Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Maz

Sivuja: [1]
1
stack smashing attack - kuulostaa todellakin ylikirjoitukselta. (Usein käyttis tekee jonkinlaisen tarkistuksen stackkiin kirjoitettavile matskuille, jottei ilikiät krakkerit pääsisi muuttamaan mm. stakkiin kirjoitettua funktiostapaluuosoitetta). Villinä arvauksena - ohjelmassa on vanhaan tyyliin harrastettu pointteriaritmetiikkaa castaamalla osoittimia inteiksi. (x386 arkkitehtuurissa sekä int että pointteri on yleensä ollut 32 bittinen. x86_64 arkkitehtuureissa int on yleensä 32 bittinen, ja osoitin 64 bittinen => castauksessa osa osoitteesta leikkautuu pois.)

Mahdollista on myös se, että jokin pointterin palauttava funktio ei ole esiteltynä => paluuarvon defaultti on int => 32 bittisessä x86 systeemssä toimii, 64 bittisessä ei.

gdb ja debuggeri ovat hyviä vaihtoehtoja, samoin kaikkien käännösvaroitusten enablointi ja korjaaminen. Kannattaa myös koettaa 64 bittisessä ympäristössa kääntää 32 bittiseksi, ja kokeilla toimiiko niin.

Mikäli käytät linuxia, kannattaa ehdottomasti koettaa ajaa ohjelma valgrind nimisen muistianalyysityökalun sisällä - tulee lähes joka linux distron mukana.

2
Kiitokset teille :)

Avoin radeon on fedorallakin, ja kokeilinkin sitä. Itse asiassa, fedora 10:n kanssa vauhti parani sen kanssa melkolailla, mutta tietyissä tilanteissa sain sen junttaamaan koko koneen sellaiseen perätilaan, ettei se enää vastannut näppäimistön käskyihin, ja näyttö tipahti virransäästötlaan (tai siltä se vaikutti)... En jaksanut penkoa asiaa pidemmälle. fgrlx taas näyttää asentuvan fedora 10:aan pienellä kikkailulla, ja raportoi tekemisiään kerneli logiin. Infokin näyttää renderingin olevan päällä, tosin softa rasteroinnilla... Pari komentoa valittaa puuttuvista libeistä, ja catalystin startissa saa ilmoituksen siitä ettei fgrlx ole ladattuna... Ja grafiikat toimii niin kuin se kuuluisa täi tervassa.

Luultavasti fedoraan tuo ongelma korjaantuu aikanaan, mutta kärsimätön kun olen, en jaksaisi odottaa. Varsinkaan kun seuraavan version kanssa ollaan luultavasti samassa suossa. (Ja koska fedoran vanhan version pakettien päivitys yleensä hyytyy uuden version tullessa ulos, ja koska tarvitsen usein tuoreita kirjastoja, on pakko päivittää tai kääntää itse kaikki... Ja lopulta itse kääntämälläkin on pakko päivittää kerneliä => moduulit menee uusiksi...)

No joo. Mutta oletuksena lienee, että samankaltainen suo on edessä Ubuntunkin kanssa...

Kokemuksesta on toki jotain etua, mutta ei se asioista yksinkertaisia tee :) Enkä todellakaan ole mikään mestari näissä asioissa, oma osaaminen kun on hieman eri alueelta :)

Pakettieja Ubuntun varastoissa varmasti on, mutta mikäli tiedät fedoran, niin tiedät etten pakettien puutteen takia ole liikkeellä ;) Synaptik taas on tietääkseni graafinen käyttöliittymä aptille (?), samankaltainen kuin yumex on yumille. En kuitenkaan tykkää yumex:iäkään käyttää, joten luultavasti hoitaisin homman vanhaan tyyliin aptilla :)

Mutta kiitokset teille vielä kerran :)

3
Joo-o. Eli Fedoraa olen käyttänyt aina core 4:stä asti. Nyt kuitenkin harkitsen vaihtoa toiseen distroon, jos vaan sattuu sopiva kohdalle. Se mitä tarvitsen nykyään, on distro joka:

Sisältää paitsi perus softat (openoffice, gimp, firefox... kaikki se normi sälä) niin myös
Tarjoaa kattavan määrän TUOREITA C ja C++ kirjastoa + debuginfot.
Normi C kehitys ympäristöt (gcc, gdb, valgrind, vim :) löytynee joka distrosta tosin..)
Riittävän hyvän HW tuen (mm. ATI radeon 9600 SE, USB WLAN rt73 piirisarjaan perustuen)
Normi mediatyökalut (windows codecit etc.) helposti saatavilla
On "out of the box"

Työpöytä gnome/kde (teen kuitenkin suurimman osan asioista konsolista).

Ennen oli aikaa nysvätä systeemiä aamu viiteen, ja tarvittaessa korjata itse se mikä ei defaulttisydeemeillä toiminut, mutta nykyään kun koneella ehtii istumaan noin tunnin viikossa, ei sitä aikaa huvita käyttää pakettien kääntelyyn/konffailuun.

Feodraa ei voi moittia, mutta ikuiset ongelmat tuon Raedonin kanssa alkaa pikkuhiljaa nyppiä. Tähänasti on riittänyt virtaa nysvätä tuon fglrx:n kanssa, mutta nyt kun se fedora 10:n myötä jälleen heitti pelaamasta kunnolla... No joo, aika ei vain riitä.

Onko kokemuksia ubuntusta mm. raedonin kanssa? Muita kommentteja? Mitään apt vs yum keskustelua en halua kuunnella, olen tottunut yumiin, mutta voinen aptinkin kanssa elää ;) Kiinnostaa vaan tietää mitkä on saumat, että ubuntu toimisi "suoraan laatikosta" nuo minun tarpeet huomioiden? (Fedorasta en luovu mikäli sama taistelu on kuitenkin edessä uuden distron kanssa).


EDIT: Ai niin, saako ubuntun asenneltua ilman asennusmediaa (Eli siis suoraan verkosta, ilman DVD:tä)?

Sivuja: [1]