Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Mobutu

Sivuja: [1]
1
Toimiiko teillä multisessio DVD-levyjen teko (k3b:llä)?

Siis jos DVD-levyllä on vaikka viime kuukauden backup-tiedosto ja pitäisi lisätä joka kuukausi uusia tiedostoja niin kauan kuin medialla tilaa riitää. Itselläni (Ubuntu 5.10 ja k3b) tulee herjaa että laite ei tue tätä ominaisuutta vaikka Window XP:ssä asemani (LG GSA-4163B) toimi hyvin. Sanoin "toimi" siksi että koneessa on nykyään vain Ubuntu eikä oikein tekisi mieli asentaa koneeseen Windowsia vain polttamista varten.

No niin, tässä lisää DVD-RW levyllä tehtyjä k3b-kokeiluja (alla olevat sen poltto-nappulan painamisen jälkeen näkyvät optiot):

Writing Mode: kokeiltu Auto ja Incremental asetuksilla
Settiings: kokeiltu Auto ja Start Multisession asetuksilla

Your writer (HL-DT-ST DVDRAM GSA-4163B) does not support Incremental Streaming with DVD-RW media. Multisession will not be possible. Continue anyway?

Minulla on sama LG:n asema kuin sinullakin, ja olen saanut poltettua DVD+R levyjä multisessiona. En ole kokeillut -R tai -RW DVD:tä lainkaan. Ja saamasi viestin mukaan ne eivät ehkä toimikaan "incremental"-optiolla.
Mulla on vielä toivoa saada DVD+RW toimimaan multisessiona, mutta kokeilut on kesken. Mutta siis DVD+R toimii multisessiona. Ilmoittelen lisää, kun saan kokeiltua DVD+RW:n.

2
minusta "vastauksia kysyjille antaessamme" koetamme antaa mahdollisimman täsmällisä vastauksia. ajureita ei tarvitse ei ole täsmällinen vastaus, sillä ilman gphoto2:n tarjoamaan tukea kameralle, homma ei yksinkertaisesti pelaa. voit halutessasi tarkistaa löytyykö tuo mainitsemasi kamera gphoto2:n listalta.

Ei minun tarvi tarkastaa, löytyykö kamerani sieltä, sillä tiedän, että sinä olet sen jo tehnyt. Kaikesta huolimatta Digikam ilmoittaa kamerani nimellä USB PTP Class Camera, eikä Canon A520, joka se on. Ei siis mikään kovin hääppöinen tunnistus ajurilta.

myöskään ohjelman sisällä ei ole mitään ajureita, vaan kyseessä on erillinen kirjasto jota monet ohjelmat voivat käyttää ja käyttävätkin. valheellisen ja pelkistetyn informaation antaminen luo vain pitemmän päälle vääristyneen kuvan järjestelmästä, eikä minusta totuutta ole mitän syytä piilotella.

Tällä tavoin sitä tehdään toisesta valehtelija, pelkistäjä ja piilottelija. Semmosiin tekoihin en ole syyllistynyt. Ehdotinpahan vain yhtä graafista ohjelmaa. Virheeni oli se, että se on KDE:stä, joka näyttäis sulle olevan myrkkyä.

digikamerta nyt vaan sattuu linuxissa hoitamaan gphoto2 aivan kuten skannerit hoitaa sane, printterit cups tai äänikortit alsa. toki poikkeuksiakin on, mutta silti ne ovat enemmän juuri sitä, poikkeuksia. miksi haluaisit antaa kenellekään kuvaa, ettei näin olisi?

En halunnut antaa mitään kuvaa kenellekään. Halusin auttaa kameramiehiä, joilla on Canon A520. Kun sanoin, ettei ajuria tarvita, tarkoitin sellaista ulkopuolista ajuria, joka tulee laitteen mukana cd:llä tai ladataan netistä tms.. Se jäi
sanomatta.Tiedät hyvin, mitä tarkoitin, muttet halua myöntää. Astuin tässä asiassa varpaillesi, ja sitä et siedä.

koska haluat saivarrella, niin vastataan nyt sitten vielä täsmällisemmin... mitä luultavammin tuen kyseiselle kameralle tarjoaa libgphoto2-2 -paketista asentuva jaettu kirjasto /usr/lib/gphoto2/2.1.5/libgphoto2_canon.so tai /usr/lib/gphoto2/2.1.5/libgphoto2_casio_qv.so, en itse asiassa tiedä tarkasti kumpi (vai molemmat?).

En halua saivarrella. Ei ole saivartelua, jos pyytää täsmennystä. Varsinkin, kun digikam nimeää vain standardin kameralleni, eikä edes nimeä sitä. Vieläkin olen sitä mieltä, etteivät ko. ajurit ole Canonin käsialaa, juuri em. syystä.

ei digikamin esilletuomisessa mitään vikaa ollut. se on front-end siinä missä moni muukin ja vieläpä ihan ok:n oloinen. ongelma oli ohjelman esille tuomisen yhteydessä levitetystä disinformaatiosta ajureiden suhteen.
Minä en ole levittänyt mitään disinformaatiota. Windows-maailmasta tulevat newbiet käsittävät kyllä, mitä ajureita minä tarkoitin, mutta sinä et.

totta kai toimii. se ei vain integroidu Gnomeen samalla tavalla kuin GTK/Gnome softat. kaikkia se ei haittaa ja toki sitäkin saa käyttää. sehän tässä näissä *nix varianteissa onkin niin hyvää, käyttäjä ei ole sidottu yhteen kerneliin, distroon, sovellukseen ym. melkein mitä tahansa voi vaihtaa, lukuunottamatta juuri niitä matalammalla tasolla lymyileviä kirjastoja joiden toiminnana varaan moni korkeamman tason sovellus nojaa (vaikka joskus niillekin on vaihtoehtoja).

Kameransa kanssa tuskaileva aloitteleva linux-käyttäjä, ei heti alkuun välttämättä ole kiinnostunut, mikä on minkäkin ohjelman front-end, ja kuinka hyvin se integroituu Gnomeen ym. Hän haluaa saada kuvat kamerasta koneelle. Täsmällisyyksiin voi sitten myöhemmin paneutua. Mutta ymmärrän kyllä yskän, ja lopetan tämän asian käsittelyn osaltani tähän, koska tämmönen vänkäys ei kai ole hyväksi foorumille. Toivon vain, ettet jatkossa hyökkää ketään muuta kohtaan samalla tavalla, jos joku erehtyy puutteellisesti asiansa esittämään, kuten minä. Olen lukenut paljon sinun juttujasi täällä, ja kunnioitan tietomäärääsi, ja sitä, että olet auttanut monia pulmissaan. Sitä minäkin vain halusin. Mutta en enää vastaile, saat rauhassa olla.

3
Onko nyt Janne niin, että aina vastauksia kysyjille antaessamme tarkistelemme ohjelmien sisään, onko siellä ajureita?. En halua ryhtyä vänkäämään tästä aiheesta, mutta voisitko täsmentää, mitkä noista luettelemistasi kirjasto- ym. tiedostoista on Canonille tarkoitettu?. Sillä sitä kai Anssikin tarkoitti, Canonille optimoitua erillistä ajuria. Ja Linuxistakin hän puhui, että mitenkäs käy Linuxin. Tarkoitukseni oli vain kertoa, että on olemassa ohjelma, jolla kuvat voi siirtää Ubuntussakin, ei esittää parempaa vaihtoehtoa esim gtkamille. Ja Digikam toimii kyllä Gnomessakin hyvin.

4
Minulla on Canon A520, ja kun sen kytkee USB:n, ja avaa Digikam-ohjelman (asentuu Synapticilla) ja antaa ohjelman etsiä kameran (ylävalikosta kamera--add camera), niin sitten tulee valikko, josta voi ladata kuvat Digikam-ohjelman kansioihin, josta ne voi siirtää mihin haluaa. Tämä tiedoksi yllämainitun kameran omistajille. Ajureita ei tarvitse.

5
Ubuntu tietokoneissa / Re: Backports muuttunut
« : 02.10.05 - klo:01.45 »
Älkääs ny pojat, hegulix ja vimme, heti vieraisiin lähtekö, jossei natsaa. Firefox on vaan semmonen, että se tykkää Linuxissa asentua mieluusti tyhjälle pöydälle. Eli kantsii poistaa vanha versio, ennenkuin asentaa uuden. Mulla kävi kans huonosti firefoxin päivityksen kanssa, kun en muistanu jutskaa. Sitten poistin vanhan, ja asensin taas uuden. Voila, taas toimii!.

6
Lainaus
Onko Linuxille muuten mitään muuta graafista irc-clienttiä, kuin XChat?

Konversation (IRC-Chat)löytyy, itse en kyllä oo kokeillu, mutta nyt oon ehdottanut.


7
Yleistä keskustelua / Re: Mikä on ikäsi?
« : 20.09.05 - klo:18.57 »
Tuota....krhm...tiesin, että jonain päivänä hymy vielä saavuttaa ikääntyneet huuleni näissä Linux-ympyröissä. Tänään on se päivä!!

8
Yleistä keskustelua / Re: Mikä on ikäsi?
« : 20.09.05 - klo:18.11 »
Voi kiitos, mutta ihan "Sir" riittää!.

9
Yleistä keskustelua / Re: Mikä on ikäsi?
« : 19.09.05 - klo:00.59 »
Tässähän tuntee 52v. itsensä kloppipojaksi!.

10
Ubuntu tietokoneissa / 3D blackout
« : 09.09.05 - klo:01.32 »
No ongelma olis nyt tämännäköinen, että 3D-pelejä- tai ohjelmia pelatessa jonkunajan kuluttua ruutu äkisti pimenee (voi myös olla, ettei pimene ollenkaan joka kerta), ja äänet vaan saattaa jäädä päälle jauhamaan samaa sävelmää. Mitkään käskyt eivät toimi, ja kone on buutattava uudestaan käyntiin. Mulla on Nvidian vanha Geforce 440 näytönohjain, ja ajuri on asennettu mielestäni kunnolla. Nvidian foorumilla lueskelin topiceja, ja siellä oli joitain kirjoittajia, jotka olivat sitä mieltä, että vikana on bugi ajurissa, ja vaativat Nvidiaa korjaamaan ajurin. Mutta miksei esim. tälläkään  foorumilla kukaan oo asiaa valittanu?. Asensin ajurin Synapticilla, ja konffasin xorg.conffin, kuten jo monasti olen Linuxissa tehnyt, ja toimii hyvin, mutta yllättää aina joskus minut "blackoutilla". Liian usein. Ja mullakaan ei hertzejä saa 60 paremmaks. Mikähän versio ajurista mahtaa Ubuntuun sisältyä?. Olis mukava kuulla kommentteja ja kokemuksia näistä asioista.

11
Tm T ehdotti pakettilähde, ja Mikko ehdotti ohjelmavarasto. Kun noita sanoja vääntelee, saa sopivan: repository=ohjelmalähde. Minusta myös pelkkä "varasto" ei ole hyvä.

12
Terveeks!
Mulla on kokemuksia kaikenlaisista vaikeuksista dokumenttien siirrosta järjestelmästä toiseen. Olen nimittäin "raahannut" perässäni useita (etupäässä tekstipohjaisia) vuodesta 1994. Siinä on joutunut välillä itkemään, mutta kaikki ko. tiedostot ovat yhä mukana mun Linuxissani. OpenOffice on ollut tässä hommassa ehdoton ässä. Korpuissa tein aluksi sen virheen, josta "apositio" edellä varoittaa. Menin ja formatoin korpun ext2-formaattiin, ja sitä ei Windows todellakaan osaa lukea. Onneksi mulla oli varm. kopioita. No, korppuja ei enää paljon käytetä, mutta jos käyttää, niin ne ovat ostettaessa jo valmiit myös Linux-käyttöön. Samoin vinkkinä sanoisin, että jos tiedosto on tuotu toisesta ympäristöstä, se kannatta aina yrittää avata ohjelmasta käsin, eikä kuvakkeesta. Mulla on mukana semmosiakin fileitä, jotka oon tehny WordPerfect 5.0, ja luulin, etten niitä saa auki. Mutta siinä on kyllä tarvittu Windowsiakin. Ja myös siinä OpenOffice on toiminut hienosti, ja avannut Linuxin OO:n fileet mukisematta. Se kantsii asentaa Windowsiin ilman muuta.

13
Yleistä keskustelua / Re: Uusi kohnottaja
« : 28.08.05 - klo:18.55 »
Terve kaikille!
Olen uusi palstalla, ja Porista, josta anteeksipyyntö näin etukäteen. Historiaa sen verran, että vuodesta 1994 tuskailin eri Windows-versioiden kanssa. Vuodesta 2002 alkaen olen tuskaillut eri Linux-versioiden parissa. Kuukauden verran on ollut nyt Ubuntu. Käytin aikaisemmin Mandrivaa, mutta sen toiminta on lähtenyt kaupalliseen suuntaan, enkä halua maksaa päivityksistä, varsinkaan Mandrivan tavalla. Asensin ensin Kubuntun, ja siihen Gnomen, koska Kubuntu (jossa oletuksena KDE) vaikutti jotenkin keskeneräiseltä joiltain osin, esim. Kynaptic. Sitten lukaisin Linux-Magazinesta kehuja Xfce-työpöytäympäristöstä, ja asensin sen. Se on alkuun vähän vaikeampi hallita, mutta eiköhän se siitä.... Varsinkin CD ja DVD-aseman käyttö on tehty turhan vaikeeksi, jos vertaa vaikka KDE:n, jossa se on helppoa. Sitten asiaa, josta kenenkään ei kantsi vetää hernettä nenäänsä. Nimittäin, vaikka Ubuntua aion käyttää edelleen, niin en ihan ymmärrä sen saamaa suosioa. Olen kaksi viikkoa istunut koneen ääressä, ja konffannut ja säätänyt. Gnomessa ei toimineet äänet, eikä mitkään multimediajutut. Asennuksesta alkaen, (asennusohjelma on kaukaa keskiajalta, varsinkin osiointi) ongelmia on riittänyt. Vaikka vähemmän olen käyttänyt Gnomea, tiesin ongelmista etukäteen, se vähän helpotti. Tällä meinaan vaan sitä, että jotta Linux alkaisi menestyä, näihin ongelmiin olis saatava parannusta, että taviskin  vois sen asentaa, ja alkaa käyttää konettaan muuhunkin kuin konffaukseen. Toivon menestystä Ubuntulle.

Sivuja: [1]