Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - -tjt-

Sivuja: [1] 2
1
Laitealue / Vs: Onko NVidia Gt 610 sopiva näyttis?
« : 10.08.13 - klo:16.30 »
Ihanko meinaat? Mielestäni siellä levyllä ei kyllä tule mitään Nvidian suljettuja ajureita mukana eli se ei voi mitenkään käyttää niitä.

Käynnistin koneen livelevyltä ja ihmettelin kun Ubuntu yllättäen suostui käynnistymään, kun aiemmin ei suostunut, tällä uudella läppärillä. Ainoa ero aikaisempaan oli se, että HDMI oli kiinni ja kuva tuli myös ulkoiselle näytölle (noveau-ajureilla ei ole toiminut HDMI ainakaan mulla). Tsekkasin että mikä ajuri on käytössä, ja se oli Nvidian suljettu 310.

Saa toki kokeilla myös itse jos ei usko. Versio, jossa homma toimi oli siis 13.04. Jos sitä ei kerran levyllä ole, niin kai sen sitten pyhä henki sinne asenteli.

2
Laitealue / Vs: Onko NVidia Gt 610 sopiva näyttis?
« : 09.08.13 - klo:22.42 »
Toimii*. Asentamalla Nvidian-ajurit saa kaikki ominaisuudet käyttöön. Jos konetta ei kuitenkaan meinaa muuten saada käyntiin ennen niiden asentamista (esimerkiksi Ubuntun asentamiseksi), kannattaa nouveau ottaa pois käytöstä ja käyttää vesa-ajuria siihen asti nomodeset-parametrilla. Yritän etsiä hyvän (mieluiten suomenkielisen) ohjeen siitä miten se tehdään.

Tähän löysin muuten itse sattumalta kätevän workaroundin. Eli jos uudella näytönohjaimella tulee live-levyltä buutatessa pelkkää mustaa, niin sammuttaa koneen, laittaa ulkoisen näytön HDMI -liitäntään ja käynnistää uudestaan livelevyltä.

Ainakin 13.04:n kanssa Noveau -ajurit kytkeytyvät automaattisesti pois päältä, mikäli HDMI -liitännässä on ulkoinen monitori kiinni ja live-Ubuntu alkaa käyttämään Nvidian suljettuja ajureita. Näin Ubuntun saa asennettua.

Itse olen tosin Windows 8:n vanki toistaiseksi, livetestailun perusteella uudessa Acer.V3-läppärissä on niin paljon ongelmia Ubuntun kanssa, että pitänee odottaa uudempaa julkaisuversiota. Äänet ei toimi, wlan toimii järisyttävän hitaasti yms. Ihan uusien koneiden kanssa out-of-the-box toiminnallisuus Ubuntuun tuntuu tulevan vähän viiveellä, eikä juuri nyt huvita säätää.

3
Laitealue / Vs: Iso Nvidia -ajuriongelma (kone jäätyy)
« : 29.07.13 - klo:23.52 »
Muutama päivä meni ilman tilttailua, mutta tänään kone kaatui parikin kertaa  >:(

Googlettelun jälkeen näyttäisi erittäin vahvasti siltä, että kyseessä on tämä sama, jo ikivanha bugi:
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/nvidia-graphics-drivers/+bug/1033263

Noveau -ajureiden asennus siis auttaisi, ja sen tekisin, mutta kun se HDMI ei sitten toimi. Täytyisi toimia.

Ongelma on siis se, että HDMI:n päässä oleva TV ilmaantuu kyllä näyttöasetuksiin, mutta TV sanoo "No Signal". fn+f4 -näppäinyhdistelmän painaminen poistaa kyllä kiltisti kuvan tietokoneen monitorista, mutta telkku pysyy pimeänä. Sitten järjestelmä onkin jo nurin kokonaan.

Onko kukaan saanut HDMI:tä toimimaan avoimilla ajureilla ja olisko tähän jotain tipsejä?

Edit: Lähdin nyt vielä kokeilemaan  319.23 -ajureita (http://linuxg.net/nvidia-319-23-has-been-released-how-to-install-nvidia-319-23-drivers-on-linux/)

HDMI:tä en pääse vielä testaamaan, mutta katsotaan nyt ainakin miten vakaasti toimivat...



4
Laitealue / Vs: Iso Nvidia -ajuriongelma (kone jäätyy)
« : 24.07.13 - klo:15.34 »
Näyttääkö sulla ajurivalinnassa 319... Suljetut mutta testattu. Mulla pelaa Ubu sekä Kubu 13.10:ssä. Näyttikset kylläkin uudemmat, GTX 470 1 GB ja GTX 580 3GB.

Ei näy ajurivalinnassa 319. Sieltä löytyy suljetut ajurit 173, 304, 310 ja 313. Olen (ainakin muistaakseni) testannut about kaikkia, tosin tuota 173:a se ei tainnut edes antaa asentaa.

310 on "redommended driver" tälle kokoonpanolle.

5
Laitealue / Iso Nvidia -ajuriongelma (kone jäätyy)
« : 24.07.13 - klo:09.29 »
Meikäläistä on jo pidemmän aikaa vaivannut ongelma, jossa Ubuntu tilttaa ja vain väkivaltainen boottaus auttaa. Ongelma esiintyy suht harvoin, ehkä kerran viikossa ja olen vaan elänyt sen kanssa kun en ole löytänyt itsenäisesti ratkaisua.

Tilttaaminen liittyy aina työpöydällä tapahtuviin asioihin (ikkunan liikutus, dashin avaus yms). Varmuudella tiedän, että ongelma liittyy Nvidian suljettuihin ajureihin. Ongelma alkoi jo 12.10:n aikoihin ja on jatkunut 13.04:n kanssa. Sen jälkeen, kun viikko sitten asensin 13.04:n kokonaan uusiksi puhtaalta pöydältä luulin jo päässeeni murheesta, kunnes kone jäätyi taas eilen ensimmäistä kertaa.

Kyseessä on vajaat viisi vuotta vanha HP HDX Permium -läppäri GeForce 9600m GT -kortilla varustettuna.

Avoimen lähdekoodin ajureilla mitään ongelmia ei ole ilmennyt. Käyttäisinkin niitä mielelläni, mutta HDMI ei tunnu toimivan avoimilla ajureilla. HDMI:n päässä olevaan töllöön tulee pelkkä "no signal" ja yritys vaihtaa kuvaa näyttöasetuksista tai koneen näppäinyhdistelmällä aiheuttaa koko järjestelmän kaatumisen ilman vihreilmoituksia. Tietokone kyllä tunnistaa telkkarin oikein.

Suljetuilla ajureilla HDMI toimii moitteetta.

Tällä hetkellä käytössä on 310 (tested) -ajuri, jolla ongelma siis edelleen jatkuu.

Onko kellään tarjota ratkaisuehdotuksia tilttailuun? Mulle tosin kelpaa myös vinkit siitä, miten HDMI:n saisi toimimaan avoimilla ajureilla, jolloin voisin vaan käyttää niitä.

6
Yleistä keskustelua / Vs: Ubuntu menee vain huonommaksi
« : 01.11.11 - klo:23.28 »
Mitä Unityyn tulee, niin varmaan suurin osa kaikesta kritiikistä lienee peräisin yksinkertaisesti muutosvastarinnasta. Enemmän Unityä käytettyäni olen saanut muokattua siitä mieleiseni, ongelmia ei ole ollut, enkä enää palaisi vanhaan. Juuri äsken asentelin 11.10:n kokeilumielessä miniläppärilleni. Sorituskyvyssä ei siinäkään ole mitään valittamista, vaikka odotin hidasteluja miniläppärin heikohkojen speksien ja huonon näytönohjaimen takia.

Ja nyt kun parjaan ihmisiä muutosvastarinnasta, voin sanoa, etten toki ole itse yhtään sen parempi. Tässä poimintoja kommenteistani erään toisen foorumin linux -keskustelusta:

Näin se ihmisen mieli muuttuu:

Päivitin 11.4:ään. Vähän aikaa tuskailin Unityn kanssa, onneksi sen sai lopulta helposti heivattua pois. En käsitä ollenkaan mikä koko muutoksessa on ideana.

Aivan karmealta tuntui.

Editointi edelliseen viestiin: Nyt pienen perehtymisen jälkeen vihaan sitä hieman vähemmän kuin aiemmin.

Nyt olen vielä enemmän tutkaillut Unityä, hyviä puolia alkaa löytyä.


Ja viimeisin versio tähän saagaan on se, että nyt käytän Unityä hyvin onnellisena :D Ulkoasusta sai lopulta tehtyä mieleisensä, launcher toimittaa samaa virkaa kuin mitä cairo dock mulla aiemmin, global menu vaatii vielä totuttelua muttei häritse enää. Kaikki asetukset, ohjelmat ja tiedostot (jotka eivät ole launcherissa) saa Dashin haulla auki n. 10 kertaa nopeammin kuin vanhassa Gnomessa. Suorituskyvyssä ei ole mitään valittamista.

Miinuspuolia:
- Jos tykkää klikkailla hiirellä valikoissa, Dashissa navigointi on kammottavaa. On tosin parantunut jonkin verran 10.11:ssa. Minua ei haittaa kun olen enemmän näppisihmisiä ja availen tosiaan suoraan hausta kaikki.
- Tämä on nillittämistä, mutta haussa joutuu odottamaan useita sadasosasekuntteja haun jälkeen ennen enterin painamista, että oikea ohjelma / tiedosto tulee esiin.
- Muokattavuus on hanurista, esim. ikoniteemojen vaihtaminen on hankalaa ja mulla haluamaani ikoniteeman vaihto aiheutti koko perunan kaatumisen.

Kokonaisuus kuitenkin loppupelissä ok, parempi kuin vanha.

7
Yleistä keskustelua / Vs: ubuntu 11.04 Unity on turha?
« : 29.10.11 - klo:23.39 »
Lyödäänpä lusikka tähän soppaan. Itselläni Ubuntu on täysin tuotantokäytössä, ollut sitä jo neljättä vuotta. Välillä olen kokeillut muita distroja ja aina jos jonkinlaiset ongelmat / puutteet ovat johtaneet siihen, että Ubuntuun on palattu.

Tämä Unity -uudistus tuntui ahdistavalta, kokeilin sitä ensimmäisen kerran 10.10 kanssa miniläppärillä, lyhyen kokeilun jälkeen oksensin ja poistin sen. Keväällä 11.4:ään päivittäessäni sama juttu, takaisin vanhaan.

Koska ainakin jonkinasteinen muutos on väistämättä edessä, päätin nyt antaa Unitylle oikean mahdollisuuden ja suhtautua siihen ennakkoluulottomasti. Lopputulos on yllättävä, nimittäin en vihaa sitä enää. Huonojen puolien vastapainoksi löytyy kasa hyviä puolia. Erityisesti sovellusten käynnistäminen suoraan hausta, hiireen koskematta on salamannopeaa. Erityisesti harvemmin käytettyjen sovellusten käyttö on siis hyvinkin paljon tehokkaampaa, kuin vanhassa gnomessa. (Toki jos hiiren kanssa haluaa Dashissä sohia, niin silloinhan käyttöliittymä on giganttinen kasa paskaa.)

Huonoja puolia on toki myös, erityisesti se muokattavuuden heikentyminen. Luulin että sen suhteen olisi odotettavissa parannusta, mutta taitaa käydä päin vastoin. Esim. 11.4:ssä pystyi vielä vaihtamaan haluamaansa ikoniteemaan, 11.10:ssä ei enää pysty tekemään tätäkään. (Toki dconfilla pystyy teoriassa vaihtamaan ikoniteemaa, itselläni tämä aiheutti unityn kaatumisen, ahihihi).

Yhteenvetona, käyttöliittymä kelpaa minulle, koska olen näppäimistöihmisiä. Haulla saa minkä tahansa softan tai asetuksen auki hetkessä. Hiiri-ihmiset käyttöliittymä karkottaa takuuvarmasti.

Kuitenkin, youtube -stalkkauksien perusteella Gnome 3 Shell vaikuttaa kaikin tavoin paremmalta ja loppuun asti hiotummalta, kuin Unity. Lähiaikoina asentelen rinnalle Fedoran, mikäli jakelu tuntuu edes lähes yhtä ongelmattomalta kuin Ubuntu, ei siihen siirtymistä tarvitse kauaa miettiä.

8
Tuo driver-plugin -ongelma kuulostaa samalta, kuin minulla. Mulla tulostimena HP LaserJet M1120n MFP -monitoimilaite. Asensin Ubuntun uusiksi ja tulostimen ajurin asennus tökkää juurikin tuohon driver-pluginin asentamiseen.

Täsmälleen sama ongelma tuli eteen Fedoran kanssa. Eli olisikohan tuossa HP:n ajurien asennussoftassa nyt joku astetta veemäisempi bugi.

9
Muutin tuon otsikon kuvaavammaksi. Ajoin noita päivityskomentoja myös vikasietotilassa kehotteessa ja virheilmoitukset viittasivat mielestäni kiintolevyongelmiin (jotain sdb -erroreita ja se "väylävirhe"). Tarkistin levyn levynhallintatyökalulla ja sieltä löytyikin viallisia sektoreita. Ajoin sitten nuo levynkorjaukset livelevyltä, mutta eipä näköjään auttanut sekään. Kaippa se on asennettava koko roska uusiksi sitten.

10
Ubuntu tietokoneissa / Synaptics rikki (10.04, 64 bit)
« : 18.03.11 - klo:15.15 »
Aamulla koneelle pöllähti kernelpäivitys ja koneelle asentui 2.6.32-30-generic. Päivityksen jälkeen ilmeni seuraava ongelma: kun koneen käynnistää, jumiutuu koko roska moneksi minutiksi ja prosessorin käyttö nousee 100 prosenttiin. Kun homma viimein rauhoittuu, ilmaantuu ilmoitusalueelle punainen stop -merkki "Päivityksiä tarkistaessa tapahtui virhe".

Päivitysten hallintaa käynnistäessä manuaalisesti tapahtuu sama, eli muutaman minutin jumitus, ja edellä mainittu virheilmoitus.

Kokeilin päivityksiä myös komentorivin kautta, tuloksena lyhyempi jumitus, sekä virheilmoitus: "Väylävirhe".

Buuttaus aikaisempaan kerneliin ei auta, vaan samat ongelmat sielläkin. Ja sitä aikaisempia kerneleitä ei koneella enää ole, kun juuri sopivasti putsailin ne pois viime viikolla  >:(

Olisiko tähän jotain ideoita?

Edit: nyt tuntuisi olevan jotain muutakin pielessä. Prosessorin kuormitus saattaa nousta ilman mitään näkyvää syytä todella kovaksi, äsken toinen ydin veti jatkuvasti 100% kuormituksella, toinen 12%. Tehtävienhallinnasta ei käy ilmi, mikä prosessoria kuormittaa, mikään prosessi ei näyttäisi muka vievän prossutehoja, mutta silti se käy kuumana ja tuuletin huutaa hoosiannaa.

Meinasin jo, että prosessorissa olisi jotain fyysista vikaa, mutta windowsin puolella pelaa normaalisti.

Edit2. Siis koko synaptic näyttäisi olevan rikki. Sama juttu, kun käynnistää paketinhallinnan, hetkellinen koko koneen jumitus ja sitten synaptics kaatuu. Voikohan tuota jotenkin korjata, vai näinköhän pitää asentaa koko käyttis uudelleen  ???

11
Yleistä keskustelua / Vs: eRepublik - selainpeli
« : 20.05.10 - klo:10.24 »
Nostellaanpa ylös, Suomi tarvitsee edelleen kipeästi uusia kansalaisia.

Varsin mukava peli, ei vaadi panostusta kuin muutaman klikkauksen päivässä mutta halutessaan pelimaailmaan voi uppoutua niin syvälle kuin haluaa. Ohjeet aloittelijoille löytyvät osoitteesta http://erepublik.absurdit.net/

edit//gdm referral-linkki poistettu.

12
En tiedä onko käyttäjässä vai raudassa vikaa, kun openSUSEA en ole koskaan saanut kunnolla toimimaan. Edellisen kerran kokeilin oS:ää vanhalle pöytäkoneelle silloin, kun 11.0 julkaistiin. Kokeilin sekä KDE:llä, että Gnomella. Ohjelmat kaatuilivat, ihme jumitiloja esiintyi. Lopulta paketinhallinta lakkasi toimimasta ihan itsestään vaikka en mielestäni tehnyt mitään sellaista mikä olisi järjestelmän voinut rikkoa.

Aina silloin tällöin pitää kuitenkin tätäkin kokeilla. Nyt asentelin 11.2:n muutaman vuoden vanhalle Acer -läppärille KDE:llä ja eipä skulaa vieläkään. Nätti ja ammattimaisen näköinen on kyllä mutta mutta... Heti asennuksen jälkeen aloin ajamaan uusia päivityksiä Suseen ja virheilmoituksia alkoi paukkua sarjatulella ruudulle. Ilmeisesti päivityksenhallinta ei jostain syystä toimi, mutta Yastin kautta se jotain onnistui tekemään lopulta. Työpöytäefektit ovat toki toisarvoisia, mutta eivät skulaa nekään kunnolla, esim. ikkunoita siirreltäessä ruutuun jää haamuviivoja niille paikoille mistä ikkunaa on siirtänyt. Voi johtua toki vanhasta ATI:n näytönojaimesta. Äänet ei toimi, tai siis toimii, mutta kuulostavat siltä kun joku soittaisi musiikkia huonoista nappikuulokkseista täysillä kellarissa. Ikävintä on, etten ole onnistunut näihin ongelmiin löytämään netistäkään ratkaisuja inhimillisellä vaivalla.

Vähän liian vaikeaa kyllä on.

13
En löytänyt haulla ratkaisua tähän ongelmaan, joten pistetään aihetta pystyyn.

Eli päivittäessäni Ubuntun 9.10:een ilmeni vekkuleita ongelmia Winen kanssa. Wineä en juuri käytä muuhun, kuin Spotifyn kuunteluun ja nyt on tilanne se, että muissa sovelluksissa ei kuulu äänet lainkaan Spotifyn ollessä käynnissä ja päinvastoin.

Ensimmäinen ongelmahan Spotifyn käytössä oli se, että ääni rätisi ja pätki. Tämä ongelma ratkesi lisäämällä Wineen WinePulse-patchin tämän ohjeen mukaisesti:
http://wiki.ubuntu-fi.org/Ubuntu_9.10:n_%C3%A4%C3%A4niongelmat

Ja nyt tosiaan... jaa ongelma näköjään ratkesikin jo tätä viestiä kirjoittaessa, eli oli näköjään unohtunut täppä winen ääniasetusten OSS-Driver -kohtaan vaikka piti olla pois.

Kiitos, anteeksi ja moro.

14
Pari päivää sitten Visva asenteli itseensä jonkun tietoturvapäivityksen. Nyt ei netti enää toimi Vistassa, eli tietoturva on sitten 100% kunnossa  ;D

15
Toki, eli siis seurasin ohjeita, jotka löytyivät lopulta toisesta topicista. Eli näitä ohjeita, mitä tuossa alla quotattuna, paitsi  että firmis oli tässä tapauksessa tietysti eri ja löytyi osoitteesta:
http://www.otit.fi/~crope/v4l-dvb/af9015/af9015_firmware_cutter/firmware_files/4.95.0/

Ensiksi sinun täytyy asentaa seuraavat paketit:
sudo apt-get install mercurial linux-headers-$(uname -r) build-essential

Seuraavaksi haet LinuxTV:n sivuilta allamainitulla komennolla uusimman v4l-dvb:n
hg clone http://linuxtv.org/hg/v4l-dvd

Sitten seuraavaksi menet komennolla hakemaasi v4l-dvb kansioon
cd v4l-dvb

Sitten komennat
make

ja
sudo make install

Tarvitset vielä uusimman firmware:n ja sen saat osoitteesta
http://linuxtv.org/downloads/firmware/

Lataat sieltä
dvb-usb-dibusb-6.0.0.8.fw

ja komennolla paikoilleen
sudo mv dvb-usb-dibusb-6.0.0.8.fw /lib/firmware/$(uname -r)/

Meikäläinen sai sen noin toimimaan..

16
Laitealue / Vs: HP:n digiviritinkortti, miten toimintaan?
« : 12.03.09 - klo:20.43 »
Olipas vääntöä, mutta sainpas toimimaan. Firmiksen puutteesta oli tosiaan kyse. Kiitos ja anteeksi  :)

17
Laitealue / Vs: HP:n digiviritinkortti, miten toimintaan?
« : 11.03.09 - klo:21.45 »
Ei oo helppoo  :(

Eli asensin v4l-dvb -ajurit tämän ohjeen mukaisesti:

Lainaus
http://wiki.ubuntu-fi.org/digitv_info

sudo apt-get install mercurial linux-headers-$(uname -r) build-essential
hg clone http://linuxtv.org/hg/v4l-dvb
cd v4l-dvb
make
sudo make install
sudo make reload

Mutta Kaffeine ei edelleenkään tunnista digiviritintä. Koska Kaffeinessa eivät digitv -valikot näy ollenkaan,  kokeilin myös MPlayeriä. Homma tyssäsi kun koitin hakea kanavat siihen scan -ohjelmalla, joka puolestaan valitti että dev/dvb -kansiota ei oo olemassa. Ja eihän sitä olekaan. Onko peli hävitty?

18
Laitealue / Vs: HP:n digiviritinkortti, miten toimintaan?
« : 11.03.09 - klo:20.15 »
Tässä noiden lsusb ja lspci -komentojen tulokset. Eli ei mulle selventänyt kauheasti. Onko se viritin sitten tuo "Signal processing controller", vai joku muu / mikä  ???

Lainaus
llspci
00:00.0 Host bridge: Intel Corporation Mobile 4 Series Chipset Memory Controller Hub (rev 07)
00:01.0 PCI bridge: Intel Corporation Mobile 4 Series Chipset PCI Express Graphics Port (rev 07)
00:1a.0 USB Controller: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) USB UHCI Controller #4 (rev 03)
00:1a.1 USB Controller: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) USB UHCI Controller #5 (rev 03)
00:1a.7 USB Controller: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) USB2 EHCI Controller #2 (rev 03)
00:1b.0 Audio device: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) HD Audio Controller (rev 03)
00:1c.0 PCI bridge: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) PCI Express Port 1 (rev 03)
00:1c.1 PCI bridge: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) PCI Express Port 2 (rev 03)
00:1c.3 PCI bridge: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) PCI Express Port 4 (rev 03)
00:1c.4 PCI bridge: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) PCI Express Port 5 (rev 03)
00:1c.5 PCI bridge: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) PCI Express Port 6 (rev 03)
00:1d.0 USB Controller: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) USB UHCI Controller #1 (rev 03)
00:1d.1 USB Controller: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) USB UHCI Controller #2 (rev 03)
00:1d.2 USB Controller: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) USB UHCI Controller #3 (rev 03)
00:1d.3 USB Controller: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) USB UHCI Controller #6 (rev 03)
00:1d.7 USB Controller: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) USB2 EHCI Controller #1 (rev 03)
00:1e.0 PCI bridge: Intel Corporation 82801 Mobile PCI Bridge (rev 93)
00:1f.0 ISA bridge: Intel Corporation ICH9M LPC Interface Controller (rev 03)
00:1f.2 SATA controller: Intel Corporation ICH9M/M-E SATA AHCI Controller (rev 03)
00:1f.3 SMBus: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) SMBus Controller (rev 03)
00:1f.6 Signal processing controller: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) Thermal Subsystem (rev 03)
01:00.0 VGA compatible controller: nVidia Corporation GeForce 9600M GT (rev a1)
02:00.0 Network controller: Intel Corporation PRO/Wireless 5100 AGN [Shiloh] Network Connection
03:00.0 Ethernet controller: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller (rev 02)
06:00.0 FireWire (IEEE 1394): JMicron Technologies, Inc. IEEE 1394 Host Controller
06:00.1 System peripheral: JMicron Technologies, Inc. SD/MMC Host Controller
06:00.2 SD Host controller: JMicron Technologies, Inc. Standard SD Host Controller
06:00.3 System peripheral: JMicron Technologies, Inc. MS Host Controller
06:00.4 System peripheral: JMicron Technologies, Inc. xD Host Controller

Lainaus
lsusb
Bus 008 Device 004: ID 07ca:a309 AVerMedia Technologies, Inc.
Bus 008 Device 003: ID 0408:03ba Quanta Computer, Inc.
Bus 008 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Bus 003 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Bus 007 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 006 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 005 Device 003: ID 138a:0001 
Bus 005 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 004 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 002 Device 003: ID 045e:0084 Microsoft Corp. Basic Optical Mouse
Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub

19
Päivää.

Eli ongelma on saada HP:n digiviritin toimintaan Ubuntulla, aikani olen eri ohjeita selaillut mutta ei näyttäisi onnistuvan.

Eli kone on HP PAVILION HDX8-1000EA -läppäri, jossa TV-viritin. Windowsin resurssienhallinta kertoo virittimen nimeksi HP DVB-T TV Turner. Kyseessä ei siis ole USB-viritin vaan liekö kortti vai joku HP:n sisäänrakennettu härveli...

Tarkemmat tiedot koneesta tuolla:
http://h10010.www1.hp.com/wwpc/fi/fi/ho/WF06a/321957-321957-3806904-3806906-3806906-3769212.html

Ubuntun versio on 8.10

En siis oikein osaa edes päästä alkuun asian kanssa. Jossain ohjeessa sanottiin, että Kaffeine tunnistaa mahdolliset virittimet automaattisesti, mutta ei tunnistanut tuota kuitenkaan. Eli mahtaako laite olla Ubuntussa tuettu vielä lainkaan vai tarvitaanko vielä lisäksi joitain ajureita / mitä ajureita / mistä ajureita? Pakko myöntää että pitkällisen Googlettelunkin jälkeen olen aika pihalla.

Jos ei Ubuntulla onnistu niin tarvii sitten jatkossakin hoitaa telkun katselu Visvan puolelta, toki olisi kiva jos olisi taas yksi syy vähemmän buutata kone sen hirvityksen puolelle :)

20
Ei ole harmainta aavistustakaan ongelman syystä. Tuuminpa vain, ehditkö jo kokeilla ftp:tä yksinkertaisimmillaan. Eli Nautiluksella eli Tiedostoselaimella. Onhan siinäkin klientti.

Kyllä tuli Nautilustakin kokeiltua. Siinäkin oli sama vika, eli isojen tiedostojen siirto jämähti alkuunsa.

Sivuja: [1] 2