Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - kossu

Sivuja: [1]
1
Itseasiassa en ole tuota kokeillut, täytyy tutustua aiheeseen paremmin.

2
Hommasin tuossa Jetwayn mini-itx -emon, jossa on nvidia 8200. Olen saanut homman pelittämään niin, että lauta boottaa verkosta ja käynnistää X:n ja sitten hiirellä klikkailemalla myös saan Mythtv frontendin päälle. Eli aikas hyvällä mallilla on :)

Mutta kokemukseni Mythtv:stä ja ltsp:stä on vielä suht vähäinen ja tuo nvidia on ensimmäinen nvidia taloudessa koskaan, niin mitenkäs saan tuon setin tukemaan tuota nvidia 8200:aa? Eli vdpau pitäisi asentaa, mutta miten ja minne?

Pitääkö Mythtv-backend kääntää vdpau -optiolla? Tämä ei onnistunut. Ilmeisesti serverikoneesta puuttuu jotakin nvidian palikoita joita käännös tarvitsee? Mitäköhän noikin palikat ovat? Jos sanon configurelle optioksi enable-vdpau (tms), niin se ei ikäänkuin näytä huolivan koko optiota. Se ei herjaa mitään, mutta ei se "laita sitä päälle".. Kokeilin käydä editoimassa suoraan jotakin header-tiedostoa, jossa noita optioita oli defineissä, ja enabloin vdpaun sieltä. Sitten kääntymään ja kun käännös oli valmis, niin komentoriviltä katsottuna vdpau -tukea ei ollut.

Pitääkö Mythtv-frontend kääntää vdpau -optiolla?

Ilmeisesti ainakin ltsp-imageen pitäisi saada tuo vdpau päälle ja siis myöskin Nvidian ajurit, mutta miten tämä sitten tehdään? Jos menen chrootilla tuonne ltsp-imageen, niin eihän se suostu asentamaan mitään Nvidian ajureita, koska se ei löydä nvidian rautaakaan kun sitä ei ole muualla kuin client-koneessa  :( Tämä efekti siis tapahtui nvidialta ladatuilla ajureilla/asenusskripteillä. Ilmeisesti ajurit pitäisi asentaa vähän matalammalta tasolta?

Pitääkö tämä koko homma nyt tehdä niin, että otan lusikan kauniiseen käteen, laitan clienttiin kovalevyn, asennan ja konffaan kaikki valmiiksi ja sitten siirrän tiedostojärjestelmän tuonne ltsp-servolle? Tähän asti olen viritellyt ja kasaillut tuota ltsp-imagea noilla "normaaleilla" tempuilla (chroot, ltsp-update-image jnejne).

Tuntuu että tässä on nyt niinpaljon (uusia ja tuntemattomia) liikkuvia osia, ettei oikein tiedä mistäpäästä alkaa hommaa purkamaan.

3
Tämä on vähän tällainen yleismaailmallinen linux/windows/verkko -kysymys, mutta eiköhän täältä löydy tietoa aiheeseen.

Kyseessä on (pienehkö) yritysverkko, jossa on winkkareita sekä kiinteillä ip-asetuksilla että dynaamisilla, ei domainia vaan workgroup. Verkossa on dns-palvelin (Bind 9.?).

Itse ongelman ydin on se että winkkareiden verkkobrowsaus (=siis Network neighbourhoodin) toimii joskus ja jouluna ja hyvin erilailla eri koneilta. Verkkoliikennettä kun dumppaa, niin vähän väliä siellä äänestetään että kuka on masterbrowser jne ja windowsit huutaa netbios-broadcastia langat punaisena. Eli ilmeisesti verkossa on kokoajan sellainen epämääräinen tilanne, ettei mistään löydy täydellistä netbios-listaa, jonka avulla wintoosa saisi muodostettua täydellisen network neighbourhoodin kaikkinen koneineen...?

Tuossa kun olen selvitellyt asiaa, niin koko winkkariverkon pitäisi kai pystyä nykyään toimimaan ilman netbiosia, master browsereita ym ja noiden tilalla olisi vain dns-servo. Olenko oikeassa?

Noh, nyt pitäisi saada dhcp:tä käyttävät windowsit huutamaan tietonsa dynaamisesti dns:lle. Selvä, olen konffannut named.confia ja se toimii mielestäni ok ja sinne on ilmaantunutkin joitakin dynaamisia winkkareita. Jes!

Winkkarithan (XP:t ainakin) käyttäytyy oletuksena siten, että niiden pitäisi osata toitottaa tietonsa tuonne dynaamiselle dns:lle, mutta mistäköhän johtuu että kaikki koneet eivät sitä tee?

Yhden winkkarin liikennettä dumppasin, kun sanoin sille "ipconfig /registerdns", ja se kävi huhuilemassa dhcp:tä, mutta ei mitään muuta, ei pakettiakaan dns-palvelimelle. Ja nyt päästään varsinaiseen kysymykseeni: onko nyt niin, että tuo "registerdns" (tai millä tavalla se winkkari nyt sitten sen updaten tekeekin sinne dns:lle) huutaa tietonsa dhcp-serverille ja dhcp-serverin pitäisi osata päivittää tiedot dns:lle? Eikö winkkari osaa sanoa tietojaan suoraan dns-palvelimelle?? Nimittäin dhcp:n jakaa jokin rautapalomuuri ja siellä ei ole mitään kovin extreme asetuksia tähän aiheeseen liittyen. Jos näin on, niin sitten täytyy varmaan laittaa dhcp-serveri johonkin linux pannuun, mutta ei turhaan viitsisi tehdä moista remonttia.


4
Lokeihin ei tule mitään, vaikka mitä tunkisi lukijoihin. Siihen tilanteeseen pitäisi tosiaan päästä ensin, että esim messages -lokiin tulisi jotakin noottia kun lyödään kortti sisään, mutta nyt ei tule minnekään mitään. Tuossahan on samassa klimpissä myös ainakin sd-kortin lukija joka pysyy myös hyvin hiljaa...

Tuolla samalla piirisarjalla (Ricoh RL5c476 II) olevia lukijoita näyttää olevan aika monissa läppäreissä, esim IBM/Lenovo T61, joten pitää laajentaa reviiriä ja kokeilla uusilla google-taikasanoilla.

5
Onko kukaan täällä sattumoisin temunnut HP:n 8530p läppärin kortinlukijan kanssa? Lähinnä nyt pitäisi saada toimikortinlukija henkiin, mutta aivan plug-and-play se ei mene. Kertokaa ihmeessä jos on jotakin vinkkiä ennenkuin alan yritys-erehdys periaattella rikkomaan mitään. Näyttäisi olevan Ricohin lukija, mutta äkkiseltään löytyy aika huonosti vinkkiä netistä.

lshw:n perusteella se olisi kyllä ainakin jollakin tasolla hengissä...

lshw:
Koodia: [Valitse]
*-pcmcia
                description: CardBus bridge
                product: RL5c476 II
                vendor: Ricoh Co Ltd
                physical id: 9.5
                bus info: pci@0000:86:09.5
                version: bb
                width: 64 bits
                clock: 33MHz
                capabilities: pcmcia bus_master cap_list
                configuration: driver=yenta_cardbus latency=176 maxlatency=5 mingnt=128 module=yenta_socket
                resources: iomemory:b08a87860-b08a8785f
              *-pccard UNCLAIMED
                   description: RICOH
                   physical id: 0
                   version: Bay8Controller
                   slot: Socket 0
                   resources: irq:3

6
Hyvä, tuota epäilinkin ja tuon halusinkin kuulla. Kiitos.

7
Asentaminen ja käyttöönotto / Sata-raidilta boottaus
« : 15.10.08 - klo:10.32 »
Aiheista raid ja sata on paljonkin juttua mutta äkkiseltään ei osunut silmiini suoraa vastausta kysymykseeni.

Aikomuksenani on pystyttää servo jossa on 2 SATA levyä (reilunkokoisia, ehkä 2x 750G levyt jos tällä on merkitystä) ja ne softa-raid 1, kaikki yhtenä osiona, ei dualbootteja yms, pelkästään linux. Boottaako 8.04 tuolta?

8
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Speedstepping
« : 22.04.08 - klo:23.09 »
Lopetan yksinpuhelun tältäerää ja totean että homma alkoi pelittämään kun sanoin
 
Koodia: [Valitse]
$sudo chmod +s /usr/bin/cpufreq*

9
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Speedstepping
« : 17.04.08 - klo:10.50 »
No nyt se nosti tehonsa 100% :/
Tuntuu että tässä ei ole mitään järkeä. Vaikka käynnistän vmwaret, mozillat yms, niin noilla ei tunnu olevan vaikutusta vaikka potkua tarvittaisiin, mutta nyt se vaan päätti jostakin syystä että tehoa tarvitaan vaikka kone on ollut idlenä ~10min. Lämmöt toki on tippuneet tuona aikana joten mahtaako niissä olla koko homman juju...?

10
Ubuntu tietokoneissa / Speedstepping
« : 17.04.08 - klo:10.30 »
Voisiko joku vääntää rautalangasta mitenkä tuo cpufreqd/acpi/... -hässäkkä toimii prossun nopeuden säädössä?

Olen yrittänyt jo kaikkea(?) mahdollista, mutta ei vaan toimi. Tai toimii, mutta nytkin kone on jämähtänyt 42% (=800MHz, joka on pienin stepping tälle prossulle) cpu teholle vaikka lämpötila on 57'C. Alussa kone käy 100% ja lämpötilan noustessa tehot näyttäisi tippuvan ok, mutta näyttäisi ettei mylly osaa nostaa niitä takaisin tms.
Kone on Dell D610 ja biosista on speedstepping päällä. Niin ja Ubuntu 7.10 on siis kyseessä.

Tuossa tämänhetkinen cpufreqd.conf, mutta yritelmiä on useita erilaisilla säännöillä ja parametreilla.

cpufreqd.conf
Koodia: [Valitse]
[General]
pidfile=/var/run/cpufreqd.pid
poll_interval=1
verbosity=7
enable_remote=1
#remote_group=root
enable_plugins=acpi,exec
#enable_plugins=ac,exec
[/General]

[acpi]
acpid_socket=/var/run/acpid.socket
[/acpi]

[Profile]
name=PerformanceHigh
minfreq=100%
#maxfreq=100%
policy=performance
exec_post=zenity --info --text "Performance 100%"
[/Profile]

[Profile]
name=PerformanceMid
minfreq=50%
maxfreq=80%
policy=performance
exec_post=zenity --info --text "Performance 50-80%"
[/Profile]

[Profile]
name=PerformanceLow
maxfreq=50%
policy=performance
exec_post=zenity --info --text "Performance 50%"
[/Profile]

##
# Basic states
##

[Rule]
name=TempLow
profile=PerformanceHigh
acpi_temperature=0-79
exec_post=zenity --info --text "TempHigh"
[/Rule]
 
[Rule]
name=TempMid
profile=PerformanceMid
acpi_temperature=80-89
exec_post=zenity --info --text "TempMid"
[/Rule]

[Rule]
name=TempHigh
profile=PerformanceLow
acpi_temperature=90-100
exec_post=zenity --info --text "TempHigh"
[/Rule]

lsmod |grep cpufreq
Koodia: [Valitse]
cpi_cpufreq           10568  0
cpufreq_userspace       5280  0
cpufreq_powersave       2688  0
cpufreq_stats           7232  0
cpufreq_ondemand        9612  0
freq_table              5792  3 acpi_cpufreq,cpufreq_stats,cpufreq_ondemand
cpufreq_conservative     8072  0
processor              32072  2 acpi_cpufreq,thermal

11
Lainaus
Tuo on aika näppärä ja paljon hienompi kuin Linpopup, kiitos! Varsinaista ongelmaa tuo ei poista, mutta tuli tuossa mieleen, että jos tekisi pienen tcp-servon perlillä linuksin päähän, joka vain kuuntelee jotakin porttia ja heti kun porttiin tulee kamaa (tai vaikka vain siten, että heti kun porttiin tulee yhteys), niin se polkaisisi tuon Raimon skriptin käyntiin. Ja winkkarille siis vastaava tyhmä clientti, joka vain mailin tullessa avaa yhteyden tuohon linuksin porttiin ja sulkee sen samantien. Voisi toimia ja olisi aika helppo tehdä.

No nih, nyt toimii niinkuin pitääkin :)
Pieni netistä haettu perl-serveri-example -koodinpätkä joka kuuntelee linuksissa ja kun joku ottaa yhteyden, niin polkaistaan tuo raimon popup käyntiin. Winkkarissa taas on pieni python-client, joka vain ottaa yhteyden tuohon linux-porttiin ja sulkee yhteyden samantien.

Mikään hieno systeemihän tämä ei ole ja esim tuohon voisi tehdä vähän parannusta, että linuxin pää haluaisi porttiinsa ihan oikeasti jotakin määrättyä dataa, että popup käynnistyisi, mutta tuo menee sitten jo hifistelyn puolelle ;)

12
Lainaus
Eikös tuon saman asian tee gnomen mail notification? (Järjestelmä -> Asetukset -> Mail notification)

Joo tekisi, jos käyttäisi jotakin Linux mail-clienttia, mutta käytännön syistä (Outlookin+Exchangen ei featuret, kalenterit jne) käytän Outlookia ja kun tuo Winkkari pitää jokatapauksessa olla tuossa päällä, niin en ole vaihtanut esim Evolutioniin+Connectoriin. Pitäisi kyllä kokeilla taas Evolutionina pitkästä aikaa josko nykyään toimisivat hyvin.

Lainaus
tuo sinun kuvio on kyllä ehkä hiukan sekava, mutta onnistuuko jos tuon wmware:n asettaa näkymään joka työpöydälle?

Ei auta, koska pienennetyn (eikä kyllä suurennetunkaan) vmwaren ikoni ei tiedä mistää maileista mitään.

Lainaus
vai onko ongelma sitten että tuo Linpopup aukeaa vain tiettyyn työpöytään?
onko tuo linpopup paneelissa? jos on niin senhän voi laittaa näkymään joka työtilassa.
kumpikin ohjelma on minulle tuntematon joten en parempia neuvoja keksinyt.

Joo, tuo on ongelma. Kun Linpopup käynnistyy gnomen autostartista, niin se näkyy vain yhdellä työpöydällä ja sitten pitää mennä käsin klikkailemaan linpopupin ikonia ja asettaa sieltä "Always on visible workspace" päälle. Eli ongelma yhdellä lauseella: Miten saan käynnistettävälle ohjelmalle päälle tuon "Always on visible workspace" -option ilman että se pitää käydä käynnistymisen jälkeen erikseen käsin laittamassa?  :)

Lainaus
[Rakentelin joutessani pienen ohjelman joka ilmenee jokaisella työpöydällä käynnistyessään.
En tiedä auttaako se asiassa sitten, mutta ilmenee kuitenkin jokaisella työpöydällä ja näyttää halutun tekstin jopa. Roll Eyes

Tuo on aika näppärä ja paljon hienompi kuin Linpopup, kiitos! Varsinaista ongelmaa tuo ei poista, mutta tuli tuossa mieleen, että jos tekisi pienen tcp-servon perlillä linuksin päähän, joka vain kuuntelee jotakin porttia ja heti kun porttiin tulee kamaa (tai vaikka vain siten, että heti kun porttiin tulee yhteys), niin se polkaisisi tuon Raimon skriptin käyntiin. Ja winkkarille siis vastaava tyhmä clientti, joka vain mailin tullessa avaa yhteyden tuohon linuksin porttiin ja sulkee sen samantien. Voisi toimia ja olisi aika helppo tehdä.


Alkuperäinen viritelmä on siksi tuo, että yritin käyttää valmiita palikoita: windowssissa on valmiina "net send" ja linuksiin saa samban päälle pyörimään palikan, joka näyttää nuo popup -viestit.

13
wmctrl -niminen ohjelma näyttäisi olevan aika lähellä, mutta vielä en keksinyt haluamaani. Tarkoitus olisi, että Linpopup olisi näkyvillä jokaisella työpöydällä.

Ongelmani ja erityisesti viritelmäni naurattaa jo vähän itseänikin, mutta kuvio on seuraava:
Ubuntu on pääkäyttis ja ajan vmwaressa winkkaria ja  mailit tulee sinne Outlookiin.
Kun vmware on pienennettynä tai olen toisella työpöydällä, niin en saa mitään idikaatiota siitä, että mailia pamahti, vaan aina sillointällöin pitää klikkailla vmware-ikkuna isoksi.

Nyt minulla on Outlookissa rule, joka käynnistää windows komentojonon aina kun tulee uusi maili. Tuo komentojono taasen lähettää netsendillä popup-messagen ubuntuuni ja Linpopup nappaa sen ja alkaa vilkkumaan, jolloin tiedän että pienennettynä olevaan vmware-winkkariin tuli mailia. :D

Milläs muuten saisin jonkun skriptin ajettua aina silloin, kun vaihdan työpöytää? Tuolloin nimittäin olisi ongelma ratkaistu, koska tuolla wmctrl:llä saa jonkin ikkunan siirrettyä aina kulloinkin aktiiviselle työpöydälle. Esim 'wmctrl -R LinPopUp' Tuolla se pirulainen kyllä näyttää maksimoituvan samalla eli ei pysy minimoituna :P

14
Millä saan ohjelman komentoriviltä käynnistettyä siten, että se näkyy kaikilla työpöydillä? Käytössä Ubuntu 5.10 ja gnome 2.12.1.

15
Levy on jokin winkkarissa poltettu. Mitäs tolle voisi kokeilla tehdä, että toimisi, mutta joka ei taas haittaisi muilla koodattujen levyjen toimintaa? Vai pitääkö tuota fstabia puukottaa aina jokavälissä riippuen siitä, minkälainen levy on pesässä...?

16
Rompulla on tiedostoja joissa on käytetty ääkkösiä ja esim ä-kirjain  näkyy kysymysmerkkinä.

Kun romputin tekee automountin, niin lokiin tulee rivi:
UDF-fs: No VRS found

fstabin romppurivi näyttää tältä:
/dev/scd0       /media/cdrom0   udf,iso9660 ro,user,noauto  0       0

Onko nyt jotkin localet pielessä vai mikä avuksi?

17
Laitealue / Re: Linux ja kotiteatteri
« : 10.01.06 - klo:10.05 »
Uutena Linux-käyttäjänä haluan lähestyä niitä, joilla jo on kokemusta Ubuntusta HT-käytössä. Onko teillä tietoa miten parhaiten saisi 1280x720 reson käyttöön Ati 9600 Pro näyttiksessä? Työkaluissa on puute tältä osin. Muuten saan kotiteatterin toimimaan;äänet ja kuva toimii muuten, mutta ei näy tuota edellä mainittua tykin natiiviresoa.

Muuten olen erittäin tyytyväinen Ubuntuun käyttiksenä, helppo asentaa ja käyttökin tuntuu mukavalta. Ohjelmat ovat nopeita asentaa ja Linux ei kaappaa hirveästi koneresursseja, toisin kuin Windows. Minulla on tarkoituksena pyhittää pöytäkone kokonaan HT-käyttöön, toivottavasti onnistuu! Jos jollain on tähän vinkkejä, niin otan mielelläni ideoita vastaan. :)



Jos ei ole jo tuttu, niin kannattaa tsekata ainakin http://www.netholic.com/
Vaikka ko saitti keskittyykin vdr:ään, niin tietoa, taitoa ja vinkkejä löytyy paljon muistakin asiaa läheltä liippaavista jutuista.

18
Laitealue / Läppäri, X ja ulkoinen monitori.
« : 02.01.06 - klo:16.38 »
Kone on Dell Latitude D610 ja siinä on tuollainen pikkuinen telakka ja telakan perässä normaali putkitöllö ja muut kilkkeet. Distrona (k)ubuntu 5.10.

Nythän X:n pitää olla konffatuna siten, että virkistystaajuus pitää olla läppärin näytölle 60Hz. Miten saan telakassa kiinniolevalle näytölle jonkin muun virkistystaajuuden (ja resoluution)?? Miten sanon xorg.conf:iin että tuolta telakan liittimestä tulee sitä ja tätä resoluutiota ja läppärin omalle näytölle tulee jotakin muuta?

Nykyisellään xorg.conf on käytännössä ubuntu-asennuksen jäljiltä ja näyttää tältä:
Koodia: [Valitse]
Section "Files"
    FontPath    "unix/:7100"            # local font server
    # if the local font server has problems, we can fall back on these
    FontPath    "/usr/lib/X11/fonts/misc"
    FontPath    "/usr/lib/X11/fonts/cyrillic"
    FontPath    "/usr/lib/X11/fonts/100dpi/:unscaled"
    FontPath    "/usr/lib/X11/fonts/75dpi/:unscaled"
    FontPath    "/usr/lib/X11/fonts/Type1"
    FontPath    "/usr/lib/X11/fonts/CID"
    FontPath    "/usr/lib/X11/fonts/100dpi"
    FontPath    "/usr/lib/X11/fonts/75dpi"
        # paths to defoma fonts
    FontPath    "/var/lib/defoma/x-ttcidfont-conf.d/dirs/TrueType"
    FontPath    "/var/lib/defoma/x-ttcidfont-conf.d/dirs/CID"
EndSection

Section "Module"
    Load    "bitmap"
    Load    "dbe"
    Load    "ddc"
    Load    "dri"
    Load    "extmod"
    Load    "freetype"
    Load    "glx"
    Load    "int10"
    Load    "record"
    Load    "type1"
    Load    "vbe"
EndSection

Section "InputDevice"
    Identifier    "Generic Keyboard"
    Driver        "keyboard"
    Option        "CoreKeyboard"
    Option        "XkbRules"    "xorg"
    Option        "XkbModel"    "pc105"
    Option        "XkbLayout"    "fi"
EndSection

Section "InputDevice"
    Identifier    "Configured Mouse"
    Driver        "mouse"
    Option        "CorePointer"
    Option        "Device"        "/dev/input/mice"
    Option        "Protocol"        "ImPS/2"
    Option        "Emulate3Buttons"    "true"
    Option        "ZAxisMapping"        "4 5"
EndSection

Section "Device"
    Identifier    "ATI Technologies, Inc. Radeon Mobility M300 (M22)"
    Driver        "ati"
    BusID        "PCI:1:0:0"
EndSection

Section "Monitor"
    Identifier    "Generic Monitor"
    Option        "DPMS"
    HorizSync    30-67
    VertRefresh    50-75
EndSection

Section "Screen"
    Identifier    "Default Screen"
    Device        "ATI Technologies, Inc. Radeon Mobility M300 (M22)"
    Monitor        "Generic Monitor"
    DefaultDepth    24
    SubSection "Display"
        Depth        1
        Modes        "1400x1050"
    EndSubSection
    SubSection "Display"
        Depth        4
        Modes        "1400x1050"
    EndSubSection
    SubSection "Display"
        Depth        8
        Modes        "1400x1050"
    EndSubSection
    SubSection "Display"
        Depth        15
        Modes        "1400x1050"
    EndSubSection
    SubSection "Display"
        Depth        16
        Modes        "1400x1050"
    EndSubSection
    SubSection "Display"
        Depth        24
        Modes        "1400x1050"
    EndSubSection
EndSection

Section "ServerLayout"
    Identifier    "Default Layout"
    Screen        "Default Screen"
    InputDevice    "Generic Keyboard"
    InputDevice    "Configured Mouse"
EndSection

Section "DRI"
    Mode    0666
EndSection

Sivuja: [1]