Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - cokekola

Sivuja: [1] 2 3 4
1
HP Photosmart C6380:lla voi skannata verkkoon liitetylle Windows-koneelle valitsemalla kohdekone monitoimilaitteelta. Onnistuukohan skannaaminen myös Ubuntu-koneille. Hplip:in seloste on vähän moniselitteinen, ainakin itselleni: http://hplipopensource.com/hplip-web/models/photosmart/photosmart_c6300_series.html
Onkohan kukaan sattunut kokeilemaan laitetta?


2
Kokeilin vielä uudelleenkin: formatoin tikun, asensi uudelleen ubuntun ja irrotin taltion. Edelleen tulee ilmoitus "Pen Drive without operating system" tjsp. Ilmoitus tulee jo ennen boottia, enkä onnistu sitä mitenkään pysäyttämään luettavaksi.


3
Käytin Ubuntu 8.10:n toimintoa "Create usb startup disk" usb-boottitikun tekemiseen. Usb-muistina oli 4 GB Kingston DT Mini Slim. Eipä bootannut IBM:n R51 -läppäri sillä, vaan vilautti pikaisesti valituksen, ettei Pendrivellä ole käynnistystiedostoa tjsp. (Ilmoitus vilahtaa niin nopeasti, ettei vanha ehdi millään sitä lukea.)

Tein saman tempun 4GB Sandiskin Cruzerille ja hoplaa, silläpä Ibari boottasi. No, formatoin vielä tuon Kingstonin ja kokeilin uudelleen, mutta sama tulos.

Onko tää Kingstoni vaan ihan peruna, vai enkö taas itse osaa?

4
Tarkoituksena olisi laittaa vanha läppäri loggaamaan sääaseman dataa verkkoon. SItä varten olen asentanut läppäriin DSL:n (nykydistrot ovat vanhalle koneelle liian raskaita). Ajatus olisi käyttää Weather Display -ohjelmaa loggerina. Kun koetan käynnistää GoWeather.sh -skriptin, niin tulee virheilmoitus:

./GoWeather.sh: line 27:  3016 Killed               $DIR_PATH/WeatherD

Alla on tuo GoWeather.sh -skripti. Tumpelona en osaa päätellä, missä menee pieleen. Lieneekö DSL:ssa erilaiset ympäristömuuttujat kuin tuossa skriptissä vai mistä lienee kyse?

Koodia: [Valitse]
#!/bin/bash
# Function to establish user id of current user.
# We call this function later on to test if they are ROOT and fail if they are.

getUID() {
id $1 | sed -e 's/(.*$//' -e 's/^uid=//'
}
# Test if user is root and deny access if they are.
# It is not a good idea to be running software as root.
if [ "`getUID`" = 0 ] ; then
echo "ERROR: You can't run this as ROOT. Change to another user and try again.";
exit;
fi
# End of User test.

DIR_PATH=`dirname $0`

# setup the path to inlcude our directory

export PATH="$DIR_PATH":"$PATH"

# If we made it this far we mustn't be root.
# Just set the library path.
export LD_LIBRARY_PATH=$DIR_PATH/deploy/

# Then run the program.
$DIR_PATH/WeatherD

exit $?


5


1. Onkohan se 7.04 CD varmasti kunnossa? Oletko tarkastanut md5-summan ja käyttänyt sitä asennuksen cd:n tarkastus.

2. Ilmeisesti sinulla on asennettuna ohjelmia, joita ei tule Ubuntun vakiokokoonpanossa? SIlloin pitää täydentää päivitystä intternetistä.

3. Toimiiko nettiyhteys? Päivityksenhän voi tehdä myös suoraan netistä ilman cd:n käyttöä. En suosittele alla megan kaistalla. Saatat silti tosiaan joutua täydentämään päivitystä netistä.

7.04 CD on md5 mukaan kunnossa.

Nettipäivitys ilman cd:tä tyssää samaan "virhe päivitettäessä".

Jos teen puhtaan 8.04 -asennuksen, niin osnnistuuko winen palautus asennettuine windows-ohjelmineen suoraan pudottamalla kopioidut tiedostot takaisin paikoilleen?





6
Eräänlaisena wine-filemaker -tietokantakoneena on ollut pitkään Ubuntu 6.10 -laite. Nyt tuli tarve antaa koneelle muutakin puuhaa ja päivittää se siksi. Päivitys pitää tehd vaiheittin, mutta ongelma on siinä, että edes 6.10->7.04 ei onnistu. Automaattipäivitys ilmoittaa virhe päivitettäessä ja pitkän listan tiedostoja joita ei löydy.

7.04 alternate cd:llä tulee myös "virhe päivitettäessä", jos päivitykseen sisällytetän  muutokset internetistä.
 
Jos internetistä ei sisällytetä uusimpia päivityksiä, cd upgrade ilmoittaa: "Tehtäessä päivitykseen liittyviä tarkistuksia tapahtui virhe jota ei voitu korjata" ja sitten se palauttaa järjetelmän ennalleen.

Miten nyt päivitän tuon koneen?


7
debianiin tuo muistaakseni perustuu joten samat komennot ovat ihan käytettävissä.
Koodia: [Valitse]
# apt-get -f install && dpkg --configure -akorjaa riippuvuudet ja konffaa uudestaan.
# on yhtä kuin rootilla suoritettavat komennot su -c pitäisi antaa tarvittavat oikeudet

Ei valitettavasti auttanut, synapticin asennusyritys paattyi edelleen samaan virheeseen.




8

Kiitos neuvoista! Taitaa olla vain Xubuntukin liikaa konevanhukselle. Ehdinkin jo asentaa DSL:n, joka sinänsä toimiikin liukkaasti, mutta enhän mä osaa edes asentaa ohjelmia sille :-[
Millainen tehomylly kyseessä? xubuntun saa aika pieneen tilaan menemään...

Läppäri Fujitsu-Siemens Lifebook S 4542, 600 MHz, 128 MB. Xubuntu 7.10 toimikin vielä kohtuullisesti, tosin taisi siinäkin olla aikanaan vähän virittämistä näytönohjainten yms. kanssa.

Tuossa aiemmassa ketjussa oli jo puhetta, millä siitä saisi helpoimmin mp3-jukeboxin.


9
http://ubuntuforums.org/archive/index.php/t-352685.html

Jos saat päätteen avattua, niin tarkista onko xubuntu-desktop ja/tai xfce4-panel paketti asennettu.
apt-cache policy on tuohon soveltuva komento, ei tarvitse sudoa.

gnome-terminal ,ubuntu
konsole ,kubuntu
xterm ,varmaankin kaikissa

Kiitos neuvoista! Taitaa olla vain Xubuntukin liikaa konevanhukselle. Ehdinkin jo asentaa DSL:n, joka sinänsä toimiikin liukkaasti, mutta enhän mä osaa edes asentaa ohjelmia sille :-[

10
Useamman vuoden harjoittelun jälkeenkin linux-n00b ja -tumpelona kysäisen ensimmäiseksi, mikä olisi oikea foorumi kysellä neuvoja esim. DSL:n ongelmissa. Ubuntun ongelmissa tämä foorumi on tuttu ja täällä jaksetaan neuvoa tumpeloakin, mutta kehtaakohan täällä kysellä muita kuin Ubuntuun liittyviä neuvoja?

No, kysytään nyt sitten itse tämän kertaiset asiatkin:

1. Onkohan DSL:lle valmiina binääripaketteina jotain "jukeboksia", kuten esim. rhythmbox tai juk? Ainakaan apt-get install rhythmbox ei toiminut. "E: Couldn't find package rhythmbox"

2. Saako DSL:ään synapticin paketinhallinnan (GUI)? Apt-get install synaptic valittaa mm.
"Some packages could not be installed..."
ja myöhemmin:
"The following packages have unmet depencies:
synaptic: Depends: libapt-pkg-libc6.2-3-2-3.2
E: broken pakcages"

Mitä mä taas teen väärin?  ???



11
Asentelin vanhaan läppäriin Xubuntu 8.04:n. Jotenkuten se vielä onnistui, mutta kun käynnistin koneen uudelleen, on yläpalkki ja alapalkki kateissa. Ruudulla on näkyvissä vain roskakori, tiedostojärjestelmä ja kotihakemisto -ikonit, Mikä neuvoksi?

Ratkaisu
Koodia: [Valitse]
killall xfce4-panel
xfce4-panel

12
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: Ääni "pörisee"
« : 08.05.08 - klo:09.38 »

Edit3: Verkkohäröltä tää kyllä vahvasti näyttää:
liitteenä normalisoidusta ja alipäästösuodatetusta signaalista spektrikuva

Edit n: On siinä joku korkeampitaajuuksinenkin säksätys mukana 0.5 - 1 kilohertsin paikkeilla lienee, arvelisin romppuasemaa, jos livedistroja pyörität ja w2k on asennettuna kiintolevylle.



Kiitos spektristä, se selventää ehkä asiaa taas vähän lisää. Merkillinen juttuhan tässä on se, että jos on kyse verkkohäiriöstä, niin miksi ihmeessä häiriötä ei ole winkkarissa, se on vähäinen Xubuntussa ja häiritsevin se on geexboxissa. Geexboxissa häiriön laatu vieläpä hieman vaihtelee sen mukaan, missä kohden geexboxin valikkorakenteessa liikutaan! Geexboxhan lataa käyttiksen muistiin käynnistyksen yhteydessä ja sylkäisee käynnistys-cd:n ulos sen jälkeen. Tällöinkin häiriö kuitenkin esiintyy, vaikka cd-asema on pysähdyksissä. ???


13
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: Ääni "pörisee"
« : 07.05.08 - klo:21.16 »
Ohessa liitteenä kännykällä äänitettyä häiriötä kaiutinelementtien edestä. Jospa joku olisi törmännyt samankaltaiseen häiriöön.

Täytynee selvitellä, miten noita ehdotettuja säätöjä pystyisi tekemään geexboxissa.

[ylläpito on poistanut liitteen]

14
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: Ääni "pörisee"
« : 07.05.08 - klo:13.04 »
Käsittääkseni "pörinä" useimmissa tapauksissa johtuu koneen ja kajareittein virransyötön välisestä vaihe-erosta kun molemmat vehkeet on eri rasioissa. Tämä, että pörinää ei esiinny w2k:ssa kuulostaa enemmän kumminkin softapuolen ongelmalta.
Sitten on myös olemassa semmoinen raudan ja softan yhteispeli, että mikkikanava on auki ja gaini suht kovalla, jolloin se tuppaa poimimaan häiriöitä sieltä mistä saa. Yleisimmin tämän takia kuuluu kiintolevyn sirinöitä. Alsamixeristä kaikki sisääntulot mutelle, niin pitäisi korjaantua.

Pystyyköhän tuon toteuttamaan geexboxin iso-authoringilla jotenkin?

Lainaus
Mites muuten soi thruthit integroidulla äänikortilla? Noiden pömpeleiden hankkimista olen itse hieman harkinnut, mutta nyt ei ole käytettävissä ulkoista DACcia linjatasoisella lähdöllä, joten olisi varmaan käytettävä integroitua äänikorttia. Omalla kotivaffella (halpis kotiteatteri) hyvän kuuloista ääntä ei tule kuin linjatasoisella signaalilla, läppärin kuulokelähdössä ei ilmeisesti virta riitä ja bassopää jää pois miltei kokonaan.

No mulla on niin huonot vertailukohdat, että en osaa sanoa tosi hifistin näkökulmasta. Omasta mielestä ne soi loistokkaasti.  Voihan siihen väliin väsätä esivahvistimen, jos haluaa pelata varman päälle. Truthit on tarkat ja toistokäyrä on käytännössä tasainen n. 50 Hz alkaen. Jotkut ei tykkää melko voimakkaasta erottelevuudesta, vaan pitävät sitä väsyttävänä, minulle tuo on ainoa oikea. Ainoa harmi on, että ne on lähikenttäkaiuttimet, ihanne kuunteluetäisyys on alle 3 metriä. Ei ne pahalta kuulosta kauempaakaan, mutta n. 2 metrissä kun kerran kuuntelee, niin ei kauemmas haluaisi mennä:)

15
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: Ääni "pörisee"
« : 06.05.08 - klo:09.14 »
EI siitä aivan multimediakeskusta olisi tarkoitus tehdäkään ihan mp3-soitin vain :)

Vaikka aivan diletantti olenkin, niin uskaltaisin arvioida, ettei tuo pörinä oikein tehojen loppumiselta kuulosta. Ainakin kone ylittää geexboxin suositukset ja geexbokshan ei välttämättä edes kovalevyä kaipaa., joten kovalevyn nopeuden puute tuskin on syynä pörinään. Windows 2000 pyörii sekin jopa liukkaasti ja winamp soittaa poppia häiriöittä, joten luulisi tehojen ainakin geexboksiin riittäävän.

Nyt on vain "pakkomielteenä" kodin saaminen mahdollisimman MS-vapaaksi, joten vielä tekisi mieli yrittää saada jokin linux-ratkaisukin toimimaan koneessa.


16
Asentaminen ja käyttöönotto / Ääni "pörisee"
« : 05.05.08 - klo:23.21 »
Kuten toisessa ketjussa jo mainitsin, olen ajatellut tehdä vanhasta Fujitsu-Siemens Lifebook S 4542 -kannettavasta (600 MHz, 128 MB) jonkinlaista "jukeboxia". Kokeiluissa on ollut lähinnä Xubuntu (7.10) ja Geexbox (1.1). Kun laitteen on kytkenyt aktiivikaiuttimiin (Behriger Truth), on ilmennyt ikävä ongelma: äänessä on jotain outoa, suhteellisen voimakastakin "pörinää". Geexboxissa enemmän, Xubuntussa vähemmän, mutta kummassakin kuitenkin häiritsevästi. Asensin vertailun
vuoksi koneeseen taas Windows 2000:n  ja siinä vastaavaa pörinää ei esiinny, joten laiteviasta ei liene kyse.

Onkohan kyseessä jokin ajuriongelma? Äänikorttina näyttää olevan Intel 82440MX AC'97 Audio Controller (SigmaTel Codec), sanoo Windows. Eiköhän kortille ole Geexboxissa tai Xubuntussa valmiina sopivia ajureita? Pitäisikö ne asentaa jotenkin? Ja jos pitää, niin miten? Jos linux-ajureita ei löydy, niin voiko Windows-ajureita jotenkin käyttää?


17
Voisikohan tuohon geexboxin äänenlaatuun (pörinään) vaikuttaa jokin ajuriongelma, pcm-äänet tai muu sellainen? Mitenkähän niitä geexboxissa säädetään, täytynee alkaa selvittää.

(Itse asiassa ääni ei ole aivan häiriötön ko. laitteella Xubuntulla ja XMMS-soittimellakaan, mutta parempi kuitenkin kuin geexboxilla. Onkohan tässä jotain ristiriitaa uudempien ääniajureiden ja vanhan raudan välillä mahdollisesti tai sitten vain väärät ääniajurit+)

Täytyypä testata vielä Xubuntu 8.04, jos rhythmbox toimisi tosiaan siinä. Testaamisessa menee aina vain tovi, kun asentaminen vanhaan laitteeseen ei käy aivan käden käänteessä.

18
Tuli kokeiltua ja geexbox olisi muuten aika passeli, mutta ääniajurissa on häikkää tms. Äänessä on jotain kummallista "taustapörinää" sen verran voimakkaana, että e ioikein "multimediakoneeseen" sovi :-[

19
Geegbox vaikuttaa kyllä lupaavalta, täytyypä kokeilla!

Tässä tuon rhythmboxin ilmoitukset. Kaatuminen tapahtuu vasta, kun valitsee mp3:sen ja painaa "play"-nappulaa
/jossain tuossa "bin/sh: /usr/bin/esd: not found"-vaiheessa. Minulle tuo ei sano oikein mitään  ???
 
kimmo@rocinante:~$ rhythmbox
/bin/sh: /usr/bin/esd: not found

(rhythmbox:4801): Rhythmbox-WARNING **: Unable to start mDNS browsing: MDNS service is not running

** (rhythmbox:4801): WARNING **: No property volume.disc.capacity on device with id /org/freedesktop/Hal/devices/volume_label_Oma_levy

Rhythmbox: could not connect to socket
Rhythmbox: No such file or directory
/bin/sh: /usr/bin/esd: not found
/bin/sh: /usr/bin/esd: not found
/bin/sh: /usr/bin/esd: not found
/bin/sh: /usr/bin/esd: not found
/bin/sh: /usr/bin/esd: not found
/bin/sh: /usr/bin/esd: not found
/bin/sh: /usr/bin/esd: not found
/bin/sh: /usr/bin/esd: not found
/bin/sh: /usr/bin/esd: not found

(rhythmbox:4801): Rhythmbox-WARNING **: Couldn't find an x overlay
Segmentation fault

20
Mitenköhän tuota kaatumista voisi vähän penkoa?

Soittaisin itsekin varmaan komentoriviltä, jos ei tarvitsisi suunnitella systeemiä, jota kaikki perheenjäsenet psytyisivät käyttämään kohtuullisen helposti.


Sivuja: [1] 2 3 4