytkeä tukiasemaan langallisella ethernetillä.

Lainaus
Lähinnä kysymykseni voisi tässä vaiheessa siis liikkua yleisellä tasolla, mutta koskien tätä kyseistä tulostinta. Jos katsoo tulostimen ohjekirjaa sivulla 4, niin siellä todetaan Windows-asennuksesta: Installing the printer on an Ad-Hoc wireless network jne.

Onnistuu myös Ubuntussa, mutta jos koneessa on vain yksi wlan-sovitin, se ei voi olla samanaikaisesti yhdistyneenä nettitukiasemaan ja tulostimen Ad-hoc-verkkoon. Tästä seuraa se käytännön ongelma, että asiakkaan pitäisi manuaalisesti vaihtaa langatonta verkkoa halutessaan tulostaa.


Hei, tätä ajatusta pyörittelin, jos lisärautaa ei tähän projektiin saa hankittua. Kieltämättä vähän hankala juttu tuo verkon vaihto. Etenkin nyt, kun tuo ei edes toimi, vaikka Samsungin oma wlan näkyykin toisena verkkona, jos toiminto on tulostimessa päällä.

Lisäkysymys: Ubuntu-koneessa on vielä Ubuntu 9.04. Saako siinä Kubuntun tapaan koneen käyttämän verkon vaihtamisen salasanan taakse, jotta koneet pysyy oikeassa WLAN-verkossa? (Näkyy muutama vieras verkko). Varmaankin saa, mutta vaatinee pientä käsityötä, en ainakaan suoraan valikoista löytänyt. Eli kone olisi valmiiksi oikessa verkossa ja sen vaihto vaatisi salasanan? Tavoite on tietysti se, että joku ei vahingossa katkaise toimivaa internet-verkkoyhteyttä valitsemalla väärää verkkoa. Toki valikot saa piiloon, mutta että kone vahingossakaan ei lähtisi vaihtelemaan verkkoa.

Toiseessa koneessa on vielä OEM-Windows. Täytyy tänään testailla tuota Ad-Hoc toimintoa jo ihan mielenkiinnosta. 

Atk-yksikkö on nyt pystyttänyt toisenkin WLAN-asiakasverkon. Tämä verkko on salasanalla varmennettu. Nyt ei ole minun tiedossa, mikä on tämän verkon funktio. Ideaalissa tilanteessa tulostimen saisi näkymään tässä verkossa ja asiakaskoneet saisi tähän samaan verkkoon. No, täytyy ainakin yrittää ajaa tuota läpi.

Rautalankamallissa tulostin on piuhalla kiinni yhdessä Ubuntu-koneessa. Tämä ainakin toimii. Saisiko tämän koneen jakamaan tulostimen lähiverkossa muille asiakaskoneille? Onko mahdollista toteuttaa yhdellä wlan-kortilla?

Täytyy nyt koittaa katsoa kaikki optiot läpi ennen jatkotoimista päättämistä. Pessimisti ei pety :).

2
Hei, kiitos jälleen vastauksesta. Valitettavasti ei voi tähän asiaan keskittyä päätoimisesti. Kirjaston asiakkaiden käytössä on avoin WLAN-verkko omilla koneilla, jossa ei siis ole kirjautumista ja kone saa ip-osoitteen automaattisesti. Minulla on vasta yksi kirjaston asiakaskone tuoreella Ubuntu-asennuksella ja se löytää tämän avoimen verkon ja kaikki toimii hyvin. Ideaali tietysti olisi, että Samsungin tulostimen saisi näkymään tässä verkossa ja sitä käyttävät koneet rajattaisiin esim. MAC-osoitteilla. Avoimen verkon tarkempi topologia ei ole minun tiedossa. Se ei kuitenkaan ole ainut mahdollisuus. Tarvittaessa voitaisiin koneille ehkä varata oma wlan-verkko, johon tulostimenkin saa näkymään. Tämä verkko olisi silloin vain kirjaston asiakaskoneille. Sen konffaus yms. olisi omissa käsissä ja täten teoriassa helpompi toteuttaa.

Lähinnä kysymykseni voisi tässä vaiheessa siis liikkua yleisellä tasolla, mutta koskien tätä kyseistä tulostinta. Jos katsoo tulostimen ohjekirjaa sivulla 4, niin siellä todetaan Windows-asennuksesta: Installing the printer on an Ad-Hoc wireless network jne. Onko joku tehnyt vastaavaa Ubuntulla tällä tulostimella? Tai kenties Winellä :)








   

3
Kiitos nopeasta vastauksesta. Asennuksen jälkeen verkoissa näkyy "Airport", joka on tämä Samsungin wlan. Osaisiko Ubuntu hyödyntää sitä mitenkään? Pelkään pahoin, ettei atk-tuki halua tulostinta omalla ip-osoitteella verkkoon. Kun on tämä Linux näissä koneissa, sano.


4
Hei, olisiko vinkkejä, miten saada Wlan-tulostusta toimimaan? Pitäisi saada toimimaan tulostus kirjaston asiakaskoneilla. Atk-tuki tarjoutui jo asentaman Windowsin, jossa toimii, mutta onko mitään muuta vaihtoehtoa? Ja mieluiten vielä rautalankamallinen ohje. Juuri nyt asiakkaat ei voi tulostaa lainkaan, joten tilanne ei voi jatkua näin.

Sen verran voin itse tarjota apua, että samsungin sivuilta löytyy nyt asennusohjeet Ubuntulle ja ajurit, mutta Wlan-käytöstä ei vielä ole saatu sinne mitään.
http://www.samsung.com/hk_en/consumer/detail/detail.do?group=printersmultifunction&type=printersmultifunction&subtype=colorlaserprinters&model_cd=CLP-310/XSS


5
Joo-o, mullakin kaatuu koko kone jos pistää hibernaten tai jonku lepotilan päälle. Wintoussissa toimii kyllä kiitettävästi. Hiljentää lepotilassa sirkkelin (näytönohjain) ja kone onkin silloin huomattavasti hiljaisempi. Mitenkähän saisi toimimaan :O ?

Tässä vielä yks mielenkiintonen "myytti", eli on mietitty sitä, että käyttääks se kone nyt sit loppujenlopuks hibernatessa yhtään vähemmän sähköä kun se kone pitää sitten kuitenkin käynnistää "tyhjästä", jonka luulis kuluttavan normaalia enemmän sähköä? Mutta onko tässä nyt sitten kuitenkin enemmän vai vähemmän kulutusta kuin koneella joka on kokoajan päällä lepotilassa? Luulis, että tollasissa pienemmissä pausseissa (5-15min) hibernate vie enemmin sähköä, mutta ei voi tietää...

Hei, laitanpa nyt vastauksen, kun tämä on varmasti monella ongelmana. Itse en kovin usein käytä näitä lepotiloja, kun yleensä joutaa kotikoneen sulkemaan kokonaan. Niinpä ei näitten toimimattomuus häirinnyt. Nyt kuitenkin lopputyö pakottaa pitempiin sessioihin, mutta taukoakin mielii silti pitää :). Pitemmittä pulinoitta auttoi tämän linkin ohjeet 100%.
http://www.amitsrivastava.net/2008-03-23-hibernate-suspend-resolved-ubuntu-gutsy-nvidia-dell-vostro/

Oma kone on Dell Dimension 8300 ja näyttis Evga Nvidia 7800 AGP CO. Jos vinkki auttaa omalla kohdallanne suoraan, niin voisi varmaan tähän ketjuun listata raudan.

6
Hei, kiitos vinkeistä. Ilmeisesti verkkokaupasta osteltu tarvikekaapeli on kuitenkin tässä syyllinen, kun ei kerta kaikkiaan onnistu. Näitä piuhoja on nyt parikin, jos joku haluaa omakohtaisesti kokeilla tuuriaan :). Olisin myös erittäin kiinnostunut kuulemaan, jos joku on saanut hommaa toimimaan vaikka sitten "virallisella" Samsungin piuhalla. En nyt lähde tässä pinouttia kyselemään, kun tuli jo toinen luuri näihin tiedostonsiirtelyihin.

Itse puhelin on kuitenkin pelittänyt hyvin ja kestänyt kovaa käyttöä esimerkillisesti, takuutakin täydet 2v jäljellä. Tämä malli oli hiljakkoin mukana myös TM.n halpistestissä ja palvelee nyt omana lenkkipuhelimena :).

7
Hei, rohkenen ehdottaa gOS:in vanhempaa versiota. Minulla on vanhemmista versioista hyvät kokemukset vastaavan tasoisilla koneilla ja muisteilla. Eihän mikään käyttis koneesta ja uutta rivakkaa tee. Xfce voisi olla yksi ratkaisu. Sellaisen asennuksen rakentelin Dreamcastille, jossa ei ole edes kovalevyä.

http://en.wikipedia.org/wiki/GOS_(operating_system)

http://www.thinkgos.com/index.html


System Requirements

Bare Minimum
300 MHz x86 processor
64 MB RAM
At least 4 GB of disk space (for full installation and swap space)
VGA graphics card capable of 640x480 resolution
CD-ROM drive or network card

Recommended
700 MHz x86 processor
384 MB RAM
8 GB of disk space
Graphics card capable of 1024x768 resolution
Sound card
A network or Internet connection

Tässä on jo tullut esille muita, hyviä linux-ratkaisuja, mutta kun pidetään mielessä koneen käyttö ja käyttäjän taidot olisi gOS houkutteleva ratkaisu. Tuleva Cloud olisi myös lupaava. Joka tapauksessa gOS on käyttis, jonka laitan ihmisille jotka eivät ole "oppineet" Windows-käyttäjiksi ja turhia soitteluita ja ihmettelyä ei ole tullut, kiitoksia kylläkin.

Noin vanhan koneen virittely on kyllä jo sen verran harrastajavetoista, että olisi ehkä vastuullasi ihan reilusti kertoa kaverillesi, että hän hyötyisi suuresti uudemmasta koneesta. Sen ei silti tarvitse olla upouusi tai kallein, mitä kaupasta löytyy. Esim. joku vanhempi IBM thinkkari nettihuudosta olisi varmuudella järkivalinta. Jos oikein tiukka paikka tulee voin luopua omasta Toshiba Equium-läppäristä, siinä on puolitoista gigaa muistia ja uusinkin Ubuntu toimii oikein hyvin. Hinta ei ole paha.


8
Hei,

pojan Samsung SGH-B100 kännykkään haluttaisiin siirtää tiedostoja. USB-kaapeli on hankittuna. Onko joko saanut hommaa toimimaan? Löysin googlaamalla tuollaisen sivun:  http://samsutools.berlios.de/doku.php

Ei nyt ole enää niin "soitellen sotaan" tunnelmat, kun jo koko aamun kokeili asentaa Samsungin virallisia ajureita Windows-puolella sekä Xp:llä että Vistalla. Kumpikin mikkisoftan käyttis loihe lausumaan device probleemista. Akku kyllä latautuu piuhalla oikein hyvin ja virtaa on tällä yrityksellä varmasti nyt jo vaikka tuomiopäivään.

Jos ei tämä uusin Ubuntukaan tähän keskusteluun kykene, niin täytyy kai todeta Samsungin kännykkä kielipuoleksi tapaukseksi.

Uskon, että rautalankamallisista ohjeista olisi monelle apua, onhan puhelin halvin, mitä rahalla saa :) 

Sivuja: [1]