Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - J-P

Sivuja: [1] 2 3
1
Mulla löytyy Asetukset > Lähiverkko > DHCP-tiedot, ja sitten pitää painaa "Seuraava" nappulaa, jonka takaa löytyy "Käytä laitetta DNS-palvelimena" ja ruksin paikka. Laitoin siihen ruksin, toimialueeksi hima.jep (onko se tuossa väärin?) Siinä oli alunperin tehdasasetuksena Telewell.gateway.

Sitten löytyy tosiaan paikat palvelinnimelle, MAC-osoitteelle ja IP-numerolle.

Millä osoitteella siis koneelle pitäisi päästä? Mun mielestä, jos konenimi olis munkone, niin osoite olisi munkone.hima.jep? Näin oikeat DNS-nimet kai toimivat?

Sulla on karvalakkimalli tosta purkista, jossa ei ole paikallista dns:ää ollenkaan. Et siis saa purkkia toimimaan paikallisena dns-palvelimena kotiverkossasi. Tuo dns on siis ns. relay, eli se hakee operaattorilta automaattisesti nimipalvelimien osoitteet, ja tekee nimipyynnöt koneiden puolesta, ja koneiden asetuksissa purkki on nimipalvelimena. Gateway on vaan purkin dns palvelimen nimi, ja se toimii, jos syötät sen koneesi verkkoasetusten dns-palvelimeksi. Samoin toimii sitä vastaava ip-osoite. Jos olet ohjannut purkista portteja palvelimelle, niin asetukset saattavat häröillä siten, että tuo gateway ohjaa vahingossa palvelimelle. Perjaatteessa tuon ei kuitenkaan pitäisi toimia.

Varsinaiseen ongelmaan on kuitenkin ratkaisuja. Voit edelleen asentaa dns-ohjelman palvelimellesi ja antaa sen telehellille toissijaiseksi dns-palvelimeksi tai käsin kaikille koneille. Voit myös lisätä osoitteet kaikille koneille hosts-tiedostoon, jolloin ne löytävät palvelimesi. Kolmas vaihtoehto on helpoin ja varmin, lisäät vain kirjanmerkin palvelimesi ip-osoitteeseen, niin sitä ei tarvitse jatkuvasti kirjoitella osoiteriville.

Kannattaa vielä etsiä netistä teoriaa noista dns-palvelimista ja muusta ko juttuun liittyvästä, kun tuntuu olevan pohjatiedot vähän hataralla pohjalla. Tekemällä oppii parhaiten, mutta perusteiden osaaminen auttaa vastaavien ongelmien ratkaisemisessa.

2
DNS löytyy Asetukset -> Lähiverkko -> DHCP-palvelin -> Kiinteä kohde (linkkinä siinä oikealla palstalla tallenna napin vieressä). Siihen voit laittaa nimen ja ip-osoitteen niin lähiverkossa ko. nimi ohjaa kyllä oikeaan paikkaan. Tämä ei kuitenkaan tue alidomaineja, mutta osoitetta voi pilkkoa pisteillä, mikäli sen kokee tarpeelliseksi. Esim. koti.palvelin osoite toimii, mutta alidomain oma.koti.palvelin osoittaa sitten jo jonnekkin hevonkuuseen, eikä toimi. Et pysty myöskään lisäämään useampaa nimeä samalle ip:lle(aika hassu ajatus, mutta kiertäisi aiemman ongelman). Kansiot tietysti näkyy normaalisti, esim. koti.palvelin/kansio. Voit siis jemmata useampia sivuja eri kansioihin.

Tolla siis saat yhden nimen koneellesi ja se toimii kuten raa-an ip-osoitteen syöttäminen. Toimii puhelimillakin, jos ovat samassa verkossa (olettaen että ne käyttävät telehelliä nimipalvelimena). Jos kohtaat ongelmia nimipalvelimen kanssa, niin voit aina syöttää palvelimen ip:n osoiteriville ja sulkea vika-arviosta dns-palvelimen häröilyn pois.

Jos alidomainit ovat pakollinen tarve niin voit luoda koneellesi virtuaalisia verkkosovittimia, joille saat jokaiselle oman ip:n ja nimen purkilta. Lisäät nämä osoitteen erillisiksi virtualhosteiksi apacheen, niin sivut pitäisi saada eri domainiin. Voit myös asentaa dns-palvelimen palvelinkoneellesi ja antaa sen telewellille toissijaiseksi nimipalvelimeksi. Nyt koneet hakevat nimen omalta dns:ältäsi, kun eivät löydä sitä ensisijaiselta dns:ltä.

3
Yleistä keskustelua / Vs: heimdall galaxy s plus
« : 23.12.13 - klo:16.48 »
Adb ja fastboot eivät toimi, ellet saa laitetta kokonaan päälle. Voit kuitenkin kokeilla kirjoittamalla "adb devices" päätteeseen, niin se näyttää kaikki tunnistettavat laitteet. Samsungin vehkeistä on tietääkseni koko fastboot poistettu turvallisuussyistä, joten silläkään ei tee mitään.

Yritä etsiä netistä puhelimen koko stock rom ja flashaa se heimdalilla sisään, en osaa neuvoa tarkasti, kun olen käyttänyt itse pelkästään odinia. Jos heimdall ei tunnista puhelinta ollenkaan download modessa, niin varmista heimdalin version sopivuus laitteeseesi. Kaikki odinin versiot eivät ainakaan toimi kaikilla laitteilla, niin sama saattaa päteä heimdaliinkin. Laite saattaa myös vaatia jotkut erityisajurit, joiden kanssa en osaa auttaa enempää. Windowsille noi ajurit ja odin löytyy kyllä ihan käden käänteessä, mutta eiköhän sen muutenkin saa tehtyä.

Pelkkä recoveryä et välttämättä saa flashattyä millään sisään, itsellä Galaxy S3 i9305 antoi odinille väärän muistipaikan recoverylle, joten sitä ei saanut millään sisään. Myös sideloadilla? käynnistetty asennusohjelma sai väärän muistipaikan. Stock romilla laitteen saa kuitenkin rootattua, jonka jälkeen terminaalissa voi dd if of:lla kirjoittaa recoveryn oikeaan paikkaan.

Edit. Yliviivattu juttu on vissiin valetta, opiskelin vähän tuota heimdalia, niin pitäis toimii suoraan, kunhan on siitä uusin versio. Myöskään ajureita ei pitäis tarvita. Jos heimdalin detect ei anna mitään, niin suosittelen kokeilemaan seuraavaksi odinilla.

4
Itsellä toi ATI:n avoin ajuri oli liian hidas ihan peruskäytössä, ei mm. jaksanut pyörittää videoita. Suljettulla ajurilla sen sijaan homma toimi paremmin. Avoimella ajurilla pärjääminen olisi siis ollut yksi kompromissi lisää koko pakettiin.

Nvidian toimimattomuudella tarkoitin sitä, ettei se hybrid toimi niinkuin pitäisi. Minun on siis käynnistettävä ohjelmat Bumblebeellä, jos haluan käyttää Nvidiaa. Silloinkaan ole takeita korkeammasta fps:stä, kuin HD4000:lla. Harmittaa käynnistellä selain aina uudelleen, jos sattuu tarvitsemaan WebGL:ää, tämän kanssa pystyn kuitenkin elämään. Työpöytäefektitkin ajaisin mielelläni Nvidialla koneen ollessa verkkovirrassa, mutta tähän ei ole toistaiseksi ratkaisua löytynyt. Akkukäytössä taas en ole vielä Nvidiaa saanut helposti sammutettua virtaa viemästä. Pieniä ongelmia pelkän linuxin takia, eivät varmasti houkuttele peruskäyttäjää vaihtamaan Linuxiin. Näytön kirkkaudensäätö ei myöskään nykyisellään toimi, liekkö sitten kiinni näytönohjaimista tai ihan jostain muusta, pientä laittoo se vaatii vaan...

Linuxin vahvuudet ovat ehdottomasti serveripuolella ja vakaata toimintaa vaativissa kohteissa, se vaan ei auta työpöytäpuolta juuri eteenpäin.

5
Muutamia elävän elämän esimerkkejä tuosta wintoosasta:

1. Näytönohjainajurit
Edellinen läppärini HP dv-5, näytönohjaimena Mobility Radeon HD 3450(?) ja ajurit pelitti aikanaan, kunnes X päivitettiin ja kortille oli enää ATI Legacy tuki. No sittenhän ei enää ollut linuxille ajureita, windowsille olisi ollut. Noh, tästä selvittiin käyttämällä vanhempaa X:ää, mutta tuki loppuu aikanaan noihin vanhempaa X:ää tukeviin julkaisuihin. Ei mielestäni ole muutenkaan järkevää, ettei uusinta Ubuntu/Opensuse julkaisua voi käyttää tuon X:n takia ollenkaan. Ainahan voi tehdä kompromissejä ja käyttää vanhempaa versiota kaikesta, mutta se ei ole millään tapaa mielekästä. Haluavatko tavalliset käyttäjät tehdä linuxin takia vastaavia kompromissejä saadakseen vanhan koneen toimimaan, kun windowsilla mitään kompromissejä ei olisi tarvittu.

Nykyinen läppärini ASUS jtk.jtk., näytönohjaimena hybrid Intel HD4000 ja Nvidia 720GT, ja ei mitään mahdollisuutta saada Nvidiaa toimimaan. Bumblebee (?) auttaa joskus, toisinaan taas esim. hidastaa 2D laitteistokiihdytetyn grafiikan noin kymmeneen prosenttiin HD4000:n nopeudesta. Haluavatko tavalliset käyttäjät tehdä kompromissin ja jättää tehokkaan näytönohjaimen pois käytöstä käyttääkseen linuxia, vai tyytyä vain windowsiin, jossa näytönohjain toimii?

Kyse siis 5 vuotta vanhasta ja ½ vuotta vanhasta tekniikasta, eikä kumpikaan toimi linuxilla kunnolla, ei sitten millään. Ilman kompromisseja linuxin käyttö on mahdotonta. En yleistä, enkä väitä, että valitsemalla raudan oikein hommat toimisi, mutta näissä tapauksissa raudan hinta/laatu on ollut päätekijä. Kuka peruskäyttäjä maksaa pas** raudasta, jotta se toimisi linuxilla, kun windowsille saa halvemmalla parempaa, ja toimii suoraan.

2. USB-laitteet
Ihanat mokkulat, kuulokkeet, tv-kortit ja mitä ikinä onkaan tullut vastaan. Jotkin toimii suoraan, joihinkin täytyy nähdä vaivaa. Taitojen kehittyessä hommat sujuu nopeasti, mutta taitojen opetteluun menee jonkin verran aikaa ja motivaatiota. Kuka peruskäyttäjä jaksaa opetella käyttöjärjestelmänsä kaikki ominaisuudet saadakseen sen toimimaan peruskäytössä? Ominaisuuksien opettelun lisäksi pitää vielä googlata se varsinainen ratkaisu omaan ongelmaan ja fiksata se ongelma. Windowsilla olen todella harvoin törmännyt edes googlaamista vaativaa laiteongelmaa, kaikki vaan toimii out of box. Tyhmimpiä ohjeita on ehdottaa vaihtamaan erilaiseen laitteeseen, jos jokin laite ei linuxilla toimi. Se laite on siinä vaiheessa jo olemassa, ja kaupasta ostettuna oletusarvo on, että se myöskin pelittää.

3. Pelaaminen
Linuxille on pelejä, joo! Ja se alusta valitaan sen mukaan, mitä pelejä alustalle on saatavilla. Isot kaupalliset pelit tulee vaan windowsille, joten vaihtoehtoja ei sen suhteen ole. Muuten joudutaan turvautumaan jo aiemmin esiintulleisiin kompromisseihin. Pelataan sitten vaan Freeciviä kun Civilization V ei toimi linuxilla. Kuinka moni pelaaja oikeasti tekee tällaisen kompromissin vain voidakseen käyttää linuxia? Battlefieldit ei myöskään ihan toimi, mutta paatunut linuxin käyttäjä viittaa kintaalla ja ehdottaa Quakeen tutustumista, olihan se kova juttu aikanaan. Wineä en edes mainitsisi pelaamisen yhteydessä, sillä lähinnä ajaa kätevästi pakolliset kevyet windows softat. Kiihdytetyssä grafiikassa taas pitää tehdä kompromissejä laadun kanssa.


Näistä päästään Linuxin kolmeen kovimpaan ongelmaan:
1. Laitevalmistajien haluttomuus tukea linuxia
2. Kaupallisten ohjelmistokehittäjien haluttomuus tukea linuxia
3. Avoimen lähdekoodin ohjelmistojen ja ajurien huonous ja vähyys (ei mahdollista kilpailla kaupallisen kanssa)

Nämä kolme tekijää yhdistää taas markkinat: Linux puolella rahaa liikkuu niin marginaalisesti, ettei ketään vaan kiinnosta. Lisäksi avoimeen lähdekoodiin tottuneet eivät välttämättä halua maksaa ohjelmistaan.

Itse useamman vuoden Linuxia käyttäneenä olen tottunut pieneen säätämiseen ja kompromisseihin. Käyttö myöskin jatkuu niin kauan, kun kompromissit pysyvät vielä järkevällä tasolla; nykyinen näytönohjainongelma on jo aika radikaalia, mutta gnome 3 pyörii HD4000:lla vielä peruskäytössä järkevästi. Muita tietoisesti tekemiäni kompromisseja ovat mm. pelien yhteensopimattomuus, m$ officen osittainen yhteensopimattomuus, silverlight yhteensopimattomuus jne. Mutta moniko peruskäyttäjä olisi valmis vaihtamaan Windowsista linuxiin saadakseen tällaisen määrän ongelmia riesakseen, tuskin moni.

Lopuksin lisäisin vielä hyvän mainostuksen nimenomaan Ubuntusta, vanhasta koulustani. Siellä oli yleisessä käytössä n. 10 Ubuntulla varustettua konetta yleisessä tilassa, sekä tietokoneluokka, jossa koneet olivat dualbootilla Ubuntu/Win. Ubuntu ei toiminut missään vaiheessa kunnolla, koneet jäätyilivät ja välillä eivät käynistyneet ollenkaan. Voitte kuvitella massateinien reaktiot Ubuntusta, ikinä ei toimi ja ihan. Muutaman vuoden jälkeen koneet vaihdettiin Win koneisiin, jotka toimivat kuin junan vessa. Tässä kohtaa on kai selvää, että tuskin kukaan noita koneita käyttänyt enää lähtee kokeilemaan linuxia. En ota kantaa, mistä koneiden toimimattomuus johtui, mutta ei se ainakaan hyvää mainosta ollut.

Terv. useampi vuosi sekä Ubuntua, että Opensusea takana, vanhimmat ongelmat löytyy haulla tältä foorumilta  ;)

Edit. Typoja typoja...

Siivottu -Storck

6
Ratkesihan tuo ongelma lopulta. Vika ei ollutkaan apachessa vaikka sitä halusin loppuun saakka syyttää, vaan routterin sisäverkon dns palvelin ei näköjään tykkää alidomaineista. Sain ton väliaikaisesti ratkaistua laittamalla näille koneille palvelimen nimet tunnettuihin hosteihin.

Olisko jollakulla ideaa miten liikenteen saa ohjattua fiksusti tolle palvelimelle sisäverkossa nimen perusteella, vai onko reitittimen vaihto ainoa vaihtoehto? Kaikkiin koneisiin ja laitteisiin en oikeen pysty lisäämään tota nimeä, koska tabletteihin ja puhelimiiin ei käsittääkseni pysty noita lisäämään. Koneisiin voi tietty kirjottaa lyhyen scriptin, millä noi saa lisättyä, mutta silti melkonen vaiva, kun joka käyttikselle omansa.

Ja vielä ISO kiitos auttaneille!

7
Tuota mä lueskelin jo aikaisemmin, mutta eipä siitä irronnut apua. Tuolla tavalla mulla ne sivut on perjaatteessa luotu, mutta ne ei toimi sen alidomainin kanssa, eli joko se lataa site1:n tai sitten ei mitään.

8
Siis tarkoitat, että lisään ne palvelimen hosts tiedostoon? Mitä sinne pitäisi tarkalleenottaen lisätä ja mitä Virtual Hostiin pitää laittaa, että toi lähtis pelittämään. Yritin tuota niin, että lisäsin alidomainit viittaamaan osoitteeseen 127.0.1.1 ja toisen 127.0.1.2 ja nuo osoitteet puolestaan virtualhostiin. Toi ei kuitenkaan toiminut.

9
Elikkä apuja tarvittais apachen säätämiseen. Olen tekemässä palvelinta, jossa on muutama sivu sisäverkkoon ja muutama ulkoverkkoon. Sisäverkon ohjaamiseen haluaisin alidomainit niin, että mediasisältö löytyisi esim. osoitteen media.servu/ ja mplayerin ohjauspaneeli olisi osoitteessa mplayer.servu/ jne. Reititin ohjaa sisäverkossa domainin servu/ palvelinkoneelle, mutta miten  alidomainit saisi käyttöön? Ulkoverkkoonkin olisi tarkoitus saada pari sivua tässä ohessa, ohjaukseen käytän ainakin aluksi dy.fi palvelua ja ohjaan liikenteen reitittimestä suoraan palvelimelle. Entä miten pystyn tästä erottelemaan, mille sivulle mikäkin pyyntö tulee, jos yritän ohjata useampaa sivua samaan ip osoitteeseen? Esim. sivu1.dy.fi ja sivu2.dy.fi.

10
Sen vaan sanon että pohjaton on kaivo...   
Hattua nostan kun neljätuhatta ensimmäistä ratkaisua on kirjoitettu   8)
Se olikin jo tiedossa. :)
Eilen yhteisön kokouksessa ehdotin tällaista menettelyä, että kaikkiin(lähes) laiteongelmiin saataisiin wikiin korjausohjeet.

Hyvä ajatus.

Lainaus
Olen nyt vähän suunnitellut, kuinka tämä käytännössä toimisi: Ongelman kysyjä kirjoittaisi ratkaisun wikiin, koska parhaiten tietää, miten ongelma lopulta ratkesi. Kaikki eivät tätä kuitenkaan tee, joten täytyisi muodostaa muutaman(3?) hengen tiimi/ryhmä joka lisäisi kaikki puuttuvat artikkelit.

Toisaalta suuri osa laitteisiin liittyvistä kysymyksista tulee aloittelevilta tai vähemmän aktiivisilta käyttäjiltä ja heillä ei ehkä ole motivaatiota tällaiseen. Hyvien ohjeiden kirjoittaminen vaatii myös hieman harjaantumista.
Tämän vuoksi tarvitaankin se tiimi, joka niitä kirjoittaa. Jäänee kuitenkin lähes kaikki muiden kirjoitettavaksi.
Artikkeleille pitäisi ehkä tehdä jonkinlainen pohja, jotta sivuista tulisi edes jollain tavalla yhtenäisiä. Myös artikkelihierarkiaa pitäisi suunnitella, etteivät samaa laitetta koskevat ohjeet päädy useaan rinnakkaiseen paikkaan kuten englanninkielisillä ohjesivustoilla on käynyt:
https://wiki.ubuntu.com/HardwareSupport
https://help.ubuntu.com/community#Getting%20to%20know%20and%20work%20with%20your%20system
https://help.ubuntu.com/community/TroubleShootingGuide

Yksityiskohtaiset ongelmanratkaisuohjeet olisi mielestäni hyvä yhdistää tai linkittää yleisempiin laitetta koskeviin ohjeisiin.

Lainaus
Hommaa selkeyttääkseni ajattelin ottaa mukaan vain Karmic Koalan ongelmat julkaisusta eteenpäin, koska vanhoja ei enää tarvita(kai).
Tämä tarvitsisikin sopia heti, jos tästä ylipäätään tulee mitään. Eilisessä(viime öisessä) kokouksessa tarjottiin aluksi wikin kohtaa, jossa on jo valmiiksi jotain laiteongelmaratkaisuja. Noin massiiviseen ohjeesee tuskin ikinä päästään.
Juu, karmicin kanssa olisi hyvä harjoitella. Hyväksi havaitut käytännöt olisivat sitten sovellettavissa 10.04 LTS:ään, jolloin on ehkä odotettavissa isompi päivitysaalto.
Tämä olikin homman idea, jos toimii niin jatketaan. Tuossa LTSssä siitä on varmasti enemmänkin hyötyä.

11
Eilen yhteisön kokouksessa ehdotin tällaista menettelyä, että kaikkiin(lähes) laiteongelmiin saataisiin wikiin korjausohjeet. Olen nyt vähän suunnitellut, kuinka tämä käytännössä toimisi: Ongelman kysyjä kirjoittaisi ratkaisun wikiin, koska parhaiten tietää, miten ongelma lopulta ratkesi. Kaikki eivät tätä kuitenkaan tee, joten täytyisi muodostaa muutaman(3?) hengen tiimi/ryhmä joka lisäisi kaikki puuttuvat artikkelit. Puolestaan foorumilla voitaisiin painostaa tarkistamaan laiteongelman ratkaisu tuolta ennen foorumilla kysymistä.
Hommaa selkeyttääkseni ajattelin ottaa mukaan vain Karmic Koalan ongelmat julkaisusta eteenpäin, koska vanhoja ei enää tarvita(kai). Tässä on siis muutama päivä aikaa ennen tuota.

Mitä mieltä olette? Onko kannattavaa, vai riittääkö foorumi? Entä onko joku muu kiinnostunut tästä?(pari avustajaa olis hyvä olla)

jk. Jos kiinnostusta löytyy niin yv.tä mulle. Työn kuva on siis kirjoittaa ratkaistut laiteongelmat wikiin, vapaaehtoistyönä.

12
Karmic Koalassa tuntuu bootchart jotenkin kusevan. Kun mittaas kellolla, tulee käynnistysajaksi jotain 50s molemmin puolin, mutta bootchart näyttää jotain ihan muuta. Onko jollakulla ollut samaa ongelmaa? Ja voisiko joku neuvoa vähän tota virittelyä, kun olen siitä toivomastani ajasta aika kaukana.Tässä vielä mun kaikki bootchartit.

13
http://blog.ubuntu-fi.org/2009/asus-eeepc-minilappari-linuxilla/#comments
Lukekaa 12.10. annettu kommentti. Jotenkin tämä haiskahtaa saman näppiksen tuotteelta kuin annettu esimerkkitapaus:
http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=29434.0
Tämä näyttäneen suunnitelmalliselta teolta: blokissa ei vastakommentteja esiintynyt, joten kirjaudutaan foorumille jatkamaan. Jokainen vetäköön omat johtopäätökset itse vertaamalla kirjoituksia, terveisin Timo
Taidat olla valittettavan oikeassa. Tuo haiskahtaa jo siltä, että tänne tullaan puolustelemaan wintoosaa kaikin mahdollisin keinoin, olivatpa ne kuinka tyhmiä/fiksuja tahansa.

Itse asiaa: Tämä on hieno yhteisö jossa liikkuu paljon asiantuntevaa porukkaa, ja vastauksiakin saa kohtuullisen helpolla. Täältä olen saanut paljon apua, ja sittemmin auttanut täällä ja ircin puolella(nick: juhis). Tuntuu vaan olevan porukalla sellainen asenne, jollei suoraan paketista toimi niin sitten takaisin windowsiin. Siis aivan kuin wintoosassa ei olisi ongelmia, niitä vaan ei huomaa kun niihin on tottunut. Toisaalta Ubuntussa tiedetään laitteita, jotka eivät toimi/hankala saada toimimaan. Näistä voisi luoda wikiin listan, johon jokainen käyttäjä voisi lisätä laitteensa, sekä linkin, miten ongelma on ratkennut/onko se edes ratkennut. Se vaan helpottaisi paljon laitepuolen ongelmien kanssa, toki se vaatii sen että ihmiset jaksaisivat tarkistaa omat laitteistonsa listasta. Aiemmin mainittuun Windowstyyliseen ohjeeseen en kuitenkaan ryhtyisi, ubuntun ohje on tarpeeksi laaja peruskäyttöä ajatellen, siihen vielä wiki, aloitusoppaat, foorumi ja irc, niin alkaa siinä jo ohjetta ja tukea olemaan. Vielä kun kuukelillakin niihin ongelmiin löytyy ratkaisut, 99% varmasti.

14
Ubuntun kehitysversio / Vs: Ubuntu 9.10: Karmic Koala
« : 13.10.09 - klo:12.06 »
Samaa mieltä minäkin olen. Kehitysversion tarkoitus on juuri löytää kaikki bugit yms. joten päivittämättä jättämisessä ei ole mitään järkeä. Jos ei halua, että järjestelmä kaatuilee, hajoaa tai muutakaan kehitysversion pimeitä puolia, niin kannattaa pysyä vaan niissä vanhemmissa vakaissa versioissa. Painoinpahan äsken itsekkin, päivitykset selattuani, päivitä nappia ja viivan alla oli n.145 MB

15
Vilkkuuko kirjautumisruudussa "hoputin". Onko koneesi kannettava? Jos on/ei niin mikä näppäimistö / hiiri sulla on. Viittaa näillä tiedoilla siihen ettei nämä toimi.

16
Ubuntun kehitysversio / Vs: Ubuntu 9.10: Karmic Koala
« : 12.10.09 - klo:17.45 »
^Kannattaa varmaan tehdä uusi ketju.

Ja sitten asiaan. Tuo uusin wine mulla on ollut nyt käytössä pari päivää. Asensin apt-getillä. Elokuvasoitin ei vissiinkään tykkää mun medianäppäimistä, kun aina vaan kaatuu. Ja sitten vielä oleelliset:
http://j-p.dy.fi/paivakirja ja http://j-p.dy.fi/paivakirja/paivakirja.html(ilman lokeja) on uusittu 12.10.2009. Sivustolla on vissiin väärä päivämäärä. Myös ulkoasu on uusittu ja tämän takia suosittelenkin lukemaan ilman lokeja olevaa versiota.

17
Otsikonmukainen ongelma havaittu ainankin yhdellä foorumilla, ja DNA.n sähköpostissa. Kuvat kertovat enemmän kuin tuhat sanaa:

http://i417.photobucket.com/albums/pp260/Juhis1/RC102.png

Tässä kaikki yläpalkin linkit(Etusivu, Uutiset) ja Uutiset(vas. reuna) näkyvät normaalisti, mutta kaikkien alueiden nimet ovat väärällä fontilla.

http://i417.photobucket.com/albums/pp260/Juhis1/RC10.png

Tässä kaikkien topicien nimet ovat väärällä fontilla, sekä kaikkien uusia viestejä sisältävien ja pinnedeiden pitäisi olla boldattuna.
Missä vika?

18
Ubuntun kehitysversio / Vs: Ubuntu 9.10: Karmic Koala
« : 10.10.09 - klo:20.41 »
Winestä ei vissiin ollut paketinhallinnassa uusinta versiota, mutta sillä näköjään tarvii mennä nyt. Ja VLC:tä en ole vielä kerennyt hankkimaan, eli en tarkoita sitä etten olisi sitä löytänyt. VLClle ei toistaiseksi ole vaan ollut käyttöä, lataan sen sitten ku on aikaa katsoa nettitv:tä.

19
Ubuntun kehitysversio / Vs: Ubuntu 9.10: Karmic Koala
« : 10.10.09 - klo:18.08 »
Noniin. Uusin vähän blogiani ja muutin sen päiväkirjaksi:
Koko päiväkirja + lokitiedostot
Pelkkä päiväkirja

EDIT: Valitettavasti tuonne on jokunen typo eksynyt. Korjaan ne vasta seuraavaan julkaisuun.

20
Ubuntun kehitysversio / Vs: Ubuntu 9.10: Karmic Koala
« : 09.10.09 - klo:22.54 »
Tuli tässä itsekkin päivitettyä Ubuntu Karmiciin, vaikka alunperin ajattelinkin tehdä sen vasta lopullisen julkaisun jälkeen. Tässä vähän raporttia. Huomaathan että raportti on kirjoitettu melko sekavassa ja väsyneessä mielentilassa(, joten ainoastaan rakentavaa kritiikkiä ja kehuja otetaan tältäosin vastaan).
Tästä uusin versio(pyrin päivittämään): http://j-p.dy.fi/Koalablog Liitettä en enää päivitä.

[ylläpito on poistanut liitteen]

Sivuja: [1] 2 3