Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - makelau

Sivuja: [1]
1
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Enlightenment 16
« : 31.12.08 - klo:14.56 »
Löysin tämän threadin kun ihan toista kautta törmäsin tuohon Eliveen. Tästä on näemmä oma Macbook -versionsakin.
http://www.elivecd.org/Download/MacBook Pitihän se laittaa valumaan.

Käyttelin joskus muinoin pc:ssä tuota elive16-versiota ja siitä jäi silloisine keskeneräisyyksineenkin ihan hyvä maku suuhun. Nykyään ei peeceitä talosta enää löydy, pari maccia kylläkin joten macille räätälöity distro alkoi kiinnostaa. Ei tässä OS X:ssä mitään varsinaista vikaa ole, vähän tylsähkö ehkä vaan. :) Linuxia ikävöin jostain syystä.

Koetan raportoida kunhan saan kovon vaihdettua macbookiin, asenneltua ja kokeiltua. Macbook+linux kombinaatioista ei kovin paljoa juttua tunnu löytyvän.

2
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Päivitykset
« : 03.05.08 - klo:16.08 »
Tänään Synaptic kertoi mulla 8.04:ssa ekan kerran että päivityspuolella on jotain uutta: lshw -niminen paketti löytyi pc:n ominaisuuksien listaukseen. Ladattavaa oli tosin 0kt joten en oikein ymmärrä mistä ja miten Synaptic oli tuon asennettavaksi keksinyt.

Mulla on rasti vain siinä ruudussa jossa vain turvallisuuspäivitykset annetaan asentaa lupaa kysymättä, muut asennetaan erikseen kysymällä. Outoa.

3
Yleistä keskustelua / Vs: Onnistuiko päivitys --> 8.04?
« : 30.04.08 - klo:17.13 »
Pääosin päivitys meni hienosti. Pari erikoisuutta kuitenkin:

1) Päivitys ei suostunut lähtemään käyntiin ennen kuin käynnistin päivitystenhallinnan pääkäyttäjänä.
2) Päivityksen jälkeen uudelleenkäynnistys herjasti jotain levyyn liittyvää erroria. Uudelleenkäynnistyksen jälkeen ongelma kuitenkin poistui.

Onko julkaisupäivän jälkeen tullut uusia päivityksiä. jo 6 päivää eikä ole tullut yhtään päivitystä??.

Terveisin jori52

No juuri tulin katsomaan tänne että onko tästä mitään juttua. Itselläni on Xubuntu ja mietin että onko näissä jotain desktop-kohtaisia eroja näissä päivitysongelmissa. Päivityksiä ei näy ei kuulu ja ainakin itsellläni Thunar kaatuilee tuon tuosta. Pitää käydä tappamassa prosessienhallinnasta.

4
Multimedia ja grafiikka / Blender ja 3D-mallinnus
« : 20.04.08 - klo:11.11 »
Haku ei kertonut vastausta, osaisiko joku kertoa suoriltaan:

Olisi tarvetta simppeliin 3d-mallintamiseen. Lähinnä työjuttuja, erilaisia kiinnittimiä ja osien sovittelua niihin. Mallien pitäisi siis olla mittatarkkaa tavaraa, ja ehkä tuotu jostain CAD-ohjelmasta.

Blender on tietysti animointiin paras (ja ehkä turhankin järeä tarpeisiini) mutta voiko sillä piirtää mittatarkkaa osaa? Ehkä jonkun lisäpalikan kanssa? Vai onko helpompaa käyttää jotain toista ohjelmaa mallintamiseen ja animoida jutut sitten Blenderissä? Mikähän olisi sellainen ohjelma?

Wareversioihin ei niska taitu ja kaupalliisiin ammattisoftiin taas lompakko, joten katse kääntyy open-sourceen päin.

No jonkun 100e voisi uhrata ehkä...

Kitoos

5
KIITOS.

Tiedän mitä teen viikonloppuna  :D (puuh :) )


6
Juuei tuokaan ole aivan idioottivarma softa. Olen nyt kokeillut säätää tuolla tageja kuntoon,  ja mieluummin jättää ne biisit koskematta joihin ei ole pakko koskea.

Eritoten kokoelmalevyt tuottavat ongelmia kun softa olettaa että yksi biisi on yhdeltä levyltä ja toinen biisi joltain ihan muulta levyltä etc. Lisäksi sellaiset artistit jotka ovat levyttäneet vuosien saatossa paljon tuottavat ongelmia. (Queen, AC-DC pari mainitakseni) Sama biisi saattaa olla monellakin eri levyllä, eikä ohjelma osaa päätellä sitä oikeaa levyä. Otin lopulta levy kerrallaan käsittelyyn noita, ja ronkin sitten Albumi-sarakkeet ja biisinumerosarakkeet käsin kuntoon niiltä osin kun tarvitsi.

Positiivista oli että tuossa MusicBrainz Picardissa voi säätää prosentteina sitä kuinka tarkasti samplen on muistutettava originaalia. Säädin prosentteja hitusen tiukemmalle oletusasetuksista. Täytyisi varmaan pelehtiä tuon ohjelman kanssa enemmänkin että oppisi miten sillä saa luotettavasti skannattua biisit.

Yksi vinkkipyyntö olisi: Tarvitsisi muokata ID-tagista biisinnimi tiedostonnimeksi. Millä onnistuisi? Parissakin tsekkaamassani ohjelmassa biisinnimestä saa muokattua ID-tagiin tietoja, muttei toisinpäin. Vai saako?

Nyt on nippu biisejä joiden tiedostonimi on Track01.mp3 ja ID-tagissa sitten se oikean artistin/biisin nimi.

7
Multimedia ja grafiikka / Vs: ID-tagit kuntoon, millä?
« : 08.04.08 - klo:11.33 »
Nonnih. 2 tuntia asiaa tutkineena näytän löytäneen toimivan ohjelman itsekseni, heti kun vaan esitin kysymyksen täällä. Niin tavallista :D

Music Brainz Picard -niminen ohjelma lähti skannaamaan noita biisejäni melkein ihan itsestään.

Seuraavaksi tuuppaan 17Gt hakemiston siihen skannattavaksi ja lähden töihin optimistisena siitä, että kotiin tullessani kaikki on kondiksessa :)

8
Koetin hakea/korjata Kid3-ohjelmalla mp3:sten id-tagit Musicbrainzin serveriltä, mutta en saanut sitä toimimaan kunnolla. Liki 300 biisiä josta sain vain 4 biisiä tunnistumaan fingerprintin perusteella. Hakuakin käytin mutta löysin vain melko vanhoja threadeja.

Mikäs ohjelma (tai muu toimintamalli) olisi tällä hetkellä toimivin tuohon id-tagien korjausprojektiin?

Käytössä 8.04 Xubuntu.

Ja koko projektihan lähti tuosta Listen -ohjelmasta, joka näin äkkiseltään vaikuttaa mukavalta. Hyvin samantapainen kuin iTunes Macissa.

9
Tuli muuten mieleen, että ongelmasi abook.mabin kopioinnissa voivat johtua siitä, että vaikka tiedoston kopioi oikeaan paikkaan, sen oikeudet voivat kopioinnin jälkeen olla väärin; näin käy varsinkin kun tiedoston kopioi NTFS-levyltä.

Ei ollut tästä kiinni. Molemmat koneet ovat Xubuntu Feistyjä, ja tuuppasin abook.mabin sähköpostilla (talteen) toiselle koneelle. Ihan itse kämmensin, mutta hyvä tuo NTFS-juttukin on mainita, jos joku painii saman ongelman parissa ja searchia käyttelee.

CVS-tiedostona sen siirron saa varmaankin tehtyä sivistyneemmin. Eli vie osoitteiston *.cvs -muodossa, ja sitten tuo sen toisessa koneessa osoitekirjan "Työkalut - Tuo yhteystietoja" -avustimen kautta.

10
Todennäköisesti sinun ei tarvitse kuin kertoa OpenOfficelle, miten kentät on erotettu. Vaihtoehtojahan ovat ainakin pilkku, puolipiste ja sarkain.

No voi vee, noinhan se OO:kin kertoo csv-tiedostoa avatessa. Luulin yrittäneeni tuota ko. pilkku-vaihtoehtoa, mutta olin sitten vaan kämmännyt jotain. Noloa :)

11
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Paras Ubuntu
« : 14.07.07 - klo:16.28 »
Terve, kiinnostaisi vain tietää mikä ubuntu on paras  ::)


Itse olen ihastunut Xubuntuun. Oikeammin olisi kai sanottu, että XFCE-Desktop on aivan minusta aivan törkeän hyvä. Minimalistinen, kevyt, nopea ja sen verran yksinkertainen että minäkin sen hanskaan :) Ainoa "kauneusvirhe" minusta on, ettei Thunar tue tabeja.

Ulkonäöstä on aika turha kinata, koska kaikissa sitä pystyy säätämään.

edit: Kubuntua kun käyttelin joskus vuosi pari sitten, se toimi kuin ajatus: epäjohdonmukaisesti, pätkien ja tökkien :D

12
En kaipaa PC-suite ohjelmaa, mutta ohjelmalla joka synkkais kalenterin olisi ehkä käyttöä.

Kyllähän suite tekee sen pc-puolella, mutta vastaava avoin ohjelma olis karkkia.

Täältäkin ääni avoimelle ohjelmalle.

13
Ubuntu tietokoneissa / Thunderbirdin osoitteiden vienti
« : 14.07.07 - klo:16.12 »
Ihmettelin tuossa miten saan Thunderbirdin osoitteiston vietyä toiselle koneelle. (onnistui ihan copypastella sen abook.mab -tiedoston siirto)

Kun sitten koetin viedä ("exportoida") osoitteet *.csv -muodossa, huomasin että Xubuntu Feistyssä tuo csv-tiedosto aukeaa Gnumericissa ihan oikein, Openofficella taas ei. Gnumericissa osoitteiston jokainen tietokenttä on omassa kentässään, Openoffice taas tykkää tuupata henkilötiedot samaan kenttään. Onko jollakulla tuohon jotain niksiä, miten ne saa tuotua oikein myös Openofficeen?

Syy miksi kysyn näin "outoa" asiaa on, että minun pitäisi laittaa pikkuhiljaa eräänlaista asiakasrekisteriä, ja tahdon varmistaa että saan tiedot ulos siitä jossakin järkevässä muodossa vielä jokusen vuodenkin päästä. Thunderbirdin osoitteistoon pystyy näköjään kirjoittamaan ainakin kolme A4-arkillista muistiinpanoja jokaisen yhteystiedon yhteyteen, joka tässä tapauksessa olisi riittävä.  Käyttö on kuitenkin melko pienimuotoista, ts. osoitteita on maksimissaan muutama sata, eikä kaikkien yhteystietojen taakse tarvitse kirjoittaa mitään.

Jos jollakulla on vinkata jotain kevyttä asiakasrekisterisoftaa, sellainenkin tietysti kiinnostaa.

14
Laitealue / Vs: Feisty ja Nvidian ajuriversio?
« : 28.06.07 - klo:22.28 »
Olen heittämässä atin korttia mäelle,nvidia on jo postissa.

Ajattelin käyttää tällaista:

 http://www.albertomilone.com/nvidia_scripts1.html



KIITOS TÄSTÄ!

Avullasi vältyin jälleen opiskelemasta miten nvidian ajurit asennetaan oikeaoppisesti :D

Otin dd:llä kopion juuriosiostani Firewire-kovolle, ja siirsin tuon kovon kiinni koneeseen ihan vaan kokeillakseni tuota Envyä. (Jouduin säätelemään kovon UID:tä ja ajelemaan fsck:ta jotta sain tuon kopiolevyn boottaamaan. Edelleen fdisk näyttää että levy olisi sda vaikka se on kytketty hda:ksi. Kyllästyin etsiskelemään korjausta tuohon,) ja ajoin tuon Envyn läpi. Toimi kuin buickki.

Jos joku osaa sanoa miksei tuollaista Envyä kannattaisi käyttää, puhukoon nyt, tai vaietkoon ikuisesti :) Eli onko päivityksien myötä odotettavissa ongelmia? Ajelen nyt pari päivää tätä kopiolevyä, jos jotain outoa ilmenee.

edit: onko tuo glxgearsin ruutu aina samankokoinen kun se aukeaa? Nyt glxgears antaa FPS 8300 ja Framet 1650. Elikkäns FPS:t ja framet tuplaantuivat? Voiko pitää paikkansa? Nexuiz:ia pelatessa FPS:t näyttäisivät kuitenkin olevan samoissa kuin noilla aptilla asennetuilla oletusajureilla. Eli sen mukaan hyöty on +-0.

edit2: frameja liikaa yhden nollan verran

15
Laitealue / Vs: Feisty ja Nvidian ajuriversio?
« : 28.06.07 - klo:13.32 »
Saanko jotain hyötyä että lataan ajurin Nvidian sivuilta ja käännän kernelin itse?
Tietenkin hyödyt jos käännät kernelin itse ja karsit turhat asiat pois. ;)
Onko mitään valistunutta arvausta paljonko se tuo teholisää näytönohjaimelle? Prosentteja? Frameja?

16
Laitealue / Feisty ja Nvidian ajuriversio?
« : 28.06.07 - klo:11.15 »
Terve

Minkäs version tuo Feistyn rajoitettujen ajureiden asennus oikein asentaa noista Nvidian ajureista?  Saanko jotain hyötyä että lataan ajurin Nvidian sivuilta ja käännän kernelin itse?

Glxgears antaa 4100 framea ja 820FPS, näytönohjain on Nvidian 6200.

17
Asmo, tuota aiempaa viestiäsi tavailinkin etukäteen, ja sen perusteella tuota mp4:sta lähdin koettamaan. Minulla se kuitenkin antaa huonompilaatuista videota ulos. Täytyy jatkaa tutkiskelua.

edit: tuli mieleeni onko kellään mitään nyrkkisääntöä koosta. Tuollainen 32 sekuntia pitkä pätkä menee 13,7Mb kokoiseksi mp4-tiedostoksi, kun pakkaa 640x480 -koossa. Ogg Theora pakkaa sen 12,8Mb kokoiseksi. Molemmissa pakkauksissa dual pass käytössä. Ja Ogg Theora siis selkeästi parempilaatuinen minulla. Onko tiedoston kokoluokka sinnepäinkään?

18
Terve kaikki

Olisi vähän kysyttävää videoformaateista. Aikomus on vihdoin muuttaa läjä videokameralla kuvattuja pätkiä tietokoneella katsottaviksi. Rippaus nauhalta kovalevylle sujuu hienosti FireWiren kautta ja Kino vaikuttaa tähän hyvältä ohjelmalta. Aloin kuitenkin ihmetellä mihin muotoon nuo videot kääntäisi. Tiedostokoon ja -laadun suhteen luulin tuon H.264 (tarkemmin mp4 ffmpeg Dual Pass) olevan paras, mutta itselläni Ogg Theora tuotti samasta 30 sekunnin pätkästä pikkuisen pienemmän tiedoston, jonka kuvanlaatu on parempi. Mitäh? Lisäksi tuo Ogg Theora on ainakin vapaa/avoin formaatti, joten sekin puolustaa sen käyttöä. Onkohan noissa mun mp4-pakkausasetuksissa jotain säädettävää, ja mistä tuossa Kinossa edes pääsee säätämään(katsomaan noita asetuksia. Itselläni on käytössä tietenkin Linux, mutta mitenkäs helposti nuo Ogg Theora-pakatut videot näkyvät windowsin puolella?

Käyttelin hakua aikani, mutten tullut oikein mihinkään lopputulokseen. Olisiko jollakulla ensinnäkin vinkkiä millä nuo kotivideot kannattaa pakata, niin että ovat vielä paljon myöhemminkin katsottavissaan. Esim sitten kun vistakin on jo kuopattu.

Ja suosituksia hyvistä sekä käyttäjäystävällisistä videon editointiohjelmista vastaanotetaan, kiitos.

Käytössä on Ubuntu 7.04. Repoja on säädetty niin että synaptic alkoi löytää kaikkea tarpeellista videoiden kanssa pulaamiseen.

Sivuja: [1]