Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - ma^ko

Sivuja: [1] 2 3 4
1
Laitealue / Vs: Ubuntulle kotia rakentamassa
« : 21.10.07 - klo:11.03 »
Ei Intel missään tapauksessa huono vaihtoehto ole, onhan se tehokilvassa selkeästi niskan päällä tällä hetkellä. Kuitenkin jollei koe tarvitsevansa ihan viimeisintä tehoa, niin AMD x2 on hinnaltaan huomattavasti kohtuullisempi vaihtoehto. AMD x2 prossun ja asiallisen emon saa helposti Intelin pelkän kiven hinnalla. Asus M2N & AMD 4000+ x2 & 2 x 1GT 800mhz DDR2 & HD2400/GF8500 on ostopaikasta riippuen noin 250eurotaaleria, hyvin toimiva, hiljainen ja huokea vaihtoehto. Hinnan takia tullut nyt tuollainen itsellekin toiseksi koneeksi tehtyä, vaikka Inteliä perinteisesti olenkin suosinut.

2
Korjatkaa ihmeessä, jos MS-Windows-järjestelmät ovat voineet pååstå tuosta yli esim. asennuksissa, joissa W2k, XP ja Vista todellakin osaavat käynnistää itsensä muualta kuin ensimmäiseltä primääri-osiolta.

Kyllä ne osaavat, 9x:t ei osanneet. Ja bootloaderikin voi olla muualla kuin ensimmäisessä juuressa, kunhan joku esmes grob tahi lilo tai jokin ohjaa käynnistyksen sille wintoosan buutloaderille. Tosin mielummin annan wintoosan buutloaderin olla ensimmäisenä jost valitaan että kuka ja mist käynnistyy. Wintoosan buutloaderi kun on mielestäni parempi valikkoloaderina jos on sekä ikkuna ja pinkviiniasennus, käynnistelee sit sen pinkviinin loaderin sil winloderilla.

3
Joop, tämä onnistui... seuraavana rautaonkelmaa... kunhan kerkee, niin sitten siihen osioon.

4
Asentelinpas tuossa toiseen koneeseen Kubuntun ja totesin kotvan sitä ihmeteltyäni, että KDE on mielestäni varsin /c:stä. Ubuntun ohjeista löytyi että Ubuntu kääntyy Kubuntuksi sillä että asentaa Kubuntu-desktopin, toimiiko sama myös toisinpäin? Ja jos ei toimi, niin saako tuon Grupin poies muutoin kuin väkivallalla?(XP rinnalleasennus, Wintoosan fixmbr toki tappaa grupin). Osion tyhjäämises uudelleen ei ole ongelmaa, mutta tahtoo eroon tuosta Kubuntusta mahdollisimman helposti. Totesin olevani KDE:n suhteen epäyhteensopiva.

5
Tämä oli varsin helppo projekti. Toinen emo ja prossu, mut näyttikseksi löytyi FX-sarjan GeForce kuten edellinenkin, lelut paikalleen ja tökkäys virtanapista... kas se nousi työpöydälle kuin mitään ei olisi tapahtunut edes.

6
Ok, eli operaatio kuulostaa ihan mahdolliselta. Nukumpa tässä välissä yöunet ja tökkään uudet raudat huomenna ja tulen sitten kyselemään lisää jos on moiselle tarvis(eli rajallinen nörttiyteni loppuu kesken).

7
tökkää kiinni ja aukase recovery tilassa.
sitte x ajureiden uudelleen konffaus uudelle raudalle.
tärkeät tavarat heti backuppiin siltä varalta että jotain on pahasti vialla.

Saiskos hieman rautalankaa tähän kohtaan kiitos. X jos ei nouse, niin graafista liittymää ei silloin ole käsittääkseni. Ilman sitä olen varsin avuton, enkä mikään übernört sen kanssakaan, eli miten toimin jos X ei nouse/aukea? Yksinkertaisesti kiitos, jos saan pyytää.

8
Eli siis kun on kiintolevyllä(joka säilyi hengissä) asennettuna Ubuntu ja erilaista tavaraa jota ei haluaisi kokonaan uudelleenasentaa, niin mitkä ovat mahdollisuudet onnistumiseen ja miten tulisi toimia? Tökkää vaan kiintolevyn "uuteen" rautaan ja toivoo parasta? Tekee jotain muuta, mitä? Vaihtuu siis ainakin emo ja näytönohjain ja samaa tyyppiä kuin ukkoselle uhrautuneet ei ole saatavana.

9
Hmm, täytyy varmaan etsiä vikaa muualta. Asensin näytönohjaimen nimittäin vaimon windows-koneeseen ja siinä ei tapahtunut kyseistä ongelmaa eli kone käynnistyi mukisematta joka kerta. Resetoimalla sekä kokonaan virrat sammuttamalla. No täytyy vielä testa se patterijuttu...

Ei tuollainen vika olekkaan näytönohjaimessa. Vika on joko emossa tai virtalähteessä. Eli joko poweri on kypsymässä tai emolevyn virransyöttöpuoli mättää(eli ne konkat). Emon pariston ei pitäisi vaikuttaa tuohon, vain kellon ja asetusten säilyvyyteen.

10
Rautavika. Emossa/virtalähteessä vikaa, ei käyttiksessä. Emolla konkat virransyöttöpuolella turvonneet?

11
Laitealue / Re: Koneen uudistaminen
« : 16.01.07 - klo:13.23 »
Kyllä voi vaihtaa 64 -bittiseen, eikä silti tarvitse 'harrastaa' konettaan. Silti aloittelijalle on helpompi 32 -bittinen.

Väärin. Kun vaihtaa pingviiniin, joutuu harrastamaan sitä konettaan. 64-bittisel pingviinil joutuu harrastamaan enemmän.

12
TelkänpönttöMäkki, LC475 Mäkki ja sit hirvee läjä erilaista PC roinaa...

13
Nettiselailua ja sähköpostia... ja se tärkeä pointti olisi etteivät asiakkaat sotkisi koneita. Mulla on latauksessa Xubuntusta jokin Alternate -versio. Kone on Fujitsu-Siemensin rauta, on ollut vähän huonoja kokemuksia läppäreiden kanssa. Saapas nähdä miten menee. Otan DSL:n varalta jos tuntuu että Xubuntu on liian raskas.

Mä asentaisin tuon tasoiselle raudalle tuohon käyttöön nettikioskimuotoon puukotetun wintoosan. Siksi wintoosan että se ainakin pyörii mokomalla ja mä en osaa tehdä linuxista nettikioskia, wintoosasta sen saa helposti.

14
Asensit pelkän tekstipohjaisen ilman ikkunointia, oletan.

15
Miksi et vain poista niitä tekemiäsi osioita ja anna sen kubuntun asennusohjelman tehdä niitä vapaaseen tilaan?

16
Vista osaa "hyödyntää" lisämuistin kyllä, XP ei osaa. Vistaan vaan ei kannata päivittää ainakaan ennenkuin saa ensimmäisen servupäkin. Ja eipä mun autokone normikäytössä svappaa(eikä ole turhia servicejä päällä) ja eipä ole mitään auki pöpöille, palomuuri on kyllä käytössä ja eipä ole ajettava virustorjunta kertaakaan kökköjä sieltä löytänyt vaikkei "active shieldiä" olekkaan. Vistalla riittää Aerolle giga muistia kunhan on näytönohjaimella oma muitinsa. XP ei myöskään anna rajattomasti muisia yhdelle softalle vaikka sitä olisi.

- Ubuntukone, AMD 64 2800+, muistia 512mt versus 1024mt, nopeusero havaittavissa normaalilla "surffi-ikkunoinnilla".
- Knoppix-kone, Intel 820 dualcore, muistia 1024mt versus 2048mt, nopeuseroa ei havaittavissa normaalilla "surffi-ikkunoinnilla", nopeusero 1024mt single versus 2 x 512mt@dualchannel havaittavissa.
- XP pro kone, P4 Northwood 3ghz HT, nopeusero single/dualchannel välillä havaittavissa, mutta 512mt/1024mt/1536mt/2048mt dualsetupissa, ei havaittavaa nopeuseroa.
- VistaHomePremium, Intel 6400 C2D, 512mt toimii mut aero tökkii, 1024mt toimii ihan jouheasti aero mukaan lukien, 2084mt toimii selkeästi rivakammin, 3072mt ei havaittavaa eroa 2048mt.

Ilmeisestikin noissa jotka hyödyntää lisämuistia, eli linuxit ja vista, tuo lisääntymä toisi selkeää lisänopeutta jotain raskasta tehdessä. Tuo vain äkkinäisenä kokeiluna himas olevil kompuuttereilla ja muistikalikoilla.

17
Oma kokemus W2k:sta (roikkuu vielä läppärissä). Pelkä tietoturva(Antivir+ZA), selain(FF1.5.0.9) ja Word2000, niin jo swappaa 192-Megan muistilla. XP:ssä oikeesti se 512 on ihan rajoilla, mutta pärjää, jos muistaa sulkea käyetyt ohjelmat. Mutta jos toitä tehdään, niin ainakin giga tarvitaan, mielummin kaks, varsinkin graafisissa hommissa.

Totta että FF:n kanssa 192 on vähän w2k:kin, tuo FF on selain joka on muistisyöppö. Itselläni autokoneena wanha läppäri, w2k kone ja koko 96mt muistia. Hyvin toimii, tosin ohjelmat on valittu toisin, ei ole FF:ää, ei ZA:ta ja eikä aktiiviscanneria viruksille. Word:kin on '97. Hyvin pelaa 96:lla. Tuo XP:lle kaksgikaa on ihan höpöhöpöä, se mokomaa määrää käytä kuitenkaan normikäytössä koskaan. 256mt on XP:lle hieman vähän, 384mt riittää jo mainiosti työskentelyyn hieman raskaammillakin softilla. Tuokin mainitsemani 494mt oli siis kokonaiskäyttö, XP kun varailee svappiin asioita aina vaikka muistia olis kuinka paljonb tahansa. RAM muistin käyttö pienempää. Tällä hetkellä käynnissä XP pro sp2 + ZA pro + Avast + FF jossa auki kome välilehteä. FF käyttää muistia liki saman kuin kaikki muu yhteensä, joten en yhtään ihmettele että 192mt läppärissä loppuu Firefoxia käytettäessä. XP pro sp2 + ZA pro + Avast + FF = RAM usage 189mt josta FF vie ~80mt. XP vie siis tietoturvasoftineen noin 100-170mt RAM:ia riippuen paljonko sälää ajetaan taustalla, et siit voi laskea peljonko muistia vaatii softat joita on tarkoitus ajaa. XP kun on senverran tyhmä käyttis ettei lisä-RAM nopeuta sitä lainkaan. Eli jos käytät RAM:ia 300mt niin 384:llä kone on tasan yhtänopea kuin kahdella gigalla. Ompun osX esmes on silleen viisaampi et osaa hyödyntää lisämuistin nopeutuen muutoinkin kuin vain raskaassa muistinkäytössä, osaako Pingviini? Jos osaa niin laitan lisää muistia tuohon ubuntukoneeseen, muisti on halpaa. Wintoosa ei kuitenkaan osaa hyötyä "ylimääräisestä" muistista mitenkään, seikka jota ei voi ainakaan wintoosan järkevyytenä pitää.

18
Hurjalla kokemuksella vastaan ettei kumpikaan vaan Knoppix kiintolevylle asennettuna. Perusteluna yksi vanhempi läppäri (HP, P3 1ghz, 384mt) johon koitin pingviinin purkittaa osaamistasolla "amarööri". DVD-SuSe(retail) ja Ubuntu/Kubuntu ei asentunut mun osaamisella laitteeseen niin että se olisi toiminut, Knoppix asentui.

19
Tuo faktan omaisesti esitetty "tosiasia" että Wintoosa on vain rahastusautomaatti, on hyvinkin typerä. Windows on käyttöjärjestelmä, osittain varsin idioottimainen mokoma, mutta kuitenkin oletuspohja oheislaitteille, peleille, kaupallisille ohjelmille. Tämä aikaansaa sen että se on halvatun vaikea syrjäytettävä niin käyttistä koneeseen valitessa kuin markkinoilla ylipäätäänkään. Linux on vaihtoehtoinen käyttöjärjestelmä, aiempien kokeilujen jälkeen olin sitä mieltä ettei se ole valmis peruskäyttäjän koneeseen. Nykyisin se on, se on ihan hyvä vaihtoehto jos käyttö on peruskäyttöä, siis nettisurffaus, sähköpostit, pikaviestimet, digikuvien perusjärjestely/pienet korjailut, musiikin kuuntelu, kevyt toimistokäyttö jnejne. Tosin ilman ideologista näkökohtaa tai uuden kokeiluhalua, ei ole mitään perustetta siirtyä linuxiin jos on ostettu peruskäyttöön konepaketti/läppäri johon on valmistajan toimesta maksettu Wintoosa. Parasta peruskäyttäjälle on avoimen lähdekoodin jutuissa se, että myös wintoosaan on tullut huomattavasti lisää valikoimaa vapaina ohjelmina.

Tuo XP:n hidastuminen ja tahmentuminen on osittain totta, osittain ei. Huoltamattomana se tahnaantuu, huollettuna ei.

Mut vähäisellä, hyvin vähäisellä linux-käyttökokemuksella... yhdellä koneella Ubuntu, yhdellä Knoppix(toimi paremmin kuin Kubuntu ko koneessa)... voisi todeta seuraavaa:
- Jos käyttötarve on edellämääritelty peruskäyttö ja omataan tietokone ilman käyttöjärjestelmää, niin mitään perustetta Wintoosan ostamiselle ei ole, moisessa käytössä Linux ajaa asiansa vähintäin siinä missä Wintoosakin.
- Jos omataan kone jossa on vakiokomponenttina Windows niin myöskään ole mitään perustetta vaihtaa Linuxia siihen tilalle. Harrastuksena, uteliaisuutta, jotan ehkä oppiakseen sen voi asentaa siihen rinnalle.

Ja jos palataan alkuperäiseen aiheeseen, niin Vista tuplaa rautavaateen verrattuna XP:hen, niinhän nuo Wintoosat on aina uusiutuessaan tehneet. Tää vajaan kuukauden tutustuminen pingviiniin on kertonut että nykyiset Linux-distrot ovat peruskäyttöön valmiimpia kuin luulin ja valtadistrot ovat oletustyöpöytineen raskaampia kuin luulin. Kummallakin on puolensa, myös haittapuolensa.

20
Itseasiassa tuo P3-Celeron on ihan kohtuullisen tehokas prossu omassa ikäkausiluokassaan. Vie esimerkiksi 1,7ghz P4 Celeronia kuin pässiä narussa.

Sivuja: [1] 2 3 4