Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - JanneO

Sivuja: [1]
1

No niin - koska periksi ei anneta, niin Ubuntun asennusta jatkettiin toiselle koneelle. Koneessa on AMD Athlon 2600 XP ja 512 MT RAM ja 40 + 6 GT kovalevyt, joissa ensin mainitulla Win  XP:n Home Edition. 6 GT:n levy tyhjennettiin XP:llä ja sille asennettiin Ubuntu. Tällä kertaa asennus meni ensi yrittämällä läpi! Ainoana kauneusvirheenä voi pitää jonkinlaista (mysteeriksi jäänyttä) näppishämminkiä. Asensimme ensin suomalaisen näppiksen, mutta se toimi sen verran eksoottisesti, että vaihdoimme sen ruotsalaiseen, jonka jälkeen se alkoi toimia.  Vaikuttaa siis siltä, että rauta, jolle olin Ubuntua alunperin asentamassa oli lopulta liian monenkirjavaa. Tällä asennuskierroksella oli myös enemmän erilaisia välivaiheita, ja vaikutti siltä, että koko asennusohjelma toimi paremmin kuin sen vanhemman raudan kanssa. Tiedä hänestä.

Kiva kuitenkin, että nyt pääsee kokeilemaan systeemiä käytännössäkin ; )

2
No, jopas!

Kyllähän täällä sentään pidetään ihmisestä huolta ; ) Olin näköjään täräyttänyt purkaukseni väärälle palstallekin, mutta se oli siirretty oikean otsikon alle. Kiitos moderaattorille!

Jeps, kirjoitin ehkä vähän provosoivasti, mutta pulma oli  (ja on edelleen) todellinen.  Linux ei toimi - minun koneessani. Hommasin Ubuntun, koska ensinnäkin haluaisin tehdä vähän (lisää) tuttavuutta Linuxin kanssa. Edellinen, muutama vuosi sitten (töissä) käyttämäni oli muiden asentama ja muistaakseni joku RedHatin versio. Omin päin olen kokeillut Tietokone-lehden (?) esittelemää Slax-linuxia, joka pyörii suoraan CD:ltä buutaten. Molemmat kokemukset hyviä ja uteliaisuutta ruokkivia. Toisekseen ajattelin hyödyntää yhtä jo hieman sivuun jäänyttä Pentium II:a  (384MTRAM ja 2 x 8GT kovalevyt). Satuin kuulemaan Ubuntusta, ja koska kone vaikutti täyttävän perusraamit, niin ajattelin kokeilla.  Valistunut arvaukseni on, että rauta oli lopulta kuitenkin liian sekalaista.

Pointtini (joka tuntui ärsyyntymiseni vuoksi menneen joiltakin ohi ) on kuitenkin se, että näiden Linux-jakeluiden - tai ainakin joidenkin niistä tulisi olla sellaisia, että ne toimivat edes jotenkin nilkuttaen vaikkei asennus moitteetta sujuisikaan. Voisin tietenkin luetella täällä pitkän listan kaikenlaista detaljia laitteistosta, johon asennusta olen yrittänyt. Sitten voisimme yhdessä arvailla, mistä se vika johtuu jne. Tämähän on kivaa, jos tarkoitus on pääasiassa harrastaa tietokoneita, mutta jos sitä haluaisi enimmäkseen vain käyttää, niin V-käyrä alkaa nousta. Jos olen siis tähän asti ajanut Nissanilla ja haluaisin vähän kokeilla Volkkarilla a j a m i s t a, niin minua ei paljon lämmitä se, että vaikka olinkin laittanut uuden koneen starttimoottorin oikein paikoilleen, niin solenoidi olikin väärän tyyppinen eikä volkkari mokoma käynnisty. Saati että pääsisin sillä ajamaan. Volkkari on tallissa mykkänä eikä tietenkään kerro missä vika on. Tietysti tuokin vika löytyy hyvän autoasentajayhteisön tukemana, mutta kun tarkoitus olisi ajaa sillä autolla eikä olla pää konehuoneessa vikaa veikkailemassa!

En tiedä kuinka onnistunut vertaukseni on, mutta tässä nähdäkseni on eräs näiden linux-jakeluiden suurista pulmista.



3
Asentaminen ja käyttöönotto / Ei onnistu asennus :(
« : 27.12.06 - klo:01.21 »
Ei hyvät ihmiset!!!

Tässä istutaan nyt pitkälle yli puolen yön. Ubuntua on asennettu (ihan peruskoneeseen)  kohta 5 h eikä vieläkään toimi. Moittikaa amatööriksi, sitä olenkin, mutta fakta on se, että tätäkin kommenttia kirjoitetaan Bill Gatesin suosiollisella avustuksella. Koneessani on XP Pro, mutta olen sen verran hihhuli, että haluaisin kokeilla myös Linuxia, mutta eihän tästä tule mitään, kun ei päästä alkua pitemmälle. Näistä paketoinneista (sunglanniksi=distro) on saatava sellaisia, että ne myös toimivat. Ubuntun asennus muistuttaa lähinnä win98:a - valitettavasti myös toimivuudessaan. Ehkä tämäkin meni väärälle palstalle, mutta ei tästä koskaan mitään tule, jos Linuxin asennus ei ala yksinkertaistua. Pahoittelen kriittisyyttäni, mutta jos olen saanut jonkin dos 3.1:n toimimaan, niin luulisi tämänkin sujuvan...


P.S. Saapas nähdä millaisia vastauksia vääräuskoiselle ;)

Sivuja: [1]