Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - xtrava

Sivuja: [1]
1
Multimedia ja grafiikka / Vs: Mplayer-plugin ei pelitä
« : 20.09.07 - klo:18.59 »
Minulla on sama ongelma Firefoxissa. stage6 -sivuston videot toimivat mplayer-pluginin avulla mutta Yle Areena toimii kertomallasi tavalla. Jää pyörimään johonkin bufferointi-luuppiin. Jos taas vaihdan Totem-pluginiin, Areena toimii, mutta stage6-sivuston videot jäävät pimeäksi. Jos käytän VLC-pluginia, Areenan videoissa ei näy play/stop nappeja, pelkkä video vain.

Olisiko mitään toisto-ohjelmaa joka osaisi näyttää nuo kaikki upotetut videoformaatit mozillassa? Tai auttaisiko jonkin lisäosan asentaminen? Neuvoista olisin kiitollinen.

2

Hmm. Voinpi olla väärässäkin mutta kaikki YouTuben videot mitä olen muutamaan kuukauteen katsonut, ovat Flash sellaisia jos haluaa itse voi ne muuttaa kyllä avi,ksi kuten XviD & DivX.

Niinpä onkin flash-videoita oletukseltaan. Silloin tuosta aiemmasta viestistäni ei ole apua tähän ongelmaan.

3
Sellaisenaan sen voi laittaa /etc/rc.local -tiedostoon jolloin se ajetaan aina bootin yhteydessä. Jätä tosin tuo sudo pois.
Oikeaoppisesti homma tehtäisiin määrittelemällä samat parametrit /etc/fstab -tiedostoon, mutta ihan ongelmaton tuo rc.local-ratkaisukin on.

No sain ratkaistua tuon juurikin tuon fstabin avulla. Lisäsin sinne rivin (aiempaan esimerkkiini verraten):
//tietokone/jakokansio   /media/paikallinenkansio   smbfs   rw,auto,umask=000,uid=1000,
username=käyttäjätili,password=salasana,workgroup=työryhmä   0   0


Nyt levy toimii muuten hyvin, mutta ääkköset näkyvät kysymysmerkkeinä kansioissa ja tiedostoissa. Jokin komento pitää vielä lisätä tuohon fstabin riville jotta windowsin fat32-tiedostonimet toimii?

4
VLCn tekstiongelma löytyi täältäkin mutta joku antoi siihen vinkiksi että muuttaa subtitle optionseista sen koodauksen tyypiksi ISO-8859-1 (tms.) niin pitäisi kaikki tekstit näkyä.

Kuinkas tuon muutoksen saisi pysyväksi? Eli ettei minun aina tarvitsisi sitä asetusta hakea vaan tekstitys näkyisi automaattisesti oikein kun tuplaklikkaan leffan käyntiin Nautiluksesta (tekstitys samalla nimellä, lähtee käyntiin automaattisesti leffan kanssa).

5
Jos sinulla on nettiyhteys käytössä, asenna Xfburn -niminen käyttöliittymä Synaptic -pakettienhallinnan kautta. Sen avulla pystyt tyhjentämään cd-rw -levyn ja polttamaan kuvat talteen.

6
Auttaisiko jo synapticsessa poistat totem-gstreamer asennuksen (totem-mozilla poistuu samalla). Asennat sitten (edelleen synapticin avulla) tilalle totem-xine ja sen jälkeen tuo totem-mozilla takaisin. Jos katsot divx/xvid -videoita, asenna vielä libxine1-ffmpeg.

Minulla em. poisti tökkimisongelman nettivideoissa. Kaatumisongelmia ei kylläkään minulla ollut joten en tiedä onko apua.

7
Ongelma ratkaistu.

Avain onneen todellakin oli tuo epäilemäni smbmount jonka saa käyttöön kun asentaa Synaptic pakettienhallinnasta smbfs-paketin.

Tämän jälkeen voi liittää verkkolevyn (tai jonkin samassa verkossa olevan windows -koneen jakokansion) paikalliseksi asemaksi päätteessä komennolla:
sudo mount -t smbfs -o username=käyttäjätili,password=salasana,workgroup=työryhmä //tietokone/jakokansio /media/paikallinenkansio

jossa paikallinenkansio on sen hakemiston nimi joka on ennen tätä toimenpidettä luotu media-hakemistoon, tyyliin
sudo mkdir /media/hupijuttuja

Tämän jälkeen videot alkoivat näkymään suoraan verkkolevyltä kun selasi tuon paikallisen aseman kautta.

Mitä pitäisi tehdä että tuo yllämainittu komento ajettaisiin automaattisesti tietokoneen käynnistyksen yhteydessä jotta ei tarvitsisi aina tehdä manuaalisesti?

8
Voiskohan se sitten johtua jostain siitä, että kernel lukee väärin sensori-tietoja jossain vaiheessa. Onko Windowsin kanssa ollut vastaavia ongelmia?

Windowsin kanssa ei ole ollut vastaavia ongelmia, eikä Ubuntunkaan kanssa sen jälkeen kun asensin sen uudelleen toistamiseen. Täytyy vain toivoa ettei tule mitään sellaista vastaavaa virhetilannetta joka toisi ongelman takaisin. Tosin nyt minulla on Acronis Trueimagella tehty levykuva koneelta, joten palautus "tehdasasetuksille" käy tarvittaessa vartissa.

Sen verran olen tutustunut tuohon ongelmaan että tosiaan lämpötilarajojen muuttaminen biosista voi auttaa ongelmaan. Omalla kohdallani tässä on sellainen pulma, että HP:n biosit on tunnetusti hyvin riisuttuja eikä siellä ole mitään kohtaa millä pääsisi muuttamaan lämpötilarajoja tai tuulettimien toimintaa. Ajattelin kuitenkin päivittää biosin uusimpaan versioon jahka ennätän, hyvällä lykyllä siitä on apua.

Tuo 43 astetta todellakin tuntuu alhaiselta ellei sitten merkitse jotain järjestelmän (emolevyn) lämpötilaa. Mutta luulen että kyse on nyt jostain bugista, ei siitä että järjestelmässä todellisuudessa olisi ongelmia lämpötilojen kanssa.

Jään seurailemaan tilannetta. Vinkit ovat tervetulleita.

9
Hankala sanoa, kun ei ole tuollaista eteen sattunut, mutta alla ainakin pari linkkiä asiasta:

http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=12321.msg88871
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/linux-source-2.6.20/+bug/22336

Minun ongelmani ei ole prosessorin ylikuumeneminen, sillä ilma jota tuuletin puhaltaa on aivan kylmää. Tuuletin siis jumiutuu täydelle vauhdille heti käynnistysprosessin aikana vaikka kone olisi ollut monta tuntia suljettuna.

Minulla ei ollut mitään ongelmia ubuntun toimivuuden suhteen läppärissäni ennen tuota väkisin sulkemista. Jotain siinä tapahtui joka toi ongelmat mukanaan. Harmi kun tässä ei ole mitään "system restore" -toimintoa jolla voisi palauttaa järjestelmän ongelmaa edeltäneeseen tilaan. Onkohan sellaista lisäosaa olemassa?

Taidan asentaa ubuntun vielä kolmannen kerran ja otan heti levykuvan sen jälkeen kun se on hakenut ne 119 päivitystä netistä. On ainakin uudelleenasennus nopeampaa kun tuo ongelma tulee seuraavan kerran esiin.

10
Ubuntu lakkasi kokonaan vastaamasta kun yritin avata verkkolevyllä ollutta tiedostoa. Odottelin 15 minuuttia jonka jälkeen sammutin koneen väkisin kun en muuta keksinyt. Tästä ei Ubuntu tykännyt. Nyt kone pysyy vain hetken käynnissä ja antaa sitten ilmoituksen "Critical temperature reached 43°C" (lämpötila tuossa vaihtelee välillä 40-45 astetta) jonka jälkeen sammuttaa koneen.

Sain koneen pysymään käynnissä kun kirjoitin päätteessä sudo mv /sbin/poweroff /sbin/poweroff-

Nyt kuitenkin prosessorin tuuletin huutaa koko ajan täydellä vauhdilla puhaltaen aivan kylmää ilmaa. Lisäksi nettiyhteys ei enää toimi. Ubuntu väittää että verkkoyhteys on päällä mutta mikään ohjelma ei mene verkkoon.

Mitä minun pitäisi tehdä? Minulle kävi näin jo kerran aiemmin ja silloin en keksinyt muuta keinoa kuin asentaa Ubuntu uudelleen. Mutta ei tässä ole mitään järkeä että joka kerta kun järjestelmä jostain syystä jumiutuu, joudun asentamaan kaiken alusta. Juuri kun sain lähes kaiken toimimaan haluamallani tavalla monen päivän uurastuksen jälkeen! Järki menee ja hiukset päästä!

Koneena on HP:n vanhempi kannettava mallia XE4500. Prosessori P4-M 1.7Ghz ja keskusmuistia 1024Mt. Ubuntun versio 7.04. Apu olisi nyt kovasti tarpeen. Arvostus Ubuntua kohtaan varisee silmissäni kaiken aikaa. :)

11
Noniin, en vielä kokeillut avata tuolta päätteen kautta mutta vaihdoin tuon ubuntun mukana tulleen totem-gstreamerin totem-xine:en Synapticsin avulla. Lisäksi asensin libxine-extracodecsit jonka jälkeen paikallisella levyllä olevat divx ja xvid-videot näkyvät, mutta verkkolevyltä avattaessa tulee virheilmoitus:
"Totem ei voinut toistaa sijaintia [polku] Tämän elokuvan sijainnin käsittelyyn ei löydy sopivaa liitännäistä."

Tuon virheilmoituksen perusteella siis jokin liitännäinen puuttuu joka mahdollistaisi verkosta toiston. Osaako kukaan kertoa mikä tuo liitännäinen olisi?

EDIT:

Kokeilin avata VLC:lla päätteen kautta, tulee seuraavanlainen litania tekstiä:

Koodia: [Valitse]
VLC media player 0.8.6 Janus
params.c:OpenConfFile() - Unable to open configuration file "/home/note/.smb/smb.conf":
        No such file or directory
params.c:OpenConfFile() - Unable to open configuration file "/home/note/.smb/smb.conf.append":
        No such file or directory
Using netbios name NOTE-LAPTOP.
Using workgroup TYORYHMA.
[00000292] access_smb access error: open failed for 'maxtor/Omistaja/My%20Backup/2007-08/leffa.avi' (Permission denied)
Performing aggressive shutdown.
Using netbios name NOTE-LAPTOP.
Using workgroup TYORYHMA.
[00000300] access_smb access error: open failed for 'maxtor/Omistaja/My Backup/2007-08/leffa.avi' (Permission denied)
Performing aggressive shutdown.
[00000289] main input error: no suitable access module for `smb://maxtor/Omistaja/My%20Backup/2007-08/leffa.avi'
[00000280] main playlist: nothing to play

Jos avaan päätteen kautta Totemilla, tulee tuo sama suomenkielinen virheilmoitus kuin ylinnä, pääteikkunaan ei tule mitään tekstiä.

EDIT2:

Taisin löytää ratkaisun. Taikasana on smbmount jonka avulla voin liittää verkkolevyn paikalliseksi levyksi. Tämän jälkeen videotiedostot aukeavat. En vain päässyt kunnolla kokeilemaan kun minulle kävi näin. :(

12
Ehkä tyhmä kysymys, mutta miten tuon tiedoston saa auki kun VLC ei näy "avaa sovelluksessa" listalla Nautiluksessa ja VLC:n omalla avausikkunalla en löydä keinoa nähdä verkkolevyä tai sen sisältöä. Muutin jostakin "AVI-video" oletusohjelmaksi VLC:n mutta silti se vain tarjoaa Totemia tiedostoa klikatessa.

Tuosta komentorivistä. Mikä se on ja miten se toimii? Onko se sama asia kuin windowsin suorita-komento? Alkaa vaikuttaa liian monimutkaiselta. Haluaisin käyttää ja avata tiedostoja vastaavalla tavalla kuin olen tottunut windowsissa resurssienhallinnassa.

EDIT: Kokeilin laittaa VLC:hen tiedoston suoran hakemistopolun: smb://maxtor/Omistaja/My%20Backup/2007-08/tiedostonnimi.avi
mutta kun painaa play ei tapahdu mitään.

13
Aloittelen tässä Ubuntun käyttöä ja olen saanut pikkuhiljaa kaikki tarvittavat asiat järjestykseen yhtä lukuunottamatta. Miten saisin videotiedostot (divx, xvid) toimimaan suoraan verkkokiintolevyltä?

Jos menen Nautiluksella verkkokiintolevylle, annan sen salasanan, selaan kansioon jossa näkyy haluttu tiedosto ja klikkaan sen auki, Totem lähtee kyllä käyntiin mutta ei toista videota. Jää vain musta ruutu ja aikajanalla lukee 00:00/00:00. Verkkokiintolevy kyllä ratisee koko ajan kunnes suljen Totemin.

Jos taas ensin kopioin Nautiluksella kyseisen videotiedoston kotikansioon ja klikkaan sen auki sieltä, Totem aukaisee sen aivan normaalisti. Eli ohjelman toiminnassa ei sinänsä ole vikaa, ainoastaan tiedoston sijainnissa.

Haluaisin välttyä tuolta tiedoston kopioinnilta, olisi paljon mukavampi toistaa video suoraan sen alkuperäisestä sijainnista. Osaisiko joku antaa vinkin missä vika piilee?

EDIT: Vika koskettaa siis vain AVI-muotoisia divx/xvid -tiedostoja, mpeg-videot ja mp3-musiikki toistuvat oikein.

Sivuja: [1]