Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - ResoNas

Sivuja: [1]
1
Ongelma ratkesi. Lataamani ISO-tiedosto oli korruptoitunut. Sain Karmicin asennettua ja se asentui tosi nopeasti. Alle 10 minuuttia meni. :o

2
Ongelma on seuraavanlainen, USB-tikulta käynnistän live-cd:n. Pääsen valikkoon, josta voi valita että asentaako ubuntun suoraan vai haluaako testata ilman asennusta. Jos valitsen, että ubuntu asennetaan niin tulee busybox päälle ja jos valitsen testauksen niin kuvaruutu menee mustaksi ja ruudussa näkyy vain hiiren kursori. Yritän asentaa 9.10 tyhjälle levylle.

Kyseessä on ilmeisesti tämä bugi: After upgrade, was dropped to an initramfs shell and the boot device was not found, "Gave up waiting for root device." Root device is a SATA hard drive.
After waiting a minute or two, I exited the initramfs shell and the boot process continued normally.
Adding rootdelay=90 to the current kernel line in menu.list gets a good boot. It's at least a work around.

Miten onnistun lisäämään tuota viivettä buutissa? Sain e-näppäintä painettua lisättyä viivettä buuttivalikossa mutta en tiedä pitäisikö sen toimia noin. Kuitenkaan viiveen lisääminen ei kyseisellä tavalla auttanut asiaa. Mutta tätä järjestelmä välillä valittaa: "Gave up waiting for root device." ja jään initramfs moodiin. Exit-komennolla en pääse moodista pois vaikka odottaisin päivän.

Voinko jollain tavalla muuttaa tuota viivettä suoraan usb-tikulle jossain tiedostossa?


Englanninkielisellä foorumilla neuvotaan lisäämään viivettä /boot/grub/menu.lst tiedostossa. Ongelma on se, että minulla ei ole koko tiedostoa olemassa. Grub kansio on tyhjä. Sen sijaan onnistun livecdeen buuttivalikossa lisämään delaykomennon quite splash jälkeen mutta täytyykö jotain muuta näppäintä painaa kuin enteriä että lisätty komento tallentuu asetuksiin?

3
Illalla säädin koneesta laptop-moden päälle ja nostin akun kriittistä varausta 3% 10%. Ei hirveesti tykkää akku jos sen vetää ihan loppuun. Aiemmin olin siinä luulossa, että ubuntu tajuaa itse laittaa tuollaisen moodin päälle mutta väärässä olin. Katsotaan nyt onko näistä mitään apua.

4
Nyt on ubuntusta laitettu kaikki turhat sydeemit pois päältä. Sain vihdoin bluetoothinkin pois päältä ja powertopilla katsoin millaista ilmoitusta ohjelma antaa. XP:ssä akkukesto 3h kun kaikki on minimissä. Tänään ubuntussa oli päällä bluetooth kun aiemmin ei tullut otettua sitä pois päältä. Mikäli ubuntu ei kestä 2,5h akkukäyttöä, niin täytyy asentaa koneeseen xp rinnalle ja käyttää sitä matkan aikana.

Tässä teille vähän galluppia aiheesta: http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=333067

5
Parissa kuukaudessa sain ubuntulla tapettua läppäristäni pari vuotta vanhan akun. Sain tänään uuden akun. Latasin akun täyteen ja käytin konetta junassa ilman verkkovirtaa. Aluksi kone ilmoitti akkukeston 3h. Noin 1,5h akkukäytön jälkeen akun varaustila, jonka ubuntu ilmoitti oli n. 45% jäljellä - niin tästä 45% varaustila hyppäsi pariin prosenttiin silmän räpäyksessä. Kun perille tultuani annoin koneelle verkkovirtaa niin yhden 2h junan matkan aikana akun kapasiteetti tippui 96% 90% ja kyseessä on tuliterä akku. Pitääkö mun heivata ubuntu menemään ja ruveta käyttämään XP tai ostaa windows 7? Ei ole varaa ostaa akkuja muutaman kuukauden välein.

6
Päivitin serverin 8.10 9.04:seen, niin vaikka kytken BIOS:sista wlanin pois päältä niin järjestelmän käynnistyessä Ubuntu lataa restricted drivers osion, joka laittaa wlanin päälle vaikken haluaisi sitä päälle.

Mistä pääsen poistamaan/muuttamaan kyseiset ajurit, että järjestelmä ei lataa niitä?

7
Käytössä on EEEPC-701 serverinä, jossa kuitenkin taustavalo on aina päällä vaikka ruutu olisi muuten pimeä eli näytössä on virrat päällä. Miten virta kytketään pois päältä ubuntussa vai pitääkö läppäri aukasta ja vetästä näytöstä kaapeli irti?

8
On kyllä aika outoa kun itse olen saanut juuri tuon server asennuksen meneen 2g malliin. Kyseessä muuten tarkemmin oli LTS versio, eikä uusin 8.10. Oletettavasti tuota olet kuitenkin asentamassa? 90% varmuudella tein asennuksen tosiaan tikulta, tosin itseltä löytyy usb liitännäinen cd kieputinkin, mutta muistaakseni en ole käyttänyt sitä pitkiin aikoihin...

Joo toi long term support versiota olen yrittänyt asentaa. Nyt on menossa sellainen temppu, että kopion puretun iso-tiedoston ssd-levylle ja yritän saada sen sieltä asentumaan suoraan.

Tällasta vinkkiä löysin netistä:

From the terminal enter these commands

sudo mkdir /distro
sudo chmod `whoami`:`whoami`
cp MYLINUX.iso /distro/distro.iso

Now extract Linux_kernel & Ram_disk to /distro#

Open  /boot/grub/menu.lst

#ADD NEW ENTRY#
title Install Linux
root (hdX,X)
kernel /distro/Linux_kernel
initrd /distro/Ram_disk

Reboot and select "Install Linux" from grub.

9
Omassa 2g mallissa ei kyseistä kohtaa ole biosissa, mutta ainakin yhdestä 4g koneesta bongasin jonkin "install os" tyylisen enable/disable kohdan. Ei harmainta aavistustakaan mikä sen tarkoitus on, mutta kannattaa epäilemättä kokeilla.

Missä vaiheessa tuo ilmoitus oikein tulee ja miten olet muuten tehnyt tikun?


Minulla on juurikin tuo 4G 701 eeepc. Biosista löytyy 'Install os' - kohta jjosta voi valita joko start tai finished. En ymmärrä mitä merkitystä tuolla olisi asialle kun siihen ei tarvitse koskea esim. Xubuntua asennettaessa. Toisella läppärillä olen Unetbootilla luonut iso- tiedostosta SD-kortille boottilevyn, jolla olen onnistunut asentamaan muita käyttiksiä kuten eee-ubuntun mutta sama menetelmä ei toimi kun kyseessä on Ubuntu serverin distro/iso-tiedosto.

Kun normiesiasetusten, kuten maakohtaisten asetuksien jälkeen aloittaa asennuksen niin järjestelmä herjaa ettei löydy cdromia, eikä asennusta voi jatkaa. Tämän jälkeen heittää johonkin vikatila-valikkoon josta voi etsiä jonkun oem-valikon kautta oikeaa asennuslaitetta. ls /dev listalta löytyy muistikortti sdb1 jota olen tarjonnut käyttikselle cdromin sijaan mutta ei auta.

Erikoista on että graafisten käyttiksien asennus onnistuu mutta serveri-version ei.

10
Jep... Asennus ei onnistu muistikortin, muistitikun eikä ulkosen kovalevyn kautta. Asennuksen alkaessa valittaa ettei löydy romppuasemaa.  >:(

11
Haluatko server-kernelin + ohjelmia? Nehän ovat asennettavissa "työpöytä-asennuksen" päälle. Ja samaten voit poistaa työpöydän. Siinä lienee kyllä aika paljon työtä (siis jos tahtoo kaikki turhat paketit pois).

Itse olen vaan sulkenut X:n tehoja viemästä, käytän ko. palvelinta ssh:n yli aina kuitenkin.

Joo noin olen tehnytkin tasksellillä, mutta kun ajatuksena olisi saada asennettua serveri suoraan muistikortilta, sinne puretusta ubuntu-server.iso tiedostosta. Tuntuu vähän hölmöltä ensin asentaa graafinen käyttis, jotta voi asentaa pelkän komentorivi-serverin.

Server asennus onnistuu ainakin usb tikulta ihan ok. SDHC:lta en ole kokeillutkaan, se kun on aina kohteeni.

Ahaa... Pitääpä vielä tuota kokeilla jos sillä lähtisi asentumaan.

12
Miten onnistuu serverin asentaminen koneelle SD-kortin kautta? Unetbootilla olen asentanut useita eri käyttiksiä eeepc:lle, mutta kun yritän asentaan ubuntu serveriä niin herjaa asennuksen yhteydessä, että ei löydy cdromia eikä asennusta voi jatkaa. Olen onnistunut asentamaan serverin graafisen käyttöliittymän kautta, mutta olisi kiva saada serveri puhtaalta pöydältä rullaamaan.

13
Laitealue / No direct rendering i740:lle!
« : 25.10.07 - klo:10.43 »
En saa laitteistokiihdytystä ollenkaan päälle mun intelin 740 kortille. Nämä ajurit xserver-xorg-video-i740_1.1.0-3ubuntu1_i386.deb olen asentanut, mutta kiihdytys ei lähde päälle. Sitten pitäisi vielä saada näytölle 1440x900 reso päälle, mutta tässä 7.10 Ubuntussa en voi valita tuon näytöntarkkuustapin kautta kuin korkeintaan 1280x800. Mitä tehdä?

14
Elikkäs olen yrittänyt asentaa seuraavia käyttöjärjestelmiä:

*ubuntu-7.04-desktop-amd64.iso
*kubuntu-7.04-desktop-amd64.iso

Kun olen bootannut asennuslevyn, niin asennusvalikko käynnistyy normaalisti, mutta kun valitsen valikosta mitä tahansa, niin levy lataa kernelin, jonka jälkeen kone buuttaa itsensä. Eli näiden kanssa en ole päässyt tätä pidemmälle.

Olen saanut asennettua seuraavat järjestelmät:

*ubuntu-7.04-alternate-amd64.iso
*debian-4.0-amd64.iso

Kun olen suorittanut asennuksen joko tyhjälle kovalevylle tai XP:n rinnalle, niin asennuksen jälkeen tulee samainen musta ruutu sekunnin ajaksi ja kone buuttaa itsensä ja jää tähän luuppiin. Kerran kokeilin valikosta system recoveryä, niin valitti kernel panic:sta. Muuta järkevää se ei ole saanut sanotuksi.

Kovo:

X800XT AGP
Asrock AM2NF3-VSTA
AMD X2 4200+
1Gt muistia
(160Gt  + 80Gt)*Maxtor

Tähänkö loppui ensikosketukseni Linux:iin? Hienolta näyttää, mutta toimia ei voi.
En tiedä olisiko sitten voinut toimia, jos olisin alustanut kovalevyn FAT:ina. Jotenkin tuntuu, että perskivi ei tykkää linuksin perinteisistä tiedostoformaateista.  :-\

Niin ja imagien checksummit täsmää...

Sivuja: [1]