Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Peccavi

Sivuja: [1]
1
Laitealue / Kaksi WLAN-reititintä (Ratkaistu)
« : 26.05.10 - klo:19.42 »
Kotonani on kolme pöytäkonetta ja yksi kannettava, joissa Ubuntu ja pojalla vielä yksi Mac Book.
Vaihdoin juuri nopeampaan Welhon liittymään ja mukana tuli uusi kaapelimodeemi. Tässä uudessa on myös WLAN. Koska olin aikaisemmin jakanut verkon langattomalla D-Linkin WLAN-reitittimellä, on niitä nyt käytössä kaksi. Nyt Welhon kaapelimodeemi/WLAN-reitittimestä menee verkkokaapeli D-Linkin Wlan reitittimeen, joka jakaa verkon eternet-kaapelilla myös kolmelle Ubuntu pöytäkoneelle. Verkko takkuilee ja luulen syyksi IP-osoitteita. Molemmilla reitittimillä on näköjään oletusarvona IP-osoite 192.168.0.1 ja Subnet mask 255.255.255.0. Tulisiko näitä muuttaa ja onko väliä miten? WLANit ovat eri kanavilla. Eternet kaapeleiden veto kaikilta pöytäkoneilta kaapelimodeemiin olisi aika hankalaa.

2
Päivitys on ollut 8.10 -> 9.04.

Olen aina päivittänyt uuden version kun se on ollut saatavilla.

3
Päivitin kannettavaani Ubuntu 8.xx > 9.04
Päivitys jumiutui aivan lopussa, mutta väkisin sammutuksen jälkeen käynnistyi normaalisti.
Sitten omituisuudet vasta alkoivat. Mitä tahansa päivityksen jälkeistä kerneliä käyttäen käynnistys ei onnistu. Tovin odottelun jälkeen tulee ensin sata riviä 'Segmentation fault' ja sitten 'rm: cannot remove `/tmp/.clean' : Read-only file system
Segmentation fault
init: rc-default main process (1425) terminated with status 139
Jos valitsen "esc" -painalluksen jälkeen "Ubuntu 9.04, kernel 2.6.24-21-generic " Kone käynnistyy aivan normaalisti. Muut kerneliin 2.6.28-15-generic asti tuotta yleensä yllä olevan ongelman. Tosin ei aina. Muutaman yrityksen jälkeen myös uusin kernel latautuu aivan normaalisti.
Lisätietona voisin mainita, että jostain syystä koneella aina, myös aikaisemmalla versiolla, on kestänyt tovin ennenkuin se pääsee verkkoon. Aivan kuin verkkokorttia pitäisi lämmitellä hetki.

Miten voisin päästä tilanteeseen misää kone käynnistyy uusimmalla kernelillä normaalisti?
Jos tämä on mahdotonta, miten poistan "turhat" toimimattomat kernelit?

4
Kiitos. Tuo auttoi. Virhe oli pieni, mutta pieni on yleensä suurta.
Tiedosto näytti tältä:
127.0.0.1 localhost
127.0.1.1 PEKKA.KOTI

# The following lines are desirable for IPv6 capable hosts
::1 ip6-localhost ip6-loopback
fe00::0 ip6-localnet
ff00::0 ip6-mcastprefix
ff02::1 ip6-allnodes
ff02::2 ip6-allrouters
ff02::3 ip6-allhosts

ja kun poistin tuo .KOTI, joka on muuten lasten windows-koneiden kotiverkon nimi, homma alkoi pelittää.
Yritin etsiä aiheesta haku-toiminnolla tästä foormumista, mutta ilmeisesti hakusanat olivat vääriä. Eipä tullut tietysti mieleen käyttää hakusanna Sudoa, vaikka sitä itsekin epäilin virheeksi. Anteeksi vaiva ja SUURI kiitos.

5
Ubuntu 8,04 (hardy), Ydin 2.6.24-17 generic, Gnome 2.22.1
Olen yrittänyt etsiä ratkaisua, mutta laihoin tuloksin ongelmaani.
En pysty enää asentamaan ohjelmia, enkä ajamaan päivityksiä. Minulla on aavistus, että ongelma liittyy jotenkin käyttäjän oikeuksiin, koska ensin erään päivityksen jälkeen aina sudo-komennon jälkeen tulee päätteeseen seuraavanmukainen rivi:
pekka@PEKKA:~$ sudo gedit
sudo: unable to resolve host PEKKA
Koneen nimi on siis PEKKA ja käyttäjä on pekka. Tässä komennossa gedit kyllä aukeaa,
Jos yritän asentaa päivityksiä niin päivitysten hallinta menee jumiin "asenna päivitykset" napin painalluksen jälkeen. Avoimiin prosesseihin ilmestyy "gksu" kun alapalkkiin ilmestyy "kännistetään ylläpito-ohjelmaa". Sitten ylläpito ohjelma häviää, mutta "gksu" jää avoimiin prosesseihin. Jos yritän asentaa päivitykset uudestaan ilmestyy toinen "gksu" jne...
Yritin ratkoa ongelmaa asentamalla synaptic-pekettienhallinnan ohjelman uudestaan Aptitude apt-get avulla. Ei auttanut.
Nyt yritin päivittää Ubuntun komennolla:
 sudo aptitude update; aptitude upgrade
Pääte lopetti hommat vastaukseen:
E: Lukkotiedostoa /var/lib/dpkg/lock ei voitu avata - open (13 Permission denied)
E: Unable to lock the administration directory (/var/lib/dpkg/), are you root?
Onko jokin päivitys muuttanut oikeuksiani? Oikeudet ovat aivan samat kun toisessa koneessa olevassa Ubuntussa jossa kaikki toimii. Minulla on siis oikeus ylläpitää järjestelmää jne..
Olisin kiitollinen neuvoistanne.

6
Kiitos.
Asensin Ubuntun uudestaan ja version 6.10. Ongelma toistui flashin asentamisen jälkeen.
export XLIB_SKIP_ARGB_VISUALS=1 -rivi korjasi vian.

7
Asensin Ubuntun  (6.10). Asennus meni hyvin, mutta tietysti Firefox (2.0) kertoi, että eräällä sivulla, että liitännäinen puuttuu. Niinpä napsautin "etsi liitännäistä" ja asensin sen sillä seurauksella, että nyt Firefox kaatuu joka kerta jos menen sivulle, jossa on "Flash Player":iin liittyvää. Vaikkapa http://www.yle.fi
Asensin Flash Playerin uudestaan "sovellukset" - "lisää poista sovellus" uudestaan, mutta tämä ei auttanut. Kun laitoin "päätteen" näkyviin asennuksen alkaessa, se selvästi herjasi joistain Truetype-fonteista joiden hakemistoa ei löydy. Olisin kopioinut virheilmoituksen tähän, mutta asennusohjelman "päätteestä" ei näköjään voi kopioida tekstiä muille ohjelmille.
Sitten poistin Flash Playerin "lisää poista"-kautta, mutta edelleen selain kaatuu heti kun se alkaa ladata sivulta Flash-kamaa. Ubuntu toimii siis kuin Windows, se ei poistakaan sovelluksen kaikkia osia?
Kokeilin vielä asentaa pluginin pakettihallinnan kautta, mutta ei auttanut. Poistin sen sitten saman tein.
Selaimen kaatuminen jatkuvasti on aika tylsää. Miten saan siivottua Flash Player pluginin "roskat" pois ja jos se jollakulla toimii niin kuinka ihmeessä sen saa toimimaan?

Sivuja: [1]