Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - mikaeli

Sivuja: [1]
1
Olen aloittelemassa KDE-ohjelmointia ja koska olen jo harrastellut jotain QT4:n kanssa haluaisin käyttää QDeveloperia myös KDE ohjelmien tekoon. Ongelmani on, että en saa edes perus HelloWorldiä kääntymään Qdeveloperilla. Jos teen homman ilman ideä (kate -> cmake -> make) niin ohjelma kääntyy hyvin ja on ajettavissa. Jos taas koitan kääntää ohjelman QDevelorilla niin saan seuraanlaisen virheilmoituksen:
Koodia: [Valitse]
Build (make)...
g++ -c -pipe -O2 -Wall -W -D_REENTRANT -DQT_NO_DEBUG -DQT_GUI_LIB -DQT_CORE_LIB -DQT_SHARED -I/usr/share/qt4/mkspecs/linux-g++ -I. -I/usr/include/qt4/QtCore -I/usr/include/qt4/QtCore -I/usr/include/qt4/QtGui -I/usr/include/qt4/QtGui -I/usr/include/qt4 -I. -I. -o main.o main.cpp
main.cpp:1:24: error: KApplication: No such file or directory
main.cpp:2:22: error: KAboutData: No such file or directory
main.cpp:3:24: error: KCmdLineArgs: No such file or directory
main.cpp:4:23: error: KMessageBox: No such file or directory
main.cpp: In function ‘int main(int, char**)’:
main.cpp:8: error: ‘KAboutData’ was not declared in this scope
main.cpp:8: error: expected `;' before ‘aboutData’
main.cpp:32: error: ‘KCmdLineArgs’ has not been declared
main.cpp:32: error: ‘aboutData’ was not declared in this scope
main.cpp:33: error: ‘KApplication’ was not declared in this scope
main.cpp:33: error: expected `;' before ‘app’
main.cpp:34: error: ‘KGuiItem’ was not declared in this scope
main.cpp:34: error: expected `;' before ‘yesButton’
main.cpp:37: error: ‘KMessageBox’ has not been declared
main.cpp:37: error: ‘i18n’ was not declared in this scope
main.cpp:38: error: ‘yesButton’ was not declared in this scope
make: *** [main.o] Error 1
---------------------- Build finished with 15 error(s) ----------------------

Kysymys kuuluukin, mitä asetusta QDeveloperissa pitäisi muuttaa, että se löytää KDE4 kirjastot?

2
Olen nyt käyttänyt viikonpäivät KDE4.1:stä ja uusi työpöytä vaikuttaa hyvältä. Uuden opettelemista tietysti on mutta mikäs siinä. Olen kuitenkin huomannut, että KDE valikossa oleva search ei löydä tiedostoja kotikansiostani. Koitin etsiä koneeltani asetuksia joilla saisin tiodostot indeksoitua, mutta en löytänyt mitään sopivaa ohjelmaa/asetusta. Kysymys kuuluukin kuinka saan desktop searchin indeksoinnin käyntiin?

3
Minä olen käyttänyt KDE-työpöytää jo useamman vuoden ja minusta se on aivan kelvollinen työpöytäympäristö (KDE 3.5). Itse on päivittänyt KDE:n 4.1:n nyt kun se on julkaistu ja parin illan kokeilun perusteella KDE4.1 on tällä hetkellä ihan käyttökelpoinen. Pieni vakauden puute vaivaa vielä, joten työ käytössä kannattanee vielä suosia KDE 3.5:sta.

Asentamisesta sen verran, että yksi vaihtoehto on asentaa tuo perus Kubuntu KDE 3.5:lla. Voit sen jälkeen hakea KDE 4.1 adept paketinhallinnan kautta ja kun haluat käyttää KDE4.1:stä niin valitset sen käynnistymään sisäänkirjautumisikkunan valinnoista. Jos KDE4.1 ei miellytä niin voit aina käyttää KDE 3.5:ttä vaihtamalla sen oletukseksi sisäänkirjautumisikkunan valikosta. Itse olen päivittänyt koneen ensin Kubuntun Dapperista Hardyyn. Ja nyt lisäsin tuon KDE4.1:n kun se tuonne adeptiin joku aika sitten ilmestyi. Enkä ole muuten vielä palannut KDE3.5 versioon.

4
Minulla on ilmennyt ongelma Kubuntulla rutiinitarkastuksen kanssa. Eli kun kone käynnistyy tulee ruutuun teksti "Routine check of drives: /dev/sda1..." Tarkistus kuitenkin pysähtyy alkuunsa, eikä escin painaminen pysäytä prosessia. Kone ei käynnisty lainkaan. Sama ongelma on edessä kun koitan käynnistää koneen Recovery modessa. Mikä avuksi?

5
mitähän tapahtuisi, jos kokeilisi poistaa koko f-spotin ubuntusta, alkaisiko aukeamaan digikamilla.
Poistin tuon f-spotin koneelta ettei se ole siellä hämäämässä tätiäni, mutta tuolla ei ollut vaikutusta sen suhteen että digikam ei aukea automaattisesti. Tosin nyt ei ainakaan f-spot käynnisty kun kamera kytketään koneeseen.

6
Painiskelin tänään ensi kertaa Ubuntun (8.04) ja digikameran kanssa. Käytössä oli Canon Powershto A520 ja kuvat siirtyivät kyllä hienosti F-spotilla koneelle.

Jonkun aikaa kun olin F-spottia käyttänyt niin kone meni täysin jumiin, mikään muu ei auttanut kun painaa power-nappia ja käynnistää kone uudestaan. Sama ongelma toistui kolmesti F-spotin kanssa ja sitten päätin siirtyä Digikamin käyttäjäksi. Onko kukaan muu huomannut epävakautta F-spotin käytössä? Pystyin käyttämään ohjelmaa noin 10-15 minuuttia ennen kuin kaatui. Käyttö oli kuvien katselua ja eri ominaisuuksien kokeilua, kaatuminen ei tuntunut liittyvän mihinkään yksittäiseen toimintoon.

Digikamin kanssa kamera tunnistui Ixus malliksi, mutta se ei suuremmin haitannut kun kuvat kuitenkin koneelle sai. Tosin Digikam ei voinut jostain syystä poistaa kuvia kameran muistista. Kuinka saisin kameran muistikortin tyhjentämisen toimimaan?. Jälkelle jäi myös sellainen ongelma, että kun kameran kytkee koneeseen niin digikam ei aukene automaattisesti kuvien siirtoa varten kuten F-spot. Kuinka saan digikamin tuontityökalun aukeamaan automaattisesti kun kamera kytketään koneeseen?


7
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: Pasianssi suomeksi
« : 10.07.08 - klo:19.54 »
itsellä on aisleriot-pasianssi ja suomenkielinen, oletko katsonut onko jäänyt joitain kielipaketteja asentamatta...
järjestelmä-ylläpito-kieliasetukst sielä jos on toteuta nappula tummana ni klikkaa saattaa korjata ongelman takuuseen en mene

Tuossahan se vika oli. Valikoissa ja monessa muussa paikkaa oli suomenkieltä, joten ajattelin että asetukset olisivat olleet sen puoleen kunnossa. No väärässä olin ja suomenkielen tukea piti asennella, jotta pasianssi tuli suomeksi. Kiitokset avusta.

8
Tätini koneeseen on juuri asennettu Ubuntu. Tädin windows meni täysin juntturaan ja vian korjaamiseksi olisi tarvittu alkuperäinen windows asennuslevy. Ikävä kyllä tädin koneen hankinnasta vastannut "asiantuntija" oli laittanut koneeseen laittoman Windows-version ja yllättäin asennuslevyt windowsin korjaamiseksi puuttuivat.

Pikaisen selvityksen jälkeen todettiin, että käyttö on puhtaasti netin selausta ja pasianssi peluuta. Näin ollen Windows vaihdettiin Linuxiin. Olin tätini luona laittamassa koneen käyttökuntoon ja noin kahden viikon käytön jälkeen kaikki tuntuu olevan kunnossa ja täti on aivan tyytyväinen koneen toimintaan.

Yksi pieni ongelma on kuitenkin jäljellä. Nimittäin Ubuntussa oleva pasianssi on englannin kielinen. Kysymys kuuluukin, mistä saan vaihdettua pasianssin kielen suomeksi?

9
Hyvältä vaikuttaa, mutta olisi voinut kyllä Theoraa käyttää... :-|

Ajattelin vielä jossakin vaiheessa kokeilla kuinka isoja noista tiedostoista tulee Theoralla. Mulla on vähän hakusessa, kuinka saisin homman toimimaan.

Käytän iMovieta noiden editointiin ja konvertointiin ja siinä ei tuota Theoraa ole tuettu. DV:stä saisin Theoran tehtyä Linuxilla, mutta editoidun materiaalin konvertointi kestää KAUAN vanhalla G4 iBookilla joten vielä en ole innostunut kokeilemaan.

Kun olen saanut Bizzday osuuden verkkoon pitää kokeilla jollakin minuutin pätkällä miten Theoran teko onnistuu. Taidon ja tiedon puutteesta johtuen nuo on tällä hetkellä Quicktime muodossa. Sen kuitenkin varmistin, että saan videot näkymään omassa Linux koneessani.

10
Olen saanut jo jonkin verran materiaalia tuolta Openmind 2006 tapahtumast editoitua ja video pätkiin löytyy linkit Radio Neukkulan sivuilta ( http://radio.neukkula.com/index.php?navi=specials ). Ainakin Trolltechin, Nokian ja Novellin edustajat puhuvat mielenkiintoisia.

11

Jatketaan tosiaan keskustelua. Radio Neukkulasta loytynee ainakin apua ja ammattitaitoa musiikin kayton suhteen. Sen verran selvisi tuossa HeKa#2:sta kuunnellessa, etta ilmeisesti www.mikseri.net ei ole sopiva kanava musiikin etsimiseen kun kayttoohjeissa sanotaan, etta sielta saa vain ottaa omaan yksityiseen kayttoon - tai jotain sellaista, en tullut tarkemmin tutkineeksi viela. Sitten Hessu mainitsi jotain podsafesta... olisiko ollut tuo:
http://www.podsafeaudio.com/
EDIT:
vai tuo:
http://music.podshow.com/

Musiikin käytön suhteen meillä on tämä mainio creative commons (CC) lisenssi (www.creativecommons.fi), jolla julkaistua musiikkia saa vapaasti levittää ja käyttää podcasteissa. Mikseristä löytyvää musiikkiakin voi käyttää kunhan vaan pyytää kappaleen esittäjältä luvan siihen. Radio Neukkulassa käytetään CC-lisenssoitua musiikkia joka on hankittu lähinnä Jamendosta, Fadingways musicin share cd:ltä sekä magantune.comista. Maganatunen kanssa pitää tehdä asiasta erikseen sopimus, mutta se onnistuu helposti lähettämällä heille sähköpostia. Kotimainen Freeworld-saitti (http://freeworld.hopto.org/) on myös hyvä lähde ilmaisen ja podcast-kelpoisen materiaalin etsintään. Käytännössä kannattaa noudattaa sitä periaatetta, että jos teoksen yhteydessä ei lisenssiä kerrota eikä siitä ole varmuutta niin jättää sitten musiikin käyttämättä.

12
Hyviä ideoita blogin ja podcastin suhteen. Itse puuhailen tuon Radio Neukkulan parissa ja hoidan haastattelut Macillä seuraavasti: Soitan Skypellä joko Skypeen tai kännykään/lankanumeroon ja nauhoitan Skypen äänen Audio Highjack ohjelmalla. Oman äänen nauhoitan samaan aikaan Audacityllä suoraan selostukseen käyttämästäni mikistä, joten ainakin oman pään ääni on kelvollinen. Skype<->Skype puheluissa tuo ääni ei ole paras mahdollinen, joten soitan mieluummin kännykkään, vaikka siitä saa vähän ekstraa maksaakin. Lopuksi vielä miksaan äänet audacityssä, eli lähinnä haastatelvan ja oman äänen tasoja lähemmäs toisiaan.

Kokeilin jossakin vaiheessa myös JACKiä (reilu vuosi sitten), sillä voisi periaatteessa ohjata äänen Skypestä ja mikistä Audacityyn suoraan, mutta siinä vaiheessa Audacityssä oli jotain yhteensopivuus ongelmia JACKin mac-version kanssa. Hyvä juttu, että täällä tutkitaan eri tapoja haastattelujen toteutatamiseen, ehkäpä Radio Neukkulaakin pääsee kohta tekemään täysin vapaalla työkaluketjulla.

Itselle tuli myös sellainen idea mieleen, että jos Asmo on ainut podcastaaja täällä niin voisimme ehkä tehdä Radio Neukkulaa yhdessä. Voin jo etukäteen varoittaa, että Podcastin tekeminen on aika työlästä hommaa ja pienellä porukalla se on aina vähän helpompaa kuin yksin puurtaen. Tämä siis ihan ajatuksena, jota voit miettiä.

Hieno juttu tämä radio Ubuntu, ei muuta kun pökköä pesään!

13
Minulla ainakin on libpango1.0-0 ja libpango1.0-dev versiossa 1.12.3-0ubuntu3,
libgtk2.0-0 ja libgtk2.0-dev  on versiossa 2.8.20-0ubuntu1.
Nuo ovat uusimmat Ubuntun kirjastossa olevat versiot.
Koodia: [Valitse]
sudo apt-get update
sudo apt-get -f install
sudo apt-get install --reinstall libpango1.0-0 libpango1.0-dev libpango1.0-common libgtk2.0-0 libgtk2.0-dev libgtk2.0-common
Aivan sama virhe tulee edelleen. Voisiko olla niin, että tuosta lib-pango1.0-dev paketista ei ole vielä versiota 1.12.3 64-bittiselle järjestelmälle. Voisiko tuon asentaa niin, että riippuvuuksia ei tarkisteta sen kun asennetaan vaan?

14
Seuraavanlainen ongelma libgtk2.0-devin asennuksessa. apt-get valittaa, että riippuvuutta libpango1.0-dev ei voida selvittää. Ok, asennetaan sitten libpango1.0-dev, mutta kun sitä koittaa synapticilla tai apt-getillä asentaa niin asentaja valittaa seuraavaa:

Näillä paketeilla on tyydyttämättömiä riippuvuuksia:
libpango1.0-dev: Riippuvuudet: libpango1.0-0 (=1.12.2-0ubuntu3) mutta 1.12.3 0ubuntu3 on merkitty asennettavaksi.

Onko koneessani oleva libpango1.0-0 versio liian tuore? Miten saan sen päivitettyä alaspäin ja onko se yleensäkään kovin suositeltavaa? Voinko asentaa molemmat versiot rinnakkain?

Aika sekava viesti, mutta toivottavasti joku osaa auttaa.

15
Nyt lähti toimimaan, taisi olla joku katkos palvelimella.

16
Olen ensimmäistä kertaa Ubuntun kimpussa ja heti alkuun tuli ongelmia Nvidia-glx paketin kanssa. Koitan hakea pakettia Synapticilla ja seuraava virheilmoitus pukkaa ruutuun:

W: Tiedostoa http://security.ubuntu.com/ubuntu/pool/restricted/l/linux-restricted-modules-2.6.15/nvidia-glx_1.0.8762+2.6.15.11-3_amd64.deb ei voi noutaa
  Yhteyttä security.ubuntu.com ei voitu muodostaa: 80 (82.211.81.138), yhteys aikakatkaistiin

milläs tämä ratkeaa. Nettiyhteys toimii hyvin, sillä olen asennellut muita paketteja ja ohjelmia ihan onnistuneesti.

Sivuja: [1]