Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - pillar

Sivuja: [1]
1
Asentaisin jos osaisin :) Sen verran nyyppä olen, että jos pikkasen tarkemmin voisi saada ohjeita.

Noilta sivuilta sain semmosen käsityksen, että ei löydy suoraan Ubuntulle ajureita vaan pitää itse käännellä.. pitääkö paikkansa? Jos pitää, niin siitä prosessista voisi olla hyödyllistä kertoa. Tuolla olevat ohjeet tuntuivat aikasen hankalilta.

2
Noniin, laitoin Vistan rinnalle Ubuntun (Gutsy), mutta törmäsin heti ATIn ajuriongelmiin. Kun enabloin X:stä käsin ATIn omat ajurit ja restarttaan, niin seuraavassa buutissa x:n käynnistyessä kaikki tapahtuu aivan julmetun hitaasti. Pelkkää login screeniä saa odotella n. 5 minuuttia. Recovery modella jos muokkaan xorg.conf tiedostosta näytönohjaimen ajuriksi vesa fglrx sijaan, niin taas toimii kuin rasvattu.

Ykkösnäyttis on ATI Radeon x1950pro, toisena X600. Ykkösessä kiinni 24" lcd ja 20" lcd ja kakkosessa videotykki. Varmasti omat ongelmansa saada noi muut vielä toimimaan halutusti, mutta kunhan nyt saisi yhden näytön toimimaan atin ajureilla ja halutulla resoluutiolla (1920x1200).

Osaisiko joku neuvoa aloittelijaa? Kiitos :)

3
Lainaus
Tuolla yhdistelmällä ei saa Radeon 9250 ohjainta toimimaan rautakiihdytettynä.

Tästä vielä semmonen kysymys, että saako sen kuitenkin normaalisti toimimaan? Ei ole väliä kuinka kiihdytetty se olisi, suurimmaksi osaksi näyttö on irc screeninä :)

4
Noniin, nyt alkaa selvitä nää jutut. Kiitoksia vaan. Vielä pikkasen kuitenkin lisäselvitystä..

Lainaus
1) Näytönohjaimet ovat PCI-Express Radeon X1950Pro ja PCI Radeon 9250.
Tuolla yhdistelmällä ei saa Radeon 9250 ohjainta toimimaan rautakiihdytettynä. Tuota uudempaa korttia varten joutuu asentamaan atin fglrx ajurit, jotka rikkovat mesan ja vanhempi ati ei toimi uudella fglrx:llä (Ati on jättänyt tuen pois R200-piirillisiltä korteilta).

Eli kuulostaa vähän samalta kuin Vistan puolella. Siellä kanssa ei enää ole tukea 9250:lle. Xp:ssä kuitenkin toimii molemmat. Syy miksi mulla on toi 9250 oli, että koitin P5B-Deluxen toisessa täyspitkässä PCI-Express paikassa Radeon x300:sta, mutta ei lähtenyt toimimaan. Ajattelin, että siihen ei sitten välttämättä saa toista PCI-Express näyttistä toimimaan ja päädyin PCI-näyttikseen.

Koska ongelma on nyt sekä Vistassa, että Linuxissa, olisin valmis vaihtamaan toisen näytönohjaimeni. Pitäisi vain keksiä, mikä toimisi tuossa emolevyssä ja noissa käyttöjärjestelmissä. Ymmärtääkseni pitäisi käyttää samoja ajureita, joita x1950pro käyttää, eli Atin kortti pitäisi ainaskin olla. Osaisitko konttori neuvoa? Tai vaikka joku muu...

5
Kiitoksia vastauksista. Pitänee sitten uskaltautua yrittämään. Jmicron ongelmat ei olisi yllättäviä - niitä tämä emolevy aiheuttaa Windows ympäristössäkin :) Tosin en ole asentanut mitään JMicronin taakse tästä syystä enkä siis tarvitse sitä.

EDIT:

1) Näytönohjaimet ovat PCI-Express Radeon X1950Pro ja PCI Radeon 9250.

2) Tiedän tuon linuxin oman käynnistysvalikon.. varmistaakseni vielä sen toimintaa: Eli jos mulla on XP ja Vista koneella ja instaan sen jälkeen Linuxin, niin linuxin alkuvalikkoon tulee sekä XP että Vista myös? Ja sen jälkeen ei tule enää omia Windowsin alkuvalikoita? Vai että linuxin valikossa on Windows ja kun siihen menee niin sit tulee Windowsin oma, mistä pitää valita kumpi Windows?

6
Asensin Ubuntun pari kuukautta sitten kakkoskoneelle testiksi ja pienen räpeltelyn jälkeen sain sen toimimaan ihan kivasti. Nyt olisi mielenkiintoa pistää Ubuntu myös ykköskoneelleni. Ongelmana on vaan, että mulla on aika paljon erikoiskäyttöisiä juttuja, joista en ole varma saako millään toimimaan Ubuntussa ja jos saa, niin miten hyvin. Näitä haluaisin siis täällä kysyä.

1. Mulla on PCI-Express ja PCI -näytönohjaimet ja 2 näyttöä + videotykki koneessa. Saako kaikki yhtäaikaa toimimaan? Windows XP:ssä toimii, mutta Vistassa ei (joku uusi driver model, niin PCI näyttis ei enää tuettu).

2. Koneessa entuudestaan XP ja Vista. Onko mahdollista saada kaikki kolme toimimaan sulassa sovussa? Jos on, niin pitääkö asentaa tietyssä järjestyksessä tms.?

3. Mulla on Asus P5B-Deluxe emolevy, jossa on integroitu äänikortti. Käytän sitä niin, että siitä menee vahvistimeen pelkästään optinen piuha ja äänikortin asetuksista on säädetty, että se muuttaa kaiken DTS ääneksi. Onko tätä ominaisuutta mahdollista käyttää Linuxissa? Ainaskin asuksen sivuilla tuntuisi olevan ajurit linuxille..

4. Kotiteatterikäyttöön mulla on Imon kaukosäädin. Onko tätä mahdollista saada toimimaan linuxissa?

5. Olen tottunut softaa kehittämään Eclipsessä. Saako tämän toimimaan linuxissa? Nokian Carbide.j:tä ei taida siihen saada millään, jotta voisi kehittää Java ME:lle?

6. Onko mitään vaihtoehtoista ratkaisua Nokian PC Suitelle, millä saisi uuden Nokialaisen (E70) toimimaan koneen kanssa? Siis että voisi tiedostoja siirtää edes takas jne.

Toivottavasti edes osa noista ratkeaa, noi on about tärkeysjärjestyksessä ja ensimmäiset kolme olisi melko pakollisia. Kiitoksia avusta!

Sivuja: [1]