Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Lifestyle

Sivuja: [1] 2 3
1
Ubuntun kehitysversio / Vs: Ubuntu 10.04: Lucid Lynx
« : 28.04.10 - klo:19.12 »
Lainaus
Hmph. Vähän aikaa ollut lucid-kubuntu koneessa. Onkos kellään muulla ongelmana, että selainta käyttäessä (konqueror tai firefox) hiiri lakkaa toimimasta...? vähän tuntuisi että jos sivuilla on flashia, ongelma putkahtaa... Varma en tuosta ole. Osoitin liikkuu normaalisti mutta napit toimivat miten sattuu. Näppis toimii ok. X:n uudelleen käynnistys auttaa.

Edit. näyttiksenä Nvidia Nvidian binäärikokkareella 195.36.15.

tepa
Tänään kävi 2 kertaa. Toisella kerralla normaalisti nettiä selatessa ja toisella kerralla kun laitoin touchpadin läppäristä vähäksi aikaa päälle kun hiirtä tarvittiin toisaalla. Sama nvidian ajuri näköjään itsellä.
Joissain kohtaa ainoastaan hiiren vasen nappi toimii ja muualla ei mikään.

Mulla kans samaa ongelmaa pukkaa kubuntussa ja ei kärsi kauan selailla nettiä, kun hiiri menee jumiin ja näppäimistäkään ei tapahdu mitään. Välillä näyttö menee kokonaan valkeaksi. Epäilen näytönohjainta joka on ati radeon. Siksi tuossa kaipailin aikaisemmin kuinka tuon envyn saisi asennuttua kubuntuun, kun sitä ei repoista löydy. Kaikki mahdolliset lähteet on rastitettu...

2
Ubuntun kehitysversio / Vs: Kubuntu 10.04
« : 25.04.10 - klo:09.09 »
Onko tuota envyä saatavilla enään??? Komennolla
Koodia: [Valitse]
sudo apt-get install envyng-qt kyseistä ohjelmaa ei löydy ja raksit pitäisi olla kohdallaan repoissa. Nyt kubuntu hirttää näytön jumiin jo muutaman minuutin käytön jälkeen. Edellisessä kubuntu versiossa oli sama vika jota sai vähennettyä, kun otti kaikki tehosteet pois. Envyllä olen ubuntussa saanut aina näytönohjaimen toimimaan oikein ilman mitään kikkailua ja vois kokeilla, että auttaisiko se myös kubuntun puolella.

Kiittäen ja kumartaen.

-M-

3
Toimii. Kiitos tvkaistan väelle...  :)

4
Kiitos. Pitääpä tässä juhannuksen aikana kokeilla. :)

5
Nyt sain banshee toimimaan, kun asensin kubuntun. Kokeilin tätä ennen myös sitä, että asensin susen asennus dvd:ltä suoraan bansheen asennuksen yhteydessä jolloin se myös toimi mutta koneesta hävisi äänet.

Nyt on enään vaan yksi ongelma. Kuinka saan tuon banshee ymmärtämään itpc alkuisia podcasteja. Kokeilin myös sitä, että vaihdoin itpc:n tilalle http:n jolloin en saanut url virheilmoitusta mutta ei tapahtunut muutakaan.

Vai löytyykö vielä joku muu ohjelma jolla voisi noita tvkaistan itunes podcasteja ladata.

-M-


6
Tuolla one-clickillä tuli asennettua. Mutta ei förki ei...  Netistä löytyi sen verran, että monella muulla on ollut sama ongelma muttei ratkaisua...

7
Heips.

Eli asennettuna on opensuse 11.1 kde:lla. Nyt olen yrittänyt saada bansheeta toimimaan. Tarkoituksena olisi kokeilla sitä, että saisin tvkaistasta muutamat sarjat ladattua podcastina bansheen avulla ja eikä tarvitsisi sen takia windowsin puolelle käynistellä, että saisi ne itunesilla haettua.

Tässä on vaan yksi mutta, että banshee ei lähde päälle. Konsolissa kun käynnistää, niin tulee seuraava:

Koodia:

banshee-1

[Info  12:25:57.471] Running Banshee 1.4.3: [Banshee / openSUSE_11.1 (linux-gnu, i686) @ 2009-03-27 22:18:28 UTC]
[Warn  12:25:58.985] Service `Nereid.PlayerInterface' not started: An exception was thrown by the type initializer for Banshee.Collection.Gui.ColumnCellAlbum                                                                                       
[Warn  12:25:58.989] Caught an exception - Object reference not set to an instance of an object (in `Hyena.Gui')         
  at Hyena.Gui.PixbufImageSurface..ctor (Gdk.Pixbuf pixbuf, Boolean disposePixbuf) [0x00000]
  at Hyena.Gui.PixbufImageSurface..ctor (Gdk.Pixbuf pixbuf) [0x00000]
  at Banshee.Collection.Gui.ColumnCellAlbum..cctor () [0x00000]
An exception was thrown by the type initializer for Banshee.Collection.Gui.ColumnCellAlbum (in `Banshee.ThickClient')
  at Banshee.Collection.Gui.AlbumListView..ctor () [0x00000]
  at Banshee.Sources.Gui.CompositeTrackSourceContents.InitializeViews () [0x00000]
  at Banshee.Sources.Gui.FilteredListSourceContents..ctor (System.String name) [0x00000]
  at Banshee.Sources.Gui.CompositeTrackSourceContents..ctor () [0x00000]
  at Nereid.PlayerInterface.BuildViews () [0x00000]
  at Nereid.PlayerInterface.BuildPrimaryLayout () [0x00000]
  at Nereid.PlayerInterface.Initialize () [0x00000]
  at Banshee.Gui.BaseClientWindow.InitializeWindow () [0x00000]
  at Banshee.Gui.BaseClientWindow..ctor (System.String title, System.String configNameSpace, Int32 defaultWidth, Int32 defaultHeight) [0x00000]
  at Nereid.PlayerInterface..ctor () [0x00000]
  at (wrapper managed-to-native) System.Reflection.MonoCMethod:InternalInvoke (object,object[],System.Exception&)
  at System.Reflection.MonoCMethod.Invoke (System.Object obj, BindingFlags invokeAttr, System.Reflection.Binder binder, System.Object[] parameters, System.Globalization.CultureInfo culture) [0x00000]
[Warn  12:25:59.564] Caught an exception - No support GNOME Settings Daemon could be reached. (in `Banshee.MultimediaKeys')
  at Banshee.MultimediaKeys.MultimediaKeysService.Banshee.ServiceStack.IExtensionService.Initialize () [0x00000]
  at Banshee.ServiceStack.ServiceManager.StartExtension (Mono.Addins.TypeExtensionNode node) [0x00000]
[Warn  12:25:59.565] Extension `Banshee.MultimediaKeys.MultimediaKeysService' not started: No support GNOME Settings Daemon could be reached.
[Warn  12:25:59.880] Caught an exception - No support GNOME Settings Daemon could be reached. (in `Banshee.MultimediaKeys')
  at Banshee.MultimediaKeys.MultimediaKeysService.Banshee.ServiceStack.IExtensionService.Initialize () [0x00000]
  at Banshee.ServiceStack.ServiceManager.StartExtension (Mono.Addins.TypeExtensionNode node) [0x00000]
[Warn  12:25:59.880] Extension `Banshee.MultimediaKeys.MultimediaKeysService' not started: No support GNOME Settings Daemon could be reached.
[Info  12:25:59.882] All services are started 2,151716s


Tuon GNOME Settings Daemonin asensin ja ei siitä ollut apua. Mitäs paketteja oikein minulta vielä puuttuu, että banshee toimisi vai pitääkö gnome asentaa kokonaan rinnalle?

-M-

8
Pitäydyn sit nykyisessä käytännössä jatkossakin. :) Kiitos...

-M-

9
Lainaus
Sen sijaan käyttäjän omille tiedostoille (kuvat, videot, dokumentit) voidaan tehdä oma media-osio, jota ei jyrätä puhtaassa asennuksessakaan.

Eli seuraavassa puhtaassa asennuksessa osiointi ja liitoskohdat voisi olla seuraavallaiset:

/swap
/
/home (sisältää käyttäjäkohtaiset asetukset piilotiedostoina)
/media (asiakirjat, kuvat, musiikki ja video kansiot) Tähän osioon voisi sitten ottaa jatkossa tarpeellisia käyttäjäkohtaisia asetuksia talteen seuraavien puhtaiden asennuksien yhteydessä ja siirtää asennuksen jälkeen takaisin puhtaaseen home osioon...  Enpä oikeastaan haluaisi pitää mukana uusissa asennuksissa kuin ainoastaan kaffeine soittimeen netistä ladatut levykannet, koska niitten hakeminen oli todella työlästä. Mistäköhän ne mahtaa löytyä tuolta piilotiedostoista?

Ymmärtääkö tämän jälkeen ohjelmat, että kuvat ja musiikkitiedostot löytyy media osiosta? Vai pitääkö tämä kertoa jokaiselle ohjelmalle erikseen? Tämä ei ole iso vaiva ja ei haittaa. Media osio tällöin voi olla ntfs muodossa varmaan? Nyt olen käyttänyt windowsin puolella ajuria, joka pystyy lukemaan ja kirjoittamaan ext tiedostojärjestelmää. Tästä varmaan joutuu luopumaan tulevaisuudessa, jos haluaa käyttää ext4:sta? Ja ubuntun ntfs tuki on varmaan luotettavampi kuin mikään windowsin puolelle asennettu ajuri ext tiedostojärjestelmälle?

Terveisin

-M-

*muoks* Vähän muokkasin noita viestejäni osiointi ja liitoskohtien kohdalta. Ei siis /root vaan /


10
Kiitos ja kumarrus...

Pitää kokeilla, kun 9.04 tulee huhtikuussa.  :)

-M-

11
On ihan omalla osiolla. Mutta kun haluaa tehdä aivan puhtaan asennuksen, niin on ensiksi otettava tärkeät tiedostot talteen kyseiseltä osiolta jonka jälkeen jyrään uudella asennuksella kaikki ja sit kopioin tiedostot takaisin. Nyt mielenkiinnosta kyselen, että olisiko seuraavalla kerralla mahdollista tehdä home osiossa oleville piilotiedostoille joku oma osio jonka voi halutessaan jyrätä? Kun määritetään liitoskohtia asennuksessa, niin onko se /usr, /var vai mikä? Nuo ei ole aivan avautuneet minulle.

Nykyinen osiointi on:

/swap
/
/home

Seuraavalla kerralla haluaisi, että osiointi olisi vaikka seuraavallainen:

/swap
/
/Nykyiset home osiolla sijaitsevat piilotiedostot
/home


-M-

12
Uusi ubuntu lähestyy pikku hiljalleen ja tästä johtuen kiinostaa, että onko mahdollista home osiossa olevia piilotiedostoja saada vaikka omalle osiolle asennuksen kautta? Tällä haen sitä, että ei tarvitsisi siirtää suurta määrää omia tiedostoja talteen ennen puhdasta asennusta ja sen jälkeen takaisin. Paitsi onhan tuosta se hyöty, että silloin tulee viimeistään varmuuskopioitua tärkeät tiedostot.  :)

Ystävällisin terveisn

-M-

13
Kaffeinella homma pelittää hyvin ja se on koko aika ollut asennettuna, kun sillä tulee katseltua tv:tä. Eipä ole tullut sitten mieleen tutustua muihin sen ominaisuuksiin.  ;D

Totemilla kans ilmeisesti homma pelittäisi mutta sillä soittolistan luonti on hankalampaa, koska se ei osaa näköjään tuoda haluamaani kansiota alihakemistoineen. Musiikki on minulla lajiteltuna tyylisuuntien mukaan ja tällä systeemillä on helppo luoda soittolistoja, jos ohjelma osaa tuoda koko kansion alihakemistoineen.

Missäs muodossa nuo albumien kannet pitäisi olla kaffeinessa, että se ymmärtäisi niitä... Kannet on tallennettu cover.bmp muotoon. Mutta kaffeine ei osaa niitä näyttää???

Edit: Eli kansikuvia pystyy hakee soittimella ja näyttää tallentuvan johonkin tmp hakemistoon. Pitää tutkia asiaa tarkemmin, että kuinka ne saisi talteen seuraavaan ubuntu asennukseen...

Kiitokset kaikille vastanneille.

Terveisin

-M-

14
Hei

Nyt olen jäänyt viime aikoina jäänyt kaipailemaan erästä "hienoa" ominaisuutta, joka onnistuu itunesissa ja winampissa.

Millä ubuntussa toimivilla ohjelmilla voi luoda ja soittaa sellaisia soittolistoja joissa on musiikki ja videotiedostoja (musiikkivideoita mpeg muodossa). Banshee on jo lähellä mutta en saanut aikaiseksi ainoastaan kuin musiikkivideoille omat soittolistat.

Olisin tyytyväinen, että saisin edes äänet kuulumaan videoilta, koska audacious vaikutti tosi hyvältä ja videotiedostoista lähti jotain ääntä.  :D

Kokeiltu on seuraavaa...

-amarok
-Beep Media Player
-xmms2
-banshee
-audacious
-winamp linux (ei lähde toimii)
-Wine + winamp (tökkii pahasti)
-songbird (Vaikutti muuten tosi hyvälle)
-ja joku muu jota en nyt vaan muista...

Jos jollain olisi antaa hyviä vinkkejä tai on edellä manituista jäänyt kyseinen ominaisuus huomaamatta, niin neuvoja otetaan vastaan.  :)

Terveisin

-M-

15
Kiitoksia kaikille. Pitääpä myös laittaa lataukseen. :)

Epäilen että keskustelu jatkuu vielä tästä ubuntu jakelusta.  ;D

Terveisin

-M-

16
Onkos kukaan kokeillut tätä super ubuntua. http://hacktolive.org/wiki/Super_Ubuntu

Ohjelmistoltaan vaikuttais mielenkiintoiselta kokoonpanolta. Sormia on jo muutenkin alkanut syyhyttämään päivittämään tämä hardy uudempaa toivoen, jos vaikka uuden kernelin myötä pääsisin nokian kautta nettiin tarvittaessa, koneen oma wlan toimisi ja koneen tilttaaminen loppuisi kokonaan. Tuo viimeinen vika jota olen alkanut epäilemään rauta puolen ongelmaksi väheni huomattavasti hardyn viimeisimmän kernelin päivityksen myötä.  :)

Kokemuksia ja mielipiteitä asiasta otetaan vastaan.  :)

-M-

17
Crunchbang vaikuttaa todella mielenkiintoiselta ja ajattelin asentaa sen vaihtoehtoiseksi työpöydäksi. Pistin repot kuntoon seuraavien ohjeiden mukaan. http://crunchbang.org/wiki/CrunchBangLinuxRepository

Yrittäessä asentaa CrunchBang Linux Lite törmäsin ongelmaan, että synaptic ei osaa ratkoa riippuvuuksia ja herjaa seuravaa...

crunchbang-desktop-lite:
Riippuvuudet: icedtea-gcjwebplugin mutta sitä ei olla asentamassa

icedtea-gcjwebplugin:
Riippuvuudet: openjdk-6-jre mutta sitä ei olla asentamassa

openjdk-6-jre:
Riippuvuudet: openjdk-6-jre-headless mutta sitä ei olla asentamassa

openjdk-6-jre:
Riippuvuudet: openjdk-6-jre-headless mutta sitä ei olla asentamassa

openjdk-6-jre-headless:
Riippuvuudet: openjdk-6-jre-lib mutta sitä ei olla asentamassa
Riippuvuudet: tzdata-java mutta sitä ei olla asentamassa

openjdk-6-jre-lib:
Riippuvuudet: openjdk-6-jre-headless mutta sitä ei olla asentamassa

kun yritän asentaa riippuvuuksia, niin ilmestyy aina uusi tilalle ja vaikuttais tulevan päättymätön lista.

Onkohan tähän ratkaisua. Vai onko tyydyttävä siihen, ettei tätä saa asennettua ubuntun gnomen rinnalle? Ajatuksena oli, että saisi kevyemmän vaihtoehtoisen työpöytäympäristön gnomen lisäksi. Vähän niin kuin monella on asennettuna gnomen rinnalle kde.

Terveisin

-M-

18
Itsekkin nyt kokeilin ja samaa herjaa... Rockbox toimii mutta enpä näköjään saa 3gp:ksi väänettyä. Nyt en valitettavasti osaa auttaa.  :(

-M-

19
Kiitos tarkennuksesta. Eipä tullut edes mieleen kyseinen asia. Mutta laitetetaan se tällä kertaan parin neuvoa antavan piikkiin.  ;D

-M-

20
Jos käytät ubuntua, niin lataat winff-0.42-i386.deb paketin.

-M-

Sivuja: [1] 2 3