Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - thirstyPenguin

Sivuja: [1]
1
Yleistä keskustelua / Vs: HFS+ osion luominen
« : 06.04.10 - klo:12.09 »
Hei

Osion luominen onnistuu, kokemukseni mukaan, useiden eri Hackintosh "jakeluiden" asennuslevyillä.
Noista Hackintosh jakeluista löytyy tietoa Googlaamalla taikasanalla  OSx86.


2
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Häiritsevä efekti, ratkaistu
« : 26.11.09 - klo:21.52 »
Erinomaista kiitoksia!

Juuri tuo "Desktop: Desktop Wall -> Viewport Switching -> Wall Sliding Duration nollaksi" oli se mikä ratkasi ongelman.

3
Ubuntu tietokoneissa / Häiritsevä efekti
« : 26.11.09 - klo:12.41 »
Hei

Käytössä on ubuntu 9.10 ja compiz, josta on minulle muodostunut seuraavan kaltainen kiusa.

Kun vaihtaa virtuaalista työpöytää hiiren rullaa pyörittämällä, niin työpöytä vaihtuu liukumalla haluttuun suuntaan ja työpöydillä olevat sovellukset liukuvat näytöllä virtuaalityöpöydän vaihtuessa.
Sinällään hauska efekti, mutta se on alkanut hiljalleen kyrsiä. Miten saan kyseisen efektin häviämään niin, että työpöytä vain vaihtuisi toiseksi ilman liukumista?

Toki onnistuu niin, että jättää compizin käyttämättä ja vaihtaa virtuaalityöpöytää näppäimistöltä, mutta tarkoituksena on saada aikaan nopea työpöydän vaihto hiiren rullan avulla ja lienee niin, että moinen ei onnistu ilman compizia, jossa taas on tuo liukuefekti, joka pitäisi saada pois. Muistaakseni aiemmassa compiz-versiossa temppu onnistui niin, että määritteli liukumisen ajaksi nollan, mutta nykyisestä compizista en moista määrittelyä enää löydä.

Olisiko joku löytänyt tähän ratkaisun?

4
Laitealue / HP 2133 ei taida soveltua voip-koneeksi?
« : 16.11.09 - klo:15.09 »
Kokeilin HP 2133:lla voip:in käyttöä ja tulos kokeiluistani oli se, että voip-koneeksi 2133 ei taida soveltua.
Käyttöjärjestelmänä oli ubuntu 9.10 ja voip-softina kokeilin Ekigaa, Skypeä ja Linphonea.
Muita ei voi käyttää, koska nuo ovat ne ainoat, jotka toimivat sekä windowssissa että Linuxissa ja sisältävät myös videokuvan siirron.
Ainoa joka toimi riittävän hyvin oli Linphone ja sekin vain silloin, kun molemmat voip-koneet olivat samassa 162-aliverkossa (ts. natin takana) ja käytin suoraan koneiden ip-osoitteita voip-yhteyden luomiseen.
Kaikissa muissa tilanteissa joko kuva tai ääni oli kelvoton jompaan kumpaan suuntaan.
En usko sen vaikuttavan asiaan lainkaan, mutta toisessa päässä oli 64 bittinen windows 7, johon kyllä sai varsin hyvän Skype-yhteyden Windows XP -koneelta.

En haluaisi käyttää enempää aikaa tähän, ennen kuin olen kuullut, että joku olisi aivan oikeasti saanut rakennettua toimivan voip-koneen 1.2 GHz VIA 7 prosessorilla varustetusta HP 2133:sta.

Kysymys siis kuuluu onko onnistunut ja jos niin miten?

Jos mikään muu ei auta, niin on mahdollisuuden rajoissa, että asennan 2133:een windows seiskan, mutta tätä en lähde edes kokeilemaan, ennen kuin tiedän, että homma toimii.

5
Laitealue / Vs: HP ProBook 5310m ja sen sim-korttipaikka
« : 12.11.09 - klo:19.57 »
En ole vempeleen loppukäyttäjä, joten palaan listausten muodossa asiaan, kunhan saan koneen taas hyppysiini, mutta laajemminkin olisi hyvä kuulla kokemuksia. Josko löytyisi?

6
Ubuntun kehitysversio / Vs: HP 2133 ja 9.10
« : 12.11.09 - klo:19.50 »
Tähän edellä jo viitattiinkin, mutta näin se on toiminut useita kertoja viimeksi Ubuntu 9.10:n kanssa.
Kun HP 2133:seen asentaa Ubuntun (melkeinpä versiosta riippumatta), niin karkeasti ottaen toimii joko näyttö tai wifi.

Itse olen ratkaissut ongelman seuraavasti.
1.Asennetaan ensin Ubuntu, jonka jälkeen näytö toimii, mutta wifi ei.
2.Asennetaan wifin ajurit, jonka jälkeen langaton toimii, mutta näyttö sekoaa.
3.Lisätään hakemistoon /etc/X11/ tiedosto xorg.conf, jossa on vain mainitut kolme riviä:
4.Bootataan kone ja kaikki toimii taianomaisesti.

:~$ cat /etc/X11/xorg.conf
Section "Device"
   Identifier   "Configured Video Device"
   Option "PanelSize" "1024x600"
EndSection

Voisiko joku kertoa, kuinka saan HP 2133:n kameran toimimaan Skypen kanssa, kun käytössä on Ubuntu 9.10?

7
Laitealue / HP ProBook 5310m ja sen sim-korttipaikka
« : 09.11.09 - klo:14.24 »
Asensin Ubuntu 9.10:n HP ProBook 5310m kannettavaan. Alustavasti näyttäisi siltä, että kaikki toimii, lukuun ottamatta kannettavan mikrofoneja. Itse kone on erinomainen.

Kannettavassa on paikka sim-kortille, jonka avulla pääsisi nettiin mokkula tyyliin. Minkälaisia kokemuksia on kannettavien sisäisistä sim-korttipaikoista. Onko niitä ylipäätään saatu toimimaan Linuxin kanssa?

HP oli kyllä tehnyt suorastaan nerokkaan yksinkertaisen, mutta hankalasti kierrettävän eston Linuxin asentamiseksi HP ProBook 5310:ään. Kenen neuvosta taas?
Koneen mukana tehdasasennuksena tullut Windows 7 oli asennettu kannettavan kovalevylle niin, että siellä oli neljä primary-tyyppistä partitiota (boot-partition, vista-boot-parttion, jokin oudompi sekä C:), joten Ubuntu ei pystynyt asentumaan windows 7:n rinnalle.

En lähtenyt tutkimaan, mitä nuo partitiot sisälsivät, enkä viitsinyt nähdä vaivaa esteen kiertämiseksi, vaan asensin Ubuntun koko roskan päälle. Jollekin Linuxin käytöstä kiinnostuneelle aloittelijalle tuo neljä primäryä on kyllä ohittamaton paikka, tähän lienee pyrittykin :-(

8
Laitealue / Vs: mpeg dekoodausta raudalla vai ei?
« : 07.02.08 - klo:12.51 »
Hei

Kiitoksia näkemästäsi vaivasta! Se, että "piirihän ei välttämättä aina kerro kuitenkaan, että onko siinä rautapurku" olikin alkuperäinen ongelma, johon en löytänyt vastausta. Koska ei ole löytynyt asian (rautapurku) varmistamiseksi keinoa nvidia:n dokumentaatiosta, eikä myöskään käyttöjärjestelmästä käsin, niin ainoaksi keinoksi näyttää jäävän se, että kokeilen sovelluksen avulla, tukeeko näytönohjain rautapurkua vai ei. Ratkaisu ei ole kovin tyylikäs, mutta tähän minun lienee tyytyminen. No, eihän tämä nyt haudanvakava asia ole.

9
Laitealue / Vs: mpeg dekoodausta raudalla vai ei?
« : 06.02.08 - klo:09.25 »
Hei

Kiitoksia selkeästä vastauksesta. Juri tuo "Nvidialla alkaa rautapurku .... piireistä nv17, nv18, nv30:sta ylöspäin" oli se tieto, mitä olin etsimässä.
En itse saanut asiasta selvää, koska Nvidian sivuilla tarjottiin vaihtelevasti nv18:sta piirisarjan ajureille toisaalta tukea erillisille purkukorteille ja toisaalta rautapurkukin näytti olevan mahdollinen toisessa yhteydessä.
Koska käyttöön tulevan (johtuu Compaq Evo:n erikoisesta kotelosta) näytönohjaimen piirisarja on nVidia NV18GL [Quadro NVS 280 SD], niin en tule tarvitsemaan Hollywoodia vdr käytössä. Kiitoksia tarjouksesta.
Ja kiitokset vielä ohjeesta, jolla pääsen testaamaan purkua.


10
Laitealue / Vs: mpeg dekoodausta raudalla vai ei?
« : 05.02.08 - klo:09.57 »
Mmm…

Kyseinen näytönohjain on taannoisesta brändikoneesta (IBM), joten näytönohjaimelle ei löydy valmistajaa ja mallia kuten esimerkiksi Asus XX 6600 xx tms., joten en voi mennä valmistajan sivulle etsimään näytönohjaimen spekseistä sanaa mpeg, kuten tavallisesti toimisin.

Löydän dmidecode tai hwinfo komennolla (kaiketi myös lspci:llä) näytönohjaimen piirisarjan, mutta sitä en tiedä, tukevatko kaikki nvidian piirisarjalla varustetut näytönohjaimet rautapurkua jostain tietystä piirisarjasta alkaen (Asus 4400, 5200?), vai riippuuko rautapurku myös kunkin näytönohjaimen rakenteesta.

Tuo XvMC:n käyttö kaiketi edellyttää, että näytönohjaimessa on mpeg-2 rautapurku tuki, vai olenko aivan väärässä?
Mikäli XvMC:n käyttö edellyttää rautatukea, niin mielestäni XvMC:n asentaminen ja konffaaminen on turhan työläs keino kokeilla, onko kortilla rautatuki mpeg:lle.

Tarkoitukseni on siis löytää yksinkertainen keino sille, että onko näytönohjaimessa rautapurku mpeg:lle ja jos ei, niin sitten huutamaan Hollywood plussaa huuto.net:stä.


11
Laitealue / mpeg dekoodausta raudalla vai ei?
« : 04.02.08 - klo:13.28 »
Hei

Miten saan selville käyttöjärjestelmästä (Ubuntu) käsin sen, että tukeeko käyttössä oleva näytönohjain mpeg dekoodausta (rautapurkua)?

12
Tähän ongelmaan löytyy monia tyylikkäitä ratkaisuja, mutta minä olen vastaavassa tilanteessa usein käyttänyt varsin brutaalia menettelyä.
Hankin 3.5"->2.5" muuntimen, jolla liitän kannettavan kovalevyn tavalliseen työasemaan. Tämän jälkeen asennan Linuxin 2.5" levylle.
Seuraavaksi 2.5" levy takaisin läppäriin. Hieman konffausta X:n kanssa. Siinä kaikki.

13
Laitealue / Vs: WLAN-sovitin kannettavaan
« : 03.01.08 - klo:13.36 »
En halua ottaa kantaa oheisten korttien toimivuuteen, mutta osaltani haluan varoittaa pcmcia wlan-korttien ostajia siitä, että oikeastaan kukaan ei pysty kokeilematta kertomaan toimiiko jokin tietty kortti Linuxin kanssa vai ei. Tämä johtuu siitä, että korttien valmistajat vaihtavat korttien piirisarjoja (ei vain versiota vaan myös valmistajaa) surutta. Itselläni on D-linkin kortti, jonka sisään valmistaja on eri aikoina laittanut tietääkseni kolmea tai neljää erilaista piirisarjaa. Ostin tästä harmistuneena A-linkin kortin, jonka piti toimia Ubuntun kanssa, mutta ei. Valmistaja oli vaihtanut siihenkin piirisarjan, vaikka kortin mallinimi pysyi muuttumattomana.

Oikeastaan ainut varma tapa saada toimiva wlan-kortti on ostaa se avokaupalla tai käytettynä ja toimivaksi havaittuna.

Sivuja: [1]