Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - JiVi

Sivuja: [1]
1
Ikkunat nimittäin aukeavat aina täyskokoisina. Pidemmän päälle alkaa ottaa aivoon, kun uusi terminaali auetessaan peittää aina koko ruudun.

NBR työpöytään liittyy prosessi "maximus", joka kasvattaa ikkunat täysikokoiseksi automaattisesti. Erittäin ärsyttävä otus. Katso järjestelmä -> asetukset -> Startup Applications (käännösmoka?), onko sinulla tuo aktiivisena.

Huimaa, nyt pelaa. Kovasti kiitoksia!

Täytyy sanoa, että muuten ihan normi ubuntu gnomella toimii ainakin tällä acer onella oikein näppärästi. Ainoa tviikkaus mitä piti tehdä oli wlan-moduulin vaihto, ja sekin oli yhden komennon operaatio. Pelkäsin vähän fn-nappuloiden puolesta, mutta näemmä ihan turhaan. Niin ja simppelinä vinkkinä, gnomen vakioalapalkin toiminnot kannattaa upottaa yläpalkin puolelle, jolloin säästyy vähän kallista pystytilaa. Sivusuunnassa tila riittää ihan hyvin. Samoin firefoxissa ymppäsin linkit yhteen kansioon ja suoraan osoite- ja hakupalkkien viereen poistaen yhden turhan palkin viemästä tilaa.

2
Ajattelin kirjoittaa tämän ketjun jatkeeksi, vaikkei aiheeseen ihan täysin sovikaan. Nimittäin asensin Acerin ykköseen tuon NBR:n ja kyllästyin siihen netbook-työpöytään välittömästi. Siirryin käyttämään normi gnomea, mutta nbr:n erikoisuudet vähän vaivaavat. Ikkunat nimittäin aukeavat aina täyskokoisina. Pidemmän päälle alkaa ottaa aivoon, kun uusi terminaali auetessaan peittää aina koko ruudun. Terminaali aukeaa lisäksi jostain syystä juurihakemistoon, eikä kotihakemistoon niinkuin tavallisesti.

Yritin kovasti googletella ja hakea täältä, miten noita ikkunoiden aukeamisasetuksia ja terminaalin oletushakemistoa muutetaan, mutta joko olen surkea googlettaja tai sitten kyseistä ongelmaa ole hirveästi puitu.

Eli jos löytyy vinkkejä siitä, miten homma hoituu, niin olisin kiitollinen.

  - J

3
Vaihtoehtoiset työpöytäympäristöt / Vs: KDE 4.1.1
« : 07.09.08 - klo:15.19 »
Sähelsin vähän lisää, ja tajusin viimein kirjoittaa taas vastaan tulleen virheilmoituksen (bmc43xx: Error: Microcode "bcm43xx-microcode5.fw" not available or load failed.), ja pääsin googlettelemaan vastauksia. Näyttää siltä, että tuo virheilmoitus on ollu olemassa jo pidempään, mutta sattui nyt vaan hyppimään silmille, kun äksä ei suostunut käynnistymään. Pitänee sörkkiä sen asetuksia vähän.


EDIT: X:n asetukset oli kyllä ihan kunnossa, tai ainakin samanlaiset kuin aiemminkin toimivassa kokoonpanossa. Eli joku sielä KDE:n puolella kusahti. Sain sen tosiaan käyntiin gnomen käynnistimen kautta, mutta ei se ihan täysin pelannut. Pitänee poistaa koko kde. Siihen ei liene suoraa pakettia, minkä poistamalla muutkin lähtis...?

Ja jos tämä vuodatus ei sovi tähän 4.1.1:n ketjuun, niin pahoittelut.

4
Vaihtoehtoiset työpöytäympäristöt / Vs: KDE 4.1.1
« : 07.09.08 - klo:13.08 »
Mulle iski pikkuinen ongelma, kun yritin päivittää 4.0.x versioista KDE:täni uusimpaan. Ajoin ensin normaalit adeptin päivitykset olemassa olevilla repoilla, jolloin KDE päivittyi nähtävästi 4.0:n uusimpaan versioon, ja kun jatkoin noitten kubuntun ohjeiden mukaan päivittelemistä, ei koko kde käynnistynyt enää lainkaan. En päässyt siis enää edes siihen login-ikkunaan valitsemaan tuttua ja turvallista vanhaa versiota.

Tuo päivitys oli päivittänyt ymmärtääkseni myös kernelin uudempaan versioon (tuli siihen GRUPin valintaikkunaan uusi vaihtoehto). Käynnistyessä kone valitti vain, että jotain micro*-juttua (korvaa tähti jollain sanalla jota en muista) ei löydy jostain...

Pahoittelut sekavasta kuvauksesta, en voi enää tarkistella tekstejä, kun asensin vihaspäissään recoverytilassa gnomen, jotta pääsin taas nettiin. Lähinnä tarkoitus on kysellä, jos joku vaikka tietäisi entuudestaan tällaisen tilanteen ja osaisi kertoilla jotain fiksuja neuvoja. Jos muille ei ole näin käynyt ja neuvoja ei heti ole olemassa, niin siirryn sitten vain kiltisti gnomen käyttäjäksi. Pitäähän sitäkin joskus kokeilla...  :)

5
Fglrx oli ajurina, ja yritin saada sen toimimaan ainakin kolmella eri tavalla, mitkä netistä löytyi. Mutta tavalla ei ollut väliä, vehreäinen raitaruutu pukkasi aina kun laittoi Xorg.conffiin ajuriksi fglrx:n. Eli sillä ajurilla ei mennä kuuhun.

En ihan saanut tosta selville tarkotitko jotain muuta ajuria, jota pitäis kokeilla, tuolla linkissä kun puhutaan kai ainakin tosta fglrx:stä.

Pitänee tässä odotellessa kokeilla tota KDE 4.01:stä, jos vaikka siinä olis mun kaipaamat ominaisuudet jo valmiina. Ja jos vaikka toimis.. Sen ei kai pitäs aiheuttaa mitään dramaattista, jos asentelee 3.5:sen rinnalle?

6
Terve, tässä taas uusi kasvo kaitsettavaksi. Puhun vielä vähän kehnoa linuxia, joten vastauksia mahdollisuuksien mukaan suomeksi.  :)


Olen nyt pari päivää surffannut pitkin foorumeita etsiskellen apua compizin saattamiseksi toimivaksi, ja nyt en ole enää hetkeen löytänyt uusia ohjeita. Compiz tuntuu lähtevän käyntiin, mutta sitten ruutu välkkyy hetken mustana ja lentää takaisin kirjautumisruutuun.

Tämmöiset on tekstit mitkä tulee näkyviin:
Koodia: [Valitse]
Checking for Xgl: not present.
Detected PCI ID for VGA: 01:05.0 0300: 1002:5975 (prog-if 00 [VGA])
Checking for texture_from_pixmap: not present.
Trying again with indirect rendering:
Checking for texture_from_pixmap: present.
Checking for non power of two support: present.
Checking for Composite extension: present.
Comparing resolution (1280x800) to maximum 3D texture size (2048): Passed.
Checking for nVidia: not present.
Checking for FBConfig: present.
Checking for Xgl: not present.
Starting kde-window-decorator

Käytössä on defaultit ajurit, koska ATI:n versio aiheutti bootatessa vihreän ruudun oransseilla raidoilla kirjautumisruudun sijaan. Eli ei hyvä. Xserver-xgl-paketti puolestaan aiheutti epävakautta, hitautta ja tuon sammutusvalikon sekoilua joten päätin jättää sen omaan arvoonsa. Ei kai niitä pitäisi tarvitakaan, kun kerran direct rendering on yes..?

Niin ja korttina Xpress 200M (blacklist-tsekkaukset on poistettu), ja alustana uusi uljas 7.10 Kubuntu.

Jos syy on tuossa kortissa (kun se kerran on mustalla listallakin), niin löytyykö muita vaihtoehtoja compizin tilalle saada vähän jotain silmäkarkkia kehiin? Lähinnä kaipaan ton työpöydän vaihtamiseen jotain graafista (kuutio, OSX-tyyli... jotain) kikkaretta. KDE 4:n mukana kuulemma tulee vakiona työpöytäseinä, mutta jos se tarvii vielä kovasti säätämistä, on meikäläisen ehkä parempi keskittyä vakaampaan versioon.


Kiitoksia vaivautuville!

Sivuja: [1]