Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Linuz

Sivuja: [1]
1
Nyt tuo puhe salausavaisimista kuitenkin herättää levottomuutta.. eikö nyt siis riitäkään että mulla on kansiot ja c-keeper olemassa...???!


Jos olet kotikansiosi kokonaan, siis kaikki piilokansiot myös, varmuuskopioinut, niin ne avaimet ovat tallessa, pitäisivät kuulemma olla jossain tyyliin ".gnome2/keyrings" tai vast. kansiossa kotikansiossa.

Jos et ole ja olet jyrännyt kotikansiosi yli voit heittää salatuille tiedostoille hyvästit. Eivät takuulla aukea millään vippaskonstilla. Yksi syy siihen miksi avaimista kannattaa aina olla kopiot jossain varmassa paikassa. Itse olen mm. pgp avaimista ottanut kolmeen fyysisesti eri paikkaan varmuuskopiot. Jos yksityinen avain häviää, sillä salattuja tiedostoja ei avaa kuin ehkä NSA hypoteettisella kvanttitietokoneella..

Jaahans.. duoda duoda, salasanat toki löytyy, mutta että salausavaimet,  täytyypä selvitellä. Voi räkä. Kiva olla amatööri näissä hommissa.



2
...
Jaahas... Eiköhän noiden salattujen osioiden/kansioiden idea ole se, ettei niitä nyt ihan vaivatta päästä käpälöimään boottaamalla muilla medioilla.  Ja jos pääsisi, mitä ideaa ko. salauksilla olisikaan.
...

Luulisin kyllä että salatun levyn kansioita pääsee lukemaan ulkoapäin kunhan vain on toimiva systeemi jossa levy on kiinni ja cryptkeeper asennettuna. Tämä päätelleen siitä, että cryptkeeper:iä suositellaan ulkoisille medioillekin.

Jossain järeämmässä systeemissä voisi toki olla optioita tällaisen käytön estämiseksi.

Ja jos on salausavaimet tallella, tuo cryptkeeper on ilmeisesti vain apuohjelma salatun tiedostojärjestelmän helpompaan käyttöön. Ilman avaimia se ei avaa mitään. Eli se keyring kannattaa ottaa talteen. Tietysti itsestäänselvyys mutta silti :)

No niin, nyt on sitten puhtaasti asenneltu 12.04 LTS, ja jopa toimii suht hyvin - kyselen sitten lisää eri ketjussa, tämä kun alkaa mennä jo niin reilusti ohi otsikon, vaikka kyllä se alkuperäinen keskenjäänyt asennuskin vielä kiinnostaa... mutta joo, nyt kuitenkin mennään tällä, ja tiedostot sain kätevästi live-cd:n avulla pelastettua. On muuten todelal kätevä tapa, josta en ollut lainkaan tietoinen, kiitos että siitä vinkkasitte.

Mutta vielä tuosta cryptkeeperistä, vaikka ohi otsikon mennäänkin: huomasin windozella ulkoista kovalevyäni tarkastelleessasi, sinne tauhkani siirrettyäni, että siellä majailee myös cryptkeeperin salatut kansiot, joita en ubupuolella edes huomannut! Siksipä uskaltautuinkin puhtaasti asentamaan.. asensin myös cryptkeeperin tähän 12.04:ään - ei tosin toimi, VIELÄ.

Nyt tuo puhe salausavaisimista kuitenkin herättää levottomuutta.. eikö nyt siis riitäkään että mulla on kansiot ja c-keeper olemassa...???!

3
Tässä on monta vaihtoehtoa ja voisi auttaa jos kerrot ensin, että oliko 11.10 puhdas asennus vai oliko se myös päivitetty jostakin vanhemmasta tai modattu jollakin tapaa? Tarkoitan tässä lähinnä GRUB-modauksia.

Jos edellisen perusteella ei kukaan keksi mitään suoraa ohjetta, niin itse tekisin näin ... muitakin tapoja on:

1.
Ensinnäkin tiedostot eivät ole mitenkään hukassa, jos et alusta levyä. Ne saat talteen esim. ulkoiselle USB-levlle Ubuntu Live-levyllä (sama asennuslevy) tai ehkä vielä helpommin jollakin muulla Linux Live-jakelulla (esim. Puppy Linux, jonka käytössä ei tarvitse opiskella mitään).

Tässä tulee kuitenkin mahdollisesti hieman vaikeusastetta lisää esim. Firefox-kirjanmerkeistä ja mahdollisesti omista sähköpostitiedostoista (jos sellaisia on). Joten sikäli pitää olla tarkkana jotta kaikki itselle tarpeelliset tulee talteen.

2.
Kokeile 12.04 Live-levyllä, että toimiiko. Jos ei toimi, niin sitten pitää tutkia tarkemmin miksei. Jos toimii, niin tee puhdas, uusi asennus.

Toiminnan varmistamiseksi kannattaa kokeilla kaikkea tavanomaista mukaanlukien verkkoliitännät joita käyttää (langallinen, langaton).

3.
Puhdas, uusi asennus on yleensä aina varmin tapa. Se kuitenkin tyhjentää koko levyn (sen helpossa = varmassa muodossa, jos ei ole expertti). Sitä ennen kannattaa aina tehdä nuo kaksi edellä mainittua asiaa.

Rinnalle asennus on yksi mahdollisuus, mutta tämän ratkaisemiseksi melko vaivalloinen ja sitäkin varten pitää tehdä molemmat kohdat 1 ja 2 ensin - jos ne tekee ja kaikki toimii, niin miksi sitten sitä tekisikään. No joo, jos alussa mainittu Grub oli ongelma, niin silloin tuo rinnakkaisasennus ei edes ole hyvä idea - sanoisin, että rinnakkaisasennus on tarpeeton tämän ratkaisemiseksi.

Kiitti. Ei ollut modattu, päivitettu kylläkin 10.jostakin...

Ei auttanut tuo toisessa viestissä mainittu alt+f4.

Pitäisikö tässä siis ruveta tiedostojen kopiointiin... ilmeisesti.

Muuten, siihen liittyen: minulla oli käytössä cryptkeeper ja siellä salaisia kansioita, niitä lienee turha haikailla takaisin, vai löytyvätkö..?

4
Voi jehna.. koetin päivittää 11.10:stä 12.04 LTS:ään cd:ltä. No, asennuksen aikana jonkin aikaa runksuteltuaan, kun oli kopioimassa tietoja, tuli ilmoitus tyyliin "hd1 tms. can't be mounted", kysyi haluanko yrittää uudelleen, valintoita "palaa" ja "jatka". Valitsin "palaa", asennus ilmoitti oitis että homma on valmis...

No, sittenpä onkin lyönyt blänkkiä screeniä kun yritän käynnistää... ei auta vaikka valitsen minkä vanhan recovery moden. Jotain litaniaa siihen toisinaantulee (aivan, en ole kovin ekspertti tosiaan näissä hommissa), mutta homma jymähtää.

Kun lyön cd:n sisään ja valitsen "asenna", niin koneen mukaan käyttikseni on 12.04, haluanko asentaa 12.04:n rinnalle..? Kannattaisiko se? Vai menisikö enemmän sekaisin?

Olen pahoillani sekavasta tekstistä, kirjoittelen tätä hyvin väsyneenä,  ja ikiwanhalla tökkivällä win-koneellani.

Aika epätoivoinen olen. Mikä eteen?? Onko asennus jäänyt ihan kesken ja koneeni aivan solmussa, tiedostot limbossa?? Olen neuvoista todella todella kiitollinen. Olen tosiaan ihan sormi suussa, en todella ole mikään tehokäyttäjä enkä tunne kikkoja...

Voimasanat ja niiden muunnokset pois tällä palstalla, kiitos. -Storck


5
Eli erinäisten kiemuroiden jälkeen olen saanut Karmicin asennettua uutukaiselle HP Pavilionilleni. Äänetkin jopa toimivat nyt pienen rukoilun jälkeen.. Tällä hetkellä ainoa tökkivä asia on käynnistyminen; joskus käynnistyy ongelmitta, toisinaan iskee GRUB valikon vai mikä onkaan ruudulle, ja siitä valitessani joko käynnistyy tai jymähtää, mutta useimmiten koko käynnistys vain yksinkertaisesti jymähtää ennen ensimmäisen valkoisen Ubulogon ilmestymistä..?
Pääasia tietysti että saan käyttiksen päälle vaikka sitten muutaman uudelleenkäynnistyksen jälkeen, mutta olisi tietysti aika mukavaa jos voisin luottaa siihen että se toimii heti ensimmäisellä käynnistyksellä. Missäköhän vika??  ???


6
Eli koneena uutukainen HP Pavilion DV6 2050eo. Asentelin siihen heti kaupasta kannettuani Ubuntun version 7.10, ainoa mika sattui olemaan minulla levylla.

Ensin kyseinen 7.10 asentui ihan ok, mita nyt varit olivat hieman viturallaan, en tieda olisiko ne saanut normaaleiksi resoluution yms. saatamisella, koska rupesin heti imuroimaan 8.4 paivitysta, jota tarjottiin. NOH, sen latauduttua kun uudelleenkaynnistin koneen, nakyviin jai normaalin startin jalkeen TYHJA RUUTU! Ei siis tule sisaankirjautumisikkunaa... no, ajattelin sitten asentaa levylta uudelleen 7.10n, etta olisi edes se, MUTTAMUTTA sen uudelleenasenettuani sama ongelma ilmenee myos siina, eli kone jymahtaa...! Raivostuttavaa.

Tassa sita nyt 7.10 pyorii rompulta, etta paasen edes tanne apua hakemaan... mista oikein on kyse, kuinka toimia, vinkatkaa ubugurut please!

7
@Linuz: missä vaiheessa tuo tulee? Kun boottaat liveCDn vai kun boottaat jo asennettuun järjetelmään. Jos esim liveCDltä bootatessa niin silloin vikana melko varmasti viallinen levy. Jos kovalevyltä bootatessa niin on myös mahdollista että olet asentanut vialliselta levyltä, mutta kuten huomata saattaa, ongelmat tulevat vasta käynnistysvaiheessa :)

Kovalevyltä ihan boottailen. Ulkomaan foorumeilta kyllä jotain infoa tuohon löysin, mutta niin perus(avuton)käyttäjä olen, että suomikielinen yksinkertainen apu olisi todella tarpeen.


8
Kovasti uusi ja ihmeellinen, huippunopeasti buuttaava 9.04 etsiskelee minulta lib/modules/2.6.28-II-generic/modules.deppiä, eikä sitä löydä. Minuutti-pari siihen käynnistäessä menee... ja sitten FATAL iskee ruutuun. Mikä eteen, gurut??


9
Yleisin vastaava virhe koski AF_INET6:tta. Kokeile asettaa ~/.mplayer/config:iin rivi "prefer-ipv4 = yes".

Kovasti kiitos, sehän toimi!


10
Missä vika kun mplayer ilmoittaa jotain "couldn't resolve name for xxxx" kun firefoxin kautta rupean jotain streamia kuuntelemaan..? Soittaa kyllä muuten ihan buenosti. Ärsyttävä pieni yksityiskohta  :P

Sivuja: [1]