Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Matti Saastamoinen

Sivuja: [1]
1
Hyvä, että tästä aiheesta keskustellaan!

c) Linuxin ja OSS-ohjelmien hyödyntäminen yrityksissä/yrittäjänä

Komppaan Riston c)-vaihtoehtoa ja tuon COSSin näkemyksiä asiaan.

Meiltä kysytään ja kaivataan aika ajoin kanavaa, jossa voitaisiin keskustella ja kysyä avoimen lähdekoodin asioista. Koska COSS on ensisijaisesti avoimen lähdekoodin liiketoimintaverkosto, niin verkostossa voisi syntyä keskustelua Linuxin ja OSS:n yrityshyödyntämisen lisäksi esim. liiketoimintamalleista, juridiikasta, yhteisöissä toimimisesta, koodin avaamisesta, ohjelmistojen integroimisesta suljettuihin järjestelmiin, avoimista standardeista, julkisista tarjouspyynnöistä jne.

Tähän asti olemme ohjanneet keskustelun esim. tänne tai Linux.fi-foorumille, emmekä ole nähneet järkeä jälleen uuden foorumin perustamiselle. Keskustelu on nykyään kuitenkin harmillisen hajallaan: osa tappelee Digitodayn ja muiden medioiden uutiskommenteissa, toiset kyselee asioista Suomi24:ssä, osa kokoontuu LinkedIniin ja Facebookiin, ja päälle tulevat monet foorumit, joista osa, kuten Ubuntu-fi -foorumi, on todella toimivia ja keskustelu aktiivista.

Ubuntu-fi:n alle tällaista laaja-aiheista keskustelukanavaa ei kannata perustaa, koska se viuhuu kovaa ja korkealta ohi pelkästä Ubuntu-aiheesta. Linux.fi:nkin päälle heittäisin kysymysmerkkiä, koska tämä on paljon laajempikin asia kuin pelkkä Linux.

COSSin fokukseen tällaisen keskustelukanavan perustaminen osuu selvästi. Haasteena on keksiä paras tapa toteuttaa se ja saada keskustelu aktiiviseksi - ja lisäksi tietysti resurssit. Yksi vaihtoehto, jota itse olen pyrkinyt viimeiseen asti välttämään, mutta johon aina ajatuksissani palaan, on kaikille avoin sähköpostilista - helppo perustaa, ei vaadi tunnuksia ja kaikki osaa käyttää. Mutta onhan nykyään parempiakin vaihtoehtoja tälle, onhan?

Matti, COSS

2
Mikäli et pysty luomaan Facebook-tiliä lainkaan, niin kirjaudu selaimellasi Facebookiin ennen tilin lisäämistä. Itselläni tilin luominen ei onnistunut, ellen ollut samaan aikaan kirjautuneena Facebookissa. Tämä siitä huolimatta, että Gwibber ilmoitti valtuutuksen onnistuneen.

Itselläni on ongelmana, että Facebook-viestit eivät päivity Gwibberiin. Twitter, Qaiku ja Identi.ca toimivat kuten pitääkin. Bugiraportti Launchpadissa: https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/gwibber/+bug/614742


3
Klo 19 kai onnistuu, kun virallinen ohjelma näkyy loppuvan 18:30.

Lauantaina ohjelma konferenssissa kestää 19:15 saakka ja sunnuntaina 18:30 saakka. Lauantaina Akademy Party starttaa 20:00, mutta sinne voi tulla myöhemminkin.

http://akademy.kde.org/program/

4
Ohjelma on nyt valmis: http://www.coss.fi/ubuntufest.

Tapahtumalla on ollut valtava suosio: ilmoittautuneita on jo 140 kpl! Kaikki eivät millään mahdu istumaan, mutta emme halua jättää väkeä oven ulkopuolellekaan, joten edelleen saa ilmoittautua mukaan (pe 30.4. klo 12:00 saakka): http://www.coss.fi/ubuntufest-ilmoittautuminen.

5
Tapahtumaan on ilmoittautunut jo lähes 90 henkilöä. Vielä mahtuu mukaan: http://www.coss.fi/ubuntufest. Lisäbonuksena osallistujien kesken arvotaan Nokia N900.

Ohjelma on hienosäätöä vaille valmis ja lavalle nousee mielenkiintoisia nimiä Ixonos Oyj:n Linux Technology Managerista Alexander "Sasha" Bezprozvannysta teatteriohjaaja Jotaarkka Pennaseen.

Mikäli joku haluaa demota jollakin tavalla erityistä Ubuntu-setupiaan tms., niin minuun voi olla yhteydessä. Haluaisiko joku esim. esitellä Ubuntun sopivuutta kotiteatterikäyttöön? Näytillä voisi olla myös eri Ubuntu-variantteja, kuten Ubuntu Studio, Edubuntu, Kubuntu, Mythbuntu ja Netbook Remix

6
Hmm, minä olen tulossa kyllä ihan mielellään katselemaan ja ihmettelemään, jos nuoremmat sinne hyväksytään...

Tapahtuma on kaikille avoin, joten tervetuloa mukaan! Ilmoittautuminen on nyt avattu ja sinne pääsee tapahtuman sivuilta osoitteessa http://www.coss.fi/ubuntufest.

Tapahtumaan liittyen on myös järjestetty Ubuntu Challenge -kilpailu, jonka voittajalle on luvassa N900.

7
Tampereella järjestetään Ubuntu 10.04 LTS -julkaisutapahtuma vapun jälkeisellä viikolla ke 5.5. Tapahtuman taustalla hääräävät Suomen avoimen lähdekoodin keskus COSS ja Ixonos Oyj.

Tapahtumapaikkana toimii Tampereen keskustassa, Finlaysonin alueella olevat Demolan tilat (Väinö Linnan aukio 15, 3. kerros), josta löytyy useita videotykkejä, nopea wlan ja tilaa sadoille vieraille (flickr). Rautatieasemalta paikalle kävelee vajaassa vartissa.

Paikka siis on, tarjoilujakin saamme järjestettyä, mutta ohjelmaideoita kaivataan ja halukkaat demoajat ja esiintyjät voivat ilmoittautua joko tänne tai suoraan minulle (etunimi.sukunimi ät coss.fi). Viestiä saa myös rummuttaa eteenpäin.

Tehdään yhdessä hieno tapahtuma Tampereelle!

8
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Pidgin ongelma
« : 13.01.09 - klo:11.37 »
Vika on eilen illalla korjattu Microsoftin palvelinpäässä ja MSN toimii jälleen myös tuoreimmilla Pidgin-versioilla (MSNP15-protokollalla).

Pidgin bugiraportti
"We initially thought this was a server-side issue; now we know it is a server-side change that requires the client to send additional data that we do not currently send."

Adium-blogi
"As of 11:43 today (the 12th), MSN is now working for us in 1.3.2. Looks like the Libpurple team was right—it was a server-side problem, which Microsoft has now cleared up."

9
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Pidgin ongelma
« : 12.01.09 - klo:20.55 »
Sama ongelma pidginin kanssa, mutta aMSN toimi aivan normaalisti. (Ubuntu 8.10, 2.6.27-9-generic)

Tämä johtunee siitä, että tuorein Pidgin käyttää uusinta MSN-protokollaa, MSNP15:ttä. aMSN samoin kuin vanhemmat Pidginit käyttävät vanhempaa protokollaa, johon Microsoftin palvelimet reagoivat. Eräs workaround olisi siis asentaa vanhempi Pidgin tai kärsivällisesti odottaa korjausta ongelmaan.

Lisää keskustelua mm. MacRumoursin foorumilla, jossa keskustellaan Pidginin tapaan libpurplea hyödyntävän Adiumin vastaavasta ongelmasta.

Tämä on eräs osoitus siitä minkälaisia ongelmia yhden yrityksen hallinnoima teknologia voi aiheuttaa muiden valmistajien tuotteita käytettäessä. Päänvaivaa aiheutuu niin käyttäjille kuin kehittäjillekin.

10
Yleistä keskustelua / Vs: Onnistuiko päivitys --> 8.04?
« : 16.08.08 - klo:13.09 »
Päivitys Ubuntu 7.10 -> Ubuntu 8.04 jumiutui locale-tietojen generointiin. Tämä on tiedossa oleva, erittäin kiusallinen bugi, johon ei ole vielä korjausta. Edellä olevassa bugilinkissä on workaroundeja, mikäli ongelma tulee vastaan.

Ilmeisesti bugi on joko Gutsyn tuoreimmassa kernelissä 2.3.22-15 tai sitten localedefiin on tehty joitain muutoksia ja jo aiemmin olemassa ollut bugi hyppää nyt esiin. Kuitenkin jos Gutsyn käynnistää v2.3.22-14 kernelillä, niin päivitys ilmeisesti sujuu ongelmitta. Tämä viittaisi ongelmiin v2.3.22-15:ssä.

Lopulta sain koneeni käyttökuntoon. Päivitysoperaatiostani enemmän blogissani.

Ennen bugikorjauksen julkaisua en suosittelisi Gutsyn päivittämistä Hardyyn ainakaan kernelillä 2.3.22-15.

Sivuja: [1]