Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - jarpppi

Sivuja: [1] 2 3 ... 6
1
Pelit / OpenGL-ongelma?
« : 08.02.09 - klo:13.39 »
Olen koittanut järjestelmän uudelleenasennuksen jälkeen paria peliä asentaa/pelata, mutta kumpikaan ei ole lähtenyt käyntiin ja kumpikin on valittanut jotain opengl:stä. Järjestelmäni on Ubuntu 8.10 64bit. Näyttökorttini on Nvidia 8800GT ja olen asentanut suljetut ajurit ja mielestäni nämä toimivat oikein hyvin. Esimerkiksi Compiz toimii moitteitta ja päätekin sanoo näin:
Koodia: [Valitse]
jarno@ubuntu:~$ glxinfo | grep "direct rendering"
direct rendering: Yes

Kuitenkin koitin ET:tä ja se valitti tälläistä ja CS 1.6:sta avatessani valitti tälläistä:
Koodia: [Valitse]
Fatal Error: Error initializing gl driver, check that the file 'opengl32.dll' exists.
Mikähän mahdollisesti mättää ja mitä minun pitäisi tehdä, jotta saisin näitä pelejä toimimaan.

-jarppi-

2
Pelit / Enemy Territory ei käynnisty
« : 25.01.09 - klo:15.10 »
Asensin ET:n Ubuntu-wikin ohjeiden mukaisesti ja asennus käsittääkseni onnistui...

Kun koitan käynnistää ET:n komentoriviltä, se vastaa näin:

Koodia: [Valitse]
jarno@ubuntu:~$ et
ET 2.60b linux-i386 May  8 2006
----- FS_Startup -----
Current search path:
/home/jarno/.etwolf/etmain
/usr/local/games/enemy-territory/etmain/pak2.pk3 (22 files)
/usr/local/games/enemy-territory/etmain/pak1.pk3 (10 files)
/usr/local/games/enemy-territory/etmain/pak0.pk3 (3725 files)
/usr/local/games/enemy-territory/etmain/mp_bin.pk3 (6 files)
/usr/local/games/enemy-territory/etmain

----------------------
3763 files in pk3 files
execing default.cfg
couldn't exec language.cfg
couldn't exec autoexec.cfg
Hunk_Clear: reset the hunk ok

------- Input Initialization -------
Joystick is not active.
------------------------------------
Bypassing CD checks
----- Client Initialization -----
----- Initializing Renderer ----
-------------------------------
----- Client Initialization Complete -----
----- R_Init -----
...loading libGL.so.1: QGL_Init: dlopen libGL.so.1 failed: libGL.so.1: cannot open shared object file: No such file or directory
failed
----- CL_Shutdown -----
RE_Shutdown( 1 )
-----------------------
----- CL_Shutdown -----
-----------------------
Sys_Error: GLimp_Init() - could not load OpenGL subsystem

Käyttöjärjestelmäni on Ubuntu 8.10 64bit. Näyttökorttini on Nvidia 8800GT ja olen asentanut suljetun lähdekoodin ajurit ja ne toimivat.

edit: ET:tä asentaessa asennus ilmoitti muuten näin:

Koodia: [Valitse]
jarno@ubuntu:~$ sudo sh et-linux-2.60.x86.run
[sudo] password for jarno:
Verifying archive integrity... All good.
Uncompressing Enemy Territory 2.60 Full Install...
/home/jarno/.setup8412: error while loading shared libraries: libgtk-1.2.so.0: cannot open shared object file: No such file or directory

-jarppi-

3
Itselläni näyttää olevan ainakin 2.6.27-9-generic. Tiedä sitten mikä se kaikkein tuorein on... Veikkaan, että juuri tuo.

4
Ubuntu tietokoneissa / Vs: winen käyttö..??
« : 23.01.09 - klo:20.12 »
Terve,

Winen käyttö ei ainakaan omasta mielestäni ole ollut haastavaa. Mahdollisesti se alkuun oli hieman hankalaa, ennen kun oppi tavoilla, en muista enää. Lähinnä pelien asennuksen ja toimivuuden kanssa on ollut ongelmia. Kun kaikki Windows-ohjelmat ei tosiaan toimi Winenkään avulla, vain suosituimmat toimivat.

Seuraavissa linkeissä neuvotaan asentamaan kaikenmaailman Winedoorseja, mutta itse en ole asentanut ja hyvin olen pärjännyt. Vain ainoastaan Winen olen asentanut seuraavasti:

Koodia: [Valitse]
sudo apt-get install wine
Linkkejä liittyen Wineen:
http://fi.wikibooks.org/wiki/Ubuntu_tutuksi/Wine
http://wiki.ubuntu-fi.org/Wine
http://fi.wikipedia.org/wiki/Wine

Wineä käytetään suljetun lähdekoodin ohjelmien, esimerkiksi monien pelien ajamiseen. Tälläisiä pelejä ovat mm. WoW, CS sun muita...

Kun sinulla on ohjelman asennustiedosto, klikkaat asennustiedostoa hiiren oikealla ja valitset: "Avaa ohjelmalla Wine Windows Emulator". Asennus luultavasti käynnistyy ja pääset asentamaan. Kun olet asentanut ohjelman, se ilmestyy tänne: (Sovellukset-Wine->Programs).

edit: Täältä voit myös tarkastella Winellä toimivia ohjelmia.

-jarppi-

5
Huhhuh... En olisi kuvitellut, että säästöt olisivat noin isot, jos kuntien laitoksissa siirryttäisiin Linuxiin. Ja kun tosiaan kunnilla ei ole vain 100 tietokonetta laitoksissa, vaan niitä on rutkasti, rutkasti enemmän...  Tällä hetkellä laitetaan siis noin 65% laitosten tietokantaan varatuista rahoista hukkaan(?)

Pitäisi kyllä joku roti saada tähän, valitetaan että rahaa kuluu ja samalla jätetään tälläiset säästömahdollisuudet käyttämättä.
No ehdottomasti pitäisi! Vuosittain säästäisi merkittävät summat rahaa, jos siirryttäisiin laitoksissa Linux-kantaan. Ja mitä niillä kaikilla säästöillä voitaisiin tehdä... Esimerkiksi meidän koululla ei tällä hetkellä edes pystytä hankkimaan musteita tulostimiin, koska ei ole rahaa, vaan opettajat ovat joutuneet kotona tulostelemaan kaikki oppimateriaalinsa...

Toivottavasti täällä Lappeenrannassa nyt siirryttäisiin pikkuhiljaa tuumasta toimeen, kun kerran tälläisiä tutkimuksiakin on jo tehty säästömahdollisuuksista...

-jarppi-

6
Jooh... Hyvä kun muistutit... Kubuntun puolella käytin jostain syystä rajoitettuja-ajureita, kun en "löytänyt" 64bittiselle ajureita. ;D En kyllä tiedä miksi... No nyt löysin ja asentelin vanhan kaavan mukaan, niin kuin muinoin. Tuota omaa kirjoittamaani ohjetta siinä käytin avuksi.

-jarppi-

7
Jep, se voi olla. Muistaakseni, kun ensimmäistä kertaa tälle koneelle asentelin Ubuntua (7.10) LiveCD:ltä, se teki samaa. Jouduin asentamaan alternateinstallina ja muutenkin säätämään näytönohjaimen ajureiden kanssa, kun silloin ei vielä rajoitettuja ollut tarjolla.

Näyttökorttini on Nvidia 8800GT. Kun asennus viimein pääsi graafiseen tilaan, resoluutio oli ihan kohdallaan, ei mitään valittamista. En ole vielä näytönohjaimen ajureita ehtinyt asentaa, mutta tarkistin äsken resoluutioni niin se oli se 1440x900, mikä on aina ollut itselläni.

Jännä minusta oli kuitenkin tuo, ettei onnistunut asentamaan alternate-installina... En ihan ymmärtänyt edes, miksi se tuollaista valitti. :o

-jarppi-

8
Terve,

Eilen päätin alkaa asentamaan 64bittistä Ubuntu 8.10, kun tuo uusi KDE ei oikein napannut ja halusin palata vanhaan "tuttuun" gnomeen ainakin vähäksi aikaa. Sitä ennen minulla oli siis Kubuntu 8.10 64bit. Poltin alternate install levykkeen, niin kuin olen tottunut aina tekemään. Aloin asentamaan, mutta kesken asennuksen asennus ilmoittaa: "Pistä levy nimeltään Ubuntu 8.10 _Intrepid Ibex_ Release amd64 (20081028) asemaan "/cdrom" ja paina enter. .Media chance". No, tämän jälkeen latasin toisella koneella uudelleen alternate install-tiedoston ja poltin sen. Kokeilin asentaa, mutta asennus ilmoittaa taas samaa. Olen kokeillut näillä levyillä muutamaan kertaan asentaa, mutta aina tökkää peruskokoonpanon asennuksessa tuohon ilmoitukseen. Kun koittaa valita "Jatka" tai "Palaa" ei tapahdu mitään, vaan sama ilmoitus näytöllä edelleen. Koitin sitten ladata Ubuntu 8.10 64bittisen ja 32bittisen LiveCD:n ja asentaa niillä, mutta ne eivät päästäneet graafiseen tilaan muutamalla yrityksellä... Sitten koitin taas asentaa tuttua Kubuntu 8.10 64bittistä ja asennus onnistui mutkitta.

Mikähän ihme mahtaa mättää, kun Kubuntu 8.10 64bit asentuu mutkitta, mutta Ubuntut eivät, vaikka on kokeiltu polttaa eri koneilta cd:t, eri bittiset yms. Ja ennen kyllä kaikkien näiden koneiden levyt ovat kelvanneet koneelleni. Omassa koneessani on ollut muinoin myös Ubuntu, olisikohan versiiota 7.10(?)

Osaako kukaan auttaa?

EDIT: Ihme ja kumma! Kun tämän olin kirjoittanut päätin vielä kokeilla muutamaan otteeseen tuota Ubuntu 8.10 64bit LiveCD:tä. Kolmella ekalla kerralla asennus ei päässyt graafiseen tilaan, mutta neljännellä kerralla päästiin graafiseen tilaan ja sain asennettua järjestelmän! Aika kummallista... Valehtelematta yritin varmaan yhteensä eri cd-levyillä yli 20 kertaa ja joka kerta asennus kaatui milloin mihinkin. Nyt kuitenkin sain Ubuntun asennettua ja pääsee taas laittamaan järjestelmän omannäköiseksi. Hehheh...

-jarppi-

9
Pelit / NFS-Most Wanted toimimaan
« : 20.01.09 - klo:14.57 »
Terve,

Eli minulla on waretettu NFS-Most Wanted. Luin täältä, että Most Wanted toimisi ainakin jotenkuten winen kanssa. Muistaakseni "arvosana" oli silver tai gold. Kuitenkin, mounttasin iso-tiedoston ja avasin setupin ja se valmisteli jotain, mutta ilmoitti kohta, ettei DirectX9:ää ole asennettu järjestelmään. Luulin sen asentaneeni onnistuneesti winetricksin kanssa, mutta ilmeisesti se ei ollut asentunut. Kokeilin sitten asentaa uudelleen winetrickin kautta, mutta se ei ilmeisesti mene niin kuin pitäisi. Tässä rivistöpätkä sen asennuksesta. Pitääkö tuo DirectX9 ylipäätään asentaa winetrickien avulla, vai onko siihen joku muu tapa? Vai saako DirectX9 edes winen avulla toimimaan? Jos joku voisi vähän opastaa tämän DirectX:n kanssa, muusta tuo NFS ei ainakaan tähän mennessä ole herjannut.

Kiitos.

-jarppi-

10
Ubuntu tietokoneissa / Pidgin ongelma
« : 12.01.09 - klo:16.39 »
Terve,

Tänä aamuna, kun olin avaamassa meseä tapani mukaan, en päässyt sisään. Ajattelin, että se on joku väliaikainen vika. No, kun tulin koulusta kotiin, koitin taas yhdistää ja taas Pidgin valitti samaa: "MSN-osoitekirjaa ei onnistuttu noutamaan". Kokeilin sitten siskon koneella yhdistää meseen, ja onnistui.

Eli yhtäkkiä Pidgin ei enää pääse yhdistämään käyttäjätililleni. Myöskään muiden käyttäjätileillä ei pääse yhdistämään, Pidgin herjaa samaa...MIstähän mahtaisi johtua tämä yhtäkkinen ongelma ja miten tämän saisi korjattua? Tuskin tässä sen isommasta on kyse, joku vaan kusee...

Kiitos jo etukäteen.

-jarppi-

11
Selvä, kokeilen vaikka sitäkin.

Ja, olen kokeillut monia torrentteja ladata, ja monelta trackkerilta, ja jakajia on näyttänyt olevan, mutta ei ole ladannut.

edit: ei lähtenyt transmissionillakaan lataamaan

edit2: Nyt toimii! Vaihdoin sitten portin vaan kaverin ehottamaan, 7001-porttiin, niin johan alko toimimaan.

-jarppi-

12
Asentelin viikon alussa Kubuntu uudelleen ja sen jälkeen torrent-ohjelmat eivät ole toimineet ollenkaan, tai eivät lataa eikä jaa. Ennen kyllä toimivat moitteettomasti, joskin vähän hitaasti.

Koitin lueskella täältä foorumeilta topicceja ja koittaa löytää apua. Asentelin Firestarterin ja GUFW:n ja säädin vähän kaikenlaista saadakseni torrent-ohjelmat toimimaan, mutta en saanut. Koneellani on Azureus sekä Ktorrent. Kummatkin valittavat porteista ja välillä jotain muutakin herjaavat. Säätelin myös noiden ohjelmien asetuksia, mutta tuloksetta. Reitittimessäni on kai myös jonkinlainen palomuuri, mutta se ei ennenkään haitannut lataamista/jakamista ja muilla verkon koneilla torrent-ohjelmat toimivat hyvin. Senkin asetuksista yritin katsoa, mutta siellä ei mikään näyttänyt blokkivan TCP/UPD:n portteja.

Mistähän nyt aloittaisin uudelleen?

Kiitos.

-jarppi-

13
Noin. Formatoin koko levyn ja tein kolme osiota; root-osion, home-osion ja swap-osion. Jätin myös levyn loppuun jonkun verran osioimatonta tilaa, jota joskus voin käyttää, jos tarvetta sille tulee.  Kaikki sujui hyvin ja tiedostot sain talteen ulkoiselle kovalevylle. Nyt vain sitten pitää alkaa kopioimaan tiedostoja koneelle ja alkaa asennella ohjelmia ja laittaa kaikki toimimaan.  :)

Kiitos kaikille avusta.

-jarppi-

14
Kyllä, koko Kubuntu on samalla osiolla... Ymmärrän, osioin silloin aluksi koko levyn vähän tyhmästi, kun silloin suunnitelmat olivat hieman toiset.

Eli siis, jos nyt alan osioimaan noita uudelleen, pitää käynistää GParted LiveCD:n avulla? Sitten pienentää tuota varasto-osiota ja liittää se Kubuntu-osioon? Vai tehdä kokonaan uusi osio medialle?

Yksi mahdollisuus olisi tietysti myös, että poistaisi kokonaan Windows-osion ja varasto-osion ja tekisi niistä uuden media-osion. Kubuntu-osiolle jäisi tietysti reilusti tilaa, ehkä liikaakin, mutta enköhän saisi ainakin vähäksi aikaa kaiken median tungettua sille tulevalle media-osiolle. Kovalevyn koko on 320gb, eli media-osiolle jäisi joku päälle 200GB kuitenkin... ja voihan siellä Kubuntu-osiollakin mediaa säilyttää, jos tila tiukoille käy.

Ja, minulla ei ole tällä hetkellä osioimatonta tilaa kovalevyllä. Vaan nuo kolme osiota. Voi tosin olla, että olisi helpompi formatoida koko levy, ja osioida alussa järkevästi koko levy ja asentaa järjestelmä(t) uudestaan. Tällä hetkellä tosiaan nuo Windows-osiot ovat aika turhia, kun vain Linuxia käytän. Kun koneen ostin, oli tarkoitus käyttää Windowsia, mutta suunnitelmat muuttuivat.  ;)

Tässä vielä GPartedin antama kuva levyn osioinnista: http://jarpppi.shelli.fi/Images/gparted.png

Hehe, mikähän mahtaisi olla järkevin ratkaisu?  :D

-jarppi-

15
Minulla on kovalevy jaettu kolmeen osaan, Windows-osio, Ubuntu-osio, ja "varasto", joka on ntfs muodossa. Tarkoitus olisi saada tuosta varastosta tilaa pois, ja liittää se tila Ubuntun osiolle, koska Ubuntun osiolta on justiinsa loppumassa tila kesken. Eli siis pienentää varastoa ja suurentaa Ubuntu-osiota. Gpartedilla tämä varmaan onnistuisi, mutta kysymys kuuluukin miten? En nimittäin ole koskaan käyttänyt kyseistä ohjelmaa, enkä oikein meinaa saada hommaa aluilleen. Joten siis kaipaisin tarkkoja ohjeita, miten tämä tehdään.

Käyttöjärjestelmä on Kubuntu 8.10 Intrepid Ibex.

Kiitos jo etukäteen.

-jarppi-

16
Jeps, VB:n modulin päivitykset tulee aina pari päivää kernelin päivityksen jälkeen. Eilen piti sitten käytellä vanhempien läppäriä, kun ei millään muistunut mieleen, miten sen aikaisemmin samassa tilanteessa olen toimimaan saanut. Kokeilin sitten tuota ohjetta, mutten saanut toimimaan. Sitten boottasin koneen ja sitten päässä välähti grubin tullessa esille. Siinähän ne edelliset kernelin päivitykset ainakin itelläni näkyvät. Aina ennen olin tehnyt juuri niin, että valinnut grubista edellisen kernelin päivityksen, johon oli ne VB:n modulitkin. Ja kun VB:n uudet kernelin kanssa yhteensopivat modulit tulevat, niin käytetään taas niitä. Näin siis itse olen aina toiminut, kun kernelin päivitys on tullut, eikä VB:n uusia moduleita ole vielä tullut.

17
Laitealue / Headsetti/mikki toimimaan?
« : 16.09.08 - klo:17.30 »
Elikkäs, headsetti on ongelmana. En saa toimimaan headsetin mikkiä tässä Kubuntun puolella. Järjestelmänä on Kubuntu Hardy 64bit. Olen kahta headsettiä kokeillut, kummatkin ovat toimineet samassa koneessa Windowsin puolella. Kmixiä olen koittanut säätää ja tietääkseni mikki on säädetty kuulumaan. Käytän useasti Ventriloa, mutta en saa mikistä kuulumaan mitään. Ventrilo pyörii siis Winellä. Muualla en ole tuota mikkiä edes päässyt kokeilemaan. Olisi mukava saada tuo headsetti toimimaan, niin Windowsin käyttö taas vähenisi, kun tuo alkaa olemaan viimeisiä asioita, joissa tarvitsen Windowsia. Toki olen kokeillut myös Virtual Windowsissakin, mutta sielläkään mikistä ei ole ollut minkäänlaista havaintoa. Tietääkseni headsetit eivät ole mitenkään erikoisia, kummatkin ihan tavallisen näköisiä, Creativen headsettejä, jotka tosiaan toimivat siskon koneessa, ja omassa koneessa Windowsin puolella. Voisitteko auttaa asiassa?

-jarppi

18
Laitealue / Varma, hyvä ulkoinen kovalevy
« : 11.06.08 - klo:15.15 »
Eli siis tarkoituksena olisi nyt hankkia tässä ihan lähimain uusi kovalevy, ulkoinen semmoinen. Ja nyt kysynkin teiltä, mikä olisi sellainen hyvä ja varma toimimaan Kubuntussa, Ubuntussa, missä vaan... Käyttöjärjestelmäni on siis tällä hetkellä Kubuntu Hardy 64bit. Kovalevyn koon ei välttämättä tarvitsisi olla edes kauhean iso, mutta nykyään sen kovalevyn koko ei taida paljoa hintaan vaikuttaa, joten kyllä se saa sen 500gb vaikka ollakin, jos joskus niin isolle tulisikin tarvetta, niin ei ainakaan toista tarvitse ostaa. Kysyn tätä sen tähden, koska joidenkin kanssa on vissiin ollut ongelmia, niin ostaa nyt ainakin semmoisen varman ja hyvän, niin ei tule turhia ongelmia.

Kiitos.

-jarppi

19
Ubuntu tietokoneissa / Vs: wine pikakuvake
« : 10.06.08 - klo:13.40 »
Ensin mennään kyseiseen kansioon:
Koodia: [Valitse]
cd ~/.wine/drive_c/Ohjelmatiedostot/Flowgo
Sen jälkeen avataan ohjelma:
Koodia: [Valitse]
wine Burger Shop
Noin. (Jos ei toimi, niin antamissani komennoissa on jotain mätää, joku varmasti korjaa jos niin on.)

-jarppi

20
Heh, no nyt toimii. Taas vähän kämmäsin tuon kanssa, ei ollut ip-osoitteet ja salasanat aivan hallussa... Niitä kun niin harvoin tarvitsen. Mutta nyt toimii. Signaalikin ihan kohtalainen, 30-40%. No, siskon koneessa on nyt Ubuntu ja vielä pikkaisen asenneltavaa sinne on että hän pääsee tutustumaan ja käyttämään. Saamme mitä ilmeisemmin taas yhden uuden Ubuntun käyttäjän joukkoomme. Vielä jonakin päivänä tuohon äidin koneeseen asentelen, ja katsellaan taas jos ongelmia wlanin kanssa syntyy.

Kiitos kaikille avusta!

-jarppi

Sivuja: [1] 2 3 ... 6