Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - cokekola

Sivuja: [1] 2
1
HP Photosmart C6380:lla voi skannata verkkoon liitetylle Windows-koneelle valitsemalla kohdekone monitoimilaitteelta. Onnistuukohan skannaaminen myös Ubuntu-koneille. Hplip:in seloste on vähän moniselitteinen, ainakin itselleni: http://hplipopensource.com/hplip-web/models/photosmart/photosmart_c6300_series.html
Onkohan kukaan sattunut kokeilemaan laitetta?


2
Käytin Ubuntu 8.10:n toimintoa "Create usb startup disk" usb-boottitikun tekemiseen. Usb-muistina oli 4 GB Kingston DT Mini Slim. Eipä bootannut IBM:n R51 -läppäri sillä, vaan vilautti pikaisesti valituksen, ettei Pendrivellä ole käynnistystiedostoa tjsp. (Ilmoitus vilahtaa niin nopeasti, ettei vanha ehdi millään sitä lukea.)

Tein saman tempun 4GB Sandiskin Cruzerille ja hoplaa, silläpä Ibari boottasi. No, formatoin vielä tuon Kingstonin ja kokeilin uudelleen, mutta sama tulos.

Onko tää Kingstoni vaan ihan peruna, vai enkö taas itse osaa?

3
Tarkoituksena olisi laittaa vanha läppäri loggaamaan sääaseman dataa verkkoon. SItä varten olen asentanut läppäriin DSL:n (nykydistrot ovat vanhalle koneelle liian raskaita). Ajatus olisi käyttää Weather Display -ohjelmaa loggerina. Kun koetan käynnistää GoWeather.sh -skriptin, niin tulee virheilmoitus:

./GoWeather.sh: line 27:  3016 Killed               $DIR_PATH/WeatherD

Alla on tuo GoWeather.sh -skripti. Tumpelona en osaa päätellä, missä menee pieleen. Lieneekö DSL:ssa erilaiset ympäristömuuttujat kuin tuossa skriptissä vai mistä lienee kyse?

Koodia: [Valitse]
#!/bin/bash
# Function to establish user id of current user.
# We call this function later on to test if they are ROOT and fail if they are.

getUID() {
id $1 | sed -e 's/(.*$//' -e 's/^uid=//'
}
# Test if user is root and deny access if they are.
# It is not a good idea to be running software as root.
if [ "`getUID`" = 0 ] ; then
echo "ERROR: You can't run this as ROOT. Change to another user and try again.";
exit;
fi
# End of User test.

DIR_PATH=`dirname $0`

# setup the path to inlcude our directory

export PATH="$DIR_PATH":"$PATH"

# If we made it this far we mustn't be root.
# Just set the library path.
export LD_LIBRARY_PATH=$DIR_PATH/deploy/

# Then run the program.
$DIR_PATH/WeatherD

exit $?


4
Eräänlaisena wine-filemaker -tietokantakoneena on ollut pitkään Ubuntu 6.10 -laite. Nyt tuli tarve antaa koneelle muutakin puuhaa ja päivittää se siksi. Päivitys pitää tehd vaiheittin, mutta ongelma on siinä, että edes 6.10->7.04 ei onnistu. Automaattipäivitys ilmoittaa virhe päivitettäessä ja pitkän listan tiedostoja joita ei löydy.

7.04 alternate cd:llä tulee myös "virhe päivitettäessä", jos päivitykseen sisällytetän  muutokset internetistä.
 
Jos internetistä ei sisällytetä uusimpia päivityksiä, cd upgrade ilmoittaa: "Tehtäessä päivitykseen liittyviä tarkistuksia tapahtui virhe jota ei voitu korjata" ja sitten se palauttaa järjetelmän ennalleen.

Miten nyt päivitän tuon koneen?


5
Useamman vuoden harjoittelun jälkeenkin linux-n00b ja -tumpelona kysäisen ensimmäiseksi, mikä olisi oikea foorumi kysellä neuvoja esim. DSL:n ongelmissa. Ubuntun ongelmissa tämä foorumi on tuttu ja täällä jaksetaan neuvoa tumpeloakin, mutta kehtaakohan täällä kysellä muita kuin Ubuntuun liittyviä neuvoja?

No, kysytään nyt sitten itse tämän kertaiset asiatkin:

1. Onkohan DSL:lle valmiina binääripaketteina jotain "jukeboksia", kuten esim. rhythmbox tai juk? Ainakaan apt-get install rhythmbox ei toiminut. "E: Couldn't find package rhythmbox"

2. Saako DSL:ään synapticin paketinhallinnan (GUI)? Apt-get install synaptic valittaa mm.
"Some packages could not be installed..."
ja myöhemmin:
"The following packages have unmet depencies:
synaptic: Depends: libapt-pkg-libc6.2-3-2-3.2
E: broken pakcages"

Mitä mä taas teen väärin?  ???



6
Asentelin vanhaan läppäriin Xubuntu 8.04:n. Jotenkuten se vielä onnistui, mutta kun käynnistin koneen uudelleen, on yläpalkki ja alapalkki kateissa. Ruudulla on näkyvissä vain roskakori, tiedostojärjestelmä ja kotihakemisto -ikonit, Mikä neuvoksi?

Ratkaisu
Koodia: [Valitse]
killall xfce4-panel
xfce4-panel

7
Asentaminen ja käyttöönotto / Ääni "pörisee"
« : 05.05.08 - klo:23.21 »
Kuten toisessa ketjussa jo mainitsin, olen ajatellut tehdä vanhasta Fujitsu-Siemens Lifebook S 4542 -kannettavasta (600 MHz, 128 MB) jonkinlaista "jukeboxia". Kokeiluissa on ollut lähinnä Xubuntu (7.10) ja Geexbox (1.1). Kun laitteen on kytkenyt aktiivikaiuttimiin (Behriger Truth), on ilmennyt ikävä ongelma: äänessä on jotain outoa, suhteellisen voimakastakin "pörinää". Geexboxissa enemmän, Xubuntussa vähemmän, mutta kummassakin kuitenkin häiritsevästi. Asensin vertailun
vuoksi koneeseen taas Windows 2000:n  ja siinä vastaavaa pörinää ei esiinny, joten laiteviasta ei liene kyse.

Onkohan kyseessä jokin ajuriongelma? Äänikorttina näyttää olevan Intel 82440MX AC'97 Audio Controller (SigmaTel Codec), sanoo Windows. Eiköhän kortille ole Geexboxissa tai Xubuntussa valmiina sopivia ajureita? Pitäisikö ne asentaa jotenkin? Ja jos pitää, niin miten? Jos linux-ajureita ei löydy, niin voiko Windows-ajureita jotenkin käyttää?


8
Yritän rakentaa vanhasta läppäristä "jukeboksia" (F-S Lifebook S 4542: 600 MHz, 128 MB)
Lievien hankaluksien jälkeen sain siihen asennettua Xubuntun (7.10). Se toimiikin, vaikka vähän tahkeasti, keskusmuistia kun ei ole liikaa.

Rhythmbox olikin valmiiksi Xubuntussa ja olisi jukebox-tarkoitukseen passelilta vaikuttava. Se ei kuitenkaan suostunut soittamaan mp3:sia. Koetin jonkin ohjeen mukaan asentaa gstreamer -plugineita, joita tulikin melko joukko (taisi olla 16 MB). Sen jälkeen rhythmbox "kaatui", kun yritti toistaa mp3-tiedoston :-[

Mikä eteen? Onko kone vaan hylättävä liian heikkotehoisena. Se tuntuu vähän hölmöltä, ei kai noissa mp3-soittimissa ainakaan kovin paljon enemmän tehoja ole?

Onko joku toteuttanut vastaavan projektin? Mikä olisi viisas soitin? Toiveena oli säätää sitä kuitenkin lircillä, tuossa rhythmboxissa taitaisi olla siihen valmis plugin.

Kuluttavatko koodekit muuten käytössä olevaa keskusmuistia? Miten voisi asentaa vain mp3-soittoa varten tarvittavat koodekit?

9
Vähän iäkkäämmässä läppärissä on asennettuna Xubuntu. Yritin asentaa siihen
Belkinin F5D6020 wlan-kortin ndiswrapperin avulla. Mielestäni asennus sujui
kivuitta, mutta wlan ei vain silti pelitä.

- 'lspci' löytää kortin

- 'ndiswrapper -l' näyttää:
bel6020 : driver installed
            device ( 1799:6020) present (alternate driver: r818cx)

- 'iwconfig' löytää kortin:
lo         no wireless extensions
eth0     no wireless extensions
wlan0   IEE 802.11b    ESSID:off/any
            Mode:Auto    Frequency: 2.462 GHz    Acces Point: Not Associated
            Bit Rate=11 Mb/s    Tx Power: 20 dB    Sensitivity=0/3
            RTS thr=2432 B    Fragment thr=2432 B
            Power Management:off
            Link Quality:0    Signal level:0    Noise level:0
            Rx invalid rwid:0    Rx inavlid crypt:0    Rx invalid frag:0
            Tx extensive retries:0    Invalid misc:0    Missed beacon:0

ESSID ja wep-avain on määritelty GUI-härpäkkeellä.

Kortin ledi ei kuitenkaan syty, eikä yhteyttä synny. Mistä vielä voisi vikaa
etsiä?


10
Kertokaapa, saisiko johonkin Ubuntuun löytyvään mp3-soittimeen _helposti_ viriteltyä kauko-ohjauksen tavallisella  ir-kaukosäätimellä? (Ylimääräiseksi jäänyt Technisat.)

Ajatuksena olisi rakennella makkariin audiosoitin vanhasta läppäristä, kakesta ja aktiivikaiuttimista. Sitä sitten komentelisi sängyllä loikoillen soittelemaan muzakkia mahdollisesti verkkokovalevyltä tai olkkarin vdr-pöntöstä. Onnistuuko? (Myös minulta?:-)

Apropos verkkokovalevy: onko suosituksia? Buffaloa tyrkkää, 500 MB, hinta himpun alle 200 euroa. Markkinoinnissa esiintyy mm. "Verkkotallennuksen lisäksi, LinkStation Live voi striimata multimediaa PC:lle, Macciin, langattomaan mediatoistimeen tai muuhun DNLA-sertifioituun mediasoittimeen." Tekeekö tuolla ominaisuudella jotain linux-maailmassa? Voikohan se "striimata" vdr:ään tai johonkin muuhun linux-mediasoittimeen? (Buffalolla on jokin palvelusivusto, joka mahdollistaa em. ominaisuuden käyttämisen myös kotiverkon ulkopuolelta. Sen toimintaperiaatteesta en ole oikin saanut selvää.)

11
Asentaminen ja käyttöönotto / Levyn vapaa tila?
« : 05.01.08 - klo:10.54 »
Täytyy taas aloittaa anteeksipyytelyllä viesti: tämä on varmaan "tumpelo faq" -kysymys, mutta enpä ole löytänyt vastausta.

Miten gnomessa saa selville levyn vapaan tilan? Komentoriviltä sen saa selville ainakin "df"-komennolla, mutta entä graafisella puolella? Windowsissa on tottunut siihen, että valitsemalla levyn kuvakkeen ja "ominaisuudet" winkkari näyttää levyn jäljellä olevan vapaan tilan. Vastaavaa keinoa en ole gnomesta löytänyt. Levythän näkyvät esimerkiksi Gnomen tiedostoselaimessa "Tietokone"-näytössä, jossa on sarakkeet nimi, koko, tyyppi, muokattu jne., mutta koko-sarakkeessa näkyy kunkin levyn kohdalla vain kolme pistettä. (Olisiko se edes vapaa tila, käytetty tila, vai levyn kokonaiskapasiteetti, en tiedä.)

Jostain vuosien takaisesta pintatutustumisesta unixiin on jäänyt sitkeä käsitys, että *nix -järjestelmiin voisi lisätä levykapasiteettia "lennossa". Voiko uuden levyn liittää olemassa olevaan tiedostojärjestelmään niin, että se ei tulekaan omaksi levyksi vaan lisäkapasiteetiksi käyttöön olemassa oleviin hakemistoihin? Osasinkohan selittää tätäkään sinne päinkään?


12
VDR-koneessa on edelleen Ubuntu 6.10. VDR:ssä on yhtä sun toista pluginia yms. jota ei kaikkea enää edes muista. Jos päiivitän 6.10:n 7.10:aan, niin ilmeisesti pitää päivittää 7.04 ensin.

Miten käy VDR:n ja pluginien ja patchien? Pitääkö ne kääntää kaikki uudelleen? Mistä edes saan selville mitä kaikkea on tullut asennettua?


13
Tätä on kysytty varmaan kymmeniä kertoja, mutta en onnistunut löytämään vastausta tähän hätään. Missä olisi ohje kovalevyn päivittämiseen mahd. yksinkertaisesti. Siis miten tehdä tietojen siirto vanhalta levyltä uudelle? Onko jokin ohjelma tätä varten vai onko dd vastaus?


14
Ubuntu tietokoneissa / Resoluution asettamisesta
« : 22.09.07 - klo:16.42 »
Etäkäytän toista ubuntu-konetta ssh-tunnelin läpi vnc:llä.

Kun ubuntu-koneessa on kiinni näyttö, niin etäkäyttö toimii hyvin, ja etäkäytössäkin saa työpöydän kooksi 1024 x 768.
Jos ubuntu-koneesta ottaa näytön irti (etäkäytettävästä koneesta se joutaisi tarpeellisempaankin käyttöön), niin etäkäytössä työpöydän kooksi saakin maksimissaan vain vga-kokoisen työpöydän 640 x 480. Ubuntu ilmeisesti päättelee, että kun ei näyttöstä ole tietoa, niin käytössä on vain vga.

Tuon voisi varmaan jostain säätää niin, että ubuntu näytön puutteesta huolimatta luulisi käytössä olevan esim. 1024 x 768 -resoluution. En ole etsiskelystä huolimatta onnistunut löytämään paikka, missä tuo näytön koko on määritelty.

Vihjeitä kaivataan.

15
Yritin taas ylittää kykyni. Pitäisi kääntää "rivatv", jotta saisi kaapattua nvidean näytönohjaimen video-in liitännästä vhs-signaalia.
Ohje löytyi sivulta:
http://rivatv.sourceforge.net/users.html#install

Makeen asti pääsin, mutta sepä sylkäisi lähes pelkkää erroria. Mm.
tällaista:
Koodia: [Valitse]
...
/usr/src/rivatv-0.8.5/bttv/tuner.c:1041:26: warning: "KERNEL_VERSION" is not
defined
/usr/src/rivatv-0.8.5/bttv/tuner.c:1041:40: error: missing binary operator
before token "("
/usr/src/rivatv-0.8.5/bttv/tuner.c: In function â?~tuner_probeâ?T:
/usr/src/rivatv-0.8.5/bttv/tuner.c:1060: error: â?~I2C_ALGO_BITâ?T
undeclared (first use in this function)
jne...

Ja tällaista:
Koodia: [Valitse]
...
/usr/src/rivatv-0.8.5/src/rivatv-driver.c:1004: error: expected â?~)â?T
before string constant
/usr/src/rivatv-0.8.5/src/rivatv-driver.c:1011: error: expected â?~)â?T
before string constant
make[2]: *** [/usr/src/rivatv-0.8.5/src/rivatv-driver.o] Virhe 1
make[1]: *** [_module_/usr/src/rivatv-0.8.5/src] Virhe 2
make[1]: Poistutaan hakemistosta "/usr/src/linux-headers-2.6.17-11-generic"
make: *** [all-kbuild] Virhe 2

Kaikkiaan kymmeniä, ellei yli satakin riviä.

Olen koettanut etsiä ko. erroreita mm. googlella pääsemättä puusta pitkään.
Miten voisi selvittää erroreiden syyt ja korjauskeinot?

Linuxtv.fi:ssä on myös kyselty, mutta eipä ole vielä siellä vastauksia näkynyt:(

16
Joskus aikoinaan Fedora 1:stä kokeilleena on jäänyt mieleen, että siinä saattoi muistikuvan mukaan käynnistää graafiselta työpöydälta ohjelman "rootin" tai "superuserin" oikeuksilla graafisella työpöydällä painamalla jotain tiettyä näppäintä samalla, kun näpäytti ohjelman kuvaketta tai valitsi sen valikosta. Tällöin aukesi ikkuna, jossa kysyttiin salasana. Sen jälkeen käyttäjä oli "su-tilassa" (tämän merkiksi muistaakseni tuli jokin avainnippu tms. symboli paneeliin).

Onkohan Ubuntussa jokin keino tähän?

(Pahoittelut epäselvästä selostuksesta, toivottavasti joku ymmärsi jotakin.)

17
Edgyyn on monivaiheisen "kamppailun" jälkeen saatu asennettua vdr.
JOstain syystä laite sammuu nyt itsekseen muutaman minuutin kuluessa, ainakin jos ei sitä käytetä.
Viimeksi (juuri äsken) koneen uudelleen käynnistyminen kesti aivan poikkeuksellisen pitkään.
Mistä etsimään vikaa?

18
Olisiko joku löytänyt selkeän ratkaisun Vdr:n ja Technotrend c-1500 kaken yhteistoimintaan?
Toistaiseksi asennettu vdr Synapticin kautta. Vdr:n alkutekstejä on josaatu ruudulle, kun ymmärrettiin asentaa toisen tv-kortin firmis.
Lisäksi lopultakin saatiin tuo technotrendin kake tuottamaan päätteen ruudulle koodeja, kun asennettiin v4l-dvb kernel modulit ja kaken lircd.conf. Lopulta irw:llä ruudulla näkyvät koodit ovat aivan järkeviä, esim:
67 0 KEY_UP event2
6c 0 KEY_DOWN event2
69 0 KEY_LEFT event2
6a 0 KEY_RIGHT event2
18e 0 KEY_RED event2
18f 0 KEY_GREEN event2

MUTTA: Kun käynnistää vdr:n ja se alkaa kysellä kaken näppäimiä, niin vdr ei reagoi kerta kaikkiaan muihin näppäimiin kuin nuoli oikealle. Jokin palikka puuttuu tai on väärä, mutta mikä?

Jos tämän vielä saan toimimaan, niin saatan jo kirjoittaa ensimmäisen HOWTO:N, oikein "for dummies" -näkökulmasta:-)



19
Olen tallennellut tv-ohjelmia digikortilta Kaffeinella transport-streamina, jolloin tallennuksentiedostopääte on .m2t. Haluaisin tehdä tuollaisesta tavallisen dvd-tallenteen. Mitenköhän se onnistuisi? (Kädestä pitäen:-)

20
Ubuntu tietokoneissa / Vdr armon anomus
« : 29.12.06 - klo:00.00 »
Armoa!

On googletettu, on luettu ja on kokeiltu n eri ohjeen mukaan.
Ei toimi.

Tietäisikö joku _selkeän_ ohjeen, jolla tumpelompikin saisi Edgyyn asennettua ja toimivaksi viriteltyä ainakin vdr:n, softdevicen,  subtitles-pluginin, remote-pluginin?

Esim. http://www.netholic.com on yritetty selailla ja hakea, mutta foorumi-tyyppiset ohjeet on valitettavan harvoin aloittelijalle selkeitä:-(



Sivuja: [1] 2