Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - jat79

Sivuja: [1] 2 3
1
No niin, windows lähti ja 64bit xubuntu tilalle. Hienoimmat ominaisuudet w10:n verrattuna on että kun koneen käynnistää ja työpöytä tulee näkyviin, niin se on sitte siinä. Ei tarvi enää odottaa että kaikki turhakkeet latautuu taustalle. Samaten kun painaa sammuta nappia, niin se myös sammuu, ja äkkiä.
Spotifyn ja handbraken asennuksen takia piti pari kertaa käydä päätteessä, mikä ei mulle ole ongelma, mutta vaimo näkee siitä lähes painajaisia. Ja näppäimistökieleksi piti valita suomen sijasta ruotsi että skandit toimii.

Kokeilen tuota Chromea jahka saan hommat muuten valmiiksi, mutta ei tuo 720p:kään huono ole kun konetta on muuten ilo käyttää!

2
Joo suoritin käyttö on tapissa molemmissa koneissa. Lubuntulla silti toimii. Nyt vasta löysin tuon paikan mistä näkee suoritin ja muistin käytön :)

Alkasin tykästyä tuohon Xubuntuun tässä testaillessa niin asennan sen kokeeksi tuohon TV:ssä kiinni olevaan koneeseen. 720p saa sitten riittää jos ei 1080p toimi.
On se silti jo nopeampi cd:ltäkin kuin koneessa nyt oleva win10.

3
Kiitoksia vastauksista! Oon tässä nyt lataillut ja testaillut myös xubuntua ja lubuntua, ko koneessa ja läppärissä (2.0Ghz C2D, 4Gt ram, intel 945GM GPU)

Ubuntu ja Xubuntu tekee samaa koneesta riippumatta, eli 1080p:llä tökkii, mutta Lubuntulla toimii ok.

Tuli mieleen että olisiko tämä pikemminkin muistin puutetta... Molemmissa on tällä hetkellä 32bit win10 jossa 1080p toimii. Kokeilen vielä 32bittisellä Xubuntulla, edelliset on kaikki olleet 64bit.

4
Hei. Olen nyt vakavasti harkinnut alkavani 7 vuoden jälkeen takaisin ubuntukäyttäjäksi.
Aikaa on mennyt ja kehitys kehittynyt viime kerrasta joten kaipaisin vähän tietoa.

Koneessa on AMD Athlon64 X2 5200+, 4gb muistia, ja club 3d (ati) HD6950 1gb näyttis. Näyttönä on 60" FullHD plasma töllö, ja on koneessa kiinni HDMI:llä. Ääni siirtyy rca:lla analogisesti karaokemikserin kautta vahvistimeen.

Kokeilin Ubuntun 16.04LTS 64bit julkaisua Live-cd:llä ja youtubessa testaillessa huomasin että 1080p tilassa kuva tökkii, ja ääni ei pysy synkassa. Koneessa on tällä hetkellä MS:n salaa yön aikana asentama W10, ja sillä ei tätä ongelmaa.
Kiintolevyä en saanut mountattua. Luultavasti jäi joku bitti poikittain kun sammutin w10:n lennosta kun se ei muuten sammunut.

Johtuuko tämä kuva ja ääni ongelma vain live-cd tilasta, vai jostain ajuri-yhteensopivuus ongelmasta?

5
Hei taas.

Käyttis on ubuntu 10.04. Asensin virtualboxin pakettivarastosta ja siihen win2K sp4:n, ja en saa windowssilla yhteyttä sarjaporttiin.
Virtualboxin asetuksista löysin sarjaportti asetukset ja niitä olen kokeillut säätää.

Kun käynnistän windowssin niin tulee virheilmoitus



Asetukset on nyt näin



Olen myös kokeillut "Isäntäkoneen putki" ja "Raw File" vaihtoehdoilla ja olen myös kokeillut lisätä "/dev/" tuon "ttyS1" eteen mutta ei onnaa. Paitsi kun valitsen "Raw File" vaihtoehdon ja laitan poluksi "/dev/ttyS1" niin ei tule virheilmoitusta, mutta windowssin laitehallinnassa ei silti näy kuin lpt portti.

Osaisko joku auttaa?

6
Laitealue / Langaton usb ääni tikku [Ratkaistu]
« : 26.06.10 - klo:21.30 »
Mulla on ollu tuollainen One For All merkkinen langaton äänen siirrin jo jonku aikaa mutta nyt kun päivitin tähän uusimpaan ubuntuun 10.04 niin tuo ei enää toimi eikä näy äänikorttilistassa.
Näyttäisi siltä että ubuntu luulee sitä nyt jostain syystä näppikseksi ???

Tässä pala Xorg.0.log kun palikan ottaa irti ja laittaa kiinni.
Koodia: [Valitse]
(II) config/udev: removing device USB Audio
(II) USB Audio: Close
(II) UnloadModule: "evdev"
(II) config/udev: Adding input device USB Audio (/dev/input/event5)
(**) USB Audio: Applying InputClass "evdev keyboard catchall"
(**) USB Audio: always reports core events
(**) USB Audio: Device: "/dev/input/event5"
(II) USB Audio: Found keys
(II) USB Audio: Configuring as keyboard
(II) XINPUT: Adding extended input device "USB Audio" (type: KEYBOARD)
(**) Option "xkb_rules" "evdev"
(**) Option "xkb_model" "pc105"
(**) Option "xkb_layout" "fi"

Millä tämän nyt saisi toimimaan?

edit: No nyt lähti toimimaan kun vaihtoi usb porttia ja käynnisti koneen uudelleen, mystisiä vikoja ???

edit2: No nyt tais selvitä. Emolevy pökäleenä. Ensi lakkas usb portit toimimasta sitte dvd-asema, wlan, ja nyt ei lähde enää käyntiinkään paitsi jos konetta käyttää väärinpäin (mikä on aika hankalaa). Ei kai täs auta ku hakee uus läppäri...

7
Eilen illalla päivitin ubuntun 10.04 lts versioon ja sammutin koneen. Nyt aamulla käynnistin ja huomasin että flash videot ei toimi.
2½ tuntia guuglaillen ja kaikkia kikkoja kokeillen en siltikään saanut toimimaan.
Joko ruudussa näkyi vaan mustaa tai sitten ilmoitus joka kehotti päivittämään uudenpaan versioon.
No sitten viimein hoksasin katsoa firefoxista Työkalut->Lisäosat kohtaa ja huomasin että siellä oleva "Shockwave Flash" teksti oli eri värinen kuin muut. Klikkasin siinä oikeaa korvaa ja valitsin "Ota käyttöön" ja niin alkasi flashit toimia.
Poistin tämän jälkeen kaikki irralliset flashpluginit joita asentelin eli käytössä on nyt vain ubuntu-restricted-extras paketti ja toimii vieläkin.

Halusin ilmoittaa tämän että vastaavassa tilanteessa painiva kokeilisi ensin tätä ennenkö sekoittaa koko koneensa.

8
No nyt se sitte jämähti koko xubuntu. Kauampa se jaksoi :). Kokeilen ladata ja polttaa uusiksi tuon ceedeen. Epäilen että siinä oli jotain vikaa.

edit: Unetbootilla lopuksi onnistui ja näillä ohjeilla http://wiki.ubuntu-fi.org/Asus_EEE_901_konfigurointi. Kesti tosiaan vaan 5 min eikä tarvinnu livecd:llä käynnistää konetta tuon takia niin kuin liveUSB.deb:llä tehdessä.

9
Koneen olen itse kasaillut kaytetyista osista. P4 2ghz, 2gt ddr ram, cd/dvd asema writemaster nopeus? suht uusi, ja emo joku msi 5vuotta vanhasta fujitsu scaleo 600:sta usb 2.0 on.

Taman ohjeen mukaan olen tehnyt http://coolhake.wordpress.com/2008/09/04/install-ubuntu-hardy-heron-8041-on-the-acer-aspire-one/

cd:lta tulee tuo image

10
Kaynnistin siis xubuntun (jaunty) livecd:lta, asensin liveUSB.deb:in muistitikulta ja aloitin asennuksen (Aplications->System->Install Live USB). Tas on menny jo 15 tuntia ja vajaa 60% on valmiina. Lataa kuitenkin jotain koko ajan mutta hitaasti.

Tikku on 1gt Buffalo. Ja ainakin siin' lukee usb2.0

Onko normaalia ja voiko asennus kuitenkin onnistua vaikka tas tuhottoman kauan kestaaki?


11
Laitealue / Vs: PS3 ubuntu ja langattomat singstar mikit?
« : 06.05.09 - klo:21.07 »
No niin. Täs jo jonku aikaa taas keriinny taistelemaan tämän kans..

alsamixer komennolla näkyi mikissä olevan ääntä, joten jatkoin googlettamalla tällä kertaa pelkällä "usb mic ubuntu"

Logitechin mikeissäkin näky olevan myös ongelmia http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=434169

Elikkä klikkasin toisella korvalla palkis olevaa äänenvoimakkuus kuvaketta -> Asetukset -> valitsin Wireless Mic #*jotain numeroita* -> Sulje.
Sen jälkeen taas toista korvaa siinä saman kuvakkeen päällä ja -> Avaa äänenvoimakkuuden hallinta -> mykistys pois.

Sitten valitsin Audacityn äänitys kohtaan "ALSA: Wireles Mic #*numeroita* USB Audio", ja ääni kuuluu 8) Vielä kun löytäis jonku karaoke ohjelman mikä miksais mikin äänet dvd:n päälle

e: niin ja pitääs pleikkarillakin koittaa saada toimimaan...

12
Laitealue / Vs: PS3 ubuntu ja langattomat singstar mikit?
« : 05.05.09 - klo:22.47 »
Tuos pitkästä aikaa käynnistin xp:n puolelle ja sielä toimi suoraan nämä langattomat versiotkin. Sinänsä ihme, kun sielä ei oikeen muu oo toiminu pitkään aikaan.

Ubuntukin (hardy) tunnisti nämä mikeiksi. Tuola "Järjestelmä --> Asetukset --> Ääni --> Äänenkaappaus" valikos luki "USB AUDIO" ja kun otti vastaanottimen johdon irti niin sen perään ilmestyi "(ei yhteyttä)" ja kun laittoi takaisin niin se katosi.

Mitään en kuitenkaan oo saanu kuulumaan ubuntun puolella... voi olla että on muutakin vikaa, en pysty muulla mikillä kokeilemaan että toimiisko ne.

13
Laitealue / Vs: PS3 ubuntu ja langattomat singstar mikit?
« : 04.05.09 - klo:22.48 »
Niin voihan sitä täskin kokeilla :-[

dmesg ilmoitti:
Koodia: [Valitse]
[22375.500190] usb 3-2: new full speed USB device using ohci_hcd and address 2
[22375.714304] usb 3-2: configuration #1 chosen from 1 choice

lsusb ilmoittaa tämän kun vastaanottimen liittää koneeseen.
Koodia: [Valitse]
Bus 003 Device 002: ID 1415:0020
Onko mahdollisuuksia?

14
Saiskos nuota langattomia singstar mikkejä toimimaan ubuntussa ps3:lla?
Tuli vaan semmoset hommattua ja nehän ei toimi kuin singstarin kans. Sekin kyllä on, mutta ajattelin että kun ubuntun saa toimimaan pleikkaris niin saisko ne mikit toimimaan sen kautta normaalin dvd:n kans myös..

16
Laitealue / Vs: Tulostus ei toimi enää HP Laserjet
« : 22.10.08 - klo:17.26 »
Alkas toimia tuolla poistamisella ja uudelleen asennuksella! Olisko joku päivitys sitte seannu jonkun riippuvuuden tjs  ??? Kiitos!

17
Laitealue / Vs: Tulostus ei toimi enää HP Laserjet
« : 21.10.08 - klo:23.07 »
Printteri on HP Laserjet M1005 MFP tulostin/scanneri/kopiokone

Googlettanut olen mutta huonoin tuloksin. hplibs pitäisi olla toimiva ajuri.

Käyttis on ubuntu hardy 8.04 Kaikki päivitykset olen tehny mitä on tullut. Printteriä käytän aika harvoin että on siinä voinu jotain päivityksiä olla käyttön välis.

Ensiksi yritin printata toiselta koneelta (xubuntu hardy) wlanin kautta, mutta se ei onnistunut joten kokeilin toimiiko printtaus tässä koneessa johon printteri on kytketty, eikä toiminu tässäkään, sen jälkeen kokeilin XP:ssä (tämä on siis dualboot) ja sielä toimi. Sen jälkeen kokeilin ubuntussa scannausta ja se toimi, printtaus ei.

Kaikki on toiminu vielä pari viikkoa sitten, myös verkkotulostus. nyt maate

Pitää huomenna kokeilla tuota uudelleen asennusta.

18
Tulostin on toiminut hyvin tähän asti mutta ei enää. XP:ssä toimii hyvin ja scanneri toimii ubuntussa myös

Tulostin asetuksissa lukee "Tulostimen tilat" kohdassa kokoajan "processing"

kaikki hplibs ja cups viittaavat olen koittanu asentaa uudelleen synapticissa mutta ei ollut apua

dmesg tulostimen virran kytkennän jälkeen

Koodia: [Valitse]
[ 1146.459852] usb 4-3: new high speed USB device using ehci_hcd and address 5
[ 1146.593003] usb 4-3: configuration #1 chosen from 1 choice
[ 1146.606991] usblp0: USB Bidirectional printer dev 5 if 1 alt 0 proto 2 vid 0x03F0 pid 0x3B17

ja userlog
Koodia: [Valitse]
Oct 21 21:48:37 olkkari cupsd[6637]: *** WARNING *** The program 'cupsd' uses the Apple Bonjour compatibility layer of Avahi.
Oct 21 21:48:37 olkkari cupsd[6637]: *** WARNING *** Please fix your application to use the native API of Avahi!
Oct 21 21:48:37 olkkari cupsd[6637]: *** WARNING *** For more information see <http://0pointer.de/avahi-compat?s=libdns_sd&e=cupsd>
Oct 21 21:48:37 olkkari HP_LaserJet_M1005?serial=KJ18MRH: prnt/backend/hp.c 496: unable to connect hpssd socket 2207: Connection refused
Oct 21 21:49:40 olkkari HP_LaserJet_M1005?serial=KJ18MRH: prnt/backend/hp.c 496: unable to connect hpssd socket 2207: Connection refused
Oct 21 21:53:54 olkkari python: hp-makeuri[6800]: error: Device does not support fax.

ja /var/log/cups/error_log kokonaisuudessaan

Koodia: [Valitse]
olkkari@olkkari:~$ sudo cat /var/log/cups/error_log
[sudo] password for olkkari:
E [20/Oct/2008:23:13:40 +0300] DNSServiceRegister failed with error -65537
E [21/Oct/2008:18:29:59 +0300] PID 6302 (/usr/lib/cups/filter/foomatic-rip) stopped with status 3!
E [21/Oct/2008:18:48:03 +0300] DNSServiceRegister failed with error -65537
E [21/Oct/2008:18:49:34 +0300] PID 4915 (/usr/lib/cups/filter/foomatic-rip) stopped with status 3!
E [21/Oct/2008:19:16:21 +0300] PID 15072 (/usr/lib/cups/filter/foomatic-rip) stopped with status 3!
E [21/Oct/2008:19:26:59 +0300] DNSServiceRegister failed with error -65537
E [21/Oct/2008:19:28:28 +0300] PID 4933 (/usr/lib/cups/filter/foomatic-rip) stopped with status 3!
E [21/Oct/2008:20:17:56 +0300] DNSServiceRegister failed with error -65537
E [21/Oct/2008:20:19:40 +0300] PID 4916 (/usr/lib/cups/filter/foomatic-rip) stopped with status 3!
E [21/Oct/2008:20:44:29 +0300] DNSServiceRegister failed with error -65537
E [21/Oct/2008:20:46:05 +0300] PID 4927 (/usr/lib/cups/filter/foomatic-rip) stopped with status 3!
E [21/Oct/2008:20:48:50 +0300] DNSServiceRegister failed with error -65537
E [21/Oct/2008:20:50:11 +0300] PID 4726 (/usr/lib/cups/filter/foomatic-rip) stopped with status 3!
E [21/Oct/2008:21:19:36 +0300] DNSServiceRegister failed with error -65537
E [21/Oct/2008:21:35:59 +0300] PID 4932 (/usr/lib/cups/filter/foomatic-rip) stopped with status 3!
E [21/Oct/2008:21:48:47 +0300] PID 6642 (/usr/lib/cups/filter/foomatic-rip) stopped with status 3!
E [21/Oct/2008:21:49:40 +0300] PID 6645 (/usr/lib/cups/backend/hp) crashed on signal 9!
E [21/Oct/2008:21:49:40 +0300] CUPS-Add-Modify-Printer: Unauthorized
E [21/Oct/2008:21:49:50 +0300] PID 6733 (/usr/lib/cups/filter/foomatic-rip) stopped with status 3!

Olisko ideoita?

19
Oli ongelma että wvdial sanoi

Koodia: [Valitse]
emppu@emppu-desktop:~$ wvdial
--> WvDial: Internet dialer version 1.60
--> Cannot open /dev/ttyUSB0: No such file or directory
--> Cannot open /dev/ttyUSB0: No such file or directory
--> Cannot open /dev/ttyUSB0: No such file or directory

ja dmesg|grep tty*

Koodia: [Valitse]
[  591.783239] usb 1-2: airprime converter now attached to ttyUSB0
[  591.783553] usb 1-2: airprime converter now attached to ttyUSB1
[  591.783868] usb 1-2: airprime converter now attached to ttyUSB2
[  604.163435] airprime ttyUSB0: airprime_open - failed submitting read urb 0 for port 0, error -2
[  604.165038] airprime ttyUSB0: airprime_open - failed submitting read urb 0 for port 0, error -2
[  604.166580] airprime ttyUSB0: airprime_open - failed submitting read urb 0 for port 0, error -2
[  611.547994] airprime ttyUSB0: airprime_open - failed submitting read urb 0 for port 0, error -2
[  611.562985] airprime ttyUSB0: airprime_open - failed submitting read urb 0 for port 0, error -2
[  611.564575] airprime ttyUSB0: airprime_open - failed submitting read urb 0 for port 0, error -2

Löysin kuitenkin netistä ratkaisun https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/linux/+bug/241484
Eli ongelma on tuossa airprime:ssa. Pitää käyttää usbserial:a. Kun kirjoittaa

Koodia: [Valitse]
sudo modprobe -r airprime usbserial
sudo modprobe usbserial product=12d1 vendor=1003

Ja käyttää piuhaa pois mokkulasta niin alkaa toimia.

Ongelma on vielä että kuinka nuo komennot sais niin että ne jäis muistiin eli ei tarvisi niitä aina kirjoittaa?

Edit: Anteeksi. Pitääs muistaa lukea kunnolla nuo linux.fi ohjeet... eli ongelma ratkes kun lisäsi rivin     blacklist airprime     tiedostoon /etc/modprobe.d/blacklist loppuun

20
Ongelma ratkesi kun meinasin tutkia logia ja poistin nämä jutut fstabista
Koodia: [Valitse]
tmpfs      /var/log/apt    tmpfs        defaults           0    0
tmpfs      /var/log        tmpfs        defaults           0    0
tmpfs      /tmp            tmpfs        defaults           0    0
tmpfs      /var/tmp        tmpfs        defaults           0    0

Mistäköhän tämäki johtui...


Lainaus https://help.ubuntu.com/community/AspireOne
Lainaus

REDUCING SSD WEAR:

Frequent writes to the SSD will cause failure eventually. We can reduce the number of writes to the SSD my moving our logs to a temporary filesystem in RAM that gets destroyed at ever reboot. Now this means your logs will not be persistent across reboots making debugging difficult in some cases. This step is optional of course, so if you need the logs for an extended period of time do not follow these steps.

Open your fstab again, and add the following lines:

Koodia: [Valitse]
sudo gedit /etc/fstab
tmpfs      /var/log/apt    tmpfs        defaults           0    0
tmpfs      /var/log        tmpfs        defaults           0    0
tmpfs      /tmp            tmpfs        defaults           0    0
tmpfs      /var/tmp        tmpfs        defaults           0    0




Sivuja: [1] 2 3