Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Reaktor

Sivuja: [1] 2 3
1
Laitealue / LCD:n asennus -> ääni pätkii
« : 03.05.07 - klo:15.31 »
Morjes,

asentelin puhtaan Feistyn. Ensimmäinen ongelma oli että ääni pätki. Päivitin aptilla Nvidian ajurit (korttina 7600GS) ja ongelma hävisi. Seuraavan päivänä vaihdoin vanhan putkinäyttöni LG:n 20" LCD näyttöön, resona 1680x1050, ja äänen pätkiminen palasi. En toistaiseksi saanut jäljitettyä ongelmaa tai keksinyt ratkaisua. Mistäs kannattaisi lähteä liikkeelle? Xorgiin konffasin ainoastaan uuden 1680x1050 natiivireson ehdolle, ja näyttö kyllä toimii sillä (kuin myös asentamani beryl. Pätkiminen tapahtuu kuitenkin sekä Berylissä että ilman Beryliä, eli ongelma ei liittyne tähän).

Xorgissa mm. määritykset:

---monitor---
horizsync 28.0 - 83.0
vertrefresh 56.0 - 75.0
option "dpms"

---device---
driver "nvidia"

---screen---

option "metamodes" "1680x1050 +0+0;"



Ongelma tulee vastaan esim. Music boxilla soitellessa. Alkuperäinen ongelma oli sidonnainen näytöllä tapahtuvaan liikkeeseen (esim. firefoxin selaamiseen), mutta LCD:n liittämisen jälkeen ääni on pätkinyt kahden sekunnin välein huolimatta siitä käytetäänkö konetta mihinkään muuhun kuuntelun aikana.

2
Löytyisikö MYSQL5 binäärejä mistään? Olisi tarvetta mm. proseduureille ja triggereille, joten ajattelin tarkistaa josko tämä löytyisi jostain reposta jota en itse tiedä.

3
DSL ei näemmä toimi Asrockin 775Dual emolla, johtuen ilmeisesti agp/pci-e hybridituesta. Käynnistys jumahti joka kerta ja tekstimoodissa valitteli tunnistamatonta VIA:n southbridgea. VMWaren läpi Asrockillakin toimi, mutta Apache asennus ainakin toistaiseksi kaatui ilmeisesti varatun virtuaalilevytilan (~100mb vapata) loppumisen vuoksi.... lisää kokemuksia myöhemmin. Tikulle kuitenkin ohjeiden mukaan asentui ongelmitta ja läppärillä latautui käyntiin.

4
voi olla että ongelmana oli juuri debian-apt-repojen käyttäminen. DSL:ssä on oma MyDSL-pakettisofta josta apache2 asentunee (kopioi parhaillaan netistä). Sinänsä ihan fiksu ratkaisu, ottaen huomioon DSL:n erikoisluonteisuudesta johtuvan pakettien rajallisuuden.

5
morjes piiitkästä aikaa!

Hieman poikkeuksellisesti ajattelin perinteisen ubuntun sijaan asennella tällä kertaa DSL:n 512mb muistitikulle. Näin alustavasti ajattelin testailla DSL:n toimivuutta VMWarella ja hyvältähän tuo vaikutti, mutta yhteen ongelmaan törmäsin: En saa apachea asentumaan.

Enabloin ensin APT:n ja GNU-utilitiesit, jonka jälkeen ajoin "apt-get install apache" :

Sorry, but the following.... have unmet depencies:
apache:
depends : Apache-common (>= 1.3.26) but it is not going to be installed
depends : Apache-common (>= 1.3.27) but it is not going to be installed
depends : perl5 or perl, but it is not going to be installed

Apache2 pakettia ei aptissa ollut.

Tämän jälkeen yritin asentaa perliä "apt-get install perl"

depends : perl-base (=5.6.1-8.9) but 5.8.0-18 is to be installed

Perl5 aiheutti saman virheen.

Olisiko ideaa mistä johtuu ettei nyt depencyt mee yksiin? Repokonffeihin en ole koskenut, enkä sen enempää muutenkaan ehtinyt distroa säätää.

6
janne: mikä scripti nuo asetukset teki käyttäjän puolesta asennuksen jälkeen (vai tarkoititko itse asennusohjelmaa sillä scriptillä)?

Tuota 4. kohtaa voisi vähän spekuloida että mitä siinä pitäisi tehdä. Todennäköisesti riittäisi että puuttuvat kirjastot asentaisi /usr/lib/ hakemistoon, mutta pointtina just se ettei lähdetä ylikirjoittamaan olemassa olevia. Osaisikohan Savage käyttää näitä libs-kansion kirjastoja jos ne kopioisi esim. /usr/lib/savage/ hakemistoon (eli ovatko kaikki alihakemistoihin sijoitetut kirjastot myös käytettävissä automaattisesti)?

7
hyvinkin mahdollista. Ihmettelin tuota ET:n ratkaisua aikoinaan, mutta en hoksannut tarkistaa josko tuo hakemisto tosiaan tuli rootin kansioon

8
ImmoT:

Tuossa kirjastojen kopiointivaiheessa olisi syytä mainita ettei olemassa olevia kirjastoja saa ylikirjoittaa. Itsehän en ottanut varmuuskopioita (vaikka perstuntumalla tuntui ettei tästä hyvää seuraa) ja sainkin palkkioksi asentaa ubuntun uusiksi... no ok, olisihan sen voinut käsinkin korjata tavalla tai toisella, mutta apt ei suostunut tuon jälkeen poistamaan Kdesktoppia (Konquerorin poistoon jumittui eikä purgekaan poistanut), kaikki meni ihan solmuun ja X-serveri ei enää käynnistynyt. Oli muutenkin tarvetta partitioida levyt uusiksi niin tuli sopivaan väliin tämäkin vahinko.

Älkää siis missään tapauksessa ylikirjoittako olemassa olevia /usr/libs/ kirjastoja Savagen kirjastoilla (järkikin jo sanoo että tässä jonglöörataan dynamiittipötköillä) ja kokeilkaa ensin Jannen neuvojen mukaan käynnistää peli ilman neljättä kohtaa.

Yllättävän kivuttomasti asentu vanha Kubuntu breezy ja yhtä kivuttomasti päivitty aptilla dapperiksi. Long live APT \o/

Janne:

Eikös Wolfenstein ET vaadi myös että käyttäjällä on kirjoitusoikeudet pelin hakemistoon? Ainakaan itselläni ei nimittäin kartat muuten suostu latautumaan servereille yhdistäessä. Mikäs on muuten ensivaikutelma pelistä?

9
Haluaisiko joku pelin asentanut kertoa minne tuo LIBS hakemisto lopulta päätyy jotta peli lähtee toimimaan? Voin sanoa suorilta ettei libsin sisältöä kannata kopioida /usr/libs/ hakemistoon ja ylikirjoittaa vanhoja tiedostoja (jeh, tulipahan tuokin testattua ;)

10
Pelit / Re: ET + gf 6600 gt = ei pelitä?
« : 21.09.06 - klo:11.34 »
tuli muutes tällainenkin juttu vastaan että samankaltainen "cannot open display 0:0" viesti tuli myös KDE:llä Filelight -ohjelmaa ajaessa kun ajoin X-serveriä omalla tunnuksella, mutta yritin ajaa Filelightia roottina. Voi siis olla mahdollista että joskus jokin ohjelma ei saa X-serveriä kiinni jos sitä ei ajeta samalla käyttäjällä (yleensä näin ei kylläkään ole).

11
Pelit / Re: TCE:n asennus
« : 21.09.06 - klo:08.24 »
Eikös Bash ole vakioshelli jo kaikissa suosituimmissa distroissa?

12
Pelit / Re: TCE:n asennus
« : 20.09.06 - klo:20.01 »
kerrotkos muuten mitä tuo "sh" tekee? Jonkilainen shelli siitä aukes. Miksi et siis neuvonu "chmod +x tiedosto" + "sudo ./tiedosto" ? Ei oo tullu tuota sh:ta aiemmin tosiaan vastaan vaikka vuoden päivät jo kaikellaista pyöritelly.

13
Pelit / Re: ET + gf 6600 gt = ei pelitä?
« : 20.09.06 - klo:19.37 »
En nyt haluais kyynisesti paasata, mutta et tainnu googlata virhettä ollenkaan? "glx missing display" palautti aika monta vastausta samaan aiheeseen liittyen... Anyways, jos glxinfo palauttaa tuollaisen niin sitten ei mikään 3D-softakaan luonnollisesti toimi. Kokeiles ny ensin vaikka lukea http://www.daniweb.com/techtalkforums/thread1826.html ja/tai http://lists.trolltech.com/qt-interest/2004-01/thread00059-0.html , kun noi näytti olevan googlen ensimmäisenä tarjoamia.

Minä lähtisin perstuntumalla siitä olettamuksesta että asentaisin Nvidian ajurit ensin uusiksi, jos niitä nyt sitten on alunperinkään asennettu. Kannattaa myös tutustua asennusohjeissa mainittuun XORGin "NV" vai "Nvidia" -juttuun (mulla näyttäis lukevan "nvidia", en muista missä tapauksessa se menee tuolla "nv":llä). Tämänkin forumin How To sivuilta löytyy ohjeet ajureiden asentamiseen.

Sen verran voin valottaa että 6600 GT tuki linukalle löytyy ja toimii loistavasti. Itse juuri kyseisellä kortilla olen pelaillut viimeiset puoli vuotta. Ubuntun alkuperäisillä ajureilla kylläkin X-window kaatuili 3-5min välein täysin, mutta ongelma ratkesi päivittämällä Nvidian tarjoaman ajurin vanhemmalla versiolla. En usko että samaa ongelmaa on uusissa ajureissa. Lisäksi jos tuo ongelma sattuu sulla toistumaan niin tähän samaan ongelmaan taisi liittyä jokin näytönsäästäjän / power-save tilan bugi (ei voi muistaa), eli X kaatui aina kun näytönsäästäjä meni päälle. Jos tämäkin ongelma edelleen tapahtuu niin aiheeseen löytyy ohjeet... mutta nämä ongelmat oli siis joskus viime jouluna, joten taitaa olla jo menneen talven lumia.

14
Itsekin oli tarkoitus testailla tänään tuota kun eilen oli happypenguinissa juttua.

Mitäs eroa näillä kahdella mod-paketilla on / mitä ne on?

15
Vastaanpa tässä omaan vanhaan viestiini kunnollisen graafiseen suunnitteluun käyvästä ohjelmasta Linuxilla. Xara Xtreme muuttui Open Source versioksi ~5kk sitten ja on GPL-lisenssin mukaisesti vapaata riistaa kaikellaiseen työskentelyyn. Ohjelma tuntuu olevan erittäin edistynyt, vaikka ei vielä ilmeisesti pystykään kampeamaan Illustratoria tai Photoshoppia korokkeelta. Silti kyseessä on sen verran hioutuneen näköinen helmi että jos vektorisuunnittelusoftaa on hakemassa Linuxille niin voi Xaraa suositella.

Ohjelman sivuilla on aika hyvät demo-videot siitä mihin kaikkeen ohjelma pystyy.

Ovela liike kyllä kehittäjältä. Julkaisivat ohjelmansa Open Sourceksi Linuxin puolelle jotta yhteisöt tulisivat mukaan kehittämään ohjelmaa ilmaiseksi, mutta myyvätkin edelleen Windowsin puolella ohjelmaa 70e hintaan. Luulisin kylläkin että tuon Open Sourcen myötä joku kääntelee ohjelman myös Windowsille ilmaislevitykseen ja toisaalta Windows-käyttäjätkin voivat VMWarella pyöritellä Xaraa Linuxin kautta, mutta virallista versiota ei ole kuitenkaan ladattavissa kuin *nix binääreinä.

Xarankin ongelma on ilmeisesti web-exporttauksen (slice & dice) puute, mutta minkäs teet... Pitää asennella koneelle heti kun kotia pääsen :)

16
Ubuntun Suomen yhteisö on kyllä tän forumin myötä erinomainen. Keskustelun taso on korkea ja vastaukset kysymyksiin asiallisia. SUSEa käyttävä kaverikin totesi että tältä forumilta löytyy usein ratkaisut yleisimpiin Linuxin ongelmiin suomenkielellä, kun SUSE:lta vastaava yhteisö puuttuu :)

17
WindowMaker on ollut omalla 300mhz koneella käytössä, mutta eiköhän Fluxboxikin kävis? Operaa suosittelisin Firefoxin tilalle, kun on edelleen se kevyempi vaihtoehto.

Mites muuten selainpuolella löytyy näitä muita toimivia kevyempiä selaimia, kun en ole tutustunut?

18
Inkscape painottuu tosiaan enemmän lehti- ja flyer-taittamiseen, sekä yleisesti ottaen vektorigrafiikkaan. Sillä on todellakin mahdollista tehdä web-suunnitteluakin, mutta toistaiseksi prosessi on Illustratoriin verrattuna hyvin työlästä ja vaatii aisapariksi esim. Gimpin (http://inkscape.org/showcase/index.php). Illustratorissa olisi kovasti potentiaalia kunhan sen työkaluihin saataisiin muutamia lisäyksiä.

Inkscape kaipaisi kovasti Macromedia Fireworksista tuttua slice-toimintoa, jolla valmiin web-mockupin voisi pilkkoa pienempiin osiin ja sen jälkeen yhdellä exporttauksella jokainen osa tallentuisi omaksi erilliseksi kuvaksi. Tällöin käyttäjän ei tarvisi tehdä välivaiheena jpeg-exporttausta Gimpiin ja pilkkoa siellä kuvaa osiin, etenkin kun Gimpissä tuo pilkkominen on toistaiseksi aika vaivalloista... Kaikkein kätevintä olisi että Gimp saisi kaikki Inkscapen vektoriominaisuudet. Elämä helpottuisi kummasti :)

Mutta molemmat ohjelmat ovat vielä suhteellisen nuoria, joten katsotaan miten ne kehittyvät.

19
Inkscapekin on asennettuna koneella, ja siinä on potentiaalia, mutta sekin on omaisuuksiltaan selvästi painottunut painotuotantoon web-tuotannon sijaan. Bannereiden ja logojen suunnittelu toki on mahdollista, mutta työkalujen ominaisuudet ovat hyvin rajoittuneet verrattuna esim. Illustratoriin. Olen käyttänyt Inkscapea kylläkin flyereiden tekemiseen. Useita puutteita ohjelmassa toki on, mutta pienellä sopeutumisella puutteita oppii sietämään ja ylimääräisellä työllä useimmat asiat saa tehtyä. Kehitysvaraa ja potentiaalia ohjelmalla kuitenkin on.

20
Täytyy kyllä sanoa että en tiedä miten sain luettua tuon sun ensimmäisen viestin niin negatiivista energiaa lisäävällä filtterillä. Suht pohdiskelevaahan ja asiallinenhan tuo sun viestis sinänsä oli...

Avaudunpa vuorostani minä ubuntun kommuunin laadusta: tuli käytyä eilen #ubuntu.fi kanavalla jonkin aikaa, eikä kokemus kyllä kovasti päätä huimannu. Meininki oli yhtä laadukasta ja ystävällistä kuin #linux.fi -kanavalla aikoinaan. Toki ihmiset muuttuu jossain vaiheessa kyyniseksi kun aloittelijat toistuvasti kysyy samoja asioita, mutta kanavalla lähinnä vittuiltiin jollekin X:n kanssa taistelevalle ja kehittävinkin vastaus oli "eti googlesta". Ei oo ihme jos aloittelijoilla tulee tippa silmään, harvoin nimittäin windows-käyttäjät saavat samallaista avautumista osakseen kysyessään samoja asioita ircissä tai forumeilla (onneksi tämä forum on sentään tasokas).

Jossain vaiheessa ajauduin väittelemään jonku henkilön kanssa XGL:n käytännöllisyydestä. Kyseinen henkilö oli kanavan oppi ja keskustelu lähti käyntiin laadukkaasta "Mikä se XGL? Jotai silmäkarkkipaskaa taas?" heitosta. Ilmeisesti ilman sen syvempää testaamista kyseessä oli täysin turhaa käytännöllisyyttä liisämätöntä pellesoftaa, kun tosi gurut käyttää vain shelliä. Työpöytä ei ilmeisesti voi kehittyä yhtään parempaan esim. Compizin ikkunoiden järjestelyllä (F12) tai vastaavilla ominaisuuksilla.

Lisäksi yritin pohtia miksi Easy Ubuntua ei ole sisällytetty valmiiksu Ubuntu-jakeluun. Ensimmäinen vastaus oli jo heittoa "kuka haluaa paskaa joka rikkoo kaiken". Kun keskustelua vähän aikaa meni eteenpäin niin kävi ilmi että ilmeisesti Easy toimiikin suht. hyvin (vaikka ei aina). Tämän jälkeen alkoi lentää kommenttia "kuka semmosia suljettuja paskoja haluaa asentaa"... niin, mehän emme halua käyttää Nvidian ajureita koneessa tai ladata videokodekkeja helposti, vaan asiat pitää tehdä (etenkin aloittelijan kannalta) vaikeamman kautta.

Yleisesti ottaen keskustelun taso oli melko matalaa ja antoi hyvin negatiivisen kuvan reaaliaikaisesta Linux-neuvonnasta irkissä. Käämit itellä paloi kun kysyin ohimennen heittona "onko Assemblyn tulokset jo jossain jo näkyvillä?", josta seuraavat rivit (muodollisesti, autolog kun oli pois päältä):
"eti assembly netistä"
"ehdin jo ettiä, en löytäny"
"määpä löysin"
"no hyvä sinä, jakaisitko tietosi kanssani?" (tässä vaiheessa oli jo väittelyn pohjalta muutenkin alkanu turhautuminen tulemaan esille).
"..." (eipä vastausta tullu)

ja eiku /part , ei oo mun kanava...

Ei niin ettenkö ois voinu googlata aikani ja löytää samat asiat, mutta kuinka rautalangasta tuollainen kysymys pitää muotoilla että toinen ihminen ymmärtää sen luettavan muodossa "jos sinulla sattuisi olemaan tiedossa, tai olisi hieman ylimääräistä aikaa auttaa, niin kertoisitko onko assemblyn tulokset jossain nähtävillä (ja jos ei ole aikaa niin ei tarvitse vaivautua)".

Sivuja: [1] 2 3