Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - spideri

Sivuja: [1] 2 3
1
Laitealue / Vs: DNA Huawei E353 mokkula
« : 30.12.12 - klo:02.40 »
Onlos porukka päässy millaisiin nopeuksiin kyseisellä mokkulalla?
Itse hommasin hiljattain ja pettymys oli pienoinen, kun en päässytkään niihin nopeuksiin, joita odotin.
Nimittäin ostopäätöksen tein DNA:n dataprepaid +ipadin takia. Kokeilin vielä ottaa mokkulan mukana tulleen sim-kortin ja laittaa sen ipadiin. Speedtest näytti taas samaa mitä prepaidillä.
Eli ipad + TP-link TL-MR3220 + E353 (ilmeisesti ei hilink) ja rajaton DNA:n liittymä = 6,1Mbit/s sisään ja n. 1,5Mbit/s ulos.
Ipad + sama SIM-kortti = 10,5Mbit/s sisään ja n. 2,5Mbit/s ulos.
Mistähän moinen johtuisi? Kuitenkin ihan tietokoneeseen kytkettynä kyseinen mokkula antaa parhaimmillaan samoilla kulmilla olevia arvoja. Lisäksi wlan ipadin ja reitittimen välillä pitäisi olla N-luokan verkko pelkästään sallittuna, joten senkään ei pitäisi vaikuttaa.

2
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: Ubu muistikortille
« : 28.09.08 - klo:09.32 »
Erittäin hyvä keino on käynnistää kone liveCD:llä, jonka jälkeen asentaa
http://klik.atekon.de/liveusb/

sitten valikoista asenna liveusb tikku sisään ja menoksi...

Tuo kuullostaa aika hyvältä. Mites sitte jos asentelee ohjelmia, ni asentuukohan ne myös sille "liveusb tikulle"? Ubu olisi vaa siitä hyvä, että sitä osaan jotenkuten käyttää eikä tarvitsisi kuluttaa kuukausitolkulla uuden distron kikkojen opetteluun.

3
Asentaminen ja käyttöönotto / Ubu muistikortille
« : 23.09.08 - klo:22.09 »
Onko kukaan saanut asennettua Ubuntua (mitään versiota) muistikortille, joka vielä mahdollisesti on adapterilla liitetty IDE-väylään?

Itsellä jokainen kokeiltu versio ja jokainen kone johon/jolla olen kokeillut ei joko toimi tai tuloksena on eeeerittäin hitaat boottiajat.
Myös jo asennukseen saattaa homma tyssätä tuon "kiintolevyn" takia, kun joko ei löydy tai on jotain häikkää mukamas.

Eli tarkoituksena olisi rakentaa tiettyyn käyttöön erittäin hiljainen tietokone ja tuollainen CF-kortti+ide-adapteri olisi aika passeli ennen kuin SSD-levyt halpenisivat järkevälle tasolle.

4
Tuollainen scripti olisi enemmän kuin tervetullut. Itse kun joudun asentamaan vdr:n keskimäärin 2 kuukauden välein uudelleen kun innostun lisäämään jonkun lisäominaisuuden, joka ei toimikaan.
7.10:sta voin sen verran omia kokemuksia sanoa, että Atin näyttiksen epäonnekkaana omistajana huomasin, ettei kuvan skaalaus toiminut vaikka kuinka yritin nyyppätaidoilla kikkailla.

5
Itsellä on Gutsy ja tuon skypen Feistylle tarkoitettu versio antoi seuraavan ilosanoman:

"dpkg: error processing skype-debian_2.0.0.13-1_i386.deb (--install):
 yritetty ylikirjoittaa `/usr/share/icons/skype.png', joka on myös paketissa skype-common
dpkg-deb: signaali (paste)Broken pipe tappoi aliprosessin
Errors were encountered while processing:
 skype-debian_2.0.0.13-1_i386.deb"

Mikähän mahtaa olla vikana?

6
Kun vähän ajatuksella katsoi tuota meikäläisen boottikuvaa, niin siinähän usplash vie kaiken prosun tehon. Kun poistin ohjeilla splashin, on tulos seuraavanlainen...

[ylläpito on poistanut liitteen]

7
Niijoo....unohtu tän koneen tiedot laittaa. Kyseessä siis muutaman vuoden ikäinen 1.5GHz centrinoläppäri (Acer Aspire 2010). Muutenkin tuntuu toimivan Gutsyllä miten sattuu. Ohjelmat jumittavat, bootissa ja sammutuksessa kuva menee pimeäksi jne jne.
Ohessa pitäisi olla kuva.

[ylläpito on poistanut liitteen]

8
Vedinköhän nyt enkat tänne. Gutsy out-of-the-box 2min 32s....pikkasenko sapettaa. Feisty oli todella ripeä oletuksena tähän verrattuna.

9
Uh,mitkähän olisi sitten "hyvät" repot mistä nuo tarvittavat löytyy?

Itse en löytäny kyllä mistään.  :(

Taisin saada xinen toimimaan käyttämällä:
deb-src http://e-tobi.net/vdr-experimental etch base backports addons vdr-multipatch

10
Äh....vissiin jokin Murphyn laki tms. että kun saa pistettyä foorumille kysymyksen, niin heti perään löytyy vastaus.

Eli oli vain huonot repot käytössä.

11
umm.. mulla tulee ongelmia tuon xineliboutputin kanssa kun jostain syystä mulla ei saatavilla tarpeeksi uutta versiota tuosta libxine-devistä.. mikä neuvoksi?
Koodia: [Valitse]
E: Build-Depends dependency for vdr-plugin-xineliboutput cannot be satisfied because no available versions of package libxine-dev can satisfy version requirements

Onkohan tuohon vielä löytynyt ratkaisua? Itse yritän asentaa vdr:n toiseen koneeseen ja koko homma kaatuu tuohon samaiseen riviin.

12
Onkos tähän saatu vastausta?
Itse juuri yritän asennella kanssa mythiä. Asennus muuten menee OK läpi, mutta en saa tuota kyselyikkunaa tms. koskaan. Sitten kun tulee eteen virheiden varalta lokin tarkistelu, ni siellä on juuri käyttäjäoikeuksista jotain.
Kun init.d:stä käynnistää backendin, niin sekin herjaa käyttäjäoikeuksista.
Mythtv:n frontendin ollessa päällä, pyytää ohjelma ystävällisesti tarkistamaan ip:n ku ei saa yhteyttä. Eli ilmeisesti joku käyttöoikeushässäkkä on vialla. Yritin seurata ohjeita copy-pasteamisella, mutta silti ei toimi.
Aaapuva


*muokkaus* Kas...ongelmaan löytyki ratkaisu kyseisen sivuston kommentointipuolelta.

13
Itselle ekana tuli mieleen, ettei siellä ole asetuksissa asetettu timeoutteja liian pieniksi. Itsellä oli aluksi saman luontoinen ongelma, kun kone ei pysyny edes yötä päällä. Sitte pistin sammutuksien timeoutit nolliin, ni on pysyny päällä mainiosti.

14
Kokeiles josko saisi näillä ohjeilla https://ldap.physics.helsinki.fi/~hienola/?page_id=118
Eli sieltä se lircin asennusosio. Itte sain järjenkäytöllä tuon toimimaa.

*osoite päivitetty

15
No en ole ihan varma mitä minimissään kone vaatii, mutta ainakin guin se vaatis kun tarvisin xinen pelittämään.

16
No tuli tuossa jo serveri asennettua ja totesin samaa, että gui:ta ei mukana tullut.
Toki ei hirveitä vaadi desktopin perusasennus, mutta silti siellä on paljon itselle turhaa, esim. openofficet sun muut. Olisi mukava jos voisi jo asennusvaiheessa ruksata pois mitä ei tarvitse. Käsitykseni mukaan vanhemmissa ubuntuissa se onnistui, mutta ei enää esim. nykyisessä 6.10:ssa.

17
Laitealue / Vs: lirc apua
« : 19.03.07 - klo:00.12 »
Itse sain pitkällisen metsästyksen ja äheltämisen jälkeen tuolla toimimaa
https://www.atm.helsinki.fi/~hienola/?page_id=118
Joitain päivityksiä ohje kaipaisi, mutta kunhan pitää ajatuksen mukana tekemisessä, niin varmaan toimii (esim. joitain uudempia tiedostoja löytyy, että kannattaa tarkistaa ennen kuin latailee ohjeiden mukaan). Joitain virheitä taisin saada, mutta ajattelemalla ongelmat ratkesivat. Jos itse saan asennettua noiden mukaan, uskon, että moni muukin saa.

18
En ole varma onko tästä kysytty aiemmin. En ainakaan pikaisella haulla löytänyt.
Eli olisi tarkoitus asentaa ubuntu tiettyyn tarkoitusta varten tehtyyn koneeseen. Tarkoitus tässä tapauksessa olisi htpc. En tarvitsisi kuin tietyt ohjelma, joka pienentäisi / -osion koon tarvetta ja mahdollistaisi mahdollisimman suuren tilan nauhoituksia varten.
Onko mahdollista jo asentaessa valita mitä ohjelmia asennetaan, jotta /-osion kokoa voisi huoletta pienentää? Vai olisiko vinkkejä miten kannattaisi toimia?

19
Hieno homma, että saadaan tästäkin aiheesta simppeli how-to...edistystä on tapahtunut  ;D

20
Houston...we have picture  ;D
Sitten kun oppisi käyttämään, niin tämä meikäläisellä puoli vuotta kestänyt projekti voisi valmistua  :D
Mutta jos nuo kaikki rivit voisi laittaa tuohon ensimmäiseen merkintään, niin joku samassa tilanteessa oleva voisi saada helposti asiat tehtyä...Kiitos paljon jo tähän mennessä. Nyt ollaan jo voiton puolella :)

Sivuja: [1] 2 3