Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - jari_kettunen

Sivuja: [1]
1
Yleistä keskustelua / Vs: Linux yrityskäytössä
« : 06.02.14 - klo:22.36 »
Oma kokemus softan Ilmaisuudesta on että ei generoi maksullisten tukipalveluiden tarvetta. Tämä on ihan Windowspuolelta jossa olen jakanut ilmaiseksi laskutusohjelmaa jo yli 10 vuotta vuotta.Tukipalveluden tarve 0 euroa. Alkuun ohjelma oli maksullinen ja homma oli kannattavaa  1000 markan ilmoitus kauppalehdessä toi 10-15  tilausta  ohjalmasta jonka jionta oli 100 markkaa.

Siitten sain oikean työpaikan ja laitoin ohjelman ilmaiseen jakoon ja sen jälkeen  ohjelmalla on kyllä tuhansia rekisteröitneitä käyttäjiä  mutta  omaan taskuuni ei ole tullut  euroakaan. Yksi kilpailija meni ostoskanaville ja tuloksen varmaan tiedättekin.

Jos jotain jatkossa Linuxiin väännän en tee sitä ilmaiseksi. Kyseessähän on ihan niche-markkina kenties jossain voi olla joku yritys joka haluaa  käyttöliittymältä Windowstasoista softaa Linux-työasemiinsa ja on valmis maksamaan siitä.

Niin ja sitten on tämä ikuinen rajanveto,  milloin Open Sourcen muokkaaminen muuttuu yrityksen henkiseksi pääomaksi mitä sen ei tarvitse jakaa ilmaiseksi. Sitähän kaikki suomen pikku webbipajat puuhaavat.  Kysymyshän on tosin ihan akateeminen mutta voihan sitä aina järjestää asiast yliopistolla seminaarin palkanhan maksaa valtio järjestäjille ja osallistujille yritykset.

2
Yleistä keskustelua / Vs: Linux yrityskäytössä
« : 15.01.14 - klo:09.31 »
Syy miksi tätä kysyselin on että tarkoituksenani selvittää joko olisi aika tehdä  PK-yrityksille aitoa Linux-softaa. Kuten jo vastauksista käy ilmi koko tarvekin taitaa olla mielikuvitukseni tuotetta. Ei ole sellaista  yrittäjää joka käyttäisi Linuxia tai jos käyttää niin silloin käyttö ei eroa Windowspuolen käytöstä  oikeastaan mitenkään. Kuluttajille tarkoitetuilla pakettisoftalla mennään.   




3
Yleistä keskustelua / Linux yrityskäytössä
« : 10.01.14 - klo:19.05 »
Kiinnostaisi tietää onko  palstalla oikeasti  Linuxia yrityskäytössä  käyttäviä henkilöitä. Jos nyt jätetään perus LAMP-käyttö  keskustelun ulkopuolelle.Tekeekö joku tekstinkäsittelyä ja nettisurfailua vaikeampaa. Esim työvuorolistoja  tai kenitas laskutusta ja millä ohjelmilla.

4
Jos sinua Jari kiinnostaa auttaminen porttauksessa EXCEL > Lazarus, niin olen kyllä kiinnostunut. Yllättävän harvat purjehtijat ovat kiinnostuneita teoriasta ja mallinnuksesta! Kysyvät vaan kavereilta, miten mikäkin rätti skuutataan missäkin tilanteessa. Miten paljon kallistusta saa olla? Jne...

Mielelläni autan jos voin. Jos haluat kehittää windwsympäristössä niin  siitä on ehkä helpointa lähteä liikkeelle.

(offf-topic asia)
Itselläni on TackTikin  langattomat: tuulianturi  ja muut näytöt.  GPS on tukiaseman kautta ja Digitalyachtin NMEA WIFI-node.  IRegatta ohjalmalla olen Android tabletiille ajanut polaareita. Eikä hyvältä näytä. Virallinen paperilla laskettu Lys-kerroin in 1.16 mutta suorituskyky 1.10 tasolla matka-ajassa mitattuna.

Eli jotain tarttteis tehdä.

5
- Alkunäkymään avautuu default-veneen- tai rungon input data omissa laatikoissaan, ja graafinen tulostus.
Sovelluksen käyttö:
- Input-lokeroihin kirjoitetaan halutun veneen tiedot.
- Tulokset plottaantuvat käyrinä ja piirroksina (myös polaari-diagrammissa).
En tarvitse mitään data-baseja, eikä valmiskirjastoistakaan taida olla paljon iloa? Naamataulun suunnittelulla on tärkeä osansa.
 

Itse olen pyöritellyt Kubuntussa uusinta Lazarusta nyt jonkin aikaa ja näyttäisi sekä Windows- että Linuxversio syntyvän samoista koodeista.

Laiton Bitbukettiin git reopsitoryn josta ja jonne sitten synkkaan sen mukaan kummalla alustalla teen koodia. Kieli on Pascal mutta oikeammin Lazarus on Delphin Linux-versio.Kun oliomallin sisäistää niin on kuin kotonaan.   

ps. Purjehtijana kiinnostaa mitä oikein olet tekemässä.

Sivuja: [1]