Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - nore

Sivuja: [1] 2 3 ... 16
1
Lisätään listaan OpenUniverse, jolla voi lennellä aurinkokunnassa.

http://openuniverse.sourceforge.net/manual/manual.html

2
uusia laitteita ei voi lisätä, jos niitä on käytössä valmiiksi vähintään kolme, mutta vanhoja ei suljeta.
Näin se on.
https://help.dropbox.com/account/computer-limit

muoks: Kävin katsomassa ohjeen mukaan omat synkronoidut laitteeni:
https://www.dropbox.com/account/security > Devices
Kuuden vuoden ajalta 27 laitenimeä.  ::) (4 fyysistä laitetta.)

3
Tietenkin sovellus saa käyttöoikeudet. Nyt oli kyseessä käyttöoikeudet sovelluksen ylläpitäjälle, kokonaan ulkopuoliselle yhtiölle.
Eihän tuossa ole eroa. Jos sovelluksella on jotain oikeuksia, ne on annettu myös tekijälle.

Samalla laillahan antaisit vartiointiliikkeelle ja siivouspalvelulle avaimet pajallesi. Vaihtoehtona on, että vartioit ja siivoat itse. Joudut itse päättämään keneen voit luottaa. Tiedätkö, mille sovelluksille olet antanut oikeuksia ja mihin tarkoitukseen? Entä Google-tilisi?

4
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Libre office ja uusi kansio
« : 16.10.18 - klo:11.38 »

5
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Libre office ja uusi kansio
« : 16.10.18 - klo:10.40 »
Lisää uusi kansio näppäinyhdistelmällä Ctrl+Shift+N. Uusi alikansio syntyy silloin siihen kansioon, jossa olet, eikä hiiren paikasta tarvitse välittää.

(Muoks: Kysymyksesi ei erityisesti liity LibreOfficeen vaan yleisemmin tiedostoselaimen käyttöön. Vastauksessani oletin, että olet LibreOfficessa tallentamassa uutta tiedostoa ja haluat luoda sitä varten uuden kansion.)

6
Eikö tähän   ubuntuun  oo kunnollista  kopioi ja liitä  ohjelmaa
Voithan kopioida kuvan leikepöydälle suoraan selaimesta: kuvan päällä hiiren oikea -> Kopioi kuva? Näyttää toimivan myös is.fi:ssä.

7
GIMP tallentaa kuvan omassa tiedostomuodossaan, jonka pääte on *.xcf. Tässä muodossa tallentuvat esimerkiksi tasot ja voit jatkaa kuvan muokkausta myöhemmin siitä, mihin jäit. Tätä tiedostomuotoa käytetään aina, kun valitset valikosta Tiedosto/Tallenna. Veikkaan, että tämä oli se "tyhjä ruutu".
 
Jos haluat avata kuvan jossain toisessa ohjelmassa, kuva pitää viedä toiseen tiedostomuotoon. Valitse valikosta Tiedosto/Vie ja kirjoita tiedostonimeen myös pääte, joko *.png (piirroksille) tai *.jpg / *.jpeg (valokuville). Nimen pitää siis olla esimerkiksi julkkis.jpeg.

8
Mitä arvoa haluat muuttaa? Osoittimen nopeutta, kaksoisnapsausta vai jotain muuta?

Säätöikkunassa liukusäätimiä on helpompi siirtää, kun ensin napsautat haluamaasi säädintä hiirellä ja sitten siirrät sitä nuolinäppäimillä.

9
Seuraava pohdinta ei liity mitenkään Linux-ytimen kehittäjätiimiin tai L. Torvaldsiin persoonana, onpahan erinäisiä asiantuntijaporukoita nurkasta tarkkailleen yleistä lätinää.

Asiantuntijayhteisöissä meriiteillä saadaan ja kuuluukin saada päätösvaltaa, mutta monesti muitakin ominaisuuksia erehdytään luulemaan ammatilliseksi kyvykkyydeksi. Yhteisössä saattaa näkyvää tai piilotettua valtaa käyttää yksilö, jolla on takana paljon kokemusta, komentelussa kouliintunut römäkkä tai kimakka ääni ja vakaa usko siihen, että juuri hänellä on joukosta paras pätevyys kertoa kaikille, miten asiat kuuluu hoitaa. (Mieluiten kuten aina ennenkin.) Hyviä käytöstapoja ja kunnioitusta vaaditaan kaikilta muilta paitsi tältä erinomaisuudessaan marinoituneelta poikkeusyksilöltä.  Verkkoyhteisöissä sama ilmiö toistuu potenssiin kolme.

Aidossa meritokratiassa menneillä saavutuksilla tai pelkällä parran pituudella ei pysyisi vallassa pitkään, vaan johtoon siirtyvät ne, joilla on juuri siinä tilanteessa parhaat kyvyt ja osaaminen. Vaikka kyseessä olisi leppoisan elinikäisen itsevaltiaan vakanssi, hyvällä johtajalla on pieni suu ja isot korvat.

Ehmke on kritiikissään oikeassa siinä, että valtaan oikeuttavat meriitit on usein määritelty löyhästi ja asiantuntijuuden nimissä käytetään muunkinlaista valtaa, tai vallankäyttäjä nimittää itse itsensä asiantuntijaksi. Ehmkeä voi syystä kritisoida siitä, että kärjistävä ja hyökkäävä viestintätyyli torjuu nekin, jotka muuten voisivat osittain samaa mieltä. "Jos et ole täysillä puolellani, olet minua vastaan" ei ole paras lähtökohta rakentavalle keskustelulle. Koko meritokratian idean kumoaminen tuntuu syystäkin pöhköltä, pientä ravistelua sen pitääkin kestää.

@Spark: pelkästään se, että "näin on pärjätty ennenkin", ei ole riittävä peruste vastustaa muutosta. Samoin se, että jokin on uutta, ei yksinään oikeuta luopumaan vanhasta. Saat vapaasti haukkua minua vaikka vassarisuvakiksi, vaikka olen kokolailla konservatiivinen kypsästi keski-ikäinen riistalihaa syövä cismies. Ymmärrän kuitenkin, ettei maailmaa voi rakentaa pelkästään minunlaisiani varten. En pelkää, että CoC tuhoaa avoimen lähdekoodin; pelkään, ettei se vaikuta ihmisiin, jotka sitä eniten tarvitsisivat.

10
Lainaus käyttäjältä: LeHiX
Mistähän nekin merkit suomalaiseen kouluun tuli? Oikein merkki oli lähinnä "%" muistuttava ja väärin se "V"  :D
Entisvanhaan kinkerien jälkeen kirkonkirjoihin merkittiin seurakuntalaisten lukutaito.
https://en.wiktionary.org/wiki/oikein-merkki

11
Yleistä keskustelua / Vs: Piristystä päivään
« : 26.11.17 - klo:17.46 »
Lainaus
liikennemerkkien, liikennevalojen ja muiden liikenteenohjauslaitteiden paikkatiedot olisi toimitettava Liikenneviraston ylläpitämään tietojärjestelmään
Tässä tietenkin varaudutaan jo siihen, että kun ensin robottiautot valtaavat tiet, niin liikenteeseen mukautuvat liikennemerkit ja -valotkin alkavat kävellä sinne, missä niitä eniten tarvitaan.

12
Mistä tulee sana tervapallo ??
Tar tarkoittaa paitsi mäntytervaa myös bitumia. Samaan arkistoon voi sulloa monta tiedostoa, niin kuin pehmeään bitumimöykkyyn tarttuu kaikenlaista tavaraa.

13
Lainaus käyttäjältä: Lups
helppokäyttöisyyttä ja silmää miellyttävää vaihtoehtoa. Vinkkejä? Mitä versiota itse käytätte?
Mitä helppokäyttöisyys sinulle tarkoittaa? Selkeyttä vai paljon vaihtoehtoja? Ikoneita, valikoita vai näppäimistöoikoteitä? Sitä, että voi itse säätää kaiken vai sitä, että ei tarvitse säätää vaan kaikki tulee mielen mukaan valmiina?

Silmänruokakaan ei ole kaikille samaa. Joku tykkää suorasta ja sileästä, toinen kiillosta ja kimalluksesta.

Suosittelen, että kokeilet ennakkoluulottomasti ja annat itsellesi aikaa ihastua sellaiseenkin, johon et aluksi viitsisi tutustua ollenkaan. Kun käyttötottumukset mukautuvat uuteen ympäristöön, alat arvostaa erilaisia asioita kuin ennen.

Itsellä käytössä eri koneissa sekä Xubuntu (jossa ikkunamanagerina Openbox), Bunsenlabs (Openbox) että Debian (XFCE+Openbox).


14
Multimedia ja grafiikka / Vs: Fontit
« : 09.12.15 - klo:17.56 »
http://www.dafont.com/ on hyvä paikka etsiä fontteja.
Kun selaat fonttilistoja, muista rastia
More options > Only fonts with ☑ Accents
Katso vaikka näitä: http://www.dafont.com/theme.php?cat=601&a=on
Kun olet ladannut pakatun tiedoston, pura se ja kopioi sisältö kansioon ~/.fonts.

15
Ilman loppupisteitä päiväys tulkitaan tekstiksi. Siinä Windows-koneessa on todennäköisesti vanhempi LO-versio.

16
Multimedia ja grafiikka / Vs: Näytä työpöytäsi
« : 27.09.15 - klo:17.43 »

17
Yleistä keskustelua / Vs: Kysymys Firefoxista
« : 26.09.15 - klo:17.50 »
Ai niin, se ensimmäisen kysymyksesi palkki on nimeltään valikkopalkki.

18
Yleistä keskustelua / Vs: Kysymys Firefoxista
« : 26.09.15 - klo:17.45 »
Asenna lisäosaksi Classic Theme Restorer, niin saat aseteltua Firefoxin käyttöliittymän juuri sellaiseksi kuin haluat.
https://addons.mozilla.org/fi/firefox/addon/classicthemerestorer/

19
Peräsmiehen poika on seikkaillut jo vuosia sitten Koululainen-lehdessä. Sitä ei vain tule luettua, ellei ole alakoululainen tai tilaa sitä omille lapsille.

20
Kysymys sinänsä, mitä asennettavien pakettien nimet kertoo aloittelijoille ?
Toinen kysymys, lisääkö aloittelija lähteitä saati kääntääkö aloittelija ohjelmia ?
Aloittelija pysyy aloittelijana, jos luottaa kaiken automaatin kourin eikä itse a) jaksa edes lukea, mihin vastaa yes tai b)  viitsi etsiä tietoa vastaan tulevista valinnoista, joita ei ymmärrä.

Sivuja: [1] 2 3 ... 16