Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - jounionni

Sivuja: [1] 2
1
Oletteko nähneet ohjeita tai osaatteko neuvoa ratkaistavaksi seuraavanlaisen ongelman :
Kaffeinessa (tämä uusin versio tässä Ubuntussa kuin myös muilla linux-distribuutioilla viime syksystä lahtien), Astra 19.2E-satelliitin skannauksessa skanneri aloittaa skannauksen (signaali on 100 % ja SNR 70 %) mutta lopettaa jo 1-2 sekunnin kuluttua. PCLinuxOS.ssa yritystä kesti n. 10 sekuntia mutta siinäkään ei tullut vielä yhtään kanavaa esiin. Ongelma on outo koska Kaffeine toimii niin kuin pitääkin Hotbird 13 satelliitista (skannaa asianmukaisesti ja kanavat näkyvät, samoin Suomen maanpäälliset kanavat ja niiden skanneri toimii.

Eläkeläisvanhuksella on neuvot vähissä. Olen kytännyt tuohon ongelmaan ratkaisua jo viime vuoden lopulta asti. Kaffeine 0.86 ja 0.87 versiossakin sama ongelma viime syksystä lähtien. Jossain vaiheessa kadotin niiden kanavalistaukset joten niitäkään ei ole käytettävissäni.

Apua!

2
Multimedia ja grafiikka / Vs: Millä tehdä m2t:stä avi?
« : 02.04.10 - klo:11.16 »
Tuon leikkausvaiheen tekemiseen kaikkein yksinkertaisin ja selkein ohjelma on DVB-CUT. Se on vain ja ainosastaan turhan eli mainosten ja muun ylimääräisen leikkaamiseen tehty. Nopea kuin mikä.... eli siis leikkausvaiheeseen DVB-CUT.

3
Kaffeinen taajuusskanneri lakkasi minullakin toimimasta jossain vaiheessa joulukuussa. Tai oikeastaan näin: skannaa Hotbird 10-satelliitista mutta ei Astra 19,2-satelliitista. Harmittaa, kun en osaa raportoida tuosta bugista.... Astralla skanneri aloitta kyllä skannnaamisen mutta lopettaa muutaman sekunnin kuluttua - ei ehdi tulla listall mitää kanavaa. Mikähän tässä olisi avuksi? dvb-apps on kyllä asennettuna....

4
Multimedia ja grafiikka / Vs: Me TV -suossa
« : 26.06.09 - klo:16.37 »
Minulla ME-tv:sta on samat kokemukset. Aikanaan toimi hyvin mutta nykyisillä Ubuntuilla en saa onnistumaan.
Kaffeinella onnistuu oikein hyvin ja käytän sitä. Olen yrittänyt saada VLC:n ja muistaakseni Totemin toimimaan mutta en ole osannut.

ME-tv:ssä tuo ohjelmalistaus olisi onnistunut joten harmittaa että sitä ei saa toimimaan.

5
Multimedia ja grafiikka / Vs: ts-muoto mpeg:ksi
« : 19.06.09 - klo:07.58 »
Käytä DVBCUT-ohjelmaa. Googleta DVBCUT niin löydät tuon ohjelman. Katso sen asennusohjeista , mitä muita ohjelmia on ensin asennettava ennen kuin asennat tuon .deb-paketin. Asennuksen jälkeen pääset DVBCUT:ia käyttämään kirjoittamalla konsolissa dvbcut. Avautuva ohjelma on mielestäni intuitiivinen joten sen käytön oppii helposti päättelemällä. En muista oliko sen käyttöohjeet tuolla sivustolla mistä tuon .deb-paketin hain.


6
En osaa sanoa, miten DVBCUT käsittelee YLEN tekstitystä kun käsittelen vain satelliittitvohjelmia.

7
Multimedia ja grafiikka / Vs: TV-kortti ongelma
« : 14.06.09 - klo:16.20 »
Kaffeinella. Käytän sitä satelliittilähetysten seurantaan (Haupaugen joku Nova s-kortti).

8
Tuo DVBCUT on tosi tehokas leikkuri digitv-nauhoitusten leikkaamiseen - siihenhän se on tietääkseni tehty. Se on mielestäni hyvin helppo oppia - senkun tutkailee ja kokeilee niin nopeasti oppii, mitä sillä pitää/voi tehdä. Olen sitten viime joulukuun leikellyt sillä kymmeniä digitv-nauhoituksia ja sitten leikkeet Devede:llä tehnyt .iso-tiedostoiksi mitkä sitten polttanut dvd-levyille. Suosittelen tähän touhuun DVBCUTia.

9
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Firefox ongelma [Ratkaistu]
« : 15.01.09 - klo:17.28 »
No nyt minulla jämähti nuo Firefoxin  ikkunat.
 walterboy - mistä löysit ohjeet ongelman ratkaisuksi?

10
No jos levytilaa on vähän niin onhan se tietysti turhaa sälää. Itselläni on noita kovalevyjä tuossa itsekootussa vehkeessä kaikkiaan viisi, joita käyttelen aika anarkisesti eli siten, että koneen sivulevyt ovat ties missä kun otin ne joskus kauan sitten pois ja käytän kerrallaan yhtä kovalevyä. Muista pidän virtajohdon pois päältä kun käytän yhtä (tai on mulla yksi yhdistelmä missä toisella kovalevyllä on win2000 ilman nettiyhteyttä ja toisella kovolla muutama eri linux (UbuntuStudio, PCLinux, Debian jne). Olen vissiinkiin linuxversioiden kokeilufriikki kun noita eri linuxeja taitaa olla tällä hetkellä käytettävissä runsaat 10 eri distroa. Vaihtelen niissä paitsi kovalevyn sisällä uudelleenkäynnistämällä niin myös levyltä toiselle vaihtamalla päällä olevaa virtapiuhaa eri kovojen välillä. Ihan vaan ajan kuluksi - eläkeläisellä kun on tuota aikaa 24/7.  Ja aika kuluu ihan kivasti - toivottavasti dementiakin pysyy vähän tuonnempana.....

Mutta omien kokemusteni mukaan - en huomaa, että siitä olisi ainakaan minun laitteistoilla lhaittaa vaikka samalla ubuntulla on kaikki mahdolliset ubuntutyöpöydät asennettuina. Varmaankin, jos on kovin vanhat ja pienitehoiset laittee niin ei kannata ängetä liikaa tavaraa jotta hommat luistaisi luistavasti....

Hyvää Joulua kaikille!

11
Tuo DVB-cut on huisin nopea leikkuri ja todella yksinkertainen/helppokäyttöinen - ainakin sen leikkaustoiminnan oppi heti. Ohjeita sen käytöstähän ei tuolla tekijän sivulla ole mutta "helppo mikä helppo....." Lieköhän tuossa muita ominaisuuksia kun tuo leikkaustoiminta?

12
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Ubuntusta Kubuntuun vaihto.
« : 21.12.08 - klo:12.57 »
Minusta Kubuntun saa kätevimmin asentamalla Ubuntussa Synapticilla.

Hae Synpticin pakettivarastoista Metapaketit ja asenna sieltaä metapaketti "kubuntu-desktop".

Asennuksen jälkeen käytettävissäsi on sekä Ubuntu että Kubuntu. Ja jos olet audio/videoharrastaja voit asentaa noista metapaketeista UbuntuStudion (itse ruukaan asentaa UbuntuStudion tätä kautta). 

Jos haluat käyttää Xububuntua tai Edubuntua niin asenna ne noista ubuntun Synpticin metapaketeista asianomaiset metapaketit. Jos haluat vaihtaa jostain syystä työpöytäymparistöä nii sehän käy hetkessä kun kirjaat itsesi istunnosta ulos ja uudelleen kirjautuessasi valitset sen työpöytäympäristön mitä haluat seuraavassa istunnossasi käyttää.

13
Multimedia ja grafiikka / Vs: Digiboxin tiedostot DVD:lle
« : 19.12.08 - klo:17.10 »
Hei miksi latailette tuota netistä? Siellähän on kaikenlaisia vaaroja! Teillähän on se project-x nimellä se ProjectX koko ajan siellä Synapticin varastossa!

14
Avidemux on todella kätevä, helppokäyttöinen ja monipuolinen ohjelma. Äänen siirtäminen  on tosi helppoa.
Tee näin:
Laita ruksi ohelman lähtösivun AUDIO Shift ruutuun. Sen vieressä on ikkuna, mihin syötetään numeroarvoina äänen siirtymä kuvaan verrattuna (ks edellä Tomppelin ohje). Ota sitten kun olet syöttänyt siirtymän arvon,  äänen siirtämisen kokeilua varten hyvin lyhyt vidonäyte, missä harjoittelet äänen siirtoa. Kun olet saanut riittävästi kokemusta/näkemystä, minkä verran siirrät ääntä eteen tai taaksepäin, voit lähteä siirtämän ääntä pitkässä videossa.
Avidemux on ProjectX:ään verrattuna vähän niin kuin rautalankamalli mutta ainakin minulle se on toiminut loistavasti kun harrastan satelliittitvlähetysten nauhottamista ja parhaimpien osien levyttämistä. Niissä tuskin koskaan ääni ja kuva nauhotuksen jälkeen tomivat toisiinsa nähden kohdallaan.

Hyvää Joulua kaikille!

15
Tosi hienoa saada opas tähän! Etukiitoksia!

16
Käytän sitä, mikä tulee avidemuxin asennuksen mukana - näyttäisi olevan inputissa tämmöinen: libavcodec MPEG-2 decoder.

17
YLEn streamit olen saanut talteen mimms-ohjelmalla. Siitä on jossain näistä ohjekeskusteluissa mainintaa, mistä sain vinkin mimms:n käyttöön. En nyt löytänyt sitä keskustelua mutta.... taisi olla se keskustelu viime kesänä Olympialaisten aikaan....

18
Minusta Avidemux on kätevä juuri kuvan ja äänen kohdistamiseen. Avidemuxin siinä kohdassa AUDIO on ruksaamalla shift mahdollisuus siirtää ääntä suhteessa kuvaan joko eteen tai taaksepäin. Joutuuhan sitä kokeilemaan jollain pienellä  tiedostolla ensin, mihinkä päin ääntä pitäisi siirtää jotta sattuu kohdalleen mutta tuo on kuitenkin noin yksinkertaista,joten en ole jaksanut etsiä tuota siirtotapaa muilla ohjelmilla. (Nauhoittelen paljon DVB:tä satelliittikanavilta ja ääni ja kuva lähes aina ovat epäsynkroonissa).

19
Avidemux on todella kätevä, helppokäyttöinen ja monipuolinen ohjelma. Äänen siirtäminen  on tosi helppoa.
Tee näin:
Laita ruksi ohelman lähtösivun AUDIO Shift ruutuun ja ota äänen siirtämisen kokeilua varten hyvin lyhyt vidonäyte, missä harjoittelet äänen siirtoa. Kun olet saanut riittävästi kokemusta/näkemystä, minkä verran siirrät ääntä eteen tai taaksepäin, voit lähteä siirtämän ääntä pitkässä videossa.

20
Viime talvena minulla oli aika pitkään UbuntuStudio ainoana käyttöjärjestelmänä, lisäksi käytin rt-kerneliä, vaikka olin asentanut samaan koneeseen myös MythTV:n.

Miltä se Ubuntu Studio tuntui ainoana käyttöjärjestelmänä.? Vaimo olisi kiinnostunut erityistesti musiikkipuolesta sekä tekemään valokuvista videoesityksiä. Pyörivätkö normaalin Ubuntun ja Kubuntun työkalut (Gimp, Digikam ja Open Office) normaalisti? Olen harkinnut Ubuntu Studiota, mutten ole uskaltanut kokeilla, kun siitä ei ole Live-CD:tä.

HUOM! UbuntuStudion voi ihan kätevästi asentaa Ubuntun päälle - ei siis tarvitse ladata ja polttaa levylle UbuntuStudion levykuvaa.

Asenna Studio Ubuntun päälle näin:
Mene Synaptic-pakettienhallintaa ja siellä ryhmään Metapaketit (universe). Valitse siellä sitten nuo kaikki UbuntuStudio-palketit. Asenna ne ja uudelleenkäynnistä koneesi ja kun se avautuu uudelleen niin  - voila! - UbuntuStdiohan se sieltä aukeaa! Se on se sama kuin erillisenä distribuutionakin tulisi asennettua. Eli realtimekernelikin on asentunut.

Olen käyttänyt UbuntuStudiota runsaan vuoden verran kaikenlaiseen yleiskäyttöön eikä ole millään lailla kokemani mukaan tahmannut realtimekernelistä huolimatta.

Olympiaterveisin
jounionni




Sivuja: [1] 2