Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Guranic

Sivuja: [1]
1


Mistä tämä dokumentti löytyy? Onko mitään uutta tältä rintamalta? Joko Firefox-ongelma on ratkennut?

Kirjoittelin tosiaan muutaman muutoksen aiempaan tässä threadissa olleeseen ohjeeseen. Muuten aikalailla samoilla ohjeilla selvisi. Serverin ja Clientin asennus ohjeet siis löytyvät .odt muodossa ainakin jos joku haluaa vaikka wikiin ne siirtää. Firefox-ongelma on niin harvinainen etten edes ole skriptiä laittanut kirjautumisiin.

2
Palvelimen plugdev yms. oikeudet eivät välity clienteille. Tässä pätkä vanhasta viestistäni:

Lainaus
3.3 Ääni yms. laitteet toimimaan

Tämän löysin sivulta http://tech.canterburyschool.org/tech/UbuntuWorkstations kohdasta Sound, USB, etc access.

Lisää tiedostoon /etc/pam.d/gdm rivi

Koodia:

Koodia: [Valitse]
auth optional pam_group.so

Lisää tiedostoon /etc/security/group.conf rivi

Koodia:
Koodia: [Valitse]
gdm;*;*;Al0000-2400;floppy,audio,cdrom,video,plugdev,scanner

Tällöin jokainen gdm:än kirjautuva luetaan kuuluvaksi ko. ryhmiin.

Nuo muutokset siis tulee tehdä clienttien tiedostoihin. Ja tuohon alempaan riviin olen nykyään lisännyt myös kirjoittimen eli

Koodia: [Valitse]
gdm;*;*;Al0000-2400;floppy,audio,cdrom,video,plugdev,scanner,lpadmin


Nuo olen tosiaan jo tehnyt. Edelleenkään ei mounttaa automaattisesti. Komennolla tai kiinniitämällä tikun ennen kirjautumista mounttaus tomii.

3
Lisähuomio: jos tikun kiinnittää koneeseen ja käynnistää GDM:n uudestaan niin kirjauduttuaan tikku on mounttautunut käytettäväksi. Mutta edelleenkään jos tikun irroittaa ja kiinnittää takaisin ei tämä mounttaudu automaattisesti, mystistä..

4
Nyt on outo probleema käsillä. Asentelin koulullemme NIS-palvelimen ja siihen asenneltiin sitten asiakkaita pieni kasa. Kaikki toimii jokseenkin hienosti parin viikon testailun aikana, mutta nyt on outo usb-tikkuongelma. Asiakkaat eivät mounttaa automaattisesti usb muistitikkua, WD Passport ulkoisen kiintolevyn nämä koneet mounttaavat kuitenkin ihan hienosti. Mikähän auttaisi?

Olen jo katsonut että NIS palvelimella käyttäjillä on plugdev oikeus, ja olen myös testannut /etc/security/group.conf tiedostoon laitettua gdm;*;*;Al0000-2400;floppy,audio,cdrom,video,plugdev,scanner riviä tuloksetta.

 ???

5
Itsellä on aikalailla sama viritys olemassa. anttimr:n ohje modeemin ja tukiaseman suhteen on toimiva. Tiedostojaossa pöytäkoneessa NFS-palvelin ja läppäri käyttää haluttuja hakemistoja kuten omiaan. Pöytäkoneelta jos haluan siirtää jotain läppäriin niin siirrän sen vain läppärille jaettuun kansioon. Erittäin toimiva ratkaisu, jaettu kansio näkyy läppärissä ihan samalla laiilla kuin paikallisetkin kansiot. NFS ohjeita on tälläkin foorumilla ja wikissä, ei mielestäni karmean vaikeaa. Tulostimen olen jakanut ihan graafisilla työkaluilla järjestelmä ->ylläpitovalikosta, ja sitten ottanut läppärissä käyttöön samoilla ohjelmilla. Ainakin HP laserjet 1010 usb-tulostin löytyi ja asettui ihan kivutta, ja tulostaa varmasti kuin junan vessa.

6
Minäkin mietin jotta noiden vipujen takana voisi olla apuja, en vaan ole ainakaan vielä niin perillä niistä että pääsisin kokeilemaan, pitänee opiskella lisää. Tällä hetkellä on täsmälleen samat asetukset jaoissa kun sinun ohjeessasi. Katsotaan miten sähköverkon ongelmien eliminointi auttaa ensin asiaa. Jatkamme testaamista.

7
Noniin. Nyt on järjestelmä käynnissä ja (testi) käytössä. Jo alkuun olisi kysymistä. PONTVIL jos satut lukemaan... Eli kertaukseksi, NIS+NFS palvelin kaikki asiakkaat langattomia läppäreitä. Kirjautuminen toimii niin kuin pitää, ajoittain esim. Firefox käynnistys kestää jonkin verran pidempään kuin paikallisessa kirjautumisessa, ei kuitenkaan mitään häiritsevää hidastelua missään. (johtunee verkon nopeudesta..?) Ensimmäinen pomppu tiessä on koulun sähköverkon epävakaus, pienet piikit ja sähkökatkot kiusaavat. Serveri on kiinni UPSissa ja läppäreissä on akut mutta langattomat tukiasemat sammuvat joka kerta ja se aiheutaa jopa ylitsepääsemättömiä ongelmia. PONTVIL, onko nis+nfs vakaa yleensäottaen kun clinut on langalla kiinni verkossa? JA KAIKKI MUUT myös, onko ideaa millä NISiä ja NFSää saisi sietämään langattoman verkon "ominaisuuksia" paremmin. Olen jo googlettanut kyllä Buffalon tukiasemiin edullista PowerOverEthernet virtaratkaisua jolloin saan ne upsin suojaan, mutta käsittääkseni langaton verkko on silti erilainen käyttäytyjä tässä tapauksessa kuin mitä piuharatkaisu. Sinällään meidän tapauksessa juuri langattomuus on se iso juttu, en haluaisi tinkiä siitä.. Kommentoikaa.

ps. olen koonnut dokumentaatiota prosessin kulusta. (jos kelpaa vaikka wikiin..?)

8


Lupa myönnetään, joskin tällaisenaan ohje ei kelpaa wikiin/hardyyn. Saatan ottaa päivityksen työn alle, mutten vähään aikaan.
[/quote]

Hei, olen aloittamassa vastaavaa urakkaa pienemmässä mittakaavassa mutta langattomassa ympäristössä heti kun koulu alkaa syksyllä. (Vielä lomaillaan hetki  ;D) Olen opiskellut tästä postista ja surffaillut sekä googlettanut lisää. Vähän kuin valmistautuakseni mahdollisiin koitoksiin. Jos aikani/taitoni riittävät niin yritän dokumentoida homman. Aikomuksena on siis Ubuntu 8.04 LTS Serveri, NIS+NFS, 15 kannettavaa konetta joissa myös Hardy, langattomasti clientteinä, noin 50 käyttäjää koneille. Sitten jatkossa varmistus/tulostus/lisäclientit sun muut avut kun saadaan järjestelmä toimimaan ja käyttöön.

9
Itse luokanopettajana olisin valmis ottamaan koneet oppilailleni. Sen sijaan olen virassani nähnyt jo tällä kokemuksella sen että suomalaisen opettajakunnan tieto- ja viestintätekniset valmiudet eivät riitä koneiden käyttöönottoon näin laajasti kuin on suunniteltu. Siihen voidaan vaikuttaa koulutuksella. Sitten tulee tukiasiat, opettajan rooliin ei kai tarvitsekaan kuulua varsinainen tuki? Itse olen pähkäillyt että oppilaiden koneet käynnistyisivät koulussa ltsp-serveristä verkon yli ja näin koneiden toiminta olisi "varmistettu" huolimatta "kotiläksykäytöstä" johtuvista ongelmista. Itse opetuskäytön aktivoiminen ja opetusmateriaalien siirtäminen digitaaliseen muotoon on sitten oma odysseiansa kokonaan.. Jostain on aloitettava ja sitähän tämä kokeilu sana siinä  poliitikkojen paperissa tarkoittaa.

10
Joulun alla ostetulla edellisen sukupolven läppärillä Ubuntun "opettelu" meni aivan nappiin. Totaalin noobista tuli kuukaudessa todellinen tehokäyttäjä  ;D Olen todella iloinen Ubuntuforums.org ja Ubuntu suomen keskustelualueitten kaltaisista tietopankeista. Hyvä todellakin kiertää. Kiitos teille kaikille. Opettelun jälkeen piti ihan ostaa uusi läppäri ja siirtyä windows vapaaseen ympäristöön varsinaisessa desktopkäytössä  :D

11
Asus A6k läppärissä uutuuttaan kiiltävä FeistyFawn ja sisäinen BCM4318 wlan kortti alkoi pelittää asennuksen jälkeen fwcutterin avustuksella. Vakaaksi ajuria ei vielä voi kutsua mutta toimii hyvällä päällä ollessaan erittäin mukavasti. Roaming modessa hakee verkon, kysyy avaimen ja yhdistää. Jos laittaa piuhaan välillä katkaisee NM automaattisesti langattoman ja kun piuhan ottaa irti yhdistää välittömästi takaisin. Näin sen pitäisikin toimia, välillä vaan ajuri takkuaa todella rajusti... Uutta firmwarea odotellessa...

12
En oikein löytänyt tältä enkä muiltakaan foorumeilta suoraa vastausta ongelmaani joten siksi uusi aihe. Ongelmana on siis A-link wl54pc (c4) pcmcia wlan kortti, joka ei käynnisty Dapperin käynnistyksen mukana oikein. En ole oikeastaan edes saanut paikallistettua mikä mättää. Kun kone käynnistyy Gnomeen saakka kortti vilkuttaa aktivity valoa ja link valo on pimeänä. Kokeilin konsolista ifdown/ifup ra0 komennoilla herätellä korttia ilman onnistumista. Kun herätän kortin ensin Gnomen verkkoasetuksista poista käytöstä/aktivoi JA SEN JÄLKEEN kirjoitan konsoliin ifup ra0 niin kortti herää ja toimii moitteettomasti. Kuinka saisin tämän kaiken tapahtumaan automaattisesti käynnistyksessä ettei korttia tarvitsisi herätellä joka käynnistyksessä.

Minulle uuden käyttöjärjestelmän tonkimisen ja lukemattomien tuntien foorumisurffailun jälkeen toinnuin kokeilemaan käynnistyksen jälkeen ifup ra0 --force komentoa ja sehän toimi. Lisäsin /etc/init.d/rc.local tiedostoon tuon komennon ja nyt Dapper käynnistää kortin kirjautumisikkunaan tullessaan. HipHei.

Sivuja: [1]