Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Migo

Sivuja: [1] 2 3
1
Audaciouksella tein muistaakseni omat soittoääneni. Rosegarden tai Ardour saattavat myös olla sopivia työkaluja, joskaan niitä en ole itse käyttänyt.

Joo, tänks. Huomasin tuossa selatessa, että Audacitynkin saa Linuxiin, joten kokeilen myös sillä päräyttää.

2
Eli hakusessa semmoinen ohjelma, jolla voi näpsästä jostain biisistä sopivan kohdan soittoääneksi. Vaihtoehtoja ja hyviä ehdotuksia otetaan vastaan.

Kiitoksia vastauksista jo etukäteen.

3
Itsellä ihan sama ongelma tämän uuden ubuntu-version (9.04) kanssa. Asentelin sen porukoiden koneeseen ja nyt suorittimen käyttöaste kokoajan 90-100% ja takkuaa niin pirusti. Muistia on 1gb, suoritin on amd athlon 64 3200+. Mitäs ihmettä, koska aikaisempi versio kubuntusta, sekä ubuntusta pelitti täysin. Myöskään windows xp:llä ei moista ongelmaa ollut.

Pistä komentoriville komento "top" ja katso, mikä sitä suoritinaikaa siellä vie. Q-kirjaimella pääset pois.

Katselin tuolta, niin näyttää Firefox ja joku Xorg syövän tehoja aika paljon...Mikä sitten tuo jälkimmäinen nyt onkaan..Firefox ottaa semmoista 50-60% ja tuo Xorg samanlaista. Hieman lukemat tuossa vaihtelee, puolin jos toisin.

E:siis ilmeisemmin näköjään näytönohjaimeen liittyvä tuo xorg tms.

E2: Takkuaminen loppui, kun sulki pari välilehteä. Nyt taas toimii suht jouheasti. Alkaako sitten jo koneesta puhti loppumaan, kun youtubesta yrittää videoita väijyä, niin heti nostaa käyttöasteen melko maksimiin.

4
Itsellä ihan sama ongelma tämän uuden ubuntu-version (9.04) kanssa. Asentelin sen porukoiden koneeseen ja nyt suorittimen käyttöaste kokoajan 90-100% ja takkuaa niin pirusti. Muistia on 1gb, suoritin on amd athlon 64 3200+. Mitäs ihmettä, koska aikaisempi versio kubuntusta, sekä ubuntusta pelitti täysin. Myöskään windows xp:llä ei moista ongelmaa ollut.

5
Eli kummatkin tunnistavat ipodin, mutta eivät irrota sitä. Sitten jos menen työpöydältä irroittamaan laitteen, niin ipodissa ei näy biisit.
Amarokissa kun painaa irrota-nappia, niin cd-asema aukeaa.

Olisiko mitään ratkaisua ongelmaan?
Kiitos erittäin paljon jo etukäteen.

E: nyt rhytmbox irroittaa laitteen, mutta biisit eivät silti näy ipodissa?

6
Onko "libk3b2-mp3"-paketti asennettu?

- Jouni Karlsson

No tämä oli se akilleen kantapää. Kiitoksia sinulle.

7
Joo, elikkäs olisi pari mp3:sta, jotka pitäisi saada poltettua ihan tavalliseksi .cda muotoon, että toimisi kaikissa soittimissa yms.

Ongelma kuitenkin siinä, ettei k3b suostu tälläista suoraan tekemään. Mikä avuksi?

Kiitoksia jo etukäteen.

8
Juu, hienosti taas toimii.

9
Joo, elikkäs tuossa yksi päivä tuli katseltua tv:n kautta koneelta videoita. No, nyt laitoin koneeseen näytön kiinni ja yritin käynnistellä, niin ei pääse graafiseen tilaan. Ilmeisesti ei tunnista(?) näytönohjainta. Ihmeellistä vain, että nyt lopetti toimintansa, kun aina ennen on pelannut mainiosti.

10
Juu siis oleellista on (a) mikä on tiedostojärjestelmä ja (b) tarvitseeko tiedostoihin päästä Windowsista käsiksi.

Jos tiedostojärjestelmä on FAT tai NTFS, sinun täytyy vain panna merkistökoodausasetukset oikein asemaa liitettäessä (ts. muokata /etc/fstab-tiedostoa). Tällöin sinun ei tarvitse välittää b-kohdasta hittojakaan.

Jos sen sijaan tiedostojärjestelmä on ext2/ext3, sinun on muutettava itse tiedostonimet PAITSI jos niihin pitää päästä Windowsista käsiksi. Jälkimmäisessä tapauksessa sinun on vain nieltävä sappea jommassakummassa järjestelmässä, koska toinen näkee nimet kumminkin aina väärin. Tämä johtuu siitä, että Windowsin ext2/ext3-ajurissa ei voi säätää tiedostonimien merkistökoodausta eikä sitä Linuxissa ext2/ext3:a liitettäessäkään voi määritellä.

Jos tiedostojärjestelmä on jotain eksoottisempaa, joku muu saa jatkaa :)

Eli eli, ainakin nuo musiikkitiedostoissa tuo ongelma on/oli. Nimesin ne uudelleen ja nyt ääkköset toimivat. Ei ollut näköjään mikään iso onkelma, ei vain heti tajunnut, että ratkaisu on noinkin yksinkertainen. Koneessa siis pelkkä Ubuntu.
Silloin tällöin vielä jollain nettisivuilla näkyy nuita kysymysmerkkejä ääkkösten kohdilla, mutta ne korjaantuvat itsekseen hetken päästä.

11
Tässä seitti- ja sähköpostiohjelmien ääkkösongelmien ruodinnassa taisi vallan kadota se alkuperäinen kysymys :)

Lienetkö siis Migo saanut tiedostojasi pelittämään?

Vielä en ole mitään edes kokeillut, kun on ollut sen verran kiireitä. Tuo tiedostonimien näkyminen on vielä ongelma. No täytyy jatkaa vielä tutkimista.

12
Nyt näin äkkiä ajateltuna jossain on merkistökoodausvika vai miksi sitä kutsutaan :P
Mulla tulee xmms ohjelmassa nuo öökköset väärin, mutta ei kuitenkaan kaikissa mp3 tiedostojen nimissä, hiukan ihmetyttää että miksei kaikki vaan osa.

Sanoisitko tarkemmin missä äö toimii ja missä ei ?

Nyt tutkin asiaa, niin kaikissa tiedostoissa/kansioissa joissa on ääkkösiä, niin näyttää niiden kohdalla vain tuon kysymysmerkin.
Kaikkein jännin juttu oli äsken, kun olin tämän foorumin etusivulla ja siinä näkyi tämän aiheen otsikko. Eli tämä:  Ääät ja öööt ei näy kaikkialla. Ubuntu 7.04, niin tuossa näy-sanassa oli sama homma. No klikkasin sitä aihetta, niin sekin näkyi ihan oikein. Mutta nuissa tiedostoissa/kansioissa se ongelma esiintyy aina.

Todella sekavaa tekstiä, mutta toivottavasti jotain selvää saa.

13
Juu, elikkäs ä:t ja ö:t eivät näy kaikkialla. Netissä näyttää kyllä ihan hyvin, mutta esimerkiksi mp3:iin ei anna ko. kirjaimia. Kirjaimen paikalla on vain kysymysmerkki semmosessa mustassa laatikossa. Eihän se nyt paljoa häiritse, mutta olisihan se mukava saada pelaamaan.

14
Ubuntu tietokoneissa / Vs: aMSN:stä yksi kysymys.
« : 21.08.07 - klo:11.42 »
http://amsn.sourceforge.net/devwiki/tiki-index.php?page=Installing+Plugins+and+Skins#linusr
Tuollainen löytyi googellla josko olis apua. Muista sitten tar.gz ei .zip uskoisin.

Juu, ongelma ratkesikin niin helposti, kuin avasi aMSN uudestaan, niin lisäosa lähti pelaamaan.

15
Joo, elikkäs tuohon kun on saatavissa se lisäosa, että itsensä kohdalla lukee mitä kuuntelee parhaillaan. Latasin paketin sivuilta, mutta ei minulla ole minkäänlaista käsitystä miten saan sen ubuntun kanssa toimimaan. Jollain keinolla sen kuitenkin pitäisi Linuxissakin toimia.

16
Ootko asentanut libxine-extracodecs paketin?

No hemmetti, olisiko tuossa vika. Olen asentanut vain w32codecs ja ubuntu-restricted-extras. Kokeillaas sitäkin.

E: jeps, heti lähti skulaamaan. Kiitos Credo.

17
Juu elikkäs taas laitoin Ubuntun koneelle (7.04) ja tuossa eilen laittelin niitä codecceja, että saa mp3:t toimimaan. Nyt kuitenkaan Amarok ei suostu niitä toistamaan. Ilmoittaa vain, että ei mp3-tukea. Missäköhän mahtanee vika piileä?

Kiitoksia vastauksista jo etukäteen.

18
Lue tuo mun antama linkki ja tarkista onko siinä sun emossa Attansic L1 Gigabit LAN Controller. Jos on, tee niin kuin minä tein.

EDIT:
Mulla löytyy tuo readme Asuksen CD:n hakemistosta LinuxDrivers/LAN/AtL1Linux_v0.1.40.8/readme siinä sanotaan ylimmällä rivillä, mikä verkkokortti on kyseessä.

Jep, luulen kyseessä samanlainen onkelma. Nythän on sitten se ongelma, että miten tuolta cd:ltä ne saa asennettua? Tai siis mitä komentoja pitää käyttää? Koska Linux-ajuri kansiosta löytyi LAN-driver tms. Ei vaan ota toimiakseen samanlailla, kuin windowsilla.

Edit: Verkkokortti ilmeisesti tälläinen: Attansic L1 Linux Driver V0.1.40.6 (SuSE Linux,Red Hat Linux , Linux 2.6 Kernel)  Tai siis tuon koppasin Asuksen sivuilta.

19
Mikä Ubuntuversio?
Mikä emolevy?
Mikä verkkokortti?

Lue ajuri-CD:n linux-ajurien readme.txt. Siinä kerrotaan miten ajuri asennetaan. Jos siinä on joku kohta jota ei ymmärrä, kysy sitä täällä.

Minä asentelin juuri omaan verkkokorttiini ajurit ja hienosti lähti pelittämään.
http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=8649.0

Uusin elikkäs olikos se nyt se 6.10 edgy.
Emo on asus M2v http://www.asus.com/products4.aspx?modelmenu=1&model=1171&l1=3&l2=101&l3=0
Verkkokortti on tuossa emossa.

En ainakaan eilen huomannut mitään readme.txt file:ä tuolta cd:ltä.

Mutta voisiko olla mahdollista, että vain pelkät ajurit puuttuvat?

20
Elikkäs kasasin eilen tossa toisen koneeni ja asensin siihen ainakin väliaikaisesti Ubuntun. No asennus meni hyvin, mutta kun yritin päästä nettiin, niin ei vaan pääse. Verkkokortti on integroitu emoon ja verkkoasetuksissa ei näkynyt sitä ethernettiä, mikä näkyy esimerkiksi toisella koneella. Voiko olla, että itse verkkokortti on rikki vai puuttuko vain joku ajuri?

Emon mukana tuli ajuri-cd, mutta en tiedä miten siitä saa ajureita asennettua linuxilla? Kuitenkin cd sisältää ajureita linuxillekkin.

Se vielä täytyy sanoa, että katsoin koneen takaa sitä verkkokortti plugia, niin siinä paloi vain oranssi valo. Yleensähän siinä taitaa palaa vihreä?

Auttakee, olisi hyvä jos saisi netin toimimaan.

-Mikko-

Sivuja: [1] 2 3