Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Aito Kylähullu

Sivuja: [1] 2
1
Lubuntussa (11.10) ainakin Huawei 220:lla näin:

Laita mokkula paikoileen. Tee verkkoyhteys wizardin oletusasetuksin (hiiren oikealla korvalla alavalikon antennikuvakkeesta sieltä akku- ja kaiutinkuvakkeiden vierestä).  Älä siis muuta mitään tarjottua, valitse vain maa (Suomi...) ja käyttämäsi operaattori.

Muokkaa sitten tekemääsi mobiililaajakaistayhteyttä sen verran, että merkitset rastin kohtaan yhdistä automaattisesti. Pääset muokkaamaan yhteyttä vaikka ohjelmavalikon Asetukset > Verkkoyhteydet -kohdasta.

Lopuksi tärkein alavalikon asetuksista (hiiren oikealla korvalla esiin): Ota verkko käyttöön, Ota langaton käyttöön mutta älä ota käyttöön kumpaakaan tarjottua mobiililaajakaistaa.

Kohta yhteyden pitäisi aueta ja kytkeytyä automaattisesti myös buutatessa tai vaikkapa jos joudut käyttämään mokkulan irti.

Piti muutaman kerran kokeilla, ennen kuin tuokin selvisi. Minulle tutummassa Xubuntussa mobiililaajakaistan näet pitää olla valittuna kuten luontevaa onkin. Mutta ei tällä kertaa.

2
Joskus käytin uusinta Mandrivaa tikulta ja se pelasi ihan mukavasti. Asetukset tallentuivat, näyttis toimi tehosteiden kera, jopa wlan-kortti pelasi ilman modproben manailua, toisin kuin Ubuntussa.
Tosin onhan tuo raskas tikulta ajettavaksi, varsinkin jos RAMia ei liikaa löydy.

Ktos. Jouduin sitten hylkäämään aluksi lupaavalta vaikuttaneen Xubuntun. Sain asennettua Linux Mint 8:n aiemmilla konsteillani ja myös mokkula toimii (Xubuntulla haetuila opeilla). Eli mokkula irti käynnistysvaiheessa, langaton verkko pois käytöstä ja "väärä" (ei siis operaattorin ilmoittama) puhelinnumero asetuksiin. Lopuksi se yhteys löytyy.

Tilaa jäi vapaaksi 0,6 gigaa enemmän kuin Xubuntussa. Mint ei lataa niitä kieli- ym. paketteja niin runsaasti? Silti jakelussa mukana täydellinen kattaus eli Gimp ja OpenOffice ym. toimistosälä, joita tarvitsen. Selaimessa valmiina flash ja  kieliasetukset ymt. jäävät talteen eikä mitään ongelmia ole vielä ilmennyt.

(Lukuunottamatta sitä, ettei Ylen Elävä arkisto näy. Ohjeet löysinkin Linux.fistä. Yritin muuten katsoa tätä:
http://yle.fi/elavaarkisto/?s=s&g=4&ag=28&t=664&a=4460 . Olen siinä kuvassa vasemmalla  :) .

3
Omia kokeiluja Linux USB-tikulle oli Puredyne:

http://puredyne.goto10.org/about.html

Tuntuu pelaavan kivasti ja mokkulan sai toimimaan keskustelupalstan ohjeilla sudo aptitude install modemmanager .

Kiitos. Pit'' kokeilla tuota joskus. T'm'kin tuottaa harmaita hiuksia. N'pp'imist;n asetukset eiv't s'ily nimitt'in. Ne aeaenetkin katosivat enk' saa niit' s''timist' en'' pelitt'm''n. Mutta kunnon linux/j'tk'h'n katsoo Youtube/videoista tietenkin vain kuvat... Ja jos kuvat eiv't n'y, lukee tekstit, perhana.


4
Sinne vaan valittamaan: https://bugs.launchpad.net/
Siellä ne kehittäjät on. Joudut vähän opettelemaan sitä raportoimista ja muuta mutta kyllä se siitä. Itsekin olen yrittänyt lisätä tuota virheiden raportointia, kun sellaisen löydän.

niist' ilmoitan_. Kone kaatui 'sken, kun yritin hakea paketinhallinasta OpenOfficea. Hakuruutuun Op ja muuta ei ehtinyt. Nyt on sitten suomalainen n'ppis hukassa kun sain uudelleen k'yntiin. Skandit ovat ties miss'. Tai siis missae, eikoe niin.

Yritin l'hett'' sen virheraportin kuten neuvoit siit' keltaisesta kuvakkeesta, joka tuli esiin ilmoittamaan viheest'. Mutta se katoasi kun klikkasi. Meneek; joku sielt' teilt'p'in kaymaan siella Launcpadilla. Koukatkoon silloin hevosellaan taman kautta, niin saa kirjeen konttiinsa Launcpadin pojille vietavaksi.

5
rhino taas vauhdissa, onhan se tuokin yks tapa viihdyttää itse itseään.

Niin, olen tuon väitteen kumonnut jo.

Vaan onpa erikoista, että Linuxia ei mielestänne a) saa yrittää käyttää jos ei ole ihan umpisokea ja -kuuro kiilusilmäfani ja b) jos joku "sivullinen" silti  tekee niin ja huomaa, että ongelmia on, niistä ei saa kertoa. Tehän tulette porukalla kimppuun kun kerron havainnoista.

Ei, pojat, tämä näin mene. Tunnustakaa Linuxin ongelmat ja korjatkaa ne kukin kykynsä mukaan, jos haluatte Linuxille suosiota. Älkää ampuko viestintuojaa, kuten tyylinänne on.

Ja vielä: soisin, että Linux yleistyisi Winukkaa yleisemmäksi. Mutta nyt tilanne on se, että mitä useampi tästä tietää, sitä useampi huomaa, että Linux on hyvä harrasteväline Linuxin harrastamiseen. Siis jos koneella on myös Windows, että saa pelit uudelleen käyntiin, kun Linukka hajoaa silloin sun tällöin muttereiksi näppäimistön kautta. Windowsia ei saa mäsäksi, vaikka vetelet kaikki piuhat irti kesken minkä tahansa operaation. Aina se vaan käynnistyy - nykyään ehkä kerran vuoteen - kaaduttuaan. Linux ei käynnisty aina ja on rähmällään usein. Turha väitellä mun kanssa tästä, sillä kaikilla koneillani on joku Linukka - ollut jo aika pitkään.

Jeps. Olen Linuxin suuri ystävä mutta en kuuro-sokea hyssyttelijä.

6
...jos noin järkyttävän vaikeaksi haluaa elämänsä tehdä......

Sellaista se vaan Linuxin kanssa on. Ei kannata kieltää: Win toimii (valitettavasti) kuin junan klosetti. Lin ei, kyllä sinä itsekin sen tiedät.

Olisi hyvä olla sellainen Isoäidin Wanhan ajan Linux, jota iso yhteisö kehittäisi vakaaksi ja julkaisuväli olisi 3-5 vuotta. Sama kuin Winukalla. Debian nyt sitä lähinnä - ehkä?

7
Eikö olisi paljon helpompaa käyttää Unetbootin-ohjelmaa?   ::)

http://unetbootin.sourceforge.net/

Mulla on tuo myös. Ei eroa muista asentimista edukseen ainakaan helppoudessaan. Vaan voihan sitä käyttää, jos haluaa.

Ps. Nyt olen sitten eka kerran päässyt kirjoittamaan tänne Xubuntulla ja Foxilla tikkuasennuksella. Tai siis kolmannella jo.

Nimittäin Linux meni nurin ja totalt rikki, kun yritin kirjautua uudelleen saadakseni suomen kielisen näppiksen käyttöön. Joten tikkuasennuksessa uudelleenkäynnistys on hyvin nou nou.

Niin ja sitten tuo verkko mokkulalla. Se löytyy tai sitten ei. Langaton verkko ei saa olla käytössä ja kohdan Ota verkko käyttöön pitää olla käytössä. Mokkulan puhelinnumeron pitää olla väärin, toinen kuin operaattorin ilmoittama *99**#. Eli *99# pelaa jos on pelatakseen. Aluksi luulin, että tämä pelaisi heittämällä.

Saattaa löytää verkon tai ei saata. Mokkulan piuhan irrottaminen ja yhteyden uudelleenkytkeminen kuvakkeesta auttaa - ehkä. Ja sillä sekunnilla kun saat yhteyden, kirjoitaapuohjelmista löytyvään  päätteeseen (se musta ikkuna, juu nou):

sudo apt-get install wvdial

Sen jälkeen

sudo nano /etc/wvdial.conf

ja korvaa kaikki tekstit operaattorinmukaisilla  [Dialer defaults]- asetuksilla. Löytyypi tästä:

http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=22493.0

sen jälkeen wvdial päätteessä käyntiin komennolla sudo wvdial . Tämä on varmin tapa saada mokkula kiinni verkkoon niin, että selain tai asennusohjelmat taatusti näkevät netin. Aina niin ei muutoin käy, vaikka yhteys olisi mukamas kytkeytynyt.

Ja nyt sitten painan tuota Lähetä-nappia. Onnistuukohan Linuxilla tämmöinen äärimmäisen vaativa ja hienostunut operaatio kuin nettikeskustelu? Pian se nähdään.

// Jee, onnistui. Selvä osoitus siitä, että Bill Gates ja Windows on ihan ... Siis kattokaa ny. Linuxilla voi laittaa juttuja nettiin ihan parin päivän asennuksella. WAU! Linux rulezzz!!!!  ;D ;D ;D ;D ;D

8
Jahas. Perutaanpas tuota Xubuntun kehumistani:

- Kun tarkistin ja asensin tarjotut päivitykset, Linux meni täysin jumiin. Tilaa oli vapaana yli 2 Gt, joten siitä se ei ollut kiinni.

Tikun valo jäi vilkuttamaan puoleksi tunniksi - ainakin - eikä millään komennolla ulos. Ei auttanut kuin pistää virrat pois ja se oli sitten siinä. Meinaan se asennus, sillä käynnistettäessä läppärin paneeliin ilmestyi lukko eli tikku oli kirjoitussuojattu ja käynnistys tökkäsi uudelleen ja uudelleen. Kokeilin valikosta eri vaihtoehtoja.

Joten win käyntiin. Sekään ei suostunut näkemään tikkua mutta tarjosi formatointia. Joten se sitten. Formatointi ei onnistunut loppuun saakka. Mutta muutin varausyksikö koon normaaliksi ja formatoin erillisellä ohjelmalla ja siirsin käynnistystiedostot. Eli en menettänyt tikkua, kun oli tuollainen erillinen ohjelma ja tiesin, miten käyttää.

Ja sitten uusi asennus. Eli jos olisin tallettanut jotain tärkeää tikulle, kaik olis mänt. Joten olkaa varovaisia siellä ulkona...

9
Moni etsii muistitikulle asennettavaa Linuxia. Olen kokeillut parissa viikossa muutamia täältä: http://www.pendrivelinux.com/ ja muualtakin.

Asennusohje sellaiseen parhaiten toimivaan systeemiin tekstin lopussa kohdassa 12 , joten voit loikata sinnekin jos moniselitykset eivät kiinnosta.

Joka tapauksessa 12 eri distroa kokeiltuani tiedän aika varmasti, että oikeastaan ainoana mahdollisena kyseeseen tulee Xubuntu 9.10. (Miksei Ubuntukin, mutta se vie enemmän levytitilaa ja USBin pikkuinen hitauskin haittaa, joten kaiken saman tarjoava Xubuntu siis suosiolla, uskokaa nyt setää.)

Ehdottomana vaatimuksenani oli, että

1) Kone buuttaa tikulta (eli kun se on masiinassa, käynnistyy Linux, muuten Win/Vista)
2) Mokkula (Huawei 160/220) toimii
3) Asennus on pysyvä (persistent) eli asetukset ja ladatut ohjelmat sekä tiedostot säilyvät  
4) Asennus ei ole liian monimutkainen
5) Käyttis toimii luotettavasti ja tunnistaa raudat (näyttö, näppis)
6) Asennus tapahtuu Windowsista (Vista)
7) Eikä kovalevyn kajota asennuksessa mutta sitä voi lukea ja käyttää tallennukseen
8 ) Iso plussa suomenkielisyydestä
9) Plussaa siitä, ettei ohjelmaa tarvitse polttaa turhaan cd:lle, vaan voi asentaa ladatusta tiedostosta.
10) Tuuletin ei huuda jatkuvasti (eli masiinasta ei tule tosiasiallisesti tehosyöppö)

Tavoitteena oli noilla spekseillä löytää kannettavaan sellainen isojen poikien varasysteemi, jolla voisi jatkaa kirjoitustöitä, Exceleiden jyystämistä, web-selailua ja spostien lukua, jos kovalevy korkkaisi, virus purisi sen säröille tai Windows hajoaisi vaikka reissussa käyttäjän virheen vuoksi. Joillekin olen kuullut käyneen niin. Uskomatonta kyllä.
 
Tuollaisen oikeastaan "perustyövaatimukset" täyttävän tikkujakelun löytämisessä oli ihan iso työ niistä noin 300 eri distrosta. Kokeilin seuraavia. Jakelun alla on mainittu ne viat, jonka takia ne hylkäsin.

1) Mint 8
- Ei tunnista mokkulaa (kuin vaikean kautta, ehkä. Pitäisi ladata ohjelmia, jotta mokkula ei näkyisi muistitikkuna. Aika raskas ympäristö.). Mokkula voi yhdistää verkkoon, mutta yhteys ei näy vaikkapa Firefoxille. Näin minulle kävi. Wvdial ei asennu korvikkeeksi lainkaan, vaan tuli virheilmoituksia epävakaudesta.

2)  Mint 5
- Pysyvä asennus ei onnistunut. Alla pyörivässä 8.04:ssä on vikaa, eikä korjaantunut tarjotulla paikalla, vaan yritti sillä käynnistää Xubuntun (jota tikulla ei ollut!) Tai jos oli, ei pelannut sittenkään.

3) Xubuntu 8.04
4)  Ubuntu 8.04

Ks. edellä.

5)  Puppy Linux 4.3
- Pitäisi asentaa ajureita, että saisi 1280x800-näytön pelittämään. Tuulettimen huutaminen ja muistinkäyttö rassaa (mutta voi säätää pois, kunhan kajoaa muistinkäyttöön). Lisäksi ei "nouse" kaatumisen jälkeen vaan menee rikki.
HUOM! Toimii CD:ltä ihan ok ja on lukemattomista kevytdistroista paras mahdollinen vanhoihin koneisiin (kokeiltu 330/256 ja 1/512). Kannattaa asentaa tuollaisiin nk. Frugal-moodissa. Sen jälkeen kaikki pelaa luotettavasti eikä ole kovin veemäisen näköinenkään ja  fontitkin näkyvät kunnolla.

 6) Slax 6.2
- Menee rikki kaatuessaan. Ja sen se tekee tikulta herkästi. En suosittele tikulle asennettavaksi. Viidennellä kerralla uskoin jo...

7) Knoppix 6.2
Ubuntu-versio. Luotaantyöntävän karu ja hankala vasta-alkajalle, ikävä käynnistää viimein asennettuna, mokkulan käynnistys pelleilyä, veemäisiä tehosteita, joita pitää poistaa.

8 ) Damn Small Linux (DSL)
- Pelkkä lelu, kuten kehittäjänsä on aikonutkin. Mutta mitäpä edes mahtuisi johonkin 50 megaan?

9, 10) Fedora (10, 12)
USBilta moniongelmainen: jumittaa ja hukkaa asetuksia. Mokkula oli ikävähkö asentaa mutta sain vwdial.confin tehtyä (vaikka ei olisi pitänyt, koska en ollut roottina.) Pahinta, että liveuser  - eli tikulta ajava -  ei saa root- tai muita täysiä oikeuksia, jolloin säätäminen ei onnistu kuin vahingossa jos silloinkaan. Asensin sekä verkosta että ISO:lta Fedoran asentimella sekä Unetbootinilla ja Universal USB installerilla. Ei pelaa.

11) Easy Peasy 1.5
- Tehty minikoneille. Käyttäytyy arvaamattomasti isommalle koneelle asennettuna (josta olikin varoittelua Pendrive.comissa. (Ilmeisesti työpöydän koko aiheuttaa häikkää eikä isompia löytynyt ainakaan minun taidoilla.)

12) Xubuntu 9.10

- Tämä pelaa ja täyttää ja ylittääkin kohtien 1-10 vaatimukset. Käytännössä kerta-asennuksella saa ihan toimivan ja kohtuunopean koneen, joka muistuttaa edes etäisesti Windows Vista-kullannuppuani.

(Koneena nyt uudehko Fujitsu Amilo /AMD Turion 64 /1,8 mhz tuplaydin, muistia 2 gigaa. Tikku 4 gigaa, joka on käytännössä minimi, sillä moni halunnee vaikkapa kuvia talteen ja lisää ohjelmia.)

Asentaminen:

1) Etsi googlella ja lataa xubuntu-9.10-desktop[joku koneeseesi sopiva-386].iso (lataa se vaikka työpöydälle). Tuolta löytynee se sopiva:

http://ftp.funet.fi/pub/Linux/INSTALL/Ubuntu/dvd-releases/releases/9.10/release/

2) Lataa ja asenna Pendrive.comista pieni ohjelmankikkare nimeltään Universal USB installer (työpöydälle vaikka). Löytyy täältä:

http://www.pendrivelinux.com/universal-usb-installer-easy-as-1-2-3/

3) Laita tikku USBiin. Ohjeen mukaan vähintään 2 gt mutta sanoisin, ettei riitä. 4 gigaa on ok, isompi aina parempi. Olen asentanut vain tyhjälle tikulle, joten en tiedä, katoavatko tikulla olevat tiedot asennuksessa. Melko varmasti, joten siirrä ne ensiksi turvaan.

4) Mitä piti siis tehdä? Siirtää ne mahdolliset tiedostot tikulta pois.

5) Käynnistä Universal Installer klikkaamalla hiiren _oikealla_ korvalla ja aja sieltä järjestelmänvalvojana

Kun installer on käynnissä, valitse 1) sen pudotusvalikosta se lataamasi ja siis oikea linux-versio eli distro ja 2) toisesta se levyasema, jossa  USB-tikku on. (Esimerkiksi G:). 3) Valitse Persistent-asennus ja 4) asennuksen koko liukusäätimestä, vaikkapa se n. 3 gigaa. Ja käynnistä. Asennukseen kuluu noin 10 minuuttia, joten odota rauhassa.

6) Lopuksi jätä tikku paikalleen ja käynnistä kone uudelleen. Paina käynnistyksen ihan alussa F2, tai F12 jne. valitaksesi käynnistysasennuksista, että kone buuttaa ihan ekana USBilta.

Sitten vain leikkimään ja säätämään kieliasetuksia ym. Kovasti kannattaa toivoa, ettei säädettäessä kone jää jumiin, sillä asennus voi mennä siitä rikki. Mokkula - ainakin DNA - pelaa kunhan laittaa kiinni ja laittaa käymään sieltä kuvakkeestaan. (2 tietokoneenkuvaa ylä- tai alapalkissa.) Myös wvdial, jolla voi yhdistää mokkulan nettiin, pelaa normaalien asetusten jälkeen. Nopeus se mikä yleensä, ei kuten joillakin Minteillä, vain 358 vaikka käytössä nopeampi.  

Ai niin: Se käynnistettäessä ilmestyvän valikon ylin käynnistysvaihtoehto on oikea. Eli enter siinä vaiheessa. _ÄLÄ_koskaan_irrota tikkua kun ajat konetta USBilta. Kun leikit on loppu, sammuta kone ja Win pelaa taas normaalisti kunhan otat tikun koneen kyljestä. Mitään merkkejä Winukkaan ei jää (ellet tallentanut kovalle jotain. Onnistuu ihan normaalisti kunhan hoksaat, mikä asema Linuxissa tarkoitta niitä Win-asemia. Huomaat aika heti.)

Jos kone ei käynnisty Linuxiin, katso vielä kerran, että koneesi tosiaankin on asetettu buuttaamaan ekana usbilta. Jos sellaista USB-vaihtoehtoa ei ole käynnistysasetuksissa ja koneesi on ainakin 6-7 vuotta vanha, voi olla, että hommaa ei saa toimimaan (kuin kikkailen).

7) Jos USB-käynnistys on mahdollinen mutta ei vaan pelaa, tikkua ei ehkä ole formatoitu käynnistyväksi tai sen MBR on rikki aiemmista kokeiluista. Ohjeet silloin tuolta:

http://www.bootdisk.com/pendrive.htm

Itse olen alustanut ja siirtänyt DOSin käynnistystiedostot tikkuun useasti tällä.

http://www.softpedia.com/progDownload/HP-USB-Disk-Storage-Format-Tool-Download-123786.html

Käytössäni on tuota(kin) varten harvinainen ulkoinen korppuasema ja vanha DOS-levyke. Mutta DOS-tiedostot voi säilyttää ihan vaan kansiossa kovalla.

// Edit: muutin otsikkoa totuudenmukaiseksi.
Aiemmin "Ainoa kunnolla toimiva USB:lta ajettava Linux + asennusohjeet tässä"
Nyt: Ainoa ehkä toimiva USB:lta ajettava Linux + asennusohjeet tässä

10
Löysin netistä englanninkielisen ohjeen miten lisätä pikakuvake xfce-paneeliin Xubuntussa. Laitan sen tähän jos joku muu tarvitsee vastaavaa ohjetta. Käytössä on siis Xubuntu 10.04 beta.

1. Klikkaa paneelia hiiren oikealla painikkeella. Näkyviin ilmestyy valikko, josta valitset "Lisää osia"
2. Valitse "Käynnistin Sovelluskäynnistin, johon voi liittää valikon"
3. Näkyviin ilmestyy "Käynnistin" ikkuna
4. Kohdassa "Nimi" lukee "Uusi osa" . Pyyhi se pois ja kirjoita haluamasi sovelluksen nimi tilalle. Itse halusin Skypelle pikakuvakkeen, joten kirjoitin "Skype"
5. Kohdassa "kuvaus" annetaan yleiskuvaus sovelluksesta. Voit jättää tyhjäksi, ei vaikuta toimintaan.
6. Klikkaa "Kuvake" kohdan kuvaa hiiren vasemmalla painikkeella. Nyt avautuu kuvakevalikoima. Oletuksena on "Valikkokuvakkeet". Klikkaa hiiren vasemmalla painikkeella "Valikkokuvakkeet" tekstiä. Nyt avautuvat muut kategoriat. Valitse haluamasi kuvake. Skypen kuvake löytyi kohdasta "Luokittelemattomat kuvakkeet"
7. Kohtaan "Komento" kirjoita haluamasi sovelluksen nimi. Itse kirjoitin "skype"
8. Paina lopuksi "OK". Käynnistin ilmestyy paneeliin.
 
terveisin Timo

Miksi et tee niin kuin Win-puolella: klikkaa työpöytää, valitse lisää uusi (pikakuvake) ja sitten poimi käynnistettävää ohjelmaa tarjotuista?

Kolmessa sekunnissa saat toimivan käynnistimen ja vieläpä oikealla kuvakkeella. Eikö tuo mene Linukka puolella yhtä helposti, vai?

11
Näitä näkyy arvottavan siellä ja täällä. Tässä yksi toimiva ratkaisu. Pelittää myös cd;ltä ajettaessa.

1. tee etc-kansiossa olevasta wvdial.conf -tiedostosta varmuuskopio jollain toisella nimellä!

1. B.  teithän etc-kansiossa olevasta wvdial.conf -tiedostosta varmuuskopion jollain toisella nimellä?

2. avaa wvdial.conf -tiedosto editoriin (geanyyn, löytyy työpöydältäkin edit-kuvakkeesta)

3. poista wvdial.conf -tiedostosta kaikki teksti, kaikki

4. liitä wvdial.conf -tiedostoon operaattorisi mukaan joku seuraavista #-merkkien välissä oleva tekstilohko, vain yksi

 # alku -------  DNA  --- älä ota tätä riviä, vain tekstirivit):------

[Dialer Defaults]
Init1 = ATZ
Init2 = AT+CGDCONT=1,"IP","internet"
Stupid Mode = 1
Phone = *99**1#
Modem = /dev/ttyUSB0
Username = 
Password =

# --- DNA loppui ---- älä ota tätä ----- huom! Username ja Password-kohtiin 1 välilyönti!


 # ----  alku  --------  Elisa (älä ota tätä riviä ) -------------

[Dialer defaults]
Modem = /dev/ttyUSB0
Init = AT+CGDCONT=1,"IP","internet","0.0.0.0",0,0
Phone = *99***1#
Stupid Mode = 1
Username = "rlnet"
Password = "internet"

# ---- Elisa loppui, älä ota tätä riviä ------


# alku -------  Saunalahti (älä ota tätä riviä, vain tekstirivit): -------------

[Dialer defaults]
Modem = /dev/ttyUSB0
Init = AT+CGDCONT=1,"IP","internet.saunalahti"
Phone = *99***1#
Stupid Mode = 1
Username =
Password =

# älä ota tätä ----- huom! Username ja Password-kohtiin 1 välilyönti!

5. laita mokkula usbiin ja katso, että siihen syttyy vilkkuvalo. Syttyy, jos usbiin tulee virtaa.

6. avaa konsoli eli klikkaa työpöydältä console kuvaketta. avautuu musta ruutu

7. kirjoita siihen: wvdial

8. paina enter. mokkulaan syttyy pian jatkuvasti palava valo. älä sulje ruutua, jossa lukee [rxvt]. pienentää voit

9. avaa selain. katso ainakin firefoxista, ettei se ole offline - tilassa, jos www-sivut eivät avaudu

10. jos ei toimi vieläkään, käynnistä kokeeksi kone uudelleen niin, että mokkula on kiinni ja toista kohdat 6-9.

12
Onkelma: KDE:n päivityksen jälkeen Evolution kysyy aina avainnippujen tunnuksia. Eli sitä salasanaa. Miten tuon kyselyn saisi pois?

(Haku-toiminnolla ei löytynyt ainakaan sellaista vastausta, jonka Linux-noviisi ymmärtäisi.)

13
Päivää.

Minulla olisi semmoinen ongelma, että en pääse KDE:hen. Kun käynnistän tietokoneen, kirjautumisikkuna avautuu ihan normaalisti. Kirjauduttuani sisään tulee kuitenkin vain musta ruutu (hiikin toimii), mutta mitään ei tapahdu. Aiemmin on KDE käynnistynyt ihan hyvin.

Törmäsin samaa ongelmaan KDE 4:ssä.

1) Kirjaudu gnomeen ja käy sitten nappaamassa KDE:n asetuksista näytön tehosteet pois.
2) Ja asenna oikea näyttö laiteasetuksista. (Itselläni ATI.) Silloin voit säätää taas niitä ominaisuuksia.

14
Laitealue / Vinkki: KDE ja läppärin näytön kirkkaus
« : 09.11.08 - klo:11.57 »
Useilla tuntuu olevan ongelmia läppärin näytön kirkkaussäätöjen kanssa. Tässäpä yksi ratkaisu:

Valitse kohdasta Asetukset >> alue ja kieli >> Keyboard model -asetuksesta läppäriisi sopiva näppis ja kokeile sitä (uudelleenkäynnistyksen jälkeen). Ellei toimi, tee seuraava: Avaa pääte ja kirjoita tai kopioi siihen rivi

guidance-power-manager

Jolloin näytön pitäisi kirkastua välittömästi alkuasetuksiinsa. Ellei, anna päätteeseen seuraava komento ja paina enteriä

sudo aptitude install kde-guidance-powermanager

Näin läppärisi ääni- ja näytän säädot toiminevat näppäimistöstä kuten ennenkin. (Esimerkiksi omassani  Fn + F8 nostaa kirkkautta)

Asetus pysyy voimassa seuraavien istuntojen ajan kun annat päätteeseen rivin

ln -s /usr/bin/guidance-power-manager ~/.kde4/Autostart

(Anna kirjautumissalasana sitä kysyttäessä.) Ellei tuokaan toimi, voit kokeilla seuraavaa. Anna päätteeseen rivi

sudo kate  /etc/modprobe.d/blacklist


( Tai jos gnome: sudo gedit  /etc/modprobe.d/blacklist )

ja kirjoita loppuun rivi

blacklist display


Tämä jälkimmäinen vaatii uudelleenkäynnistyksen

Keskimmäinen ohje napattu täältä:

http://ph.ubuntuforums.com/showthread.php?t=790543

15
Ubuntu tietokoneissa / Vs: OO Calc aikalaskuja
« : 07.11.08 - klo:22.47 »
Taulukossa on sarakkeessa A kokonaislukuja alekkain. Sarakkeessa B on aikoja muodossa 00:40:00 (siis 40 minuuttia). Kun teen laskukaavan =A1/B1 sarakkeeseen C, tulos on jotain muuta kuin mitä pitäisi. Lukuarvoilla 22 ja 00:40:00 arvoksi tulee 792 kun mielestäni sen pitäisi olla noin 0,5 tai 30 tms. ( 22 / 40 min = 0,5 minuutissa. Sekunneissa laskettuna se olisi noin 30).

Mikähän on mennyt pieleen? Sarakkeet A ja C on mutoitu luku-tyyppiseksi tiedoksi ja sarake B aika-tyyppiseksi. Ohjelma on OO Calc 2.3.1.

Ongelmana on siis yksikkömuunnos: kun jakaa 22:n kellonajalla 40 minuuttia yli puolenyön - siis 00:40:00:lla - saa veikeitä lukuja. Yksiköt pitää muuttaa samoiksi, jotta ei jaa litroja metreillä tmv.

Käytä siis luku-muotoilua ja anna yksikkö erikseen. (Pikavilkaisulla OO ei näyttäisi tukevan yksikön liittämistä lukuun tekstinä kuten Excel. Ei liene isokaan pulma.)

16
Päivitin KDE:n ensin 4.1.2 -versioon Kubuntu 8.04:n päälle. Kaikki ok mutta kielivalinnat katosivat ja KDE ei suostunut edes päivittämään maa-asetuksia. Kun en muuta hokannut, päivitin Kubuntun 8.10 versioon (halusin toki muitakin päivityksiä.) Kielet ok mutta sain KDE:n 4-version "kaupassa" ja 4.1.2 lymyää nyt jossain ja se katosi myös käynnistysvalikosta.

Voisiko joku neuvoa, miten saan sen ilmestymään (jälleen) siihen sisäänkirjautumiseen?

17
Muutama viikko Gnomea ja nyt KDE.

1) Linux-noviisille molemmat vaativat saman verran uuden omaksumista: kaikki on vierasta kummallakin puolella
2) Gnomen työpöytäympäristö on simppelimpi säätää
3) Mutta samalla karumpi ja vähän sellainen arkinen. KDE:ssä on niitä kikkareita ja hanikoita, joita voi virittää
4) Winukka-puolelta tullen KDE:n saa säädettyä tutumman tuntuiseksi asultaan.
5) Gnome vaikuttaa käynnistyvän hieman nopeammin (1.8 Mhz, 512Mt)
6) Kaiken saman saa pelaamaan Gnomessa ja KDE:ssä
7) Asetukset, ohjelmat ja tiedostot tulevat mukana työpöytäympäristöä vaihdettaessa

Omasta puolestani pidän KDE:stä enemmän. Ja toisten puolestahan ei voi ja tulekaan pitää...

18
Päivitin KDE neloseen. Alapaneelia ei voi enää säätää, vaan tulee ilmoitus "Määriteltyä kirjastoa Kicker ei löytynyt.

Asensin Kickerin uudelleen täällä olleiden ohjeiden mukaan paneelista ja käynnistin koneen uudelleen. Em. ilmoitus ja: "Kirjastotiedostot kcm_kicker.la:lle ei löytynyt hakemistopolusta" pomppaavat edelleenkin esiin.

Mitähän pitäisi tehdä?

(Hakutoiminnolla ei oikein löytynyt apuja ja olen aika tuore Kubuntu/Linux -käyttäjä.)

//  Ratkesi asentamalla paketinhallinnasta kubuntu-default-settings -paketti.

19
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Kysy - vastaa
« : 01.11.08 - klo:22.43 »
Ei ole vielä ketju kovin tukossa, joten laitan oman pienen kysymyksen tänne. Niinkin yksinkertaisesta asiasta kuin kellon / ajan säätämisestä hardyssä.
Ongelma on tämä, kun koettaa säätää aikavyöhykettä kohilleen antaa kyllä säädellä ne yms. mutta ei ota käyttöön laitettuja asetuksia. Pysyy jatkuvasti Europe / marienhamn asetuksella ja näin ollen jätättää mukavat 3 tuntia. Olen kokeillut kummallakin tavalla tätä ajan säätöä. Manuaalisesta ja tuota että päivittäisi itsensä servereiden mukaan. Manuaalisesti näyttää kyllä heti oikeaa aikaa, mutta paneelissa näkyy silti jostain kumman syystä aina 3 tuntia jätättävä kello.

Kellään samaa ongelmaa ollut koskaan?

On joo. Älä anna aikaa numeroin näppiksestä vaan hiiruttele aika kohdalleen laatikon vierestä ylä- ja alanuolilla.

// Jahas, kysymys oli esitetty toukokuussa. Olen pitänyt kaveria viisi kuukautta jännityksessä...

20
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Toimiiko teillä tämä?
« : 01.11.08 - klo:22.37 »
http://www.taloussanomat.fi/omatalous/2008/10/31/katso-miten-paljon-rahaa-autosi-nielee/200828181/139

Tai paremminkin miten teillä toimii?

Ok. Ubuntu 8.04 ja opera 9.06 (+ java 1.6.0_07 ja javascript)

Jos jättää yhdenkin pudotusvalikon tiedon valitsematta, laskuri ei pelitä.

Sivuja: [1] 2