Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - tolen

Sivuja: [1]
1
Tällainen virttyneempi käyttäjä, jolla email on ollut päivittäiskäytössä n. 25 v aluksi työnantajan tarjoamalla unix:n elm-käyttöliittymällä jopa lankapuhelimeen liitetyllä modeemiyhteydellä, arvostaa kyllä nykyään enemmän tietoturvaa kuin käytettävyyttä.

Olen pitänyt turvallisimpana pitää henkilökohtaisen postin oman palveluntarjoajani (yksi isoista) tarjoamissa palveluissa, ja käytän säännöllisesti käyttämissäni koneissa imaps-liittymiä, niin pääsen posteihini salatulla protokollalla eri koneilta ja eri käyttöjärjestelmistä eri puolilla maailmaa. En ole koskaan kokenut huonona, että palveluun rekisteröityminen vaatii salasanan näppäilyn - päinvastoin.

Yleisempien palveluiden tarjoamiin rekisteröimiini ilmaisosoitteisiin (gmail...) olen ohjannut esim. ohjelmistorekisteröintien vaatimien yhteystietojen kautta tulevat odotettavissa olevat pääasiassa mainospostit. Gmail esim. välitti minulle taannoin täyskaimalleni aivan oikeaan omastani vain vähän poikkeavaan osoitteeseen osoitettua hyvinkin henkilökohtaista postia. Googlen massivista tiedonkeruuta en tue.

2
Päivitystä: edellä esittämäni kohdat 1 ja 2 on nyt toteutuneet.
OP:n "kehityspuoli" ei ole minulle vastannut, mutta herjoja ei enää tammikuun loppupuolella näkynyt, joten kaiketi hiljaisuudessa alkoivat hyväksyä 3.6.24:n.
Ja firefox päivittyi tänään LTS:ssäkin 9.0.1:een.

3
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Uusi Firefox 10.04:ään
« : 29.12.11 - klo:23.23 »
Itse päivitin päättellä näin:

Koodia: [Valitse]
sudo add-apt-repository ppa:mozillateam/firefox-stable
Jonka jälkeen uudestaan päätteeseen:
Koodia: [Valitse]
sudo apt-get update && sudo apt-get upgrade
Tämän jälkeen alkoi päivitykset rullaamaan ja mozvoikkokin taisi päivittyä itsestään. Jotta selaimesta sai suomenkielisen, niin piti klikata firefoxista edit -> preferences ->content ->language kohdasta choose -> select language to add ja sieltä fi. Tämän jälkeen move up-nappia painamalla suomi ylimmäiseksi kieleksi
.


Käytän pääasiassa Mintin LTS versiota eli Isidoraa (9), jonka FF versio oli kolmosella alkava. Osuuspankki ei sitä enää kelpuuttanut, joten vaihdoin toisiin selaimiin (Opera ja Crome), jotka olivat ajan tasalla ja siten pankin hyväksymiä. Huomasin sattumalta JarTak:n yllä olevan ohjeen ja kokeilin sitä Minttiini. Hyvillä ohjeilla sain päivitettyä FF:n versioon 9.01 ja pankki on tyytyväinen.

Kiitos vielä hyvistä ohjeista.


LTS-versioiden käyttäjien ei pitäisi tällaisia versiopäivityksiä itse pähkäillä, vaan
1) Ubuntu/Canonical lähtee firefox:n uuteen päivitysaikatauluun myös LTS:ssä
tai
2) palveluntarjoajat saadaan/pakotetaan myöntämään myös firefoxin 3.6.xx linja päteväksi niin kauan kuin sitä Mozilla ylläpitää (samalla hyläten versiot 4-8). Voi kyllä vaatia jatkossa mozillan nykyaikatauluilla aikamoista hereilläoloa asiaa hoitavilta.
kts. foorumin Yleistä keskustelua-alueen OP-nettipankkiaiheen keskustelut

4
Tämähän ei koske pelkästään Ubuntua ja Firefoxia vaan kaikkia systeemejä joissa on "vanhentunut" selain Osuuspankin mielestä.

Esim. Iceweasel (Debianissa) ja Midori (Ubuntussa) antaa samat herjat joten alue aiheelle on oikea.
Kirjoittelen tätä taviskäyttäjän näkökulmasta, eli mitä paketin perusjakelusta saa.
Firefox 3.6... (.24 viimeinen versio normaalijakelussa vieläkin) on Ubuntu10.04 LTS:n perusjakelun oletusselain. re:mrl586: Päivitystä 3.6.25:een ei Ubuntulta ole vieläkään tullut 10.04 LTS jakeluun.

Launchpad-repot ja komentoriviviritykset eivät kuulu oletusjakeluun.

Päivitystä: Sain muuten tänään tällaisen vastauksen OP:lle edellisessä viestissäni lähettämästäni viestistä:

"Kiitos palautteestasi, Olen välittänyt sen kehityspuolelle.

Suosittelemme tietoturvallisuuden ja sivujen yleisen toimivuuden vuoksi uusimpien selainversioiden käyttöä. OP-verkkopalvelu ei voi taata käyttämäsi koneen turvallisuutta. Siitä sinun on huolehdittava itse.

Tuetuilla selaimilla tarkoitamme sitä, että testaamme ja tuemme näillä selaimilla OP-verkkopalveluiden käyttöä. Se, että jotain selainta ei löydy tuettujen selainten joukosta, ei tarkoita että palvelumme ei enää toimisi tällä selaimella.

Emme tue selainten testi- ja beta-versioita, emmekä selainlaajennuksia. Emme voi taata OP-verkkopalveluiden toimivuutta mikäli käytössäsi on jokin muu selain.

Mikäli käyttämäsi selainversio on vanha, suosittelemme selaimen päivittämistä tai uuden selaimen asentamista.
"

Jään odottelemaan "kehityspuolen" palautetta.

Tämä keskustelu on kyllä osa toista ketjua Ubuntun peruskäyttö -alueella:  "Uusi Firefox 10.04:ään".

Omasta mielestäni ongelman ratkaisu ei saa olla uuden Firefox-version virittely taviskäyttäjien LTS:ään (kaikki joutuvat yksityisesti tekemään nuo viritykset) , vaan
1) Canonical lähtee firefox:n uuteen päivitysaikatauluun myös LTS:ssä
tai
2) palveluntarjoajat saadaan/pakotetaan myöntämään myös firefoxin 3.6.xx linja päteväksi niin kauan kuin sitä Mozilla ylläpitää (samalla hyläten versiot 4-8). Voi kyllä vaatia mozillan nykyaikatauluilla aikamoista hereilläoloa asiaa hoitavilta.

5
Ubuntu 10.04 LTS:n ja sen mukana Firefox 3.6.24 pitkäaikaiskäyttäjälle tuli tällainen yllätys OP:lta:
---
Palvelumme ei tue käyttämääsi selainta....
Ja vastasin OP:lle näin:
Käyttämäni Mozilla Firefoxin versio 3.6.24 on uusin edelleen tuetun 3.6-linjan versio marraskuulta 2011, sen sijaan palveluunne kelpaavat versiot 6 ja 7 ovat jo vanhentuneita ja sillä linjalla pitäisi jo käyttää versiota 9.01. Versio 3.6.24 lienee siis tietoturvaltaan ainakin turvallisempi kuin versiot 6 ja 7.
Minulla on käytössä automaattiset päivitykset stabiiliin käyttöjärjestelmään (Ubuntu 10.04 LTS) sisältäen myös selainpäivitykset pitkäaikaisesti tuettuihin Firefoxiin 3.6.xx versioihin.
Ehdotan, että otatte selainsuosituksissanne huomioon Mozillan molemmat tuetut linjat stabiilimpi pitkäaikaisesti tuettu 3.6.24 ... sekä tiheästi versionumeroita kasvattava 7-8-9...
---
Olisiko foorumilla muitakin ko. ilmoituksen ärsyttämiä?
PS. Tällainen sai meikän rekisteröitymään foorumillenne, jota olen vanhana "tavisubuntunistina" hyviä vinkkejä saaneena seuraillut vuosikaudet. tl

Sivuja: [1]