Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Vostok

Sivuja: [1] 2 3 ... 5
1
Multimedia ja grafiikka / Calibre e-book management
« : 12.08.16 - klo:16.48 »
Moi !

Kirjastolaitoksen lievästi pakottaman on nyt kai siirryttävä ainakin osittain käyttämään e-kirjoa.  Netin syvyyksistä sain selville että Calibre toimii myös Ubuntun kanssa. Pitääkö paikkansa?

Tarkoitus olisi ladata e-kirja luettavaksi heilikirjastot.fi kautta ja lueskella sitä läppäriltä erämaassa sysimökin hämärässä.

Käyttäjällä hallussa vain suomen kieli ja alkeet englannista eli onko ongelmia tulossa?

2
Taas täytyy poropeukalon apuja huudella.

Skannauksessa käytetty winukkakone levähti vissiin lopullisesti ja nyt olisi yritettävä asentaa Epson Perfection V370 Photo uuteen Ubuntukoneeseen.

Epsonin sivustolta (http://support.epson.net/linux/en/iscan.php?model=perfection-v370&version=1.0.0) löytyi paketti jolla homma ilmeisesti saadaan toimimaan.  Valitsin 64bit(amd64) paketin iscan-perfection-v370-bundle-1.0.0.x64.deb.tar.gz ja latasin sen.

Surkealla englannin taidollani olen yrittänyt tavata asennusohjeita http://download.ebz.epson.net/man/linux/iscan_e.html#sec6-1, mutta en ole tullut hullua hurskaammaksi.  Sanen nyt olen päätteen kautta onnistunut asentamaan kun se näkyy vaatimuksena olevan.

Voisko joku auttaa ja kirjoittaa miulle ne komennot joita tarvitaan että saan skannaushomman jatkumaan?  Ei yhtään huvittais ostaa windowskonetta mokoman takia.

3
Kiitos vastauksesta!
Gnashin asensin enkä saanut sitä näin pikaisella aikataululla toimimaan.  Chorome pelittää ja sitä on sitten tyydyttävä käyttämään noissa flash-palveluissa.

4
Moikka !

Eipä enää onnistu istumapaikan valinta VR:n verkkokaupasta.  Olen poistanut ton Adoben Flash playerin koneelta enkä sitä tietty mielellään uudelleen asentaisi ellei ole ihan pakko.

Onko ehdotuksia siitä miten saisin paikan valinna taas toimimaan ja vanhalle äidille ostettua matkalipun...

PS: Soitin VR:n verkkokaupan tukeen ja kysyin asiaa mutta siellä puheluun vastasi sellainen tätönen joka ei tuntunut tietävän edes sitä mikä on selain....... Rahat meni taas siinäkin hukkaan :-\

5
Ubuntu mobiililaitteissa / Vs: Meizu vai BQ Aquaris ?
« : 25.07.15 - klo:20.30 »
https://uappexplorer.com/apps

No tuoltahan löytyi YLE Areena, HS, Iltis, Iltalehti ja Ilmatieteen laitos.....  Periaatteessa noillakin pääsis jonkunmoiseen alkuun.  Täytyy vielä kypsytellä asiaa....

Noi vois olla kyllä lajiteltu kielen mukaisesti.

6
Ubuntu mobiililaitteissa / Vs: Meizu vai BQ Aquaris ?
« : 23.07.15 - klo:19.17 »
Hämmentävän hidasta on kyllä Ubuntun kehitys mobiilipuolella ollut. Monenlaisia pikkubugeja, puutteita ja käytön typeryyksiä luuri täynnä.

Mitään kunnon apseja tai scooppejakaan ei ole saataville tullut. Kaikenlisäksi suuri osa softista on vanhentuneita ja bugisisa, eikä eri kieliä ole kaupassa eroteltu mitenkään.

Kyllähän tuolla bq:lla puhuu ja netissä surffaa, mutta kyllä siihen jotain kunnon pelejä ja apseja kaipaisi.

Vai näin ikävä on tilanne !

Taitaa olla niin että odottelen vielä yhden kierroksen ajan ja turvaudun android-puhelimeen.

Skype ja WhatsApp ovat aivan edottomia etäsuhteen hoitamiseksi.  YLE:n palveluista ja  Elisa Viihteestä lienee edes turha haaveilla Ubuntu-puhelimien yhteydessä.

BQ kiinnostaa kahden sim-korttipaikan takia; siinä saisi koti- ja ulkomaisen kortin samaan puhelimeen eikä rajalla tarvitsisi ainaista kortinvaihtorumbaa käydä läpi.  Suomessa ei valitettavasti dual sim-puhelimet ole yleistyneet :-[

Onko kenelläkään tietoa voiko noita apsien luetteloita löytää jostain netin uumenista?  Olisi kiva käydä vilkaisemassa mitä on tällä hetkellä tarjolla.

7
Ubuntu mobiililaitteissa / Meizu vai BQ Aquaris ?
« : 20.07.15 - klo:22.49 »
Samsung Galaxy S III alkaa tulla tiensä päähän ja on aika harkita uuden puhelimen hankintaa.

Markkinoille on tullut Ubuntukoneita eli nuo jo otsikossakin mainitut Meizu ja BQ Aquaris.  BQ:sta täällä on jo juttua ollutkin mutta onko kukaan hankkinut Meizua ja käyttökokemusta siitä?  Ymmärtääkseni Meizu on 4G puhelin, vai olenko aivan väärässä?

Onko BQ Aquariksesta lähitulevaisuudessa odotettavissa 4G versiona?

8
Kanta.fi pelitti ihan hyvin Ubuntun mukana tulleella Firefoksilla 01.04 jälkeen

9
Moi !

Käytössä on Ubuntu 14.04 LTS:n mukana tullut Firefox-selain.  Joudun käyttämään Kanta.fi palvelua säännöllisesti ja nyt sinne tulevat tietoturvamuutokset hiukan mietityttävät. 

01.04.15 alkaen siellä vaaditaan että selain täyttää seuraavat ehdot: "Tarkista, että selaimesi tukee salausprotokollaa TLSv1.1 tai TLSv1.2 tai päivitä tarvittaessa selaimesi uudempaan versioon."

Yritin tuossa jo tutkailla selaimen asetuksista mistä tuo tieto TLSv1.1 tai TLSv1.2 käytössä olosta löytyy mutta en onnistunut tässä hankkeessa; voisiko joku vinkata mistä tuo tieto löytyy?

10
Jo vain, nyt skanneri toimii.  Kiitti avusta!  ;D


Tuo xsltproc asentui heittämällä, mutta muut on osoitteessa kotikansio ---> lataukset eivätkä asennu sieltä tuolla sudo dpkg -i komennolla.

Siirry ensin sinne Lataukset-hakemistoon:

Koodia: [Valitse]
cd Lataukset
Voit myös asentaa nuo paketit klikkaamalla tiedostoja tiedostoselaimessa. Järjestys on silloinkin huomioitava, eli ensin iscan-data, sitten iscan ja lopuksi iscan-plugin-paketit.

11
Moikka!

Miullakin on tommonen Epson hyllyssä ja nyt kokeilin sen asentamista.

 Tuo xsltproc asentui heittämällä, mutta muut on osoitteessa kotikansio ---> lataukset eivätkä asennu sieltä tuolla sudo dpkg -i komennolla.
Täytyykö noille tehdä johonkin oma kansio tai siirtää ne johonkin?  Jos niin minne? 

On tuo päätteellä työskentely vähän unohtunut kun vuosiin ei ole ollut suurempaa häikkää ja HP:n härpäkkeet eivät tälläistä operaatiota vaadi.





Data-paketti asennetaan ensimmäisenä ja sillä on riippuvuus ohjelmistokomponenttiin xsltproc, joten se asennetaan aluksi, esimerkiksi näin:
Koodia: [Valitse]
sudo apt-get install xsltproc
sudo dpkg -i iscan-data_1.29.0-2_all.deb
sudo dpkg -i iscan_2.29.3-1~usb0.1.ltdl7_amd64.deb
sudo dpkg -i iscan-plugin-perfection-v370_1.0.0-2_amd64.deb

Näillä ainakin linkin [ubuntu] Epson Perfection V370 Scanner - So Close! mukaan on saatu ko. skannneri toimimaan Ubuntun versioilla 13.04 ja 13.10. Myös linkki Epson Perfection V370 (Color Photo Scanner, USB) | Linux-Hardware-Guide.com mainitsee V370-skannerin olevan SANE-yhteensopiva ja antaa vastaavat ohjeet.

12
Onko salasanassasi välimerkkejä tai skandeja? Ehkä näppäimistöasettelu on kirjautumisruudussa väärä ja osa merkeistä ei toimi oikein. Voisit kokeilla kirjautumista myös tekstitilassa (vaihda virtuaalikonsolia näppäinyhdistelmällä Ctrl+Alt+F1).

Jos muu ei auta, vaihda salasanaksi merkkijono, jossa on vain tavallisia latinalaisia aakkosia tai numeroita.

Kiitos avusta, sain ongelman ratkaistua.  Missään salasanassa ei ole ollut skandeja tai välimerkkejä.  Kun kokeilin eilen tätä ohjettasi en päässyt kirjautumaan vaikka vaihdoin salasanaksi ihan tavallisen suomenkielen sanan pikkukirjaimilla.  Tänään tein taas uuden yrityksen ja naputtelin salasanaksi pelkästään yhtä kirjainta sisältäneen merkkijonon ja kas kummaa kirjautuminen onnistuin kuin taikaiskusta. 

Mikä lie moisen murheen aiheuttanut?  Tai ei sillä ole enää väliä kun Ubu pelittää taas  ;D

13
Morjesta!

Luulin ensin että salasana on päässyt unohtumaan ja läksin sen perusteella etsimään ratkaisua.  Löysin Tha-Fox:in ohjeen ja tein sen mukaiset toimet.  Salasanan vaihto näytti onnistuvan vallan mainiosti ja kun käynnistelin tämän jälkeen Ubua (14.04 LTS) en päässyt kirjautumaan omalle (pääkäyttäjä)tililleni.  Vieraana tätäkin kirjoittelen ja ihmettelen että mistäs muusta sitten saattaisi olla kyse. Grub tuli päivitettyä tuossa salasanan vaihdon jälkeen...

Kaikkinainen apu on kovasti tervetullutta!



Hei ja tervetuloa foorumille!

Tässä englanninkielistä ohjetta salasanan nollaamiseen. Eli kun käynnistät koneen, sinulle pitäisi melko alussa käynnistystä tulla näkyviin Grubin (käynnistyslataaja) lista kerneleistä tai vaihtoehtoisesti sinun täytyy painaa esc-näppäintä (vanhemmat Ubuntut) tai shiftiä (uusin Ubuntu Karmic Koala 9.10) päästäksesi tuohon valikkoon. Tuosta on kaksi havainnollistavaa kuvaa tuossa linkkaamani ohjeen alussa.

Kun saat valikon näkyviin, ota siitä sellainen rivi, joka päättyy "(recovery mode)". Jos noita on useampia, voit ottaa ylimpänä olevan, jonka pitäisi olla tuorein. Seuraavasta valikosta valitse "drop to root shell". Pääset nyt ylläpitäjän oikeuksin komentoriville antamaan käskyjä.

Jos et siis muista/tiedä käyttäjänimeä, voit yrittää selvittää sitä komennolla
Koodia: [Valitse]
ls /home. Tämä listaa koneella olevien käyttäjien kotikansiot. Näiden nimet ovat samat kuin käyttäjänimet. Kun saat käyttäjänimen selville, voit vaihtaa sille salasanan komennolla
Koodia: [Valitse]
passwd käyttäjänimi Korvaa siis tuossa "käyttäjänimi" selvittämälläsi käyttäjänimellä. Kun sinulta kysytään uutta salasanaa, se ei näy siinä, vaikka kirjoitat. Eli kirjoita vain, vaikka mitään tähtiä tai muita ei näy ja paina enteriä, kun olet valmis. Kun olet antanut uuden salasanan kahdesti (eli se varmistus vielä päälle), kirjoita komento
Koodia: [Valitse]
exitTulet takaisin aiempaan valikkoon. Nyt valitse tästä "resume normal boot" ja kirjaudu tunnuksella ja luomallasi salasanalla.

14
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: Asus EEE 901
« : 17.09.12 - klo:19.58 »
1.
Tikun teko.

Ohjelma UNetbootin tekee. Sen idea on seuraava

Kiitos vaivan näöstä. Tikun teko-ohje ja muu opastus oli selkeää ja sain homman hoidettua !

Lbuntu tuohon Asukseen sitten loppupeleissä laitetiin.  12.04 kyllä asentui ihan nätisti mutta kun sitä käytti niin koko ajan tuli herjaa liian vähäisestä muistista.

15
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: Asus EEE 901
« : 17.09.12 - klo:17.49 »
Ubuntu 12.04 LTS 32-bit toimii tuolla läppärillä oikein hyvin, jos se on 1 GB-versio (en tiedä oliko niitä pienempiä). Tämä versio jos arvostaa nykyaikaista ympäristöä.

ОK, kokeilen tuon 12.04 asentamista. LTS-versio on ilman muuta tässä tapauksessa käyttökelpoisin ratkaisu koska koneen omistaja tuskin on innostunut päivittämään uuteen versioon kovin pian.  Sen verran traumaattinen lienee ollut tuo pieleen mennyt päivitys....

Jostain syystä en löydä mistään suomenkielistä ohjetta 12.04:n asentamiseen muistitikulta.  Tiedätkö onko ohjetta suomennettu ja jos on niin mistä sen voisi löytää?

16
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: Asus EEE 901
« : 14.09.12 - klo:20.20 »
12.04, koska tukea ei enää hirmun pitkään 10:lle riitä, eli päivitys aika kolkuttelee kuitenkin.

Kiitos vastauksesta!  Onko noille miniläppäreille joku oma versionsa vai käykö toi "normaali"?

17
Asentaminen ja käyttöönotto / Asus EEE 901[Ratkaistu!]
« : 14.09.12 - klo:18.29 »
Moi !

Kaveri teki miniläppärilleen päivityksen ja kone jumitti totaalisesti.  Oli kovin tyytyväinen Ubuntuun ja haluaa nyt että asennan sen hänelle uudelleen.

Alusta lähtien tietty pitää aloittaa koska miun konsteilla en saa konetta nousemaan jumista.

Mikä on optimaalisin versio tuolle koneelle? 10.04 ?

18
Kiitos, ongelma ratkesi kun asensin Ubun uudestaan. 

19
Kirjautumisnäkymässä pitäisi olla näppiskuvake oikeassa yläkulmassa. Vaihda layout sieltä. Käytettävissä on myös virtuaalinen näppis.

Ongelma on juuri siinä että tuolta näppiskuvakkeen alta ei enää löydy kuin rus. Fin on haihtunut kuin tuhka tuuleen.  Olen myös kokeillut virtuaalinäppistä ja siellä oletuksena on myös rus, näppikset  eivät edes tunnista vaihtokomentoa ( jonka olen aikoinaan asettanut  Ctrl+Alt).   ???

20
Moi !

Päivitin  tavoistani poiketen 12.04 version edellisen päälle.  Käytössäni on skandi- ja kyrilinen näppis.  Nyt asennuksen jälkeen en pääse kirjautumaan sisään pääkäyttäjänä enkä myöskään muilla tunnuksilla koska asennus heitti päälle kyrilisen näppäimistön enkä saa sitä millään konstilla vaihdettua skandinäppikseksi sisäänkirjautumisvalikosta.  Salasanat on tietysti kirjoitettu lattarikirjaimilla....... >:(

Onko kellään tiedossa jotain kelpokonstia miten tilanteesta selvitään?  Onneksi on varmuuskopiot kaikesta joten ei tapahdu mitään peruuttamatonta vaikka joutuisin asentamaan ohjelman uudelleen puhtaana.

Sivuja: [1] 2 3 ... 5