Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Excal

Sivuja: [1] 2
1
Hmm, ei nuo Audio output driversin valinnat taida auttaa ongelmaan. Jos nyt oikein ymmärsin, tuon avulla pystyy vaihtamaan vain näiden eri rajapintojen (vai miksi niitä nyt pitäisi sanoakaan), kuten OSS:n ALSA:n jne. välillä, mutta ei tuolta löydy valintoja sille, kummasta äänikortista ja mistä ulostulosta ääntä soitetaan. Noita pystyy säätämään Mplayerissakin säätämään suoraan graafisesta tilasta.

Pitäisikö minun jotenkin päästä säätämään sitä, mitä äänikorttia ja ulostuloa ALSA (tai, mitä se Mplayer nyt on säädettykään käyttämään) käyttää, että saisin ääntä oikeasta lähteestä ulos?

2
Tuli asenneltua muutama päivä Kubuntu ensimmäistä kertaa koneelle. Ennen olen käytellyt Ubuntua ja olen hieman hukassa näiden Kubuntun äänisäätöjen kanssa.

Ongelma on siis seuraava: Minulla on kahdet kaiuttimet (tietokoneen ja television), joita haluan käyttää vuorotellen. Televisioon menee ääni emolevyn äänikortilta HDMI-liitännän kautta ja kajareihin toisen erillisen äänikortin (SBLive) kautta. Ubuntussa pystyin vaihtamaan näppärästi äänilähdettä asetuksista (en nyt muista, mikä sen paikan nimi tarkalleen oli) emolevyn äänikortin ja SBLiven välillä. Esimerkiksi, jos halusin kuunnella musiikkia, väänsin äänet kajareihin ja leffaa katsoessa telkkuun jne.

Kubuntusta löytyy System Settings -> Multimedia -valikosta eri äänilähteiden valinta. Se ei kuitenkaan tunnu vaikuttava kaikkin sovelluksiin. Amarok ja Dragon Player tottelevat sitä kiltisti, mutta Mplayer ja Kaffeine (ja musiikkisoittimista Quod Libet ja Songbird) soittavat itsepäisesti kaiken äänen tietokoneen kajareista, vaikka vaihdan äänilähteeksi emolevyn äänikortin. Onko tällä jotain tekemistä sen kanssa, että Amarok ja Dragon Player käyttävät Phononia ja nuo kaksi muuta videotoistinta jotain muuta (mitä?) vai mistä tämä johtuu? Miten saisin säädettyä myös noiden muiden soittimien äänet telkkuun emolevyn äänikortin kautta?

Ps. bonuskysymys: Tietääkö kukaan mitään hyvää saittia, josta selviäisi selkeästi, miten eri Linuxin äänijärjestelmän osaset toimivat? Olen niin hukassa näiden käsitteiden kanssa ja sen, miten ne vaikuttavat toisiinsa. On OSS:ää, ALSA:a, PulseAudiota, Phononia, Xineä, Gstreameriä ja ties mitä - ei noista ota hittokaan (tai ainakaan minä) selvää  ??? Wikipediasta lueskelin, mutta ei oikein auennut kokonaisuutena tuo homma yksittäisiä artikkeleita lukemalla.

Kiitos vastauksista jo etukäteen.

3
Pahoitteluni hitaasta vastaamisesta.

Kyllä mie olen siis kokeillut ihan ilman Compiziakin.

Vaikuttaisi siltä, että ainakaan mikään näistä ohjelmista ei käytä kohtuuttomasti resursseja, eli siitä ei liene kysymys.

Tarkastin nuo lompolon ehdottamat logit, mutta kummassakaan ei ole tarkempaa tietoa ongelman lähteestä. Asensin myös Totemin debuggauspaketin, mutta en ole ihan varma, miten sitä tulisi käyttää, enkä löytänyt netistä lisätietoa. Koitin ajaa Totemia --debug parametrilla, mutta kaatumisesta se ei kertonut mitään lisätietoa (itse asiassa se vain piilotti Segmentation faultinkin näkyvistä).

Tein nämä testit näytönohjaimen (nvidia) avoimilla ajureilla, mutta silläkään ei näyttänyt olevan vaikutusta.

Kokeiltavia ehdotuksia otetaan mielellään vielä vastaan. Olisi mukavaa selvitä ilman uudelleenasennusta, mutta jos ei ala ratkeamaan, niin pitänee vaihtaa tuore 9.04 tilalle myöhemmin ja sinnitellä jonkin aikaa tämän kaatuilun kanssa.

4
Niin ja vaikuttaa siltä, että Totem ja Quod Libet kaatuvat selvästi muita herkemmin. Niillä voi joskus tulla putki päälle, niin että eivät pysy muutamaa minuuttia pidempään pystyssä. Muilla ohjelmilla, kuten Firefoxilla, Sunbirdilla jne. kaatuilu on selkeästi harvinaisempaa.

Eikö kaatumisen syistä voi saada mistään lokitiedostosta lisätietoja, että ongelmaa voisi jäljittää tarkemmin?

5
Eräänä vaihtoehtona tulee mieleen, että sinulla on käytössä joku erikoisempi GTK+ teema tai teemamoottori, jossa oleva bugi tulee satunnaisesti näkyville kaikkien GTK+ ohjelmien kanssa. Onko näin? Kokeilepa tapahtuuko sama esimerkiksi Ubuntun oletusteeman Humanin kanssa.

Teemana minulla on ollutkin jo ihan vakiona Human. Ikkunoiden piirtelyyn olen käyttänyt Emeraldia. Koetin laittaa Emeraldin pois päältä ja käyttää Metacityä + Humania, mutta kaatuilu valitettavasti jatkuu.

Lainaus käyttäjältä: juyli
Erittäin hankala virhe, ja varsin mahdotonta alkaa arvailemaan, miksi olet saanut järjestelmäsi rikki. http://en.wikipedia.org/wiki/Segmentation_fault
Suosittelen poistamaan kaikki toimimattomat ohjelmat järjestelmästä, ja unohtamaan niiden käytön. Vaihtoehtoisesti varmuuskopiot tärkeistä tiedostoista, ja järjestelmän uudelleenasennus voisi olla nopein ja yksinkertaisin tapa saada järjestelmä taas toimimaan.
Segmentation_fault voisi myös viitata laite-, ajuri- tai muistiongelmiin.

Kiusallinen tieto. Kaikista ohjelmista, mitkä kaatuilevat, en voi luopua, sillä joukossa on suurin osa aktiivisesti käyttämistäni sovelluksista. Uudelleenasennuskaan ei todella kiinnostaisi, kun olen lopulta saanut järjestelmän toimimaan haluamallani tavalla. Tietysti, jos ongelma ei millään muulla ratkea, niin ei kait auta. Jos tuohon hommaan ryhdyn, taidan odotella suosiolla Jauntya ja asentaa kaiken uudestaan puhtaalta pöydältä.

Googlettelin tänään ongelmaa ja joissakin keskusteluissa veikkailtiin, että satunnainen kaatuilu voisi viitata rautapuolen ongelmiin. Lieneekö tässä mitään logiikkaa? Kokeilin äsken ajaa Memtestin Ubuntun asennuslevyltä, mutta sen mukaan muistini on kunnossa. Voisiko joku muu laite aiheuttaa tällaista käytöstä? Windowsin puolella (olen nyt käytelly ehkä kolmisen kuukautta vain Ubuntua) kaikki on kyllä pelittänyt tällä kokoonpanolla moitteetta vuosia.

Mainitsit myös yhtenä vaihtoehtona ajurit. Mitkä ajurit voisivat aiheuttaa tällaisen ongelman ja miten niitä voi vaihtaa vanhempiin?

Lainaus käyttäjältä: miu
Omassa koneessani alkoi sama ongelma Kubuntun 8.10 versioon päivityksen jälkeen.

Hmm, lieneekö mitään yhteistä oman ongelmani kanssa. Itse en tosin päivittänyt Ubuntu 8.10:een, vaan asensin puhtaalta pöydältä.

6
Päivitystä: Ajelin noita ongelmallisia sovelluksia konsolista käsin, että saisin edes jotain ilmoitusta siitä, mikä ne kaataa. Ainakin Firefox, Quod Libet ja Totem kaatuivat virheilmoitukseen Segmentation fault. Onko kenelläkään aavistusta, mitä tämä voisi tarkoittaa?

7
Ubuntuni on alkanut temppuilemaan niin, että useat eri sovellukset kaatuilevat varsin satunnaisen oloisesti ilman mitään virheikkunoita tai herjoja. Ne vain sulkeutuvat itsestään. Välillä saattaa mennä useitakin tunteja, että kaatumisia ei tapahdu, mutta välillä kaatuilu on yleisempää. Esimerkiksi Totemilla on usein mahdotonta katsoa leffaa, koska se saattaa kaatua parin kymmenen minuutin välein. Mplayer ja monet muut ohjelmat eivät puolestaan kärsi ongelmasta ollenkaan tai sitten on vain käynyt äärimmäinen tilastoharha (olen käyttänyt Mplayeria nyt jo useita viikkoja ja se on ollut kuin kallio).

Maallikon silmääni vaikuttaakin siltä, että ongelma koskee vain tiettyjä (joskin varsin monia) ohjelmia. Ainakin seuraavat kärsivät oireesta: Firefox, Avidemux, EasyTag, Quod Libet, Totem, Consonance ja Liferea. Voisiko tässä olla jotain yhteyttä näiden ohjelmien käyttämään GTK-kirjastoon vai mikä voisi olla yhdistävä tekijä?

Olisiko jollakin ehdotuksia siitä, miten tämän varsin kiusallisen ongelman voisi korjata tai ainakin, miten sitä voisi lähteä selvittämään. Olen sen verran kokematon Linuxin käytössä, että en oikein tiedä, mistä tällaisia mystisiä ongelmia pitäisi Ubuntussa tutkailla.

Kiitoksia vastauksista jo etukäteen :)

8
Sainkin ongelman ratkaistua itse sitkeällä googlettamisella. Uudemman version asentaminen mplayerthumbsista auttoi ongelmaan. Ubuntun vakio-ohjelmalähteissä oleva versio ei ilmeisesti tue uudempia versioita Konquerorista.

Jos joku törmää samaan ongelmaan, uudempi mplayerthumbs löytyy täältä: https://launchpad.net/~samrog131/+archive/ppa

9

Itselläni nuo löytyy  synaptic,illa ja en ole asentanut muita ylimääräisiä repoja kuin medibuntun.

    http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=24623.0

Noihin muihin en osaa sanoa juuta enkä jaata, ei ole tullut koskaan itse kokeiltua.


Kummallista, sillä itsellänikin on Medibuntu lisättynä. Kokeilin vielä varmuuden vuoksi poistaa sen ja lisätä uudelleen, mutta noita paketteja ei edelleenkään löydy. Libarts1-audiofilea ei näyttäisi olevan ollenkaan ja libarts1-xinen asennusyritys antaa seuraavan herjan:

Package libarts1-xine is not available, but is referred to by another package.
This may mean that the package is missing, has been obsoleted, or
is only available from another source


10
Tavoite: Saada asennettua Nautiluksen lisäksi toinen tiedostoselain ja siihen esikatselukuvat näkymään videoille. Haluan toisen tiedostoselaimen, koska tarkoitus olisi laittaa siihen aivan erilaiset asetukset (suuret kuvakkeet jne) kuin Nautilukseen.

Tähän asti kokeiltua: Asentelin Konquerorin, koska siihen ilmeisesti pitäisi saada videoiden esikatselukuvat. En saa kuitenkaan niitä pelittämään. Olen laittanut asetuksista esikatselukuvat päälle, mutta mitään ei tapahdu. Jossain sanottiin, että mplayerthumbs-ohjelma hoitaisi homman kotiin, mutta ei hoitanut, vaikka mplayerkin on asennettuna. Toisesta lähteestä sain tietää, että asentamalla paketit libarts1-xine ja libarts1-audiofile saisi asiat pelittämään. En kuitenkaan tiedä, mistä lähteestä nuo voisi asentaa, koska vakiona niitä ei Ubuntu 8.10:stä näyttäisi löytyvän. Osaisiko joku neuvoa, mikä repo pitäisi ottaa käyttöön, että asentaminen luonnistaisi?

Muita kysymyksiä:
1) Voiko Nautilusta käyttää jotenkin kaksilla asetuksilla, niin että ne eivät vaikuta toisiinsa?

2) Olisiko jotain muuta tiedostoselainta, jossa on videoiden esikatselukuvat

3) Muita hyviä ratkaisuehdotuksia varsinaiseen ongelmaan

Kiitos jo etukäteen vastauksista  :)

11
Lainaus
Muistaakseni KDE:ssä oli tehty varsin helpoksi tuo sovellusten/ikkunoiden  siirto toiselle työpöydälle/näytölle.
Mutta tapaa en muista miten se tehtiin..

Ok, pitää tutkia tätä vielä enemmän ja viritellä joku päivä Kubuntu Ubuntun oheen testailua varten. Ikkunoiden raahaaminen olisi kyllä todella näppärä ominaisuus.

12
Kiitos jälleen nopeasta avusta! Olin juuri ehtinyt löytää tiedon siitä, että nuo skriptit pitää laittaa tuonne kansioon ja yritin kehitellä sopivaa skriptiä, kun huomasin muokatun viestisi. Olisi voinut mennä hetki, että olisin tajunnut käyttää tuota $1-merkintää!

Tosin itselläni skripti ei toiminut tarkalleen tuossa muodossa, vaan jouduin muokkaamaan tuon DISPLAYN muotoon: "DISPLAY=:0.1". Muuten pelitti erinomaisesti. Pitäisi varmaan opetella noiden Bash-skriptien tekoa enemmän, että osaisi itsekin.

13
Onko Ubuntussa (Intrepid) mahdollista käynnistää tiedostoja Nautiluksesta suoraan toiseen näyttöön, kun ne avaa toisen näytön puolelta? Eli tässä tapauksessa niin, että voisin avata videotiedostoja Nautiluksesta Open with -komennolla suoraan televisioon näytön puolelta.

Konsolista komento:
Koodia: [Valitse]
DISPLAY=:0.1 totem tiedoston_nimikäynnistää videon suoraan televisioon, mutta miten saisin tehtyä saman Open With -valinnan kautta?

Jos yritän tehdä tiedoston Propertiesin alta oman käynnistyskomennon tuolla konsolikomennolla, Nautilus herjaa, ettei sitä voi käynnistää.

Propertiesista määritelty komento
Koodia: [Valitse]
totem --display=:0.1 tiedoston_nimi puolestaan käynnistää Totemin, mutta ohjelma kaatuu heti käynnistyttyään ja antaa virheilmoituksen väärästä parametristä.

Voisiko tämän toteuttaa jonkinlaisella skriptillä? Yritin jo tehdä sh-skriptin, johon laitoin yksinkertaisesti:
Koodia: [Valitse]
DISPLAY=:0.1 vlc
Mutta tuo avaa vain VLC:n televisioon käynnistämättä videotiedostoa, kun sen valitsee Open With -valikosta. Voinko jotenkin lähettää tuolle skriptille parametrinä valitun videotiedoston?

Tärkeintä olisi, että voisin aina valita Open with -valikosta leffan avattavaksi telkkuun. Katson suurimman osan pätkistä näytöltä ja avaan vain osan telkkuun.

14
Parempia ratkaisuja on olemassa kuin tämä,
Ja varmasti joku kertoo miten saada pysyvämpi ratkaisu.
Muistaakseni KDE:ssa tämä onnistuu varsin helposti (siirrä näytölle?)

Mutta jos haluat käynnnistää toiselle näytölle ohjelman, niin komennon alkuun
Koodia: [Valitse]
env DISPLAY=:1 komento
Tuolla määritetään mitä näyttöä käytetään.

Erittäin paljon kiitoksia avusta! Nyt pystyn käynnistämään konsolista videot toiseen näyttöön :)

Pitää vielä koettaa viritellä noita kansioiden pikakuvakkeita toimimaan tuon komennon kanssa.

Ainakin minulla tuo komento piti tosin ajaa muodossa:
Koodia: [Valitse]
env DISPLAY=:0.1 komento Mutta onneksi tuon pystyin jopa itse kehittelemään ;)

Mutta haluaisin vielä kysyä, ymmärsinkö oikein, että KDE:ssa voi siis raahata ikkunoita suoraan toiseen näyttöön? Jos ymmärsin, voipi olla nopea vaihto Kubuntuun edessä, sen verran näppärä ominaisuus tuo olisi.

15
Olen virittänyt itselleni xorg.confista kaksi erillistä X screeniä(en ole siis käyttänyt Twinviewiä), että voisin katsoa videoita television kautta. Ongelma on se, miten pystyn käynnistämään videotiedostot television X:ään, sillä ne avautuvat automaattisesti päänäytön puolelle, vaikka tiedostot yrittäisi avata television puolelta?

Jos yritän käynnistää videotiedostoja tai videosoitinta (Totem ja Mplayer) television puolella olevalta työpöydältä, ne aukeavat aina näytön puolelle. Ainoastaan silloin, jos avaan mplayerin television työpöydän valikosta, se aukeaa television puolelle. Olisi huomattavasti helpompaa, jos videotiedostoja tai edes videosoittimen voisi avata suoraan television työpöydältä. Onko olemassa mitään komentoa, joka kertoisi koneelle, että ohjelma tai tiedosto on tarkoitus käynnistää toiseen näyttöön? Tai olisiko ongelman ratkaisemiseen jotain muita lähestymistapoja?

Päänäytöstä ei ilmeisesti pysty mitenkään raahaamaan käynnistettyjä ohjelmia television työpöydälle vai olenko vain missannut jotain? Jostain luin, että Devil's pie -nimisellä ohjelmalla voisi aloittaa ohjelmia haluamastaan sijainnista, mutta ohjelma ei vaikuttanut toimivan Compizin kanssa.

Ajoin erään sivuston ohjeiden mukaisesti komennon echo $DISPLAY molemmissa näytöissä ja siitä selvisi, että näyttö on tunnukseltaan :1.0 ja televisio :0.1. Käytössä on Ubuntu 8.10 ja Compiz kaunistelemassa työpöytää. Näytönohjain on NVidian Geforce 7600GS.

16
Laitealue / Vs: S-VIDEO ei toimi hardyssa
« : 30.01.09 - klo:21.45 »
Lainaus
Hups, sorge! Ku luki nvidian readme:n, niin mun ohje meni just väärinpäin :) Kokeiles vaik viel näin:

Lainaus
Section "Device"
  Identifier   "Device[0]"
  Driver       "nvidia"
  BusID        "2:0:0"
  Option       "ConnectedMonitor" "DFP,TV"
  Option       "UseDisplayDevice" "DFP"
  Screen 0
EndSection

Section "Device"
  Identifier   "Device[1]"
  Driver       "nvidia"
  Option       "TVOutFormat" "SVIDEO"
  Option       "TVStandard" "PAL-B"
  Option       "UseDisplayDevice" "TV"
  BusID        "2:0:0"
  Screen 1
EndSection


Tulee "hieman" myöhään, mutta tämän ohjeen avulla sain ongelmani ratkaistua! Jälkikäteiset suuret kiitokset avusta ;D

Ehdin poistaa tämän tv-out-ongelman tympäännyttämänä Ubuntun ja tuo ratkaisuehdotus meni aikanaan valitettavasti ohi. Olisinpa aiemmin käynyt vielä katsastamassa vastaukset kertaalleen. :-\

Tosin tuo ehdotus vaati minun tapauksessani vielä hieman muokkaamista. Satuin muokkaamaan vahingossa oikean yhdistelmän tuosta Timbban ehdotuksesta ja omasta aiemmasta tiedostostani. Omalla kokoonpanollani tarvittiin nimittäin vain nuo ConnectedMonitor-kohdat. UseDisplayDevice-parametreillä ei tuntunut olevan vaikutusta television tunnistamiseen.

Jostain syystä tuossa ensimmäisen Devicen alla pitää nimenomaan olla mainittuna ConnectedMonitorin yhteydessä sekä näyttö (DFP) että televisio (TV), että toimii. Pelkällä DFP:llä ei pelitä. Tämä oli se ongelma, johon omat aiemmat yritelmäni tyssäsivät. Yritin antaa ensimmäisen monitorin ConnectedMonitor arvoksi vain DFP, mutta se ei näemmä jostain syystä riitä.

Saan siis nyt kaksi erillistä X:ää - toisen näyttöön ja toisen telkkuun. Xorg.conf -tiedostoni on tämännäköinen:

Koodia: [Valitse]
Section "Monitor"
  Identifier   "Monitor[0]"
  HorizSync    30-83
  VertRefresh  43-76
  Option       "DPMS"
EndSection


Section "Monitor"
  Identifier   "Monitor[1]"
  HorizSync    30-50
  VertRefresh  60
EndSection


Section "Device"
  Identifier   "Device[0]"
  Driver       "nvidia"
  BusID        "2:0:0"
  Option       "ConnectedMonitor" "DFP,TV"
  Screen 0
EndSection


Section "Device"
  Identifier   "Device[1]"
  Driver       "nvidia"
  Option       "TVOutFormat" "SVIDEO"
  Option       "TVStandard" "PAL-B"
  BusID        "2:0:0"
  Option       "ConnectedMonitor" "TV"
  Screen 1
EndSection


Section "Screen"
  Device        "Device[0]"
  Identifier    "Screen[0]"
  Monitor      "Monitor[0]"
  DefaultDepth 24
  Subsection "Display"
        Depth       24
        Modes       "1280x1024"
    EndSubsection
EndSection


Section "Screen"
  Device       "Device[1]"
  Identifier   "Screen[1]"
  Monitor      "Monitor[1]"
  DefaultDepth 24
  SubSection "Display"
       Depth 24
       Modes "1024x768"
  EndSubSection 
EndSection


Section "ServerLayout"
   Identifier     "Default Layout"
   Screen         0 "Screen[0]"
   Screen         1 "Screen[1]" RightOf "Screen[0]"
EndSection


Section "Module"
    Load           "glx"
EndSection

17
Laitealue / Vs: S-VIDEO ei toimi hardyssa
« : 26.05.08 - klo:23.55 »
Excal, kokeile asettaa nämä tuohon kahteen x:ään:

Lainaus
Section "Device"
  Identifier   "Device[0]"
  Driver       "nvidia"
  BusID        "2:0:0"
  Option "UseDisplayDevice" "DFP,TV"
  Option "ConnectedMonitor" "DFP"
  Screen 0
EndSection

Section "Device"
  Identifier   "Device[1]"
  Driver       "nvidia"
  Option       "TVOutFormat" "SVIDEO"
  Option       "TVStandard" "PAL-B"
  Option       "ConnectedMonitor" "TV"
  BusID        "2:0:0"
  Screen 1
EndSection

Voisko tuo auttaa? En tesminyt, joten en osaa sanoa..

Kiitos ehdotuksesta, mutta valitettavasti ei tuottanut tulosta. Vaikutti lupaavalta idealta. Tuon muutoksen tuloksena Xorg.0.logiin ilmestyi varoitus (WW) NVIDIA(0): Option "UseDisplayDevice" requested "TV", but no unused TVs.

18
Laitealue / Vs: S-VIDEO ei toimi hardyssa
« : 23.05.08 - klo:01.46 »
En voi ratkaista ongelmaasi, mutta ehkä mieltäsi lämmittää jaetun tuskan katkera ilo, sillä kärsin itsekin samasta ongelmasta. Voisin heittää Windowsilla lopullisesti vesilintua, jos tämä ratkeaisi. Olen yrittänyt vaikka mitä ongelman ratkaisemiseksi, mutta tulosta ei ole syntynyt.

Ongelma ei muuten vaikuta olevan vain Ubuntun, sillä itselläni se on esiintynyt sitkeästi niin Ubuntussa, Kubuntussa kuin nyt openSUSE:ssakin. Tosin sikäli kun muistan, minulla ei kyllä pelittänyt Gutsyssäkään. Nvidia Settings antaa myös saman reaktion kuin sinullakin. Lieneekö edes samasta ongelmasta kyse, mutta oireet ovat hyvin samankaltaiset.

Itse saan TwinViewillä kuvan telkkariin ihan normaalisti seuraavanlaisella xorg.confilla:

Koodia: [Valitse]
Section "Monitor"
  Identifier   "Monitor[0]"
  HorizSync    30-83
  Option       "DPMS"
  VertRefresh  43-76
EndSection


Section "Screen"
  Identifier   "Screen[0]"
  Device       "Device[0]"
  Monitor      "Monitor[0]"
  DefaultDepth 24
  SubSection "Display"
    Depth      24
    Modes      "1280x1024"
  EndSubSection
EndSection


Section "Device"
  Identifier   "Device[0]"
  BoardName    "GeForce 7600 GS"
  BusID        "2:0:0"
  Driver       "nvidia"
  Option       "TwinView"
  Option       "SecondMonitorHorizSync" "30-50"
  Option       "SecondMonitorVertRefresh" "50-76"
  Option       "TVStandard" "PAL-B"
  Option       "TVOutFormat" "SVIDEO"
  Option       "ConnectedMonitors" "DFP,TV"
  Option       "MetaModes" "1280x1024,1024x768;1152x864,1024x768;1024x768,1024x768;800x600,800x600"
  Option       "TwinViewOrientation" "Clone"
  Screen       0
EndSection


Section "ServerLayout"
  Screen       "Screen[0]"
EndSection

Sen sijaan, kun yritän seuraavalla (mielestäni periaatteessa parametreiltään vastaavalla) konfiguraatiolla virittää kahta x:ää, ei homma vain pelitä:

Koodia: [Valitse]
Section "Monitor"
  Identifier   "Monitor[0]"
  HorizSync    30-83
  VertRefresh  43-76
  Option       "DPMS"
EndSection


Section "Monitor"
  Identifier   "Monitor[1]"
  HorizSync    30-50
  VertRefresh  60
EndSection


Section "Device"
  Identifier   "Device[0]"
  Driver       "nvidia"
  BusID        "2:0:0"
  Screen 0
EndSection


Section "Device"
  Identifier   "Device[1]"
  Driver       "nvidia"
  Option       "TVOutFormat" "SVIDEO"
  Option       "TVStandard" "PAL-B"
  Option       "ConnectedMonitor" "TV"
  BusID        "2:0:0"
  Screen 1
EndSection


Section "Screen"
  Device        "Device[0]"
  Identifier    "Screen[0]"
  Monitor      "Monitor[0]"
  DefaultDepth 24
  Subsection "Display"
        Depth       24
        Modes       "1280x1024"
    EndSubsection
EndSection


Section "Screen"
  Device       "Device[1]"
  Identifier   "Screen[1]"
  Monitor      "Monitor[1]"
  DefaultDepth 24
  SubSection "Display"
       Depth 24
       Modes "1024x768"
  EndSubSection 
EndSection


Section "ServerLayout"
   Screen         0 "Screen[0]"
   Screen         1 "Screen[1]" RightOf "Screen[0]"
EndSection

Telkkuun en tällä saa kuvaa. Xorgin ykkösnäytön lokiin tulee virheilmoitus "(EE) NVIDIA(1): Unable to find available Display Devices for screen 1." ja kakkosnäytön lokiin "(EE) Failed to initialize GLX extension (Compatible NVIDIA X driver not found)". Ei hajuakaan, mistä tällaiset virheilmoitukset.

Eipä tämä paljoa varmasti aloittajaa auta, kun en asiaan ole mitään ratkaisua keksinyt, mutta olisi todella hienoa, jos joku osaisi auttaa!

19
Kiitokset kaikille vastauksista ja pahoitteluni hitaasta reagoinnista. Olen tässä leikkinyt Linuxilla muutaman päivän ja unohdin täällä lojuvan kysymykseni kokonaan ;D

Kohtalo puuttui peliin ja sain DVD:n pelittämään, kun vielä kerran yritin (siis todella vasta kuudes onnistui!). Joskus typerästä ja logiikkaa vastustavasta sinnikkyydestä on apua!

CD:llekin yritin. Sitä en huomannut mainita alkuperäisessä viestissäni. Tosin CD-RW:lle, kun en tavallisia omista.

Tuossa olisi ohje, jolla saa tehtyä sen boottaavan tikun joko linuxilla tai windowsilla. Tikusta tehdään boottaava käyttäen syslinux-ohjelmaa. Itse tein tuon ohjeen mukaan boottaavan Xubuntu-tikun viime viikolla.

Tämä syö hieman miestä. Katselin tuota ohjetta ja sen ensimmäistä vaihetta itsekin ja totesin, että en voi tuota tehtä, kun ei ole Linux asennettuna. Siellähän olisi ollut ohjeet myös Windowsille  :-X


20
Mitä vaihtoehtoja on asentaa Kubuntu ilman, että polttaa sen DVD:lle? Kirjoittava DVD-asemani taitaa vedellä viimeisiään, kun yhteensä viisi poltettua Kubuntu-DVD:tä sisälsi virheitä ja asennus epäonnistui todella hitaista polttonopeuksista huolimatta.

Googlella löysin ohjeita siitä, miten Ubuntu menee tikulle (toiminee myös Kubuntun kanssa?). Näissä löytämissäni ohjeissa ongelmana vain oli se, että ohjeet olivat Linuxille. Minulla on tällä hetkellä vain Windows asennettuna. Onnistuuko Kubuntu-tikun teko myös Windowsissa? Koneeni kyllä tukisi boottausta tikulta.

Vai onko asentamiseen jotain muita hyviä keinoja? Meneepi kuitenkin tovi ennenkuin pääsen testaamaan tuon DVD-asemani ja vaihtamaan sen uuteen.

Sivuja: [1] 2