Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - jortu

Sivuja: [1] 2
1
Yksinkertainen kysymys: PC:llä asennettuna rinnakkain WIN7 Prof ja Ubuntu 14.02 LTS. Voinko asentaa Ubuntu 14.02:n uudelleen CD-rompulta tuon vanhan Ubuntuasennuksen päälle niin, ettei haukkaa käyttöön uutta kovalevytilaa (mikä vähän "kortilla")? Siis että korvaisi kokonaan vain vanhan asennuksen? Mitä mahdollisesti olisi otettava huomioon asennuksessa?
Nämä siksi, että asennetulla Ubuntulla ei pääse laajakaistareitittimen  (ZyXel/Elisa kotiboksina) kautta nettiiin mutta vanhalla Telewellin 510:llä onnistuu. Oli sama ongelma jo Ubuntu 10:llä, minkä päivitin netin kautta (sillä Telewelillä) 14.02:ksi mutta ongelma jatkui, eli oli siirtynyt jotain asetuksia vanhasta Ubuntu-asennuksesta  tähän 14.02een. Jos buuttaan suoraan 14.02:n asennusrompulta, yhteys toimii ZyXelilläkin  ja samoin vanhassa läppärissä olevalla Ubuntu 12 LTS:llä. Eli nyt haluan asentaa 14.02:n kokonaan uudelleen siltä rompulta ja niin, että menee vanhan asennuksen päälle. Onnistuuko vai haukkaako uuden siivun kovalevyltä (niin että vanha asennus jäisi sinne tilaa viemään.) Tietysti en halua menettää rinnalla olevaa WIN7-asennusta.

2
Luulenpa että ongelma piilee kuitenkin oman PC.n Ubuntu-asennuksessa niin, että kun päivitin 12.04:stä 14.04:ään netin kautta niin jotkut vanhat, virheelliset asetukset ovat jääneet ”päälle” kuitenkin sillä kun kokeilin läppärillä, jossa sekä Ubuntu 12.04 että Win XP niin pääsin hyvin nettiin Ubuntulla Elisan boksin kautta ja jos lataan ja käytän Ubuntu 14.02:n asennusCD-rompulta niin pääsen nettiin silläkin Elisa boksin kautta tällä "ongelma-PC:llä.
Nyt haluaisin poistaa koko netin kautta  (Telewell-reitittimimellä) päivitetyn 14.04:n ja asentaa sen uudelleen nimenomaan asennus CD:ltä niin, että tuo aiempi 14.04 asennus ei jäisi kummittelemaan rajoitetulle kovalevytilalle viemään levytilaa.
Eli, jos asennan 14.04:n uudelleen rompulta, meneekö se jo asennetun päälle vai voiko vanhan asennuksen poistaa jotenkin helposti, tuhoamatta kuitenkaan rinnakkaista Windows 7 asennusta.
Osaisiko joku antaa vinkkiä tähän?

3
Uudelleen tähän aiheeseen, joka muhinut muutaman kuukauden.
Mihin ja  miten tuon DNS-palvelimen saisi manuaalisesti muutettua siihen arvoon 8.8.8.8 ?
Yritin tuota "Open DNS-linkkiä, luomalla sinne tilin ja ainakin yritin muuttaa Ethernet-asetuksia sieltä saatuihin nimipalveliosoitteisiin (208.67....etc) mutta ei auttanuta ja kun en pääse tuolla Elisan ZyZel-reitittimellä nettiin niin ei voi sitä edes testata heidän sivuiltaan.
Luulin, että uuteen 14.04.LTS versioon päivittäminen olisi korjannut tilanteen (päivitin netin kautta Telewell 510-reitittimellä. en DC-rompulta) mutta sama ongelma edelleen: Elisan ZyZel:llä ei pääse nettiin mutta Telewellin 510:llä pelittää. Koska PC:ni, jossa oli ensin 12.04.LTS ei toiminut Ubuntu 14.04 LTS:n CD-rompulta ladattaessa
(vaikka taas toisaalta kun käynnisti 12.04 LTS:n sen asennusromulta pääsi Elisan ZyZellilläkin nettiin) hankin PC:hen uuden grafiikkakortin (joka ohittaa integroidun grafiikkakortin) ja testasin sillä, 14.04 LTS-asennusrompulta bootaten, että grafiikka toimii ja myös silloin, CD-rompulta bootattuna nettiyhteyskin aukeaa myös Elisan boksin kautta mutta ei suoraan PC:ltä netin kautta päivitetyllä 14.04 LTS:llä.
Olen tosi ymmälläni. Pitäisikö vielä yrittää 14.04:n asennusta asennusrompulta? Miten silloin estäisi sen, ettei uusi Ubuntu asennus mene uuteen tilaan kovalevyllä (ja vanha jäisi sinne kovalevyn tilaa miehittämään) vaan että uusi asennus korvaisi aikaisemmat asennukset.
Mutta miten tuon DNS-palvelimen saisi manuaalisesti muutettua. Tuo Open-DNS tuntuu olevan (ainakin minun taidoilla) asentamaton paikka. Yritin sitä ja annoin "kiinteä yhteys" muokkaukseen DNS--palvelimelle ne kaksi ehdotettua osoitetta mutta eipä mene niilläkään ZyXelin kautta nettiin.

4
Elisan Omaguru otti yhteyttä ja yriteltiin yhdessä, yli tunnin ajan, ratkaista ongelmia Omagurun etähallinnassa (toisena ongelmana oli se, ettei vaimon läppärillä päässyt WIN XP:n langattomaan yhteyteen tuolla Kotiboksilla vaikka Telewellillä onnistui) mutta meni Omagurultakin sysyteemit solmuun ja hävisi loputkin olemassa olleet WiFi- ja TV-digiboksin yhteydet.
Päättivät lähettää uuden (paremman) boksin, ZyXel-reitittimen ja asentelin sen tänään ja sitten vaan taas testaamaan.
Asennus onnistui helposti ja Windowsin nettiyhteydet avautui ihan OK samoinkuin vaimon läppärin WiFI-yhteyskin rupesi pelittämään (Win-XT Home käyttis) mutta Ubuntun ongelma ei korjaantunut vaikka välillä kokeiltu Telewell-yheys peliitti kuten aiemminkin.
Kun sitten kokeilin buutata Ubuntun (12.04. LTS) suoraan sen  v. 2013 luodulta asennusrompulta, samalta mistä PC:hen asennettu Ubuntukin on asennettu niin kappas vaan, sitä kautta pääsi Ubuntullakin nettiin tuon uuden kotiboksin kautta.
PC:lle asennetuun Ubuntuun on tietysti haettu asennuksen jälkeen lukuisiä päivityksiä. Voisiko sillä olla merkitystä että Ubuntun asennusvaiheessa on käytössä ollut tuo Telewel-reititin? Yritin etsiä kiinteän yhteyden asetuksista jotakin eroja PC-asennuksen ja cd-rompun tarjoamien välillä mutta en onnistunut löytämään mitään parametrjä, joita voisi muuttaa.
Eli, jos vaihdan Ubuntun asennuksen jälkeen PC:lle toisen reitittimen niin jostain syystä ei avaa nettiyhteyttä vaikka Ubuntu tunnistaakin uudenkin reitittimen.
Mitenkähän tästä jatkaisi, kellään lisävinkkejä?


   

Kotiboksin hallintaan pääsee tuosta: http://192.168.100.1/
Tuolla on ohjeita kotiboksiin: http://asiakastuki.elisa.fi/ohje/82/
Hallinasta näkee myös Kotiboksin ohjelmistoversion. Minulla ei ole tuota modeemia, elisaviihde kylläkin vdsl modeemilla ja toimii ubuntussakin.
Ehkä siinä Kotiboksin ohjelmistossa on jotain vikaa tai jokin asetus menee automaattisesti vääräksi.
Saat kylläkin netin toimiin määrittämällä maunuaalisti nimipalvelimet tietokoneelle.

5
Jeps, juu
Kiitos vinkeistä. Näyttää olevan vika siinä nimipalvelussa. Tuo ensimmäinen 8.8.8.8 pingaus toimii mutta Google-pingaukseen ei tule kaikua.

jortu


Hei
Kiitos vinkeistä - pitänee yrittää "pingata" mutta -häpeä tunnustaa - en löydä millään Ubuntustani enää sitä tietä, kuinka pääsen tuohon päätrohjelmaan sisälle. Aiemmin, versiossa Ubuntu 10 se oli vielä siellä yläpalkin valikoissa mutta nykyisessä 12-versiossa en löydä sitä "Järjestelmäasetusten" valikosta tai muualtakaan. Miten saan sen pääteohjelmasivun auki tässä 12-versiossa?
Pliis....

Lähes kaikissa jakeluissa toimii CTRL+ALT+T

6
Hei
Kiitos vinkeistä - pitänee yrittää "pingata" mutta -häpeä tunnustaa - en löydä millään Ubuntustani enää sitä tietä, kuinka pääsen tuohon päätrohjelmaan sisälle. Aiemmin, versiossa Ubuntu 10 se oli vielä siellä yläpalkin valikoissa mutta nykyisessä 12-versiossa en löydä sitä "Järjestelmäasetusten" valikosta tai muualtakaan. Miten saan sen pääteohjelmasivun auki tässä 12-versiossa?
Pliis....

Ongelma johtuu todennäköisimmin reitittimen nimipalvelusta (tai tarkemmin DNS-välityksestä), joka ei nyt jostain syystä suostu yhteistyöhön Ubuntun kanssa. Kannattaisi tosiaan kokeilla pingillä, kulkeeko liikenne esimerkiksi osoitteeseen 8.8.8.8 (Googlen DNS-palvelin):

Koodia: [Valitse]
ping -c 4 8.8.8.8
Jos tuo toimii, mutta seuraava ei, vika on nimipalvelussa:

Koodia: [Valitse]
ping -c 4 www.google.com

Tässä tapauksessa eräs ratkaisu on asettaa nimipalvelin manuaalisesti Ubuntun verkkoasetuksissa. Esimerkiksi tuo 8.8.8.8 on pätevä. OpenDNS toimii myös:

http://www.omgubuntu.co.uk/2010/09/how-to-switch-to-opendns-in-ubuntu-for-faster-browsing

7
Tuota ping-kaiutusta en ole tehnyt mutta Ubuntun kaikki parametrit ja asetukset ovat täsmälleen samat kuin millä nettiyhteys avautuu Telewell-reitittimellä, ASDL-valo palaa kotiboksissa samoin kuin ko. LAN-linjan merkkivalo (LAN-2)
(LAN-1:ssä on toinen pöytä-PC WIN-XT ohjelmalla kiinni ja kummatkin koneet toimivat kyllä Telewelillä yhtä aikaa samoin kuin tämä "ongelma-PC:kin" Win7:n kanssa kotiboksissa.). Mistään kotiboksin samanaikaisista päivityksistä ei ole kyse koska olen yrittänyt kymmeniä kertoja kolmen päivän aikana. Ilmeisesti tuo Pingaus pitää tehdä "pääte" tilassa?
Ubuntulle en ole asentanut mitään palomuureja, kotiboksin palomuurista en tiedä kun en pääse siihen käsiksi (muuten kuin ehkä oma-Elisan sivuilta) johtuen juuri tuon kotiboksin suljetuista säätämahdollisuuksista. (Ei ole vapaasti ohjelmoitavissa kuten muut "avoimet" reitittimet).


Ei, vaan ping:llä näkee toimiiko yhteys nettiin ollenkaan.

Kun yhteys toimii, tulee tämänkaltainen tulos:

Koodia: [Valitse]
ping -c 4 oma.saunalahti.fi
PING oma.saunalahti.fi (195.74.0.8) 56(84) bytes of data.
64 bytes from dill.saunalahti.fi (195.74.0.8): icmp_req=1 ttl=62 time=14.1 ms
64 bytes from dill.saunalahti.fi (195.74.0.8): icmp_req=2 ttl=62 time=13.8 ms
64 bytes from dill.saunalahti.fi (195.74.0.8): icmp_req=3 ttl=62 time=13.6 ms
64 bytes from dill.saunalahti.fi (195.74.0.8): icmp_req=4 ttl=62 time=15.0 ms

--- oma.saunalahti.fi ping statistics ---
4 packets transmitted, 4 received, 0% packet loss, time 3003ms
rtt min/avg/max/mdev = 13.685/14.175/15.014/0.531 ms

Onko ubuntussa säädetty jotenkin palomuuri tai reititys asetuksia?

Tietysti yhteyden kotiboksiin voi myös testata "ping -c 4 192.168.100.1"
Olisiko kotiboksi ollut hakemassa päivitystä? Paloiko internet valo vihreänä?

8
Ei ole olleet samaan aikaan päällä ja kyseesä on pöytä-PC, jossa ei edes WLAN yhteyttä. Kun Kotiboksi ei ottanut yhteyttä sammutin Kotiboksin ja vaihdoin sekä puhelinlinja- että LAN-kaapelit Telewliin. Reset ei auta, ei mitään vaikutusta.
Tarkoitatko tuolla ping-toiminnolla reitittimen kykemistä LAN-kaapelilla PC:hen ja ottamalla sitten IP-osoitteella yhteyden siihen?



Eihän Telewell ja Kotiboksi ole olleet samaan aikaan päällä ja kytkettynä samaan aikaan kumpikin puhelinpistorasiaan? Ja kone on ollut kummallakin kertaa yhdistetty lan-kaapelilla reitittimeen? Ettei ole samaan aikaan yhdistetty wlanilla?
Nuo ip osoitteiden erot johtuu siitä että toinen on määritetty eri sisäverkon alueelle, mutta sillä ei ole merkitystä netin toiminnan kannalta?

Toimiiko ping päätteessä, eli paketteja ei häviä matkalle?
Esim. ping -c 4 oma.saunalahti.fi

Jos ei lähde toimimaan niin voi kokeilla kotiboksin resetointia painamalla resettiä 10-15 sekuntia.

9
Taas kerran, uusi keskustelu, kun en haulla löytänyt osumia pulmaani:

Minulla on käytössä 64-bittinen Pc, jossa rinnakkain sekä Ubuntu 12.04 LTS että Win 7 Prof ja nettiyhteytenä Kymen Puhelimen kiinteä laajakaista, reitittimen Telewell TW-EA510 ADSL ja nettiyhteydet toimineet hyvin kummallakin käyttiksellä.
Nyt Elisa ostanut KymP:n, määräaikaissopimus KymP:n kanssa lähestymässä loppuaan ja Elisan myyntimies tyrkytti puhelimessa ruusuisin lupauksin uutta Elisan viihdepakettia reitittimineen ja pilvipalvelu digibokseineen.
Värkit tuli ja linjat kytkettiin alkuviikosta ja sitten muuta kuin kokeilemaan uutta kotiboksi  A2100N reititintä.
Win 7:llä ja toisen pöytä PC:n XP Prof:lla, kiinteäälä LAN-kaapeliyheydellä nettiin pääsyFirefoxilla toimii mutta kun yritän nyt Ubuntulla niin eipä avaa nettiyhteyttä Firefoxilla. Ei avaudu.
Ubuntu tunnistaa kyllä kiinteän verkkoyhteyden ja ottaa käyttöön mutta nettin ei pääse. Jos kytken vanhan Telewelin reitittimeksi netti aukeaa heti ja toimii. Muuten kiinteän yheyden asetukset (automaattisesti haetut)  A2100N:lle ja Telewelille ovat samat (verkkolaite, fyysinen osoite, nopeus, tietoturva) mutta  IPv4:n asetuksissa seuraavat erot:

                                                          Telewell TW-EA510             Kotboksi
IP-osoite                                              192.168.0.100                    192.168.100.26
Yleisosoite                                           192.168.0.255                    192.168.100.255
Aliverkkopeite                                       255.255.255.0                     sama
Oletusyhdyskäytävä                              192.168.0.254                    192.168.100.1
Ensisijainen DNS                                   192.168.0.254                   192.168.100.1

Muut asetusarvot samat.
Olisiko kenellekään aiempaa kokemusta tästä Elisan Kotiboksin ongelmista Ubuntun yhteyksien kanssa, miksi ei toimi?

jortu, Hamina


                               

10
Perusongelma selvisi lataamalla järjestelmäasetukset/lisäajurit ja sieltä NVIDIA-näytönohjaimen ajuri (versio 304) (suositeltu).
Lataus- ja sulkemisvaiheissa tulee tosin hetkellisesti "ylimääräistä" tekstiä näytölle "isolla fonttikoolla" mutta ei haittaa tuo kauneusvirhe kunhan Ubuntu ja Win7 latautuvat omilta kohdiltaan oikein.'
Suurkiitos kaikille keskusteluun osallistuneille ystävällisistä neuvoistanne. Katson osaltani ongelman ratkaistuksi.
KIITOS 



Integroidulle näytönohjaimelle kannattaa antaa tarpeeksi muistia. 500 megaa riittänee. Nvidian ajurin asentaminen korjannee tilanteen. Jos X ei toimi kannattaa koneeseen kirjautua merkkitilassa tai vaikka etänä ssh:lla ja vilkaista niitä X:n lokeja. X:n voi pakottaa käynnistymään vesa-ajurilla mutta parempi asentaa ensi tilassa nividian ajuri ja tehdä xorg.conf joka käyttää sitä. Itse en asennuksessa hae päivityksiä - kyllä ne ehtii myöhemmin.  Kovalevyn tyhjennys jollain DBAN:illa?? on turhaa.

Framebufferin käyttö  on minusta turhaa. Saahan sillä nätimmän aloitusvalikon ja grafiikoita, mutta ei niitä oikeasti tarvita missään. Näytönohjaimia on paljon. Muistaakseni Nvidialla on oma framebuffer-ajuri ja se ei tykkää kernelin ajureista. Tässä konessa on kaikki framebuffer ajurit jättty kääntämättä kernelistä enkä ole huomannut mitään ongelmia. Käynnistystekstit näkyy isolla ja grubun grafiikat/animaatiot uupuu mitä itse en pidä haittana.

11
Hei
Tällaiset asetukset on:  3.8.0-35-generic #50~precise1-Ubuntu SMP Wed Dec 4 17:25:51 UTC 2013 x86_64 x86_64 x86_64 GNU/Linux


Pitäisiköhän yrittää kaikkia mahdollisia BIOS-asetuksia? Mutta kun olen mielestäni kokeillut jo sellaiset, joiden voisi olettaa liittyvän näytönohjaukseen.

Ei tarvitse. Ongelma on ajuripuolella. Jos päivitykset eivät auta, kokeile Nvidian suljettua ajuria (Järjestelmäasetukset->Lisäajurit). Jos sekään ei auta, Ubuntu 13.10:ssä olisi uudempi avoimen Nouveau-ajurin versio, joka saattaa toimia hieman paremmin.



Onhan sinulla muuten nyt käytössä 12.04.3, eli kernelin versio on 3.8.x (selviää päätteessä komennolla uname -a)? Jos ei ole, asenna se tällä komennolla:

Koodia: [Valitse]
sudo apt-get install --install-recommends linux-generic-lts-raring xserver-xorg-lts-raring libgl1-mesa-glx-lts-raring
Helmikuussa tulee sitten 12.04.4, jossa on sama kerneli ja ajurit kuin Ubuntu 13.10:ssä.

12
Kiitos taas, mutta eipä näytä tuokaan tautia parantavan, eli muuten käyttäytyy samoin, paitsi että nyt tekstit ruudulla selkeämpiä ja kirkkaampia kuin aiemmin ja taisi jäädä käynnistäessä ne kaksi riviä niitä ....kvm:-ilmoituksia pois, ei ainakaan näkyneet näytöllä
Pitäisiköhän yrittää kaikkia mahdollisia BIOS-asetuksia? Mutta kun olen mielestäni kokeillut jo sellaiset, joiden voisi olettaa liittyvän näytönohjaukseen. Haen nyt Ubuntulle kaikki ehdotetut päivitykset ja ehkä sen jälkeen yritän löytää lisäosavalikoista sellaisia päivityksiä, jotka saattaisivat liittyä näytönohjaimen päivityksiin. Olisikohan siinä mitään järkeä?


Hei
Kiitos vinkeistä. Kokeilin kumpaakin ehdottamaasi toimenpidettä ja kummallakin "korjauksella" saan nyt kyllä näkyviin käynnistettäessä tuon valikon, josta valitaan käynnistykset, mutta jos valitsen suoraan Ubuntun (ylimpänä) niin sama ongelma kuin ennenkin, että siinä vaiheessa kun avautuu sisäänkirjautumissivu niin ei tule "kehyksiä" käyttäjänimen kohdalle ja "rumpuääni" alkaa kolkuttaa noin 5..8 kertaa, minkä jälkeen ruutu pimenee.
Jos kuitenkin käynnistäessä valitsen toiselta riviltä "toipumistila" käynnistyksen ja avautuvasta valikosta jatkan "normaalilla" käynnistyksellä,  kirjautumissivu avautuu normaalistii ja pääsen ohjelmaan sisälle.

Jep. Arvasinkin, ettei pelkän Grubin korjaaminen riitä, koska kerneli valitsee edelleen väärän tilan ja ilmeisesti sekoittaa myös työpöytägrafiikan. Toipumistilassa käynnistys tapahtuu kokonaan tekstitilassa, kunnes käynnistät työpöydän.

Kokeile lisätä /etc/default/grub-tiedostoon vielä tämä rivi:

Koodia: [Valitse]
GRUB_GFXPAYLOAD_LINUX=text

13
Hei
Kiitos vinkeistä. Kokeilin kumpaakin ehdottamaasi toimenpidettä ja kummallakin "korjauksella" saan nyt kyllä näkyviin käynnistettäessä tuon valikon, josta valitaan käynnistykset, mutta jos valitsen suoraan Ubuntun (ylimpänä) niin sama ongelma kuin ennenkin, että siinä vaiheessa kun avautuu sisäänkirjautumissivu niin ei tule "kehyksiä" käyttäjänimen kohdalle ja "rumpuääni" alkaa kolkuttaa noin 5..8 kertaa, minkä jälkeen ruutu pimenee.
Jos kuitenkin käynnistäessä valitsen toiselta riviltä "toipumistila" käynnistyksen ja avautuvasta valikosta jatkan "normaalilla" käynnistyksellä,  kirjautumissivu avautuu normaalistii ja pääsen ohjelmaan sisälle.
Huomasin myös, että  Primary Video Adapter BIOS-asetuksella "PCI" buutatessa käynnistys jatkuu automaattisesti "ylimmältä riviltä" eli Ubuntulla mutta tulee se xxxxxkvm:disabled by bios kahdelle riville, joissa numerosarja alussa vaihtelee kerrasta toiseen, eli ei ole aina sama. Kun "setupissa" palautan asetukset alkuasetuksiin (Default = PCI-Ex16)) niin jää buutatessa odottamaan lisäkäskyä eikä automaattisesti lala ladata Ubuntu-ohjelmaa.   
No, hyvä kuitenkin, että nyt saan aloitusvalikon näkyviin ja pääsen kumpaankin ohjelmaan, mutta tuo "mutka" toipumistilan
kautta vielä rassaa.


integroitu näytönohjain nVidia GeForce 6150SE

Taitaa olla kyseisen näytönohjainpiirin ja Grubin bugi:

https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=827003
http://askubuntu.com/questions/54880/plymouth-and-grub-do-not-show-at-all



Käynnistä kone Ubuntuun ja muokkaa sitten Grub-asetuksia:


1. Avaa tekstieditoriin tiedosto /etc/default/grub:

Koodia: [Valitse]
sudo -i gedit /etc/default/grub
2. Lisää tiedoston loppuun rivi:

GRUB_TERMINAL_OUTPUT=console

Eli sisällön pitäisi näyttää suunnilleen tältä:
Lainaus
# If you change this file, run 'update-grub' afterwards to update
# /boot/grub/grub.cfg.
# For full documentation of the options in this file, see:
#   info -f grub -n 'Simple configuration'

GRUB_DEFAULT=0
GRUB_HIDDEN_TIMEOUT=0
GRUB_HIDDEN_TIMEOUT_QUIET=true
GRUB_TIMEOUT=10
GRUB_DISTRIBUTOR=`lsb_release -i -s 2> /dev/null || echo Debian`
GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet splash"
GRUB_CMDLINE_LINUX=""

# Uncomment to enable BadRAM filtering, modify to suit your needs
# This works with Linux (no patch required) and with any kernel that obtains
# the memory map information from GRUB (GNU Mach, kernel of FreeBSD ...)
#GRUB_BADRAM="0x01234567,0xfefefefe,0x89abcdef,0xefefefef"

# Uncomment to disable graphical terminal (grub-pc only)
#GRUB_TERMINAL=console

# The resolution used on graphical terminal
# note that you can use only modes which your graphic card supports via VBE
# you can see them in real GRUB with the command `vbeinfo'
#GRUB_GFXMODE=640x480

# Uncomment if you don't want GRUB to pass "root=UUID=xxx" parameter to Linux
#GRUB_DISABLE_LINUX_UUID=true

# Uncomment to disable generation of recovery mode menu entries
#GRUB_DISABLE_RECOVERY="true"

# Uncomment to get a beep at grub start
#GRUB_INIT_TUNE="480 440 1"

GRUB_TERMINAL_OUTPUT=console

3. Tallenna tiedosto ja sulje tekstieditori. Päivitä grub-asetukset:

Koodia: [Valitse]
sudo update-grub



Jos tämä ei auta, voisit kokeilla asetusta GRUB_GFXMODE=640x480 (eli poista kommenttimerkki "#" tuon rivin alusta). Poista samalla se aiemmin lisätty GRUB_TERMINAL_OUTPUT=console -rivi. Muista tallentaa tiedosto ja aja lopuksi sudo update-grub

14
Alan vähitellen oivaltamaan "taudin" laadun:
Kun käynnistän PC:n se BIOS-buuttauksen jälkeen menee siihen "tekstivalikkoon", jossa ylimmäisellä  rivillä on Ubuntun valinta ja neljännellä rivillä Windows 7- valinta.  Koska jostakin syystä alkubuuttaukssa laitteisto ei tunnista näytönohjain-grafiikkaasetuksia, tulee näytölle tuo "Mode not supported" ruutu. Jos painaa jotain näppäintä ohjelma lähtee lataamaan ylimmäisen rivin valintaa (joka siis ei kuitenkaan ole näytöllä näkyvissä), eli lataa Uuntun, mutta koska BIOS-latauksetsa ei oltu saatu oikeaa grafiikkakäskyä, Ubuntun lataus juuttuu aloitussivulle. Löysin nyt miten pääsen "Palautusvalikko" sivulle, jossa 9 erilaista toimintavalikkoa. Se on toisella rivillä, eli nuoli alas kerran ja Enter niin aukeaa.
Sieltä jos valitsee "jatka normaalia käynnistystä" niin menee aloitussivulle, josta pääsee kirjautumaan Ubuntuun.
Pitänee kokeilla KAIKKI Bios-setupin asetukset, että tulisi aloitusvalikko heti näkyviin.
Monitorin vaihto ei auttanut alkuperäiseen opngelmaan, sen olin jo kokeillut.
Jatkan "harjoituksia".

Kokeileppas painaa bootin jälkeen kerran alaspäinnuolta ja enteriä jos sattuisit pääsemään linuxiin sisään siten.
Uskoisin että sinun pitäisi vain lähinnä nyt päästä kirjautumaan Linuxiin sisään ja siten olisi helpointa lisätä grub2:lle sopivia boottiparametreja. En kyllä oikein tiedä noista näytönohjaimiin liittyvistä parametreista, mutta ehkä jonkin modeset rivi sinne pitäisi lisätä.

Onko lähettyvillä muuten toista näyttöä, jolla voisit kokeilla bootata järjestelmän?

15
Hei
Kiitos vinkeistä. Tuon BIOS-setupin olin jo kokeillut aiemmin moneen kertaan ja eri asetuksilla myös sekä asettanut "default" asetuksiin eikä niistä ollut apua. Tuon Windows7:n saan tosiaan avautumaan neuvomallasi 4xnuoli alas + Enter ja näkyy olevan se asennus kunnossa.
Jotenkin onistuin myös noilla nuolinäppiksillä "loihtimaan esiin" jonkin järjestelmän korjaussivun ja sieltä, asennuslevyä romppuasemassa hyödyntäen, meni sen jälkeen kerran (ilman uutta buuttausta) Ubuntun aloitussivulle, josta pystyin kirjautumaan sisään ohjelmaan mutta uudelleen käynnistettäessä kovalevyltä entiset murheet käynnistyksessä ennallaan.
Osaatko sano, millä näppisyhdistelmällä pääsisin sille "korjaussivulle", jossa oli kymmenkunta eri vaihtoehtoa toteutettaville toimenpiteille. Yrityksistäni hulimatta en enää sitä näppisyhdistelmää löydä, mikä kerran tuli vahingossa esille.


Kannattaa vilkaista bios-asetukset ja kokeilla "load default settings" tms.
Olettaisin että siellä on jotakin pielessä, kuten tuo kvm disabled by bios myös viittaa. Buffer error taas viittaa tuohon integroituun näytönohjaimeen.

Olettaisin että grub kyllä latautuu, mutta se ei näytönohjaimesta johtuen sinulla näy. Kokeileppas napsutella alaspäinnuolta noin 4 kertaa ja sitten painaa enter. Veikkaisin että Windows käynnistyy.

Dbania ei ole mitään järkeä kyllä tuossa tilanteessa käyttää. Tuhlaat vain järjettömästi aikaa jo pelkästään sen käyttöön.

16
Yritin ”haulla” löytää täältä vastaavaa ongelmakuvausta, kuin itselläni mutta kun ei tärpännyt niin yritän aloittaa uuden:

Kasasin komponenteista 64-bittisen PC:n vanhaan koteloon, prosessori 2,7 GHz
AMD Athlon 64 x 2,  emokortti Asus M2N68.LA (HP/Compaq Narra2-GL8E), jossa integroitu näytönohjain nVidia GeForce 6150SE, keskusmuisti 4 x 1 GB = 4GB ja kovalevynä 1 kpl 160 GB.
Testasin ensin systeemin toimivuuden  UBUNTU 12.04 asennuksella ja toimi muuten ihan OK, vain käynnistyksessä heitti herjaa jostakin  (NDVA-levystä joka ei ollut valmis ja voi ohittaa S-näppäimellä tai M-näppäintä painamalla saada jotain muuta aikaiseksi), mutta hetken kuluttua sisäänkirjautumissivu aukesi ja systeemi tuntui toimivan ihan OK , pääsi nettiin ja haki toistasataa päivitystäkin (mitä ei tietysti asennusrompulla vielä ollut).
Sen jälkeen tyhjensin kovalevyn DBAN:lla, Autonukella  ja asensin tyhjälle kovolle Windows 7 Prof.  käyttöjärjestelmän, mikä  myös näytti toimivan aivan normaalisti ja asensin Avast Free Antivirus ohjelman sekä hain  Windows päivitykset.
Seuraavaksi asensin Ubuntu 12.04 järjestelmän  (samalta asennuslevyltä, kuin aikaisemmin kokeiltu Ubuntu-asennus) Windows 7:n rinnalle eikä antanut asennusvaiheessa mitään virheilmoituksia.
Kun tämän jälkeen yritän käynnistää PC:tä antaa ensin taulunäytölle viestin ”mode not supported” ja H:- sekä V:- arvot vaihtelevat kerrasta toiseen (V: noin 93,?? kHz ja V: noin 58,?? Hz) ja jää siihen kunnes painan jotakin näppiksen nappulaa, jonka jälkeen lataa Ubuntun  logon ja ”pallukoiden” jälkeen Ubuntun kirjautumissivun , ”jäädyttää” sen (hiiri ei liiku) ja aloittaa kaiuttimesta  ”klongk, klongk, klongk,….”  ja näytölle tulee epämääräistä  kohinaa ja menee sen jälkeen pimeäksi.
Eli ei tule käynnistyksessä normaalia valikkoa, kummanko järjestelmän käynnistäisin.
(Minulla kahdessa muussa PC:ssä Ubuntu ja Windows XP  rinnakkain, joten niiden rinnakkaiskäyttö  entuudestaan kyllä tuttua).
Jos käynnistän Ubuntun suoraan asennuslevykkeeltä, se toimii aivan oikein tuossa järjestelmässä eikä mitään esim. näytön epäsopivuusongelmia ilmene.
Myöskään netistä lataamani ja polttamani ”Boot Repair Disk-64-bit” ei pysty korjaamaan tilannetta, vain käynnistysvaiheessa heittää muutaman rivin tekstiä erroreista, jotka vain vilahtavat näytöllä.
Jotain tällaista ehdin kirjoittaa muistiin:
numerosarja: ”xxxxx” kvm:disabled by bios
numerosarja: “xxxxx” kvm: disabled by bios
                       .
                       .
buffer error  xxxxxxxxxx
buffer error   xxxxxxxxxx
buffer error   xxxxxxxxxx

Tosi ymmälläni olen, miksi nuo kaksi, Ubuntu 12.04 ja Windows 7 eivät suostu käynnistymään ja toimimaan rinnakkaisasennuksina kun kuitenkin toimivat erillisinä yksinään tässä koneessani?
Olisiko kellään mitään vinkkiä tähän?
(Pitänee taas, jo kolmatta kertaa, tyhjätä tuo 160 GB kovalevy DBAN:illa , mikä kestää yli 4 tuntia…)

17
Eiköhän toi firefox ole se versio mikä on tullut 12.04 asennuksen mukana. sen pitäisi kyllä päivittyä uudempaan samalla kun ajaa muutkin päivitykset mitä järjestelmä ehdottaa. Syy miksi toi haittaohjelma on seurannut uuden asennuksen mukana on siinä että olet säilyttänyt vanhat kotikansion tiedostot joiden mukana myös firefoxin asennukset. Pääset siitä poistamalla firefoxin asetukset jotka löytyy siis kotikansiosta piilotiedona. Saat piilotiedostot esiin painamalla Ctrl+h firefoxin asetukset löytyy kansiosta .mozilla. poista koko kansio tai etsi sieltä sinne kuulumattomat. Jos järjestelmä ei itse ehdota päivitystä avaa pääte ja sinne komennot
Koodia: [Valitse]
sudo apt-get update&&sudo apt-get dist-upgrade

Hei
Kiitos vinkistä, mutta epäilen tuon Firefoxin päivittymistä "Päivitysten hallinnan" kautta, koska tuossa edessäni minulla läppäri, jossa myös sekä WIN XT että Ubuntu 10.04 asennettuina ja Ubuntun Firefoxin versio on 20.0 kun taas Firefoxin omilta sivuilla kerrotaan uusimmaksi versioksi 26.0.tar.bz2 ja vaikka juuri päivitin Ubuntun ("tärkeät turvallisuuspäivitykset" ja "suositeltavat päivitykset" asetuksilla niin eipä päivittänyt tätä läppärin Firfoxia, vaan on edelleen 20.0, kuten ennen Ubuntun päivitystoimenpidettäkin.. Eli pitäisi kai päivittää erikseen mutta sitä varten taas pitäisi löytää Ubuntulta se ohje kuinka tehdä se.

jortu

18
Miksi käytät noin antiikkista Firefoxia?


Vastauksena tuohon, että enpähän ole huomannut tarkistaa Firefoxin versiota aiemmin kun ei ole tullut käynnistettäessäkään ehdotelmaa version päivittämiseksi. Nyt kun yritin/yritän ko. päivitystä pitäisi kai löytää jostakin ohje, kun ei tunnu menevän Firefoxin oman päivityssivun kautta suoraan. Lataa vain melkoisen määrän fileja koneelle mutta miten asentaa ne pakettihallinnan kautta että päivittyisi uuteen versioon. Että anteeksi nyt, kun olen tällainen tumpelo tuon Linuxen kanssa, enkä ole "vihkiytynyt" pakettihallinnan hienouksiin.....

19
 Koska ei näkynyt yhtään vinkkiä täällä keskusteluissa tuosta ongelmasta aloitan siis uuden oheisella kysymyksellä.
Eli, Ubuntussa käyttämäni Firefox selaimen (versio 15.0) on saastuttanut SmartSuggestor Malware/Adware/Virus, kuinka vain sitä nyt kutsutaankin.
Kyseessä pöytä-PC, mökkikone, jota käytän DNA-mokkulalla Huawei E367 ja jossa oli asennettuna rinnakkaisina sekä
Ubuntu 10.04 LTS että Windows XP Prof ja kummatkin toimivat aiemmin normaalisti, kumman vain kulloinkin käyttöön valitsin ja Ubuntu meni nettiin huomattavasti nopeammin kuin WIN XP.
Sitten huomasin Ubuntun Firefoxia käyttäessäni tekstissä "outoja" merkkejä ja jäljitin ne SmartSuggestor-ohjelman tekemiksi.
Googlasin hakusanalla SmartSuggestor ja sieltä selvisi ko. haittaohjelman luonne ja olin sen jossain vaiheessa tietysti itse jonkin latauksen yhteydessä koneelleni saanut. Netistä löytyy ohjeita ko. ohjelman poistamiseksi mutta ne ovat kaikki Windowsille. Minun tapauksessani tuo SmartSuggestor oli (ja on vieläkin) vain Ubuntun Firefoxissa mutta ei WIN XP:n Firefoxissa. En ehtinyt alunperin, haitan havaittuani, sitä ruveta tarkemmin tutkimaan ja poistamaan mutta kun seuraavan kerran menin Ubuntuun (10.04) en enää päässytkään mokkulalla nettiin, ei avannut nettiyhteyttä kuten aiemmin mutta Windoows XT:llä nettiyhteys toimi aivan moitteetta eikä siellä Firefoxissa tuota SmartSuggestor saastutusta ollut.
Ubuntun pakettihallinnassa kävin katsomassa USB-modeswitch  jaUSB-modeswitch data paketteja ja näyttivät, ettei olisi asennettu joten yritin niitä palauttaa Ubuntun asennus-rompulta mutta ei suostunut tunnistamaan "lähteeksi" tuota romppua lainkaan vaikka toisaalta taas, rompulta buutatessa Ubuntu toimi muuten, muttei päästänyt nettiin siltäkään.
Kopioin täältä Ubuntu-sivuilta uuden Ubuntu 12.04 LTS, i386-version (kun vanha 32-bittinen PC) ja yritin sen rompulta korjata noita 10.04:n USB-paketteja mutta ei onnistunut sekään.
Kokeilin sen jälkeen uudella 12.04-version rompulla käynnistystä, mikä onnistui ja sieltä, muutamien haparointien jälkeen, kun ohjelma-arkkitehtuuri ja ympäristö muuttunut 10.04:ään verrattuna, onnistuin pääsemään mokkulalla nettiin.
OK -ajattelin: asennan kokonaan uuden version 12.04 jolloin tuo Firfoxin SmartSuggestorikin jää historiaan.
Tein asennuksen ns. päivityksenä, niin että vanhat tiedostot jäisivät käyttöön mikä oli ilmeisesti virhe, sillä kun avasin Firefoxin niin siellähän se SmartSuggestor edelleen oli ja Firefoxin versio oli 15.0. Rinnakkaisessa Windowsissa F:n versio oli 26.0 ja yritin päivittää Ubuntun FF:n siihen samaan, vaan eipä onnistunut. (Kun en löytänyt millään uudesta 12.04 versiosta automaattista "ohjelmapäivityssivua" kuten on vanhassa 10.04:ssä ja aika mökillä loppui kesken sen etsiskelemiseksi uudesta kuvakeympäristöstä.
Eli kysymyksinä, josko jollakin tietoa:
- Mistä löytää 12.04:ssä tuon "Ohjelmistopäivitys sivun" ja voiko Firefoxin päivittää sen kautta uudempaan versioon?
- Miten poistaa tuo kiusallinen SmartSuggestor Ubuntun Firefoxista?
-Jos poistan "saastuneen" Firefox 15.0 asennuksen kokonaan, miten saan asennusrompulta sen uudelleen Ubuntuun?
 ( Koska PC on mökillä, ainoa nettiyhteys on DNA-mokkulan kautta enkä jaksaisi raahata pöytäkonetta kotiin sieltä kiinteän nettiyhteyden piuhan päähän päivitettäväksi.)

Että oisko kellään tietoa ja neuvoja?

jortu

20
Laitealue / Vs: Nokia CS-15 ja CD/DVD -aseman toiminta
« : 27.01.12 - klo:20.31 »
Kiitokset "Salai":lle vinkistä. Itselläni oli Amilo-läppärin kanssa myös ongelma, ettei tunnistanut DNA:n mokkulaa Nokia CS-15, mutta noiden kahden paketin imuroinnilla netistä ja asentamalla ne Ubuntu 10.04:ään korjasi tilanteen kertaheitolla.
Siitä suurkiitokset.  :D ;D

Sivuja: [1] 2