Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - ubbe_timppa

Sivuja: [1] 2
1
Moi,

Tänään kun yhtä uutta konetta asentelin, huomasin seuraavaa. Tein normi asennuksen, sen jälkeen asentelin itselleni synapticin, yläkulmassa oli se tuttu viesti että suljettuja ajureita saatavilla, mutta siihen en hipaise koska se jockey ei kuitenkaan toimi.

Kun sain koneen muuten päivitettyä ja lähdin synapticilla katsomaan atin ajureita, niin amd experimentalit olivat automaattisesti asentuneet? Hallunisoinko?

Normi päivitykset tein apt-getillä, sen jälkeen asensin synapticin, ja kun sen avasin ja kurkkasin amd ajureita, niin asennettuina olivat. No otin pois ja laitoin normi update ajurit... ei experimental...

2
"On erikoista, jos jossain oletusosionnilla tehdyssä Ubuntu-asennuksessa ei ole tällaista rakennetta. Voitko näyttää fdisk-ohjelman tulosteen tällaiselta koneelta (sudo fdisk -l)?"

Tuossa on nyt yksi tavallinen fdisk tuloste, ei semmoista kummallista extended boot record osiota, samanlaisia settejä minulla on kymmenittäin. Tänään oli ensimmäinen kerta kun sain samanlaisen kuvan kuin ketjun aloittaja (hetkeen en ajatellut kyllä lähteä asiaa tutkimaan jos senkin fdisk -l olisi tarpeen, sen verran noita juoksen asentamassa).

Koodia: [Valitse]
Disk /dev/sda: 750.2 GB, 750156374016 bytes
255 päätä, 63 sektoria/ura, 91201 sylinteriä, yhteensä 1465149168 sektoria
Yksiköt = 1 * 512 = 512 -tavuiset sektorit
Sector size (logical/physical): 512 bytes / 4096 bytes
I/O size (minimum/optimal): 4096 bytes / 4096 bytes
Levyn tunniste: 0x000aa751

    Laite Käynn     Alku          Loppu    Lohkot   Id  Järjestelmä
/dev/sda1   *        2048  1448744959   724371456   83  Linux
/dev/sda2      1448744960  1465147391     8201216   82  Linux-sivutus / Solaris



3
Ylös :)

Kävin tänään asentamassa varmaan sadannen ubuntun vanhuksille (ylläpidän vanhuksien tietokoneita ja 5 vuotta sitten ubuntuun siirtymisen jälkeen loppuivat ongelmat). Käytin asennuksessa valintaa käytä kokolevyä kuten monesti teen noihin perusasennuksiin.

Huomasin että tuli sama juttu kuin tässä ketjussa alussa on.

Ensinnäkin jotain mitä en ymmärrä eikä aukea tästä ketjusta, minkä takia ubuntun asennus ohjelma edes teki moisen swap osion kokoisen "Säiliö loogiselle osiolle". En minä sitä tilannut, enkä yhdessäkään muussa ylläpitämässäni koneessa semmoista näe. Huomioitavaa on myös se, että koko on sama kuin swap osiolla. (Lupaan googlata koodia 0x05 tänään myös itse).

Eli mikä tuo osio on? Tänään tehdyssä asennuksessa se hörppäasi 8 gigaa...


Siivottu - Storck

4
Ehkä mä kysyin huonosti.

"Yleensä siihen reitittimeen saa itse laittaa mitä haluaa, kunhan tietää admin-salasanan. Itsellä Linksys, jossa DD-WRT."

Olen tämän älynnyt, kuten mainitsin, olen laittanut ip-osoitteita 192.168.1.2 ja 192.168.1.3 ja sisäverkko toimii, siinä ei ole ongelmaa. Muistan vain että yksi buffalo antoi punaisella jonkin varoituksen että sisäverkossa on ositteita alle 192.168.1.100 alueelta.

Kolmella reitittimellä olen kokeillut, kaikki tahtovat aloittaa poolin satasesta, myös dd-wrt firmwarella mikä on minulla myös käytössä.

"Varmaankin juuri siksi, että samassa verkossa oleville palvelinkoneille tai vaikkapa verkkotulostimille voi mukavasti määrittää staattisia osoitteita sieltä alkupäästä."

Lienee makukysymys onko 192.168.1.100 alkupäätä vai jo keskivaiheita :)

5
Moi,

Varmaan löytyy googlella, mutta en löydä sopivia hakusanoja... Viimeisessä kolmessa reitittimisessä olen huomannut että sisäverkon ip-ositteet alkavat ylin sadan numeroista. Eli jos reitittimen ip on 192.168.1.1, niin dhcp tarjoaa sisäverkon koneille ip-osoitteita tyyliin 192.168.1.127. Yhdellä reitittimillä pakotin erään koneen ip:n olemaan 192.168.1.2 ja toisen 192.168.1.3, homma kyllä toimi mutta johonkin ikkunaan tuli jokin varoitus, valitettavasti siitä on aikaa niin kauan että en muista mikä.

Eli, miksi reitittimet suosivat poolia 192.168.1.100/254 sisäverkossa?

6
Tänään tuli läjä grafiikka päivityksiä ja hups, ati toimii :O Problem solved....

7
Päivitin Ubuntu 12.04:ssä quantal kerneliin ja quantal xorgiin, toimi ihan kivasti, sitten menin laittaa ati catalyst 13.4 ajurin ja kaikki meni romuksi. Kortti on amd 6770 eli ei todellakaan pitäisi olla legacy.

Muilla samoja ongelmia?

Voisin tietty downgradee takaisin generikkiin....

Läppärissä on intel 4000 HD, siinä intel installer automaagisesti poistaa quantalit, koitan sitten 12.04 tai 12.10 installeria, sama tulos, downgradee xorgia.

Tuntuu tuo quantal nyt tekevän vähän onkelmaa...

8
Oikeassa olet... Tuo punainen väri ei tosin ole kivaa...  :-[

9
Siis puhutaankohan me samasta ohjelmasta? Kyllä minä kaupungit löydän Sääilmaisimeen (indicator-weather) tuosta vaan...


Nyt se muuten alkoi pelittämään, aikaisemmin kun kirjoitti Helsinki ja painoi etsi tai nuoli nappia niin pelkkää harmaata...  ??? Sen verran googlailin että jossain spekuloitiin että proxy saattaa aiheuttaa ongelmaa...

Eli kohta 2) selvitetty :)

ps. Miten muuten sait screen capturen kun tuo valikko on auki? Itse en pysty ottamaan pikanäppäimellä kuvakaappausta kun on jokin valikko auki.

10

Lainaus
Weather indicator, miksi se tarjoaa vain kymmentä kaupunkia, Peking, Lontoo, Berliini, Pariisi, Bagdad, Teheran, Ankara, Kairo, Moskova, Dhaka. Ei löydy muita kaupunkeja, ihan sama käytänkö hakulähteenä googlea tai yahoota. Noh, onhan toi moskova ihan lähellä. Ja kyllä, löysin sen hienomman my-weather indikaattorin, mutta tuo jäi nyt risomaan.

Hmmm, asetuksissa on "Sijainnit" ja siellä välilehti "Lisää", jossa voi hakea omaa sijaintiaan ihan kirjoittamalla se siihen hakuun. Kyllä pitäisi löytyä sinunkin paikkakuntasi, ellei se ole joku ihan pieni ja tuntematon peräkylä. :)


Ei löydy Helsinki, ainoastaan nuo luettelemani 10 kaupunkia...  ???

11
Enpä viitsi avata kolmea aihetta. Vihdoin tein hikisen vaihdon ubuntu 10.04 koneista 12.04, ajattelin että eiköhän bugit ole jo korjattu ja muutenkni stabiili, sekä 10.04 tuki häämöttää loppuaan.

No se ensimmäinen kyssäri on tietysti atin korteista mistä on jo valtavasti tietoa netissä, löysin kyllä googlella, tämä on lähinnä kysymys/ihmettelyä.

1) Asensin kolmeen koneeseen ubuntu 12.04, jokaisessa atin grafiikka kortti. Noh, ensimmäisessä koneessa se tavallinen, käytin suljetut ajurit täppää ja herjasi että reisille meni, no antaa olla, sain kuitenkin toimimaan. Itse kysymys, koska opin että paras asentaa synapticilla atin updated versio, niin näin tein, onnistui ilman virheitä ja näyttää toimivan:

fglrxinfo
display: :0  screen: 0
OpenGL vendor string: Advanced Micro Devices, Inc.
OpenGL renderer string: AMD Radeon HD 6700 Series
OpenGL version string: 4.2.11903 Compatibility Profile Context

Myös catalys center löytyy. Mielenkiinnosta kävin suljetutajurit valikossa, ja siellä on vihreä valo atin updated ajurin vieressä, mutta kun klikkaan ajurin nimeä tulee teksti että asennettu mutta ei käytössä?? Ja tarjoaa vain poisto mahdollisuutta. Eikö tota kukaan vieläkään ole korjannut? Itse siis luulen että ajuri on asennettu ja käytössä vaikka tuo kikkare muuta väittää...

2) Weather indicator, miksi se tarjoaa vain kymmentä kaupunkia, Peking, Lontoo, Berliini, Pariisi, Bagdad, Teheran, Ankara, Kairo, Moskova, Dhaka. Ei löydy muita kaupunkeja, ihan sama käytänkö hakulähteenä googlea tai yahoota. Noh, onhan toi moskova ihan lähellä. Ja kyllä, löysin sen hienomman my-weather indikaattorin, mutta tuo jäi nyt risomaan.

3) Miksi niin paljon ppa repoja nykyään tarjolla? Eikös ne vain voisi olla ubuntu partnereissa? Onko porukka riitaantunut tai jotain?

Eipä tässä enempää...

12
Laitoin pöytäkoneen musiikit jakoon kotiverkkoon. Milläs ohjelmalla niitä olisi paras soittaa miniläppärissä, eli suoraan lennosta tallentamatta ssd levylle? Oletuksena tässä on kaksi soitinta, toinen ei suostu toistamaaan etäkansiota vaikka sen löytääkin, pitää olla muka paikallinen tiedosto. Toinen soitin lataa biisin eka koneelle ja sitten rupeaa toistamaan sitä.

13
Nyt toimii! Modeemissa zyxel p-660hw-d1 oli tunnettu bugi, asia korjaantui firmware päivityksellä.

14
Kehitin tämmöisen teorian. Ilman nattia modeemi vain siltaa eikä osallistu sen kummemmin reitittämiseen. Printteri toimii sen takia, että kaikki mene elisan palvelimien kautta.

Natin kanssa, modeemi hoitaa reitittämisen, lan-lan reititys toimii, mutta vika on wlan-lan reitityksessä.

Olisiko tässä mitään järkeä?

15
Eli seuraavanlainen skenaario käyty läpi. HP printteri on siis kiinni zyxel purkissa piuhalla.

NAT ei päällä:
pöytäkone ubuntu eth kaapelilla purkissa, printtaa
asus eee901 piuhalla purkissa, printtaa
eee901 piuha irti ja wlan, printtaa

NAT päällä:
pöytäkone printtaa
eee901 piuhalla printtaa
eee901 wlan EI PRINTTAA

NATin kanssa ei myöskään wlanilla pingit mene printteriin, eikä firefoxilla pääse printteriin. Haluisisn kuitenkin käyttää nattia, niin voisin aina määrätä samat ip osoitteet kaikille härveleille.


16
Laitealue / Vs: Emolevyn tunnistusta
« : 22.05.08 - klo:22.28 »
sysinfosta saan seuraavaa Motherboardista
Host Bridge:
Advanced Micro Devices [AMD]  K8 [Athlon64/Opteron] Miscellaneous Control
Subsystem: Silicon Integrated Systems [SiS] 761/M761 Host

Mitä noi kaksi jutskaa nyt tarkottaa?

cat /proc/cpuinfo antaa seuraavaa, siellä näkyy sempron 3100+:
processor   : 0
vendor_id   : AuthenticAMD
cpu family   : 15
model      : 44
model name   : AMD Sempron(tm) Processor 3100+
stepping   : 2
cpu MHz      : 1000.000
cache size   : 256 KB
fdiv_bug   : no
hlt_bug      : no
f00f_bug   : no
coma_bug   : no
fpu      : yes
fpu_exception   : yes
cpuid level   : 1
wp      : yes
flags      : fpu vme de pse tsc msr pae mce cx8 apic sep mtrr pge mca cmov pat pse36 clflush mmx fxsr sse sse2 syscall nx mmxext fxsr_opt lm 3dnowext 3dnow up pni lahf_lm ts fid vid ttp tm stc
bogomips   : 2001.19
clflush size   : 64

17
Laitealue / Vs: Emolevyn tunnistusta
« : 22.05.08 - klo:22.01 »
EiKun korjaus, sempron 3100+ on socket 754. Ei näissä pysy perässä. Käykö AMD Athlon64 am2 kannalla 754 kantaan, ei kait? Eikös Sempron perustu Athlon64 :een?? Osa semproneista on 754 osa am2 ja sit vielä se joku 9blaablaa kanta.

Auttakaa joku fiksumpi???

18
Laitealue / Vs: Emolevyn tunnistusta
« : 22.05.08 - klo:21.42 »
DooDiin, homma etenee. BIOSista löysin E761GX, googlaamalla ei löydy juurikaan mitään.

Off-topic, kun prosessoria vaihtaa niin onko jutun idea kannassa? Eli nykyinen Sempron istuu AM2-kannassa, voinko periaatteessa laittaa minkä tahansa AM2-kantaan sopivan prosessorin tilalle?

Viimeksi tein tätä vastaavaa vuonna 1998, silloin oli vain kaksi piirisarjaa, pikkasen helpompaa oli elämä...

19
Laitealue / Vs: Emolevyn tunnistusta
« : 22.05.08 - klo:20.00 »
Ajattelin päivittää vanhaa myllyä. Milläs loitsulla saisin tietää emolevyn tyypin? Konetta en jaksaisi irrottaa johdoista ja avata tämän takia....

Ja jos joku tietää enemmänkin, koneessa on nyt amd Sempron 3100+ prosessori . Onko mahiksia löytää esim tuplaydin-prossu sen tilalle, kenties joku halpismalli? Entä semmonen quad, meneekö siitä jotain 'hukkaan'?

Kone on muuten pirun hyvä ja mukava käyttää, muistia 2 gigaa, mutta toi yksi ydin tuntuu olevan välillä liian kiireinen kun nettisivuilla on kaikenmaailman kilkkeitä...

Laita linux livelevy sisään ja käy katsomassa tiedot emosta linuxsissa.

Esimerkiksi Knoppix näyttää aika hyvin tiedot.

Terveisin jori52

Siis mulla on linux. Ubuntu, enkait mä muuten ubuntu-keskustelussa tätä kysyisi ;) . Eli, miten katson tiedot emosta?

20
Laitealue / Emolevyn tunnistusta
« : 22.05.08 - klo:18.25 »
Ajattelin päivittää vanhaa myllyä. Milläs loitsulla saisin tietää emolevyn tyypin? Konetta en jaksaisi irrottaa johdoista ja avata tämän takia....

Ja jos joku tietää enemmänkin, koneessa on nyt amd Sempron 3100+ prosessori . Onko mahiksia löytää esim tuplaydin-prossu sen tilalle, kenties joku halpismalli? Entä semmonen quad, meneekö siitä jotain 'hukkaan'?

Kone on muuten pirun hyvä ja mukava käyttää, muistia 2 gigaa, mutta toi yksi ydin tuntuu olevan välillä liian kiireinen kun nettisivuilla on kaikenmaailman kilkkeitä...

Sivuja: [1] 2