Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - katchu

Sivuja: [1] 2
1
Multimedia ja grafiikka / Vs: Näytä työpöytäsi
« : 18.01.09 - klo:00.39 »

kommenttia saa laittaa jos joku tykkää :P


No tuon tytön oikea käsi (tytöstä katsoen) on tyhmästi edessä :D

2
Windows on alustana sikäli hyvä, että voi tuosta vain ostaa lisälaitteita ja olla melko varma että käyttis on tuettujen listalla. Linux:n ja Mac:n kanssa tämä ei toteudu ainakaan samoissa määrin. Itse aloittaisin tutkimalla tätä foorumia (HAKU!), varmasti joku muukin on miettinyt samaa. Toinen mistä kannattaa tsekata on linux.fi wiki, ainakin langattomista verkkokorteista oli listattu todistetusti toimivia. Lisäksi meillä on vielä http://www.linuxkauppa.fi/tryhma/27 .

Muutama linkki kootusti:
http://linux.fi/wiki/Web-kamera
https://wiki.ubuntu.com/HardwareSupportComponentsMultimediaWebCameras
http://www.linuxkauppa.fi/tryhma/27
http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?action=search;advanced
http://ubuntuforums.org/search.php?do=process

Toivottavasti näillä pääset alkuun.

3
Käyttäjille pitäisi antaa mahdollisuus valita profiilistaan tahtooko että avataret ja kuvat siquissa näytettäisiin. Jos tätä vaihtoehtoa ei käyttäjälle suoda, pitäisi avataret ja siquissa olevat kuvat kieltää. Jos käyttäjiä on pakko kiusata sallimalla kuvat siqussa, tulisi maksimi koko asettaa niin, ettei kuvat hypi silmille kun yrität selata foorumia. Aika turhia loppujenlopuksi IMO.
osta isompi kone :O
Sun siqussa oleva kuva on 15.4" näytöllä jo liian iso.

4
Yleistä keskustelua / Vs: Ilmainen kotisivutila 200 MB ?
« : 24.05.08 - klo:23.57 »
Muutamia ilmaisia kotisivutilan tarjoajia jotka tulee nyt mieleen:
- Monesti ADSL-liittymän mukana tulee operaattorin tarjoamaa kotisivutilaa
- Mikrobitti-lehden tilanneille kuuluu myös kotisivutilaa
- Monet koulut tarjoavat kotisivutilaa, kannattaa kysyä esim. tietotekniikan opelta tai it-tuesta
- Wippies

Kotipalvelin voi olla hyvä vaihtoehto, jos sen pitämiseen on järkevä mahdollisuus. Kotipalvelimen huonoina puolina näkisin äänekkyyden, lämmöntuoton, maisemahaitan ja sähkönkulutuksen. Nämä ei tietysti ole niin suuri onglelmia jos palvelimen voi heittää esim. varastoon, tai ei piittaa äänekkyydestä ja lämpimästä huoneesta. Toisaalta kotipalvelinta ylläpitäessä oppii kaikkea jännää, varsinkin jos sellaista ei ole tehnyt ennen. Lisäksi tila ei pääse loppumaan jne... Mutta muistakaa ne varmuuskopiot! Mielellään erilliselle kovalevylle, usb-muistille, cd:lle tai dvd:lle.

Web-hotelli palvelun ostaminen ei ole mielestäni mikään huono vaihtoehto. Itseläni on web-hotelli paketti Oulangalta, 500mt + sähköposti + domain = ~35€/12kk. Ei ole tarkoitettu mainokseksi vaan valottamaan hintoja hieman. Kaupallisen palvelun hyvänä puolena näkisin myös tietynlaisen huolettomuuden. Minä en ole itse vastuussa palvelimen toiminnasta, palvelinraudan päivityksistä/huollosta, distron valinnasta ja päivityksistä sekä varmuuskopioista (tietty omalla koneella myös tallessa sivujen matsku). Jos kotipalvelin on vähäisessä käytössä, voi halpa kaupallinen palvelu tulla jopa halvemmaksi.

5
Kun se latailee ties kuinka kauan ja ikäänkuin tekee sinne hyökkäyksiä, mutt ei pääse millään ilveellä perille?
Vai onko vaikeus mun koneessa tai FF:ssä?
vai'mikähän moista edestakaista menoa aiheuttaa? (siis liki pääsee ja eikun uutta yritystä ties kuinka monta kertaa)


Onhan javascript varmasti käytössä?

6
Windows-maailmassa liiallisten ohjelmien aiheuttama tahmaisuus johtuu monesti windowsin käyttämästä rekisteristä. Rekisterissä on avaimiin tallennettu kaiken maailman tietoa jota sovellukset kaipaa, ja ajan mittaan tuo paisuu sitten. Linuxissa taas kaikki on puhtaasti tiedostoja, joten ei ole rekisteriä joka paisuu. Monesti Windows ympäristössä jää rekisteriin roskaa, jos ohjelma poistetaan. Jos linux maailmassa poistat paketin, se heittää kaiken tarpeellisen mäkeen (eli ohjelman binäärit ja conffit).

7
Asennin hardyn pari päivää sitten Lenovo Thinkpad T60 läppärille. Kaikki toimi out-of-box, jopa reso oli oikein (1280*800). Mutta seuraavaa ongelmaa ilmaantuu toisinaan, tarkemmin ajatellen silloin kun kone on hetken käyttämättä (virranhallinta ominaisuudet puuttuu peliin?):

Äänet katoaa joskus mystisesti jonnekkin, esim amarok ilmoittaa ettei ääniajureita löydy tai jotain muuta vastaavaa. Tämän jälkeen yleensä työpöytä sekoilee niin että hiiri liikkuu ja työpöydällä sitä voi käyttää normaalisti, mutta paneeleilla sitten (main menu, avoinna olevat softat...) ei reagoi mitenkään hiiren painikkeisiin. Yleensä on pakko antaa ctrl + alt + f1, joka palaa konsoliin ja valittaa ettei voida käynnistää x:sää display 0:lle koska se on jo ajossa ja voit poistaa lukon remove /tmp/.xo-lock.  Tuossa tilassa kuitenkin pystyy kuitenkin heittämään koneelle restartin, jonka jälkeen kaikki toimii taas normaalisti. 

Ps. lisättäköön nyt etten ole vielä asentanut päivityksiä (477 päivitystä saatavilla, 340mt) koska olen viikonlopun hitaan internetyhteyden takana, asennan päivitykset heti kun pääsen taas nopeamman netin ääreen. Josko noissa olisi korjattu tuota ongelmaa?

8
Sanoisin että Windows server käyttisten sisältämä AD (active directory, http://en.wikipedia.org/wiki/Active_directory) tulee mieleen. Ilmeisesti openldap on vastaava mutten ole tutustunuy siihen ollenkaan.

9
Itselläni on Lenovo T60 jossa Ati x1400. Perustoiminnot toimi ihan hyvin vakiona, ajureiden asennuksen jälkeen entistä paremmin.

10
HP omnibook xe4100 läppäriin kubuntu 7.04 meni suoraan, ja kaikki toimi suoraan ilman kummempaa säätämistä. Aiemmissa versioissa ei S3 Twister merkkinen integoitu näytönohjain tunnistunut oikein, tästä johtuen nettisivujen vieritys hidastui myös.

Nykyisin omistan Lenovo T60 (c2d 5600, Ati X1400...), jossa näyttistä ja näytön kirkkauden pikanäppäimiä lukuunottamatta kaikki toimiin hyvin. Intelin integoitu wlan-piiri toimii kubuntu 7.10 moitteetta out-of-box. Atin näytönohjaimen ajurit asentui kuintenkin aika kiltisti. Näytön kirkkauden pikanäppäimetkin sai toimimaan kun laittoi video nimisen moduulin blacklistille.   

11
Laitealue / Vs: usb tikku ei mounttaa 7.10
« : 27.10.07 - klo:22.11 »
Onko tikku ns. u3 mallia? Eli windowsilla tikun kytkiessä avautuu sellanen ohjelma? Winkkarilla näkyy oikeassa alalaidassa kuvakkeena. U3:n sisältävien tikkujen kanssa on käsittääkseni ollut ongelmia linuxissa. u3.com/uninstall auttaa poistamaan u3:n tikulta.

12
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Paras Ubuntu
« : 13.06.07 - klo:09.24 »
Parhaan diston, käyttöjärjestelmän, selaimen, auton, puhelimen... määrittäminen on aikalailla mahdotonta. Jokaisella on omat näkökulmat joiden perusteella tekee ratkaisunsa. Jokaisella järjestelmällä on omat plussat ja miinukset, käyttäjät sitten itse punnitsevat näitä tarpeidensa ja näkökulmiensa mukaan. Toinen pitää blondeista ja toinen bruneteista.

Noista kolmesta olen itse mieltynyt kubuntuun. Itse koen gnomen hieman tökeröksi, vaikka onkin astetta selkeämpi valikoiltaan. Kubuntu on mielestäni paremmin kustomoitavissa, vaikkakin valikot ovat hieman epäselvät.

13
Yleistä keskustelua / Mistä pingviini(pehmoleluna)
« : 31.05.07 - klo:12.29 »
Haudi!

Olis mukava saada pehmolelu pingviini kämpään. Löysin linkin jossa on vapaat kaavat oman pingviinin ompelemista varten DIY Pingviini . Mutta käsityötaitoni ovat hieman hatarat: Joten jos voisitte kertoa paikkoja josta voisi tilata pehmu Tuxin. Mieluiten suomalainen, en omista nääs visaa.

14
Eikös HTML ja XHTML ole melko helppoja?
HTML ja XHTML lasketaan kuvauskieliksi, joten varsinaista ohjelmointia ne eivät ole.

Kannattaa miettiä millaiseen käyttöön/millaisia ohjelmia haluat tehdä. Elikkä onko ne web-sivuille toimintoja, konsoliohjelmia/scriptejä vai ihan graafisia pelejä/ohjelmia.

Web-sivuille suosittelen php + HTML yhdistelmää. HTML:llä tehdään sivulle tavallaan se perusrunko, ja php:llä siihe runkoon toiminnallisuudet. HTML on simppeli kieli, jonka oppii varmasti nopeasti. PHP:tä en itse osaa (ainakaan vielä), mutta perusteet varmaan oppii helpsoti, kielen perussyntaksi näyttää ihan ok olevan. Ohjelmointiputkan php tutoriaali
Mureankuhan php tutoriaali

Komentorivi/scripti kielistä suosittelisin pythonia, joka on melko yksinkertainen. Python soveltuu yksinkertaisuutensa vuoksi aloittelijoille varsin hyvin. Itse aloitin vasta pythonin opiskelun. Linkissä hyvä ohje pythonin opetteluun: Python opas pdf-muodossa ja Ohjelmointiputkan python tutoriaali
Mureankuhan python tutoriaali

Myös perl suosii aloittelijoita. Perlillä voi tehdä niin konsoli kuin web sisältöä. Mureankuhan perl tutoriaali

Moni kieli pohjautuu c:hen, ja c:llä voi edelleen tehdä paljon asioita. Jos käyttöliittymiä mielii kannattaa katsastaa suoraan c++. C++ on c kieli joka tuo mukanaan olio-ohjelmoinnin. Olioihin tulet väistämättä törmäämään jos jaksat opiskella ohjelmointia alkua pidemmälle. Oloit helpottavat ja tuovat selkeyttä varsinkin yhtään isompiin sovelluksiin. C kannattaisi hallita edes pintapuolin, sillä monet nykyiset kielet pohjautuu osaksi siihen. MIelestäni c-pohjalta on varsin helppo edetä php, perl ja pythonin.Ohjelmointiputkan c-tutoriaali

Jos tahdot tehdägraafisia sovelluksia/pelejä, ehdottaisin javaa tai c++. Javan etuna on koodiin siirrettävyys. Jos koodaat vaikka pelin linuxissa, toimii se suoraan windowssissa ja macossissa, kunhan koneelle on asennettu sama tai uudempi javan versio jolla ohjelma on koodattu. Sunin sivuilta löytyy kattava ja laadukas java dokumentointi. Javassa käskyt ja funktiot on nimetty varsin loogisesti, ja usein ne keksii jo englannin kielen avulla. Javan kannsa suosittelen ehdottomasti eclipseä. Nokia siirtyi muistaakseni pari vuotta sitten myös eclipseen. Java 1.5 dokumentaatio ja Javan really big index tutoriaali. Javan mukana tulee myös kätevä javadoc työkalu, jolla saa parissa sekunnissa sunin sivuilla olevan java dokumentaation kaltaisen dokumentin html muodossa omasta sovelluksesta, jos koodi on kommentoitu java syntaksin mukaisesti. Java on kielenä hieman c++ hitaampi. Lisäksi, jos teet javalla vaikka pelin, on se yleensä varsin pienellä työllä muokattavissa appletiksi, eli siis web-selaimessa toimivaksi. Voit toki suoraan kirjoittaa ohjelman/pelin appletiksi.

C++ syntaksi on mielestäni c:tä ja javaa hieman haastavempi, mutta taas c++ saa tehtyä kaikkea komentorivisovelluksista full-screen peleihin. Web ei c++ ja c taivu kylläkään suoraan.

Suoranaisesti on mahdotonta sanoa mikä kieli sopii sinulle parhaiten. Suosittelen vilkuilemaan ja lukemaan alla ja yllä olevien linkkien oppaita ja sisältöä. Katso mikä miellyttää sinua itseäsi ja mikä tuntuu mahdollisesti luontevammalta. Kun olet oppinut yhden kielen, voit aloittaa uuden helpommin. Periaatteessa kun kerran opit ohjelmoinnissa käytettävät tekniikat, ne pätevät muissakin kielissä. Esimerkiksi kuinka taulukko täytetään ja käydään läpi, tapa kielien välillä muuttuu hieman vain.

Minulla on jotain koulussa tehtyjä c ja java harjoituksia ja materiaalia, jos porukkaa kiinnostaa. Noiden pohjalta olen itsekkin kiellten perusteet opetellut. Harjoitustehtävien avulla opetteleminen on mielestäni miellyttävämpää ja helpompaa. 

Wiklan kirjoittamaa java-opusta en nyt äkkiseltään löytänyt, mutta voin kaivella sen suosikeista jos on kiinnostuneita. Tämä on mielestäni loistava opus aloittilijalle javan maailmaan.

Ohjelmointi putkan oppaat
Murean kuhan wiki
Aloittelijan Java opas

15
Toni, mikä tekee Intelistä sitten ei varteen otettavan vaihtoehdon? Prosessorilta halutaan vääntöä. Muulla ei ole kamalasti väliä (no lämmöntuotto ja virrankulutus). Intelin prosessorit hakkaa Amd:n tehokkuudessa nykyisellään. Myös lämmöntuotto ja virrankulutus on ollut yleensä Intelillä alhaisemmat.

Miksi lämmöntuotto kiinnostaa sitten? Yksinkertaista, alhaisempi lämmöntuotto -> pienemmät vaatimukset coolerille -> säästöjä rahallisesti + hiljaisempi.

Entäs virrankulutus? Suurempi virrankulutus -> suurempi sähkölasku. Lisäksi sähkönkulutukseen huomiota kiinnittämällä säästää epäsuorasti powerissa, koska ei välttämättä tarvita niin tehokasta (vaikka sitä olisi hyvä olla tulevaisuuden päivityksiä varten, ettei näyttiksen vaihdon myötä joudu poweria uusimaan).

Kiintolevyissä kannattaa santsata luotettavuuteen. Nopeudella ei tee kamalasti siinä vaiheessa kun kovo on poks. Eli maxtorin kiintareihin ei kannata kamalasti panostaa, vaikka ovatki halvepia. Myös ibm:n kiintarit poksahteli ainaki aiemmin. Tunnettuja luotettavuudesta ovat western digital, samsung ja seagate.

16
Yleistä keskustelua / Vs: Jos avointa koodia ei olisi!
« : 24.05.07 - klo:14.25 »
Yleensä ei tule edes ajateltua että jonkin hommelin takana on avoimen koodin ratkaisu, www-sivut, nas, dns, dhcp... Ja entäs viihdelaitteet jotka pohjautuvat linuxiin? Lisäksi joissain systeemeissä on osaksi avointa koodia, joten esim. juurikin macos ei lähtisi käyntiin. Ja en kamalasti epäile etteikö microsoftilla olisi käytetty jossain ratkaisuissa avointa koodia.

17
Hyväksi todettuja ilmaisia on esimerkiksi AGV antivirus ja antivir. Lisäksi kannattaa lyödä joku palomuuri, näistä zonealarm ja kerio on hyviä. Zonealarm ehkä hieman kevyempi ja jonkin verran helpompi. Jos peli ei vaadi nettiä, voit katkaista netin kokonaan, modeemista tai palomuurista käsin. Tai raa'asti poistat verkkokortin käytöstä laitehallinnasta.

18
Yleistä keskustelua / Vs: Ehdotelkaa tekemistä
« : 24.05.07 - klo:12.16 »
Opettele linuxin konsoli scriptausta. Laita esim. gaimista loggaus päälle ja tee harjoituksena scripti jolla voit hakea logeista jotain tiettyä asiaa. Esimerkiksi kaverisi lähettämää linkkiä. Samaa voisi soveltaa vaikka email clientille.

19
ehkäpä muistia voisi vaihtaa halvempaan, samoin ehkä näytönohjaimen voisi vaihtaa, mutta prosessori on yksi niistä asioista joista en ala tinkiä, 2.6Ghz /ydin on minimi,

Jaa... Kyllä halvimmalla Intel Core 2 Duolla päästään parempaan tulokseen kuin 2,6 AMD Athlonilla. :-\
puhummeko nyt samasta prosessorityypistä? puhun tuplaytimistä, miten ihmeessä Core Duo 2 E4300 1.8GHz, 2MB, FSB800 Boxed voisi muka olla tehokkaampi? perustele ihmeessä.

Enää vuosiin ei ole prosessoreiden tehoja voitu ilmaista Mhz avulla, sillä arkkitehtuurit ovat muuttuneet. Intel core 2 duo:ssa on kaksi ydintä. Alla olevassa linkissä joku googletettu testi. Näitä on esimerkikisi muropaketti täynnä. core 2 duo vs amd 64 fx-62

20
Yleistä keskustelua / Vs: Musiikkimaku
« : 08.05.07 - klo:10.50 »
Itse pidän eniten rap/hiphop musasta, Suomalainen sekä englanninkielinen. Tosin kuuntelen musiikkia melkein kaikista gatekorioisa, mutta tuo hoppi kolahtaa koviten. http://www.last.fm/user/katchu. Tuossa on last.fm palvelun profiilini.

Sivuja: [1] 2