Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Tero Kankaanperä

Sivuja: [1] 2 3
1
Ubuntu tietokoneissa / Ikkunan vaihto jumittaa
« : 18.07.14 - klo:10.16 »
Mulla on viheliäinen ongelma Ubuntu 14.04:n kanssa. Kun minulla on useita Firefox-ikkunoita auki ja joudun vaihtamaan ikkunasta toiseen Dashin kuvaketta napsauttamalla, enkä tavalliseen tapaan Alt-Tab -vaihdolla, ikkunan vaihto jumiutuu ajoittain. Jokin menee pieleen niin, että ikkunanvaihtotila jossa ikkunat ovat pienennettyinä kaksi päällekkäin (tai montako niitä ikinä onkaan ruudulle laatoitettuna) jumiutuu päälle. Esc, muualle napsauttaminen, Super-näppäin tai mikään ei pura jumia. Pystyn sulkemaankin kaikki paitsi viimeisen vaihdossa olevista ikkunoista. Jos/kun se kysyy varmistuksen, ko. pop-up tippuu jumissa olevan ikkunan alle. Samoin käy jos yritän käynnistää päätteen (Ctrl-Alt-T) tappaakseni Firefoxin. Pystyn kirjautumaan ulos Ctrl-Alt-Del kautta. En mene valalle ettei tätä tapahtui myös Alt-Tab vaihdolla mutta en pysty varmuudella sanomaan ikinä sitä siinä nähneeni. En myöskään tiedä tapahtuisiko tätä muilla ohjelmilla sillä teen tuota ikkunasta toiseen vaihtoa eniten juuri Firefox-ikkunoilla. Olen yrittänyt etsiä ratkaisua Googlella mutta kun en löydä lokeista (X.org, syslog) mitään virheilmoitusta en oikein löydä hakusanoja joilla ratkaisu löytyisi. Olisko apuja?

2
Ja tämä ei siis ollut aprillipila! Ongelma jatkuu.  ???

3
Ubuntuni (64 bittinen 12.10 perinteisessä pöytäkoneessa) on nyt pari kertaa tehnyt tosi kummallisen ongelman joka tänä aamuna jäi päälle:
Hiiri toimii sikäli että kohdistin liikkuu, mutta napsauttaminen toimii epäluotettavasti. Ja kun sanon epäluotettavasti, tarkoitan että useimmiten se ei toimii ollenkaan, mutta välillä kyllä. Ei kuitenkaan laitevikaisen epäluotettavasti sillä sama ongelma toistuu kaikilla kolmella käytettävissäni olevalla hiirellä. Kaikki tosin Logitechejä ja langattomia, mutta myös eri mallisia: M215, jokin MX Laser-malli (massiivinen, pitkäjohtoisella lataus- ja lähetinasemalla pöytäkoneisiin) sekä Laser-malli (se suosittu harmaa jossa lähettimen asettaminen hiireen kuljetusta varten sammuttaa laitteen). Useimmiten napsauttaminen ei toimi ollenkaan missään, mutta hetkittäin se toimii Firefoxissa tai Thunderbirdissä, äärimmäisen harvoin myös käynnistimessä. Useimmiten joudun navigoimaan näppäimistön avulla, mikä on hirveä riesa. Ikkunasta toiseen vaihtaminen hiirellä ei toimi ikinä ongelman ilmetessä. Jostain syystä yleensä toimiva Alt-Tab ikkunan vaihto ei myöskään koskaan toimi ongelman ilmetessä. Sen sijaan Ctrl-Super-D, Ctrl-Super-nuoli alas/ylös ja Super-numero tai Super-Tab navigointi käynnistimessä toimivat.
Minusta tämä haisee jotenkin ikkunointiin ja Unityyn liittyvältä ongelmalta. Sen verran invalidisoiva se koneelle on, että on pakko käyttää konetta Windowsilla tai läppäriä.

4
Aiheesta näytetään keskustellun jonkun verran, mutta joka keskustelusta näyttää puuttuvan jokin elementti. Minulle kertyy siis dvb HD tallenteita ts-muodossa. Valitettavasti usein mukana on varaa alussa ja lopussa sekä mainoskatkoja. Ja kun kysymys ei aina ole suomen tai englanninkielisestä tallenteesta, tekstityskin on ensiarvoisen tärkeä. Tarkoitus ei ole siirtää tallenteita DVD-levyiksi vaan jättää ne verkonlevylle talteen. Etsiessäni keinoa leikata tallenteista mainokset ym. turhan pois hukkaamatta tekstityksiä olen päätynyt umpikujaan. DVBcut on hyvin näppärä, mutta ei tule kysymykseen tekstityksen kanssa. DVBCut ja ProjectX tukehtuvat molemmat HD-tarkkuuteen (jälkimmäisessä leikkaaminen ei onnistu). FFMPEG lienee vahvin työkalu tähän, mutta minun taitoni eivät enää riitä sen kanssa - ja sitten pitäisi kai vielä varmistaa että sama toimii avconvissa. Mielelläni pitäisi aikaa vievän ja laatua syövän muuntelun minimissään. Olisikos guruilla valmiimpaa ratkaisua?

5
Minun olisi tänään pitänyt, ja pitäisi vielä ainakin kahtena seuraavana päivänä, pystyä kirjautumaan langattomaan vierailijaverkkoon organisaatiossa jossa on hyvin vähäinen Linux-tuntemus. Heidän vierailijaverkkonsa päästää sisään sen enempiä kyselemättä, mutta ohjaa sitten selaimen kirjautumissivulle, jonka osoite päättyy .local Tämä toimi jopa nokialaisellani, mutta ei Ubuntu 12.04 kannettavalla. Sen paremmin Firefox kuin Chromium ei suostunut lataamaan kirjautumissivua, mutta Chromium hiukan verbaalisesti lahjakkaampana herjaa jotain dns-palvelimesta. Samankaltaiset vierailijaverkot esimerkiksi hotelleissa ovat toimineet, joten tämä hiukan yllätti. Epäilen, että mä johtuu tuosta .local-päätteisestä sijainnista kirjautumissivulle, olenko oikeassa ja olisiko tämä korjattavissa?

6
Kiitos, Tomin, toivottavasti tuo palauttaa yhteyden Network Managerin hallintaan. Ongelma on ratkaistu, yhteys toimii. Enää on kaivettava mikä toimenpide LAMPin uudelleen asennuksessa ajoi skriptin joka tämän sotkun muodosti, koska minä en näitä muutoksia tehnyt...

7
Varmaan selvää kauraa, mutta ajattelin varmistaa. Koneessa on varmaankin tarkoituksella kiinteät osoitteet vs. dhcp?
Ei ole. Huomasin sen tuossa tuloksia ajatuksella katsoessani itsekin ja korvasin 'static' dhcp:llä ja poistin loput rivit. Viittaamasi oppaan
Koodia: [Valitse]
sudo ifup eth0palautti Network Managerin työkalurivin mutta kuvakkeen keila on tyhjä eikä yhteys näy luettelossa.

8
Täsmennyksiä ja vastauksia:

Järjestelmä on siis toiminut aiemmin. Se on päivitetty edellisestä LTS versiosta 12.04:än jo joku aika sitten ja se on senkin jälkeen toiminut normaalisti. Viimeisin mitä olen tehnyt, on LAMP-kehitysympäristön uudelleen rakentaminen päivityksen jälkeen.

Nyt kun katson alla olevia tietoja, ne näyttävät tutuilta, näin ne ovat kai olleet ennenkin. Mistähän troubleshooting ohjeesta minä tuon toisen komennon löysin.

Koodia: [Valitse]
lspci | grep -i ethernet
Lainaus
00:0a.0 Ethernet controller: NVIDIA Corporation MCP77 Ethernet (rev a2)

Koodia: [Valitse]
sudo lshw -c network
Lainaus
  *-network
       description: Ethernet interface
       product: MCP77 Ethernet
       vendor: NVIDIA Corporation
       physical id: a
       bus info: pci@0000:00:0a.0
       logical name: eth0
       version: a2
       serial: 00:24:8c:d7:bd:91
       size: 100Mbit/s
       capacity: 1Gbit/s
       width: 32 bits
       clock: 66MHz
       capabilities: pm msi ht bus_master cap_list ethernet physical mii 10bt 10bt-fd 100bt 100bt-fd 1000bt-fd autonegotiation
       configuration: autonegotiation=on broadcast=yes driver=forcedeth driverversion=0.64 duplex=full ip=127.0.1.1 latency=0 link=yes maxlatency=20 mingnt=1 multicast=yes port=MII speed=100Mbit/s
       resources: irq:41 memory:fbf7c000-fbf7cfff ioport:c880(size=8) memory:fbf7f400-fbf7f4ff memory:fbf7f000-fbf7f00f

Koodia: [Valitse]
/etc/network/interfaces
Lainaus
# This file describes the network interfaces available on your system
# and how to activate them. For more information, see interfaces(5).

# The loopback network interface
auto lo
iface lo inet loopback

# The primary network interface
auto eth0
iface eth0 inet static
        address 127.0.1.1
        netmask 255.255.255.0
        network 127.0.1.0
        broadcast 127.0.1.255
        gateway 192.168.0.1

Mutta toistaiseksi nämä lisäävät vain ihmetystäni miksi koneen verkkoyhteys on alhaalla.

9
Kysymyksessä on Asus M3N78-VM emolevylle rakennettu kone, joka toimii Windows Vistassa (toissijainen käyttöjärjestelmä kaksoiskäynnistyksessä) kuten pitää kaikilta osin. Ubuntu 12.04:ään oletuskäynnistyksellä kiinteä verkkoyhteys ei kuitenkaan toimi.
Koodia: [Valitse]
lspci | grep networkEi palauta yhtään mitään.
Network Manager kuvake ei näy tehtäväpalkissa eikä en käynnistäminen nm-applet komennolla onnistu.
Synkkä epäilykseni on, että tällä on jotain tekemistä kernel-päivityksen ja Nvidian piirisarjan ajurin päivittymisen kanssa.
Osaisiko joku osoittaa suunnan miten tätä ongelmaa lähtisi selvittämään?

10
Conkyäkin olen kokeillut jossakin aiemmassa Ubuntun versiossa, mutta se pystyi vain näyttämään syötteen otsikot, mutta niitä ei saanut aktiivisiksi niin että linkit olisivat napsautamalla johtaneet koko uutiseen.

11
Etsin ratkaisua jolla saan työpöydälleni jatkuvasti päivittyvän virran joka yhdistää valitsemani RSS-syötteet ja Twitter-feedin "at a glance" seurattavaksi.
Gwibber on turhan piilossa ja on viime aikoina muuttunut perin oikukkaaksi, se ei päivity, se avautuu minuuttien kuluttua napsauttamisesta ja ollenkaan aina tweetit eivät lähde. Jos Gwibber integroituisi työpöytään ja toimisi luotettavasti se olisi kuitenkin paras löytämäni ratkaisu - edellyttäen tietenkin että se osaisi käsitellä myös RSS- ja Atom-syötteitä.
Käytin pitkään Google Readeriä syötteiden seuraamiseen, mutta sitä ei saa järkevästi Ubuntun työpöydälle. Yksikään löytämäni Screenlet ei ole tolkullinen. Tyypillisesti ne eivät osaa yhdistää useita syötteitä samaan näkymään, eivät osaa avata syötteen juttua napsauttamalla ja ovat hyvin kömpelöitä. Tämä pätee sekä Twitter- että RSS-screenleteihin.
Thunderbirdin syötetoiminto on myös liian syvällä ohjelmassa, eikä sitä saa paremmin näkyville.
Olisiko kenelläkään tarjolla kunnon ratkaisua ongelmaan? Sinänsä ei ole väliä jos se vie puolet työpöydästä, kunhan se ei kellu ikkunoiden päällä. Twitter- ja RSS-syötteiden keskinäinen sekoittaminen yhdeksi virraksi ei myöskään ole välttämätöntä, jos sen saa yhtä aikaa näkyville rinnakkain.

12
http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=32351.msg251224#msg251224
Tilanne on valitettavasti aivan toisenlainen: tietokone on palvelin vain yksiöni kokoisessa verkossa Buffalon Linkstationin ja läppärini kanssa. Verkko muodostuu TP-Linkin TL-WR642G reitittimen sisäpuolelle sen ulkopuolella ollessa dna kiinteistölaajakaista talon sisäisessä aidossa dataverkossa. Sisäverkko toimii yksityisessä ip-osoiteavaruudessa jonka osoitteet jakaa tuo reitin ja kaikki liikenne ulos näkyy yhden IP-osoitteen kautta. Tuo osoite on nimellisesti dynaaminen, mutta on pysynyt vuosia samana. Tässä reititin mallissa ei ole kai edes mahdollista tehdä NATia 1-1 sisä- ja ulkoverkon ip-osoitteiden välillä. Nimipalvelimina toimivat kyllä dna:n palvelimet. Siispä vikaa on etsittävä jostakin reitittimestä tai sen tältä puolen.

13
No tuo verkkoyhteyden katkominen pitää selvittää perin pohjin, se on tapahtunut kahdesti, molemmilla kerroilla kone on ollut käyttämättömänä, mutta kuten aiemmin kirjoitin, virransäästön asetuksien mukaan sen pitäisi sammuttaa vain näyttö ja kiintolevyt. Verkkoyhteyden katkettua se ei palaa edes uudelleen käynnistyksellä vaan reititin pitää käynnistää uudelleen. Ilmeisesti DHCP osoitehaussa menee jotain pieleen.

14
Kotelon avaus ja imurointi paljasti varsin maltillisesti pölyä niissä tavanomaisissa tuuletinritilöissä mutta myös koko prosessorin siilin tukkivan pölymaton sen päällä olevan tuulettimen alta. Erikoista. Sammahtelu loppui, mutta nyt kiinteä verkkoyhteys katkoo varsin matalalla tasolla. Mutta siitä tarvittaessa uudessa viestiketjussa.

15
Tuulettimet toimivat sen mitä niistä nyt korvakuulolla voi koteloa avaamatta tietää. Lämpö on käynyt itsellänikin mielessä, sillä koneeseen on asennettu BOINC. Valitettavasti Ubuntussa ei toimi ollenkaan käyttämättömänä olon tunnistus, joten laskenta on aina käynnissä ja tuo osaa ottaa prosessorista kaiken irti. Seuraavat diagnostiset toimet: BOINC-laskennan poistokäytöstä tai kuormitustason lasku asetuksilla, kotelon avaus ja imurointi, tuuletinten tarkastus, lämpösensorien tiedon näyttö. Muistille voisi myös ajaa jonkin testiohjelman, vinkkejä?

16
Ubuntu tietokoneissa / Lucid sammahtelee omia aikojaan
« : 10.11.10 - klo:14.49 »
Ubuntu 10.04:ni on alkanut sammahdella omia aikojaan. Kone on rakennettu ASuksen M3N78-VM emolevyn ja AMD Phenom II X2 550 prosessorin ympärille. Kyse on siis pöytäkoneesta, jossa on 64 bittinen versio Lucidista. Kernel näkyy olevan 2.6.32-25. Se on aiemmin toiminut suhteellisen kivuttomasti - varsinkin ilman tätä ongelmaa. Kone palvelee kotiverkon LAMP-kehitysympäristönä ja taittotyöasemana, joten sen ääressä työskennellään suhteellisen harvoin. Joskus viimeisen puolentoista kuukauden aikana aloin löytää sen sammuneena. Aluksi luulin virranhallinta-asetusten olevan pielessä, mutta vielä nytkin kun koneen ei pitäisi koskaan sammua itsekseen se tekee sitä. Itseasiassa pari viimeistä kertaa se on tippunut suoraan altani työskennessellessäni sillä. Sammuminen vaikuttaa täysin hallitsemattomalta virran äkilliseltä katkaisulta, joten laitevikakaan ei ole aivan poissuljettu vaihtoehto. Paketti on kuitenkin vajaan vuoden vanha, joten vaihtoehto ei ole ehkä todennäköisin. En Lokien katselun kautta löytänyt äkkiseltään mitään ilmeistä vikaa. Osaisitteko antaa neuvoja, millä työkaluilla tätä vikaa voisi diagnosoida?

17
Käytössä Ubuntu 10.04 32bit ja Empathy 2.30.3
Minulla on Empathyssä käytössä MSN/Live-tilejä (tosin vain yksi päällä, mutta kolmen tiedot asetettuna) ja Jabber-tili (Olark/Hab.la). Seuraava ongelma esiintyy vain mesetilien kanssa.
Olen kesästä alkaen törmännyt usein tilanteeseen, että Empathy ilmoittaa uudesta lisäyspyynnöstä (joku haluaa minun hyväksyvän hänet kaverikseen) ja tarjoaa minulle hyväksyttäväksi omia tietojani (oma mese-osoitteeni sekä osoitteena että nimenä). Ongelma ratkeaa Empathyn uudelleen käynnistyksellä, sitten pyyntö tulee oikein läpi. Koskaan en kuitenkaan voi valita kontaktille ryhmää tuossa vaiheessa, se tieto ei vain mene läpi vaan minun on tehtävä se joka tapauksessa avaamalla hyväksytty kontakti muokattavaksi myöhemmin. Jos taas itse yritän lisätä kontaktin, kirjoitettuani tai liitettyäni meseosoitteen tunnuskohtaan ja painettuani sarkainta tunnus- ja nimimerkki kentät muuttuvat molemmat omiksi tiedoikseni. Tähän ei ole ratkaisua vaan pyyntöjen on aina tultava muilta. Kuulostaako ongelma tutulta kenellekään muulle? Pikainen haku suomeksi tai englanniksi ei tuottanut vastaavia tuloksia, joten etsin tietoa siitä miten saan siivottua Empathyn niin kuin ottaisin sen käyttöön puhtaalta pöydältä.

18
Käytössä on 9.10:stä päivitetty Ubuntu 10.04 (64 bit) Fujitsun Amilo-läppärillä. Ongelma on Gwibber, josta tulee zombie kun kone menee lepotilaan, se ei toivu ollenkaan. Kirjekuorikuvakeen takaa löytyvän Sosiaaliset verkot kohdan tai Sovellukset > Internet > Gwibber - sosiaaliset mediat kohdan napsauttaminen ei tee mitään. Nyt huomasin, että jos tapan gwibber-servicen ja käynnistän Gwibberin sitten saan sen taas käyttöön, mutta tämä ei taida olla tarkoituksenmukaista. Muilla samaa ongelmaa tai peräti ratkaisuja? Nuo Gwibberin omat nettilähteet on perin hajanaisia ja vaatimattomia.

19
Kyseessä voi tosiaan olla BitLockerista johtuva päivityksen epäonnistuminen jos kyseessä on Enterprise tai Ultima versio.
- - -
Homma hoituu samoin kuin Grubin poistamisella, eli oliko nyt fixboot vai fixmbr kikka Vistassa.

Ei toimi myöskään Home Premiumissa. Ja nuo komennot minäkin muistan. Valitettavati Visvassa menivät uusiksi enkä nyt enää muista mikä se uusi työkalu oli nimeltään. Jossain "tallessa" on muistilappu siitä, koska esille kaivamisessa oli pientä haastetta...

20
En ole myöskään saanut läppärille SP2:sta asennettua. Syy on kaksoiskäynnistyksessä Ubuntun kanssa, ei onnistu poistamatta Grubia SP2:n asennus enkä ole jaksanut ruveta säätämään. Microsoftin sivuilta en edes sillä automaattipäivityksen virhekoodin numerolla mitään löytänyt, mutta kun poimin virheestä sen ja sopivat avainsanat Google löysi minulle 1. vastaussivulla useammankin viitteen tähän ongelmaan.

Sivuja: [1] 2 3