Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Vostok

Sivuja: 1 2 [3] 4 5
41
Omistan HP:n PCS 1315 monitoimilaitteen jota en kaikista yrityksistä huolimatta ole saanut toimimaan haluamallani tavalla.  Olen haulla etsinyt ratkaisuja ja toteuttanut niitä vinkkejä jotka olen ymmärtänyt (enkku ei oikein suju).  Kaikesta huolimatta tulostin toimii erittäin hitaasti, tulostaa aina käynnistettäessä testisivun ja on helvetillinen värisyöppö koska kaikki mitä ulos (jos jotain joskus tulee ulos) tulee tulee parhaalla laadulla. 

Enää en kehtaa tuon kanssa taistella vaan siirryn laseriin.  Paikallisissa liikkeissä on pari HP:n mallia tarjouksessa eli CP1215 hintaan EUR 149 ja HPIJ1005 hintaan  EUR 79. 
Onko kenelläkään kokemusta siitä miten toimivat Hardyn kanssa?  Vaatiiko asentaminen ponnistuksia vai riittääkö se että tyrkkää tulostimen piuhat kiinni koneeseen?  Miulla ei ole nyt kapasiteettiä päiviä kestävään säätöpuuhailuun vaan tarvitaan simpeli perustulostin peruskäyttäjälle.

42
Onko tämä foorumi nyt muiden mielestä paikka, josta suomalainen (ja miksei myös ulkomaalainen) aloitteleva Ubuntu käyttäjä voi hakea apua? Pelkäämättä, että häntä haukutaan pienen tietämyksensä vuoksi?

Moi !

Minä olen saanut apua lähes aina kun olen sitä kysynyt.  Välillä vastaukset ovat olleet sellaista tietokonejargoniaa että en ole saanut niistä mitään selvää ja silloin olen pyytänyt kirjoittamaan saman asian selkosuomeksi.

Kun tavallinen tietokoneen peruskäyttäjä siirtyy Ubuntuun (tai mihin tahansa Linuxiin) niin sitä on hetken aikaa shokissa koska mikään mihin on tottunut (ylläpidossa) ei toimi enää samalla tavalla.  Siinä hötäkässä kun jotain pitäsi tehdä / korjata helposti jää Wikin hyvät ohjeet lukematta ja tämän foorumin hakupalvelu käyttämättä.  Älkää siis tuomitko vaan kärsivällisesti ohjatkaa meitä osaamattomampia oikeille poluille.

Kun omia alkuaikojani muistelen niin suurta hyötyä olisi ollut jos auttaja olisi kirjoittanut sudo komennot kokonaan.  Samaten musitelen että joku antoi ohjeeksi tehdä terminalissa jotain ja pitkään ihmettelin mikäs hitto se tuo on kun omalta koneelta löytyi vain pääte...  Toisaalta olihan se oma vika kun en huomannut kertoa käyttäväni suomenkielistä Ubua...

Vaikka olen jo muutaman vuoden Ubuntua käyttänyt niin kaikkiin ongelmiin en ole minäkään toimivaa vastausta saanut.  Tänään viimeiksi olen pähkäillyt sitä miten saisin tulostimen toimaan kunnolla ja miten saisin puhelimesta lähetettyä tiedostoja bluetoothin kautta koneelle (toiseen suuntaan homma kyllä pelittää).
Ratkaisuja kun etsin törmäsin kieliongelmaan eli englantia pitäsi osata niin apuakin olisi laajemmin saatavilla. Nyt ei auta muu kuin lahjoa kummipoikaa keppanalla ja pyytää häntä tulkkihommiin  ;D




 

43
Ubuntu tietokoneissa / Vs: firefox ongelmia
« : 03.09.08 - klo:09.07 »
Sama ilmiö esiintyy myös täällä.  Mistä lienee kysymys?

44
Onko mahdollista tehdä niin että eri käyttäjät voivat työskennellä eri kielisissä työympäristöissä? Vaimo kun ei osaa Suomea niin ajattelin säätää hänelle tekemäni tilin Venäjäksi

Privet !

Itse tuskailin hiukan samanlaisen ongelman kanssa pari viikkoa sitten.  Meillä käytetään myös kahta kieltä eli mie suomea ja emännyys venättä.

Ensin asensin venäjän kielen tuen, sitten tein hänelle oman käyttäjätunnuksen.  Hänen tilinsä kieleksi valittiin venäjä joka muuti koko työpöydän ja valikot venäjänkielisiksi.

Ongelmia oli venäjän kielen kirjoittamisen kanssa ja sen ongelman ratkaisuun eivät omat kykyni riittäneet.  Sain täältä foorumin kautta pari hyvä vinkkiä ja nyt homma pelittää.  Katso  http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=20194.0 joskos tuosta olis apua siulle.

45
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Kielen vaihto
« : 07.08.08 - klo:20.20 »
Homma ratkesi näin......

Kielipaketit yms oli asennettu ja sitten --> näppäimistöasetukset --> asettelu.  Tuolla sitten +lisää ja valitaan sopiva (tässä tapauksessa venäjä) ja lisätään se. 

Hienosäätöä voi harrastaa --> näppäimistöasetukset --> asettelu --> asettelun valinnat josta taas valitaan näppäin tai näppäinyhdistelmä jolla vaihdetaan lennossa (näppäimistöä) kielestä toiseen.

Kiitos vinkeistä joiden avulla saatiin homma pelaamaan  ;D

46
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Kielen vaihto
« : 02.08.08 - klo:22.35 »
Bolschoi spasibo !


Nythän homma alkaa pikkuhiljaa ratkeamaan ja sain jo ihan aitoa kyriliikalla kirjoitettua tekstiä masiinasta ulos.  Vielä pitää säätää niin että näppiksen vaihto onnistuisi sutjakammin puolelta toisella....siihen täytyy palata alkuviikon vapailla.

47
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Kielen vaihto
« : 01.08.08 - klo:18.18 »
Eikö kenelläkään ole ollut edes muiden kielien kanssa saman tyyppistä ongelmaa?

48
Ubuntu tietokoneissa / Kielen vaihto [ratkennut]
« : 27.07.08 - klo:19.24 »
Moi !

Tässä illan kähmyssä tuli tarve tehdä uusi käyttäjätunnus + vaihtaa sen tunnuksen alle kielisyydeksi venäjä.  Kaikki meni muuten hyvin, mutta taulukkolaskennassa ja tekstinkäsittelyohjelmassa en voi toistaiseksi kirjoittaa kyriliikalla.  Osaako joku nopeasti neuvoa miten saadaan kyriliikka toimimaan myös noissa?  Kielipaketit on asennettu.

Samaten kiinnostaa se voidaanko tekstinkäsittelyssä vaihtaa lennossa kieltä eli esim. venäjästä latinalaisiin (suomalaisiin) kirjaimiin kun tarkoitus olisi tehdä tekstiä jossa on useampia kieliä yhtä aikaa käytössä.


49
Ihan vaan varmuuden vuoksi kysyisin että jos haluan poistaa vanhoja kerneleitä niin voinko poistaa kaiken mikä viittaa vanhaan kerneliin?

Nyt sitten ihan tyhmä kysymys... 
Onko niitä vanhoja kerneleitä tarpeen poistaa ja mitä tapahtuu jos niitä ei poista?
Mie oon antant olla kun en oo uskaltant heihi puuttuu.

50
Kyllä se on wikissä epäviralliset ohjelmalähteet valikon alla.
Terveisin jori52

Katselinkohan sitten ohjeita alkujaankin väärästä paikasta?  Mie sekoilin nimittäin täällä...  nythän homma toimii joten nou hätä!

http://fi.wikibooks.org/wiki/Ubuntu_tutuksi/Ohjelmien_asentaminen_ja_pakettivarastot

51


lisää tämä sinne
Koodia: [Valitse]
wget -q -O- http://packages.medibuntu.org/medibuntu-key.gpg | sudo apt-key add -
Laitat vaan päätteeseen tuon ja homma pelaa.

Terveisin jori52

Kiitos nopeasta avusta.  Tein ohjeesi mukaan ja homma toimi kuin junan vessa  ;)  Kuka päivittäisi tämän Wikiin?

52
Wikikirjan ohjeiden perusteella lisäsin Mediubuntun ohjelmalähteiden listalle missä ei ollut ongelmia.  Avaimen lisääminen on kuitenkin Wikin ohjeiden mukaan hiukan hakusessa...

Wikin ohjeiden mukaisesti avaan varmennus välilehden ja napsautan "tuo avaintiedosto" painiketta ja silloin aukeaa ikkuna josta pitäisi pystyä valitsemaan avaintiedosto.  No ei sieltä mitään valittavaa avaintiedostoa löytynyt vaan ikkunan vasemmalta puolelta löytyy valikko josta löytyy root, tiedostojärjestelmä, levykeasema ja omat tiedostot.  Lisäksi löytyy etsi ominaisuus.   

Kokeilin tuota etsi ominaisuutta ja laitoin Wikissä annetun linkin  http://packages.medibuntu.org/medibuntu-key.gpg ja painoin ok.  Mittään ei tapahdu....

Yleensä nämä Wikin ohjeet ovat olleet niin selviä että meikäläisenkin tasoinen tumpelo on saanut homman toimimaan vaan nyt ei onnistu.  Miten saan avaimen asennettua ja tietoturvan kuntoon?

53
Moi !  Eilen illalla iski paha ongelma kun olin raahaamassa mp3 tiedostoja kansiosta toiseen.  Tiedostoselain meni juntturaan eikä suostu toimimaan ei sitten millään.  Sitä ei saa edes suljettua muuten kuin koneesta virta pois.  Tiedostoja voi kyllä polttaa vaikkapa cd- tai dvd levylle poltto-ohjelmalla mutta ne eivät suostu aukenemaan tiedostoselaimen kautta.  Mikä nyt neuvosksi?  Jos joku tietää sopivia konsteja niin selkosuomella  ja ilman tietokonejargoniaa... kiitos.

54
Helpoin keino asentaa flash on yksinkertaisesti komentaa
Koodia: [Valitse]
sudo apt-get install flashplugin-nonfreeSelain pitää käynnistää uudestaan että se otettaisiin käyttöön!

No noin mie komensin ja samalla nopeasti totesin että tuo flash on oli jo koneella eli se vain ei toiminut.  Siirryin siis vaiheeseen kaksi ja huomioin sen korjatun komennonkin.

Tulipa eteen sitten tenkkapoo kun parin vuoden Ubuntun käytöstä huolimatta en löydä sitä paikkaa missä tuo flash piileksii.  Että korjaustoimintoa voi käyttää miun pitäsi löytää se korjattava tiedosto.  Saiskos tähän nyt opastuta?  Päätteellähän tuo tehdään, mutta mitä sinne kirjoitetaan?  Nyt on totaalisesti konstit häveyksissä...

Tarpeeksi tänään kärvisteltyäni kävin kaupassa ja ostin hiukan keskiolutta ja kas kummaa imaistuansa sixpäkillisen keppnaa hän  sai flashin toimimaan. Älkää kysykö mitä (ja miten) tein; en tiedä mutta nyt se vaan toimii Ubuntu tekee miusta vähitellen holistin....


55
Firefoxin ja muiden Gecko-selainten plugineja etsitään ensimmäiseksi kansiosta ~/.mozilla/plugins. Sitä ei ole yleensä olemassa, mutta sen voi tehdä itsekin.

Eli kaikkein yksinkertaisin tapa saada (386-ympäristössä) flash-player toimimaan on hakea osoitteesta Adobe Flash Player Download Center - Linux tiedosto install_flash_player_9_linux.tar.gz for Linus ja purkaa siitä se libflashplayer.so ~/.mozilla/plugins-kansioon.

Voisikohan joku ystävällinen sielu tehdä meitä tumpeloita varten yksinkertaisen ja selvän ohjeen siitä miten tämä ongelma saadaan korjattua?  Siis askel askeleelta ja selkosuomella mitä tehdään, missä ja millä komennoilla.  Siis kunnon selko-opas tuonne ohjeet alueelle.

Onko tähän Flash ongelmaan tulossa korjausta uuden Ubuntun version myötä? 

56
Olen viettänyt useampia tunteja Ubuntun äärellä saadakseni kuvan näkymään ja sen jälkeen tekstin näkymään ja vielä valikot toimimaan. Olen todennut, että Ubuntun "virallisilla" sekä englannin, että suomen kielisillä ohjesivuilla olevilla ohjeilla en saa DVD:tä toistamaan elokuvaa.

Sama juttu ja nyt tuli ohjeet joilla sain DVD:t pelittämään kertalaakista.
Kaiken lisäksi nämä olivat selvää suomea ja niin yksinkertaiset että tällainen tietokone- ja linuxjargoniaa taitamatonkin sai selvää.

Kiitos !

57
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Vs: Linux Lauritsalan kouluun
« : 31.01.08 - klo:10.22 »

Kiitos kysymästä - Koska Skinnarbyn veronmaksaja on asiasta kiinnostunut, otapa yhteyttä, niin esittelen toimintaa henk. koht. Kutsu koskee muitakin jos olette Lpr:ssä  päin ja asia kiinnostaa.

Kiitos kattavasta tilanneselvityksestä, tämä antaa elämänuskoa keskellä tätä M$ hypetystä !
Otan sinuun jossain vaiheessa yhteyttä ja tyrkytän itseäni koululle kylään... ;D

58
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Vs: Linux Lauritsalan kouluun
« : 22.01.08 - klo:17.21 »
Tämän päivän Etelä-Saimaan verkkoversiossa on pieni maininta Lauritsalan koulun linuxista.  Laitan tähän linkin jotta voitte käydä lukemassa jutun  http://www.esaimaa.fi/page.php?page_id=4&news_id=200814688928&rss=1

ilkkak, miten opiskelijat ovat ottaneet linuxin vastaan?  Nythän on jo kokemuksia asiasta....

Kyselee nimin: Utelias veronmaksaja Skinnarbystä


59
Olen tallentanut Audacityssä wavina ja muuttanut mp3:ksi Soundconverter ohjelmalla. Tiedän, ei ole se mitä kysyit, mutta ihan hyvä keino kuitenkin.


Joo ei ollut ihan sitä mitä kysyin mutta tällä konstilla sain hommat hoidettua.  Ellei joku nyt anna ihan huippuhelppoa ohjetta Audacityn säätämiseen niin se saa miun puolesta jäädä silleen  :P

Kiitos !

60
En millään saa Audacityä väännettyä siihen asentoon että saisin muokkaamani musiikkitiedostot tallennettua mp3 muodossa.
Synapticin kautta on asennettu Lame joka tiettävästi on näissä hommissa tarpeellinen.

Kaiken muun lisäksi on ongelmana se että Audacity ei ole kokonaan suomenkielinen joten tuollakin tulee jumitusta vastaa kun seikkailen asetulksissa. ???

Vosiko joku ystävällinen sielu ohjeistaa suomeksi ja yksinkertaisesti mitä pitää tehdä jotta saan homman pelittämään.  Tuntuu siltä että tämä on ihan pienestä taas kiinni...



Sivuja: 1 2 [3] 4 5