Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - pinkviini

Sivuja: [1]
1
Laitealue / Vs: AM3-kokoonpanon Linux-yhteensopivuus?
« : 18.05.09 - klo:13.47 »
Kiitoksia ohjeista! Englanti ei ole ongelma, joten enköhän noilla ohjeilla ainakin jotakin saa aikaiseksi...

Ongelma näytönohjaimen valinnassa on siinä, että nVidialta ei ilmeisesti ole hinta/laatu/teho/virrankulutus-suhteeltaan Atin HD4770 vastaavaa mallia...
Suositelkaa toki jotakin tarpeisiin mahdollisimman hyvin soveltuvaa nVidian näytönohjainta. Hintaa saisi olla suunnilleen korkeintaan sen 100 €.
Muropaketista myös asiaa kyselin ja siellä meinattiin, että HD4770 olisi vähän ylimitoitettu tarpeisiini, ja neuvottiin etsimään 30-40 euron näytönohjainta...
Jotenki se tuntuu mielestäni vain oudolta hommata joku ihan halpis näytönohjain muuten kohtuullisen laadukkaaseen pakettiin...

Itse en ole komponenttimarkkinoita seuraillut vuosiin, joten olen yrittänyt nyt oikeastaan viikon aikana selailla sopivaa pakettia kasaan kovin hatarin tiedoin.
Otan siis näytönohjainehdotuksia vastaan enemmän kuin mielelläni :)

2
Laitealue / Vs: AM3-kokoonpanon Linux-yhteensopivuus?
« : 18.05.09 - klo:13.31 »
Tämähän oli hyvä uutinen  :) Onko jossain hyvää tutoriaalia, että tälläinen aloittelijakin saisi virtuaalisen Windowsin pyörimään?
Yksi kysymys tuosta 3D-tuen mahdollisesta puutteesta/ongelmasta ATIn näytönohjaimilla: Missä tarvitsen 3D-tukea, jos en juurikaan pelaa? Mikäli olen oikein ymmärtänyt, sitä ei tarvitsisi kuvankäsittelyssä eikä 1080p-videoiden pyörittämisessä?

3
Laitealue / Vs: AM3-kokoonpanon Linux-yhteensopivuus?
« : 18.05.09 - klo:13.12 »
Riittäisikö tuo kokoonpano ns. virtuaalisen Windowsin pyörittämiseen (eli ajaisin Windowsia Ubuntun päällä)? En tiedä koko operaatiosta muuta kuin, että se on ilmeisesti mahdollista. Eli jos kuviteltaisiin, että haluaisin käyttää kuvankäsittelypuolelta Lightroomia ja Photoshop CS4, mutta haluaisin kuitenkin tietoturvan yms syiden takia käyttää Linuxia, niin olisiko tuossa Windowsin virtuaalisessa ajamisessa noiden ohjelmien osalta mitään järkeä?
Winen käyttäminen olisi kaiketi toinen vaihtoehto, mutta sekää ei varsinaisesti houkuta omien kokemuksieni takia. Windowsin ohjelmat ovat toimineet Winen kautta itselläni kovin epävakaasti...

Miten paljon tehoa menee hukkaan tuossa virtuaalisessa ajamisessa verrattuna "normaaliin" Windowsin käyttämiseen? Riittääkö tehot esimerkiksi Lightroomin ja CS4:sen pyörittämiseen?
Onko tuossa virtuaalisessa systeemissä jotain muita hankaluuksia verrattuna normaaliin Windowsin käyttämiseen? Onnistuuko tällöin käyttöjärjestelmän vaihto "lennossa" kätevästi (esim. tilanne: väännän kuvankäsittelyä virtuaalisella Windowsilla ja selaan nettiä Ubuntulla)?

Onko tässä kokoonpanossa jotain sellaista mikä kannattaisi ottaa huomioon silmättäpitäen tuota virtuaalista Windowsia?

4
Laitealue / Vs: AM3-kokoonpanon Linux-yhteensopivuus?
« : 17.05.09 - klo:14.28 »
Eli Kubuntussa HD4770 -näytönohjain toimisi luultavasta kunnolla? Luulisin, että Kubuntuun siirtyminen ei olisi minulle ongelma. Pääasia, että jokin suhteellisen helppokäyttöinen Linux pyörisi kunnolla...

Vaihdoin aloitusviestin kokoonpanoon näytön, kun otin asioista enemmän selvää ja totesin, ettei listassa alunperin ollut Benq:n halpisnäyttö sovellu lainkaan kuvankäsittelyyn. Tuoko tuo muutos lisää ongelmia? Eli sopiiko HD4770 ja HP 2475w paremmin vai huonommin yhteen kuin Benq:n näyttö ja HD4770?

5
Laitealue / AM3-kokoonpanon Linux-yhteensopivuus?
« : 16.05.09 - klo:23.21 »
Nyt olisi kesän aikana (tai alkusyksystä) pöytäkoneen osto edessä. Seuraavanlaista kokoonpanoa olen alustavasti suunnitellut:



Kone tulisi pääasiassa kuvankäsittelyyn (raw-käännös...), 1080p-leffojen pyörittämiseen ja normaaliin työpöytäkäyttöön, pelata en juurikaan aio.

Näytön takia hintaa kertyy hieman liikaa. Mistä olisi hyvä karsia? Prosessorista? Kellottaa en ainakaa heti aikonut, mutta tulevaisuudessa ehkä, jos tarvetta ilmaantuu...
Vai olisiko fiksumpaa lykätä projekttia muutamalla kuukaudella ja odottaa prosessorin hinnan tippumista?
Riittääkö 4 gt DDR3 muistia ja onko kampojen lukumäärällä käytännön väliä (eli jos päätyisinki 8 gigaan, kumpi olisi fiksumpi setti 2x4gt vai 4x2gt)?
Jäähdytyksestä: Riittääkö tuon kotelon vakiojäähdytys ja tuo prossucooleri vai tarviiko muuta jäähdytystä?

Osaako kukaan sanoa tuon kokoonpanon Linux-yhteensopivuudesta? Tukeeko Ubuntu 9.04 tuota neliytimistä prosessoria ja kyseistä ATIn näytönohjainta?
Kuvankäsittelypuolella Photoshop ja Lightroom ovat aika kovia ohjelmia, joten onko Windowsin ajamisessa virtuaalikoneessa Ubuntusta käsin mitään järkeä? Jos on niin, onko se hankala operaatio ja kuinka paljon vie tehoja verrattuna esimerkiksi normaaliin Windowsilla ajettuun Photoshoppiin tai Ligthroomiin?

Heittäkää jotain parannusehdotuksia kokoonpanoon, jos ja kun jotakin on hullusti.

Edit: kokoonpanossa näyttö vaihdettu paremmin kuvankäsittelyyn soveltuvaksi (HP 2475w).

Sivuja: [1]