Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Daily

Sivuja: [1] 2
1
No niin, blogin lukjiamaaria olisi mukava tietaa, joten wordpress kaipaa statistiikkaliitannaista. Mina kun en ole vielakaan ehtinyt laittaa kotiin kunnollista wp-testiymparistoa pystyyn (jotain ongelmia vielakin eika ole ehtinyt ratkaista niita), niin kysynpa josko joku osaisi suositella meille hyvaa liitannaista tuohon statistiikan keraamiseen?

Google Analytics tarjoaa aika kattavat statistiikat. Worpressin ollessa kyseessä löytyy sille tietysti jo useampi pluginikin.  Toki Analyticsin käyttö ja asennus onnistuu ilman pluginiakin.

2
Toteutus menee nyt kuitenkin toisella tavalla ja siihen on tyytyminen (kunhan riittävästi olen napissut..)

En mitenkään varman tiedon varassa elä mutta ainakin muut kotimaiset podcastit soittelevat musiikkia lähetyksissään ja lienevät jostain netistä kaivettu (ja luulisin myös että laillisista lähteistä.)
Näytä minulle ja Jussille, miten se tehdään - tee testisivusto jonnekin ja näytä kädestä pitäen, miten se tehdään.

a) pystyykö netcastia ja blogia tuottamaan samalla moottorilla (luulisin että pystyy mutta käytännössä miten ja kuinka hyvin toimii..)

Niin kuin jo aiemmin kerroin Wordpressiin löytyy plugin nimeltä PodPress. Tämä mahdollistaa molempien blogin ja podcastin julkaisun samalla järjestelmällä (moottorilla).

Features

    * Full featured and automatic feed generation (RSS2, iTunes and ATOM and BitTorrent RSS)
    * Preview of what your Podcast will look like on iTunes
    * Podcast Download stats
    * Support for Premium Content (Pay Only)
    * Makes adding a Podcast to a Post very simple
    * View MP3 Files ID3 tags when your Posting
    * Control over where the player will display within your post and what it will look like.
    * Support for various formats, including Video Podcasting
    * Supports unlimited number of media files.
    * Automatic Media player for MP3, MP4, MOV, FLV, ASF, WMV, AVI, and more, with inline and Popup Window support.
    * Preview image for videos
    * Support for seperate Category podcasts
    * Audio Comments

Featurelista on jopa laajempi kuin Asmon mainitseman Loudblogin. Podpressin asentaminen on helppoa. Asentamiseen löytyy tutoriaali osoitteesta: http://www.mightyseek.com/podpress/podpress-tutorial/. Lisää screenshotteja, featureita ja ohjeita voi käydä tutkailemassa osoitteesta: http://podcasterswiki.com/index.php?title=PodPress_Screenshots

3
Ilmeisestikin kyse onkin wmv-tiedoston tyypistä. Toinen testivideo toimii hyvin VLC:llä ja totem-gstreamerkin toistaa äänen, mutta kuvaa en edelleenkään saa siitä ulos. Mitenkäs tuon videon version saa selvitettyä? Mistä löytyy ubuntussa ohjelmat, jos haluaa avata ladattavan tiedoston jollakin muulla kuin oletus ohjelmalla?

4
Olin jo asentanut osan noista myös Flash 9 betan, mutta sitten päätin ajaa ton asennus-skriptin. Ei ilmeisesti menny kaikki kohdalleen... Asensin sitten koko edgyn CD:ltä uudelleen ja asentelin noi käsin. Flash 9 beta näyttäisi toimivan hienoisto ja youtuben ja video.googlen musavideot on pyöriny taustalla koko illan.

Ihmetyttää vaan nuo wmv-tiedostot... totem-gstreamerillä valittaa purkajan puuttumisesta ja totem-xinellä tuosta ihme video-tyypistä MSS2, josta googlekaan ei osannut oikeen sanoa mitään.

VLC:nkin asensin. Se pyörittää kyllä olevinaan tiedostoa, mutta ilman kuvaa ja ääntä.  :-\

Tuon kun vielä saisi ni alkaisi tuo multimedia puoli olemaan kaikin puolin kunnossa...

5
Asennuksen jälkeen flässeistä katosi äänet. Kokeilin tätä alunperin, jotta saisin wmv:t toimimaan, mutta Totem herjaa: "Videotyyppiä "MSS2" ei tueta. Sinun kenties täytyy asentaa lisäliitännäinen voidaksesi toistaa joitain elokuvia"

Käytössä 6.10 Edgy

6
No. Minusta ne on jo yhdistetty, kun ne on linkitetty. RSS-syötteen saa upotettua Wordpressiin oikeaan laitaan suoraan. Ei tarvitse koskaan edes siirtyä muualle Ubuntu-fi.org/blog -Wordpressistä.

Tämän takia juuri ihmettelin, että miksi ne edes sitten täytyy erottaa toisistaan, jos ne julkaistaan kuitenkin samassa paikassa. Itse lähestyin asiaa siitä näkökulmasta, että homma ottaa tuulta purjeisiin ja aktiivisia bloggaajia/podcastaajia tulee enemmän. Tätä vasten katsottanu yhteinen hallinta on varmasti järkevämpi. Tällöin aktiivisien bloggaajien kynnys julkaista podcasteja on ehkä hieman alhaisempi ja päinvastoin. Kaikki hoituisi näin keskitetysti. Ehkä sitten ajattelin hommaa jo liiankin pitkälle.

mikkohuo: Toivottavasti vain asiat kinastelevat. Esitin omat mielipiteeni tarkoituksella hieman kärkkäästi, koska halusin sillä kirvoittaa muilta kommentoijilta vähän parempia perusteluita.

7
Joo, olen samaa mieltä että ulkoasut pitäisi/voisi yhdistää ja muutenkin keskittää hommaa ja luoda laajaa ubuntu-fi.org - palvelua (forum. wiki, radio, blog jne..) ko. palvelimelle. Ja edelleen olen mieltä että blogin ja castin erilläänpitäminen on huono juttu tai ehkäpä käännetään positiiviseksi että niiden yhdistäminen olisi hyvä juttu. Yhteinen alusta vähentäisi paineita julkaisulle eli tavaraa ei tarvitse ihan niin usein julkaista kuin jos ne olisivat erillään kun podcast 'täydentää' blogien aukkoa ja toisin päin. Vai onko nyt kyseessä kahden asiasta innostuneen haluttomuus jakaa valtaansa blogin/castin rakentamisessa jollekin toiselle sallimalla pääsy ylläpitäjäksi.. if you know what I mean..

Varsinaisia yhdistämistä vastustavia perusteluista ei ole oikein kuulunut. Puolesta kylläkin.

Täytyy kompata tässä vielä rhk:ta. Voisitteko te, jotka olette yhdistämistä vastaan myöskin perustella omaa kantaanne hieman paremmin tai kenties vastata edellisissä viesteissä esitettyihin kysymyksiin.

8
Suokaa anteeksi että avaudun mielipiteineni jälleen kerran, tietämättä asioista kovin syvällisesti. Tuli kuitenkin mieleen että koska olen linux asioissa aika nyyppä vielä vaikka käyttänytkin jo jonkinverran, niin josko muutkin "taviskäyttäjät" ajattelisivat kuten minä. Podcasting syöte istuu luontevasti  Rhythmboxiin, ja blogin syöte puolestaan enempiä miettimättä tuntuu luontevalta Lifereassa.
Tämähän ei pois sulje mitenkään sitä, etteikö blogi ja podcasti voisi olla yhdessä. Molemmille voidaan tuottaa oma feedi. Mikäli käyttää vain feedejä niin on tuskin väliäkään missä se sijaitsee...

9
Lainaus
Minun mielestäni tuo Asmon systeemi on jo vaikka valmis tuotantoon ulkonäkönsä puolesta. Eihän sen tarvitse täydellinen olla, että alkuun päästään, vai?
Samaa mieltä. Tuo Asmon systeemi perustuu nimenomaan Kubrikiin, joka oli alun perin Wordpressin teema ja näköjään nyt myös Loudblogin.

Mitä formaatteihin vielä tulee, niin podcastien ehdottomasti suosituin formaatti on mp3. Läheskään kaikki kannettavat soittimet eivät tue Ogg:tä. Listaatkaapa kannettavia soittimia, jotka eivät tue mp3:ia? My point exactly. Tämän takia en ymmärrä minkä takia se täytyy  puhtaasti ideologisista syistä tyrmätä (mm. tähän liittyi edellisen postin eka kommentti). Miksi uida vasta virtaan? Tuttu ja tuettu formaatti palvelee varmasti Sulo Surffaajaa huomattavasti enemmän ja rinnalla jaettu Ogg löytää varmasti myös kuulijansa.

Mp3 on myös hyvä valinta siitä syystä, että se voidaan liittää Flashin avulla suoraan itse sivulle. Huoli siitä, että kaikilla ei ole flash-playeriä tai että se ei ole linux-maailmassa niin hyvin tällä hetkellä tuettu on myös turha. Niin kuin jo aiemmin mainitsin se voidaan täysin standardeja kunnioittaen liittää sivuille niin, että se näkyy ainoastaan niille joilla on Flash-player (Best Practices for Flash Player Detection). Mikäli se jää tästä kiinni, voin tarjoutua tekemään tuon ja näin kantaa korteni kekoon.

Asmo tutustuitko PodPressiin? Se tarjoaa ainakin näin pikaisen tutustumisen perusteella lähestulkoon samat toiminnot kuin Loudblog. Tällä hetkellä Radio Ubuntu ja Ubuntu-blogi ovat ulkoasultaan identtiset. Näin on myöskin todennäköisen kohderyhmän osalta. Miksi siis hajauttaa ne erilleen? Puhtaasti teknologisista syistäkö? En väitä, että Podpress on välttämättä se paras valinta, mutta ainakin se toimisi hyvin Worpessin kanssa. Lisäksi etuina olisi yksi yhteinen käyttäjä- ja julkaisunhallinta. Näin välttyttäisiin useilta päällekkäisiltä järjestelmiltä. Worpressiin löytyy myös erinäisiä plugineja, joilla voidaan yhdistää SMF:n ja Wordpressin käyttäjähallintaa. Tämä löytyi ensimmäiseksi http://www.dmry.net/wordpress-smf-bridge-plugin-10-beta/

Lainaus
Tietääkseni kukaan/Kielitoimisto ei ole vielä suomentanut "podcast"-sanaa.
Ei varmaan ole, mutta en tiedä onko se välttämättä tarpeenkaan. Ämpärilähetyskään ei kuullosta kovin hyvältä suomennokselta. Nimiasioista voidaan tietysti aina kiistellä, itselläni vaan korvaan särähti tuo radio. Nimenä Ubuntu podcast ei välttämättä ole yhtään parempi. Oikeat radiot tuntuvat kuitenkin mielummin käyttävän termiä podcast. Tämä varmaankin johtuu pääosin siitä, että monella radiolla on myös nettiradiolähetyksiä ja tällöin sekaannuksen vaara voisi olla suurempi. Antamissasi linkeissä ainoastaan Ometarha-blogi sivuaa radiota, sekin tekee sen lainausmerkeissä.

10
Nyt alkaa kommenteista päätellen hieman näyttää siltä, että tästä tehdään pienen piirin juttu ja viitataan kintaalla windows ja mac käyttäjille. Suljetaan vielä Flash ja mp3 pois koska se sotii ideologiaa vastaan. Vähän nyt jarrua. Ehkä liian jyrkät asenteet/aatteet olisi syytä heittää romukoppaan ja tehdä ubuntu-blogia oikeasti kaikille. Ideologioiden tuputtaminen noin yleensäkin on minun mielestä aina hieman kyseenalaista ja se tuskin on se päällimmäinen syy jonka vuoksi kovinkaan moni siirtyy ubuntuun.

Blogi ja podcastit ovat hyvä idea yhdessä (sitenhän podcastit syntyivätkin). Blogi varmasti selviää yksinkin, podcastit tuskin. Voi lisäksi olla vähän liian kunnianhimoista lähteä tuottamaan podcasteja n kappaletta per viikko. Mikäli niitä julkaistaan pari kuukaudessa ne sopivat mitä mainioimmin itse blogiin. Mitä podcastien jakeluun tulee niin mp3 on varmasti paras (lue: suosituin/tuetuin) formaatti siihen, ogg ja muita voi tarjoilla sitten lisänä niille, jotka niiden päälle ymmärtää. Flash on tekniikkana lähes ainoa, joka mahdollistaa podcastien kuuntelun suoraan sivuilla, joten sen hyljeksintää vain suljetun formaatin vuoksi myös kummeksun. Flash 9 on myös aivan nurkan takana linuxille (beta jo julkaistu) ja Adobe on käsittääkseni jatkossa sitoutunut kehittämään playeriä windowsin ja macin lisäksi myös linuxile. Oikeaoppisesti sivuille sisällytettynä flashin sijasta voidaan niitä tukemattomille selaimille tarjota pelkästään linkkiä mp3-tiedostoon.

Blogialustana Worpress on erittäin hyvä valinta ja sille löytyy myös podcast plugin nimeltään PodPress, jonka avulla blogin ja podcastien yhteensovittaminen voi olla ehkä hieman helpompaa kuin Loudblogilla.

Mitä ulkoasuun tulee on blogissa mielestäni tärkeää säilyttää tietty blogimaisuus, eikä integroida sitä liian tiiviisti muuhun sivustoon. Wordpressin Kubrik teemaa varioimalla pääsee varmasti jo pitkälle.

Tässä mun kaksi senttiä näin innokkaana blogien lukijana, podcastien kuuntelijana, sekä tuoreena Ubuntun käyttäjänä.

[edit]
Ainiin piti vielä mainita, että niin hienolta kuin Asmon intro Radio Ubuntusta kuullostikin on se nimenä hieman harhaanjohtava. Radio ja podcast ovat kuitenkin kaksi aivan eri asiaa. Ubuntu Podcast olisi nimenä huomattavasti parempi. ;D [/edit]

11
OK täytyy kokeilla ja testata systeemiä. Saattaa olla, että laitan vielä ton vanhan (40Gt) levyn kiinni ja asennan sitten rinnalle Windows XP:n, niin ei tarvitse winen kanssa puljata. Meinasin, joka tapauksessa testauksen jälkeen asentaa vielä järjestelmän uudelleen, niin siinä sivussahan se menisi. Toisaalta vois tietysti sen asentaa vaan tohon vanhalle levylle ja löydä sen sitten kiinni jos tarvii, silloin tosin sais aina avata konetta, kun tarttee käyttää Windowsia. Nostaspahan ainakin kynnystä windowsin käyttöön, mikä ei välttämättä olisi huono asia niin oppisi uuden järjestelmän nopeammin.

Onko hajua miksi tossa tekstipohjasessa asennuksessa lopussa (yli 85% asennettu) latauksen edistämistä seuraava ruutu meni mustaksi ja siihen tuli vaan pari valkoista palkkia? Asennus jatkui loppuun n. 5-10 min., jonka jälkeen se tyrkkäsi cd:n ulos, boottasi ja käynnistyi normaalisti. Tarkistin live-cd:n sen omalla tarkistusohjelmalla, joten siinä ei pitäisi olla vikaa. Johtuuko se tosta raid1:sta vai mistä? Mistä johtui tuo aiemmin mainitsemani ongelma osioinnissa, kun yritin asennuksen yhteydessä saada raid0:llaa toimimaan?

Kiitoksia muuten erittäin hyvistä neuvoista! :)

12
Kaikki näyttäisi toimivan OK. Tulisiko cat /etc/mdadm/mdadm.conf näyttää nyt myös toi raid0 eli md3? Sitä se ei nimittäin tee?
Koodia: [Valitse]
DEVICE partitions
ARRAY /dev/md2 level=raid1 num-devices=2 UUID=0049b1d9:6c11cb99:3ee60261:33d29766
ARRAY /dev/md1 level=raid1 num-devices=2 UUID=7500ea8e:72125e53:d23cc257:722ea727
ARRAY /dev/md0 level=raid1 num-devices=2 UUID=3147f3e7:12f01422:85d8f5dc:0b3d04ad

Jos nyt simuloin tuota levyrikkoa ottamalla irti toisen kovalevyistä ja käynnistämällä koneen, niin mitä tapahtuu tolle /data:lle? Toimiiko kaikki normaalisti kun sammutan koneen ja laitan levyn takaisin kiinni vai pitääkö toi raid0 osio tehdä kokonaan uudelleen?

13
sudo mkfs.ext3 /dev/md3
Koodia: [Valitse]
mke2fs 1.38 (30-Jun-2005)
Filesystem label=
OS type: Linux
Block size=4096 (log=2)
Fragment size=4096 (log=2)
48824320 inodes, 97639008 blocks
4881950 blocks (5.00%) reserved for the super user
First data block=0
2980 block groups
32768 blocks per group, 32768 fragments per group
16384 inodes per group
Superblock backups stored on blocks:
        32768, 98304, 163840, 229376, 294912, 819200, 884736, 1605632, 2654208,
        4096000, 7962624, 11239424, 20480000, 23887872, 71663616, 78675968

Writing inode tables: done
Creating journal (32768 blocks): done
Writing superblocks and filesystem accounting information: done

This filesystem will be automatically checked every 37 mounts or
180 days, whichever comes first.  Use tune2fs -c or -i to override.

df -h /data
Koodia: [Valitse]
Tiedostojärjestelmä            Koko  Käyt Vapaa Käy% Liitospiste
/dev/md3              367G  129M  348G   1% /data


14
ls -l /dev/hd[ac]4
Koodia: [Valitse]
brw-rw---- 1 root disk  3, 4 2006-10-24 12:48 /dev/hda4
brw-rw---- 1 root disk 22, 4 2006-10-24 12:48 /dev/hdc4

cat /etc/mdadm/mdadm.conf
Koodia: [Valitse]
DEVICE partitions
ARRAY /dev/md2 level=raid1 num-devices=2 UUID=0049b1d9:6c11cb99:3ee60261:33d29766
ARRAY /dev/md1 level=raid1 num-devices=2 UUID=7500ea8e:72125e53:d23cc257:722ea727
ARRAY /dev/md0 level=raid1 num-devices=2 UUID=3147f3e7:12f01422:85d8f5dc:0b3d04ad

sudo mdadm --query --detail /dev/md3
Koodia: [Valitse]
/dev/md3:
        Version : 00.90.03
  Creation Time : Sun Oct 22 16:33:45 2006
     Raid Level : raid0
     Array Size : 390556032 (372.46 GiB 399.93 GB)
   Raid Devices : 2
  Total Devices : 2
Preferred Minor : 3
    Persistence : Superblock is persistent

    Update Time : Sun Oct 22 16:33:45 2006
          State : clean
 Active Devices : 2
Working Devices : 2
 Failed Devices : 0
  Spare Devices : 0

     Chunk Size : 64K

           UUID : 9d481369:45ef93ed:e1157236:93f70241
         Events : 0.2

    Number   Major   Minor   RaidDevice State
       0       3        4        0      active sync   /dev/hda4
       1      22        4        1      active sync   /dev/hdc4

Mitä noi herjat tossa edellisessä on noista ei kelvollisista osiotauluista on? Niitä ei aiemmin tullu.

15
Koodia: [Valitse]
Levy /dev/hda: 320.0 Gt, 320072933376 tavua
255 päätä, 63 sektoria/ura, 38913 sylinteriä
Yksiköt = 16065 * 512 = 8225280 -tavuiset sylinterit

    Laite Käynn     Alku          Loppu    Lohkot   Id  Järjestelmä
/dev/hda1   *           1        2432    19535008+  fd  Linux raid autodetect
/dev/hda2            2433        2554      979965   fd  Linux raid autodetect
/dev/hda3            2555       14602    96775560   fd  Linux raid autodetect
/dev/hda4           14603       38913   195278107+  fd  Linux raid autodetect

Levy /dev/hdc: 320.0 Gt, 320072933376 tavua
255 päätä, 63 sektoria/ura, 38913 sylinteriä
Yksiköt = 16065 * 512 = 8225280 -tavuiset sylinterit

    Laite Käynn     Alku          Loppu    Lohkot   Id  Järjestelmä
/dev/hdc1   *           1        2432    19535008+  fd  Linux raid autodetect
/dev/hdc2            2433        2554      979965   fd  Linux raid autodetect
/dev/hdc3            2555       14602    96775560   fd  Linux raid autodetect
/dev/hdc4           14603       38913   195278107+  fd  Linux raid autodetect

Levy /dev/md0: 20.0 Gt, 20003749888 tavua
2 päätä, 4 sektoria/ura, 4883728 sylinteriä
Yksiköt = 8 * 512 = 4096 -tavuiset sylinterit

Levy /dev/md0 ei sisällä kelvollista osiotaulua

Levy /dev/md1: 1003 Mt, 1003356160 tavua
2 päätä, 4 sektoria/ura, 244960 sylinteriä
Yksiköt = 8 * 512 = 4096 -tavuiset sylinterit

Levy /dev/md1 ei sisällä kelvollista osiotaulua

Levy /dev/md2: 99.0 Gt, 99098099712 tavua
2 päätä, 4 sektoria/ura, 24193872 sylinteriä
Yksiköt = 8 * 512 = 4096 -tavuiset sylinterit

Levy /dev/md2 ei sisällä kelvollista osiotaulua

Levy /dev/md3: 399.9 Gt, 399929376768 tavua
2 päätä, 4 sektoria/ura, 97639008 sylinteriä
Yksiköt = 8 * 512 = 4096 -tavuiset sylinterit

Levy /dev/md3 ei sisällä kelvollista osiotaulua

16
Ei ilmeisesti ole, kun ei hda4 ja hdc4 näy tuolla. Mites se tapahtuu?

Koodia: [Valitse]
brw-rw---- 1 root disk  3, 1 2006-10-23 07:27 /dev/hda1
brw-rw---- 1 root disk  3, 2 2006-10-23 07:27 /dev/hda2
brw-rw---- 1 root disk  3, 3 2006-10-23 07:27 /dev/hda3
brw-rw---- 1 root disk 22, 1 2006-10-23 07:27 /dev/hdc1
brw-rw---- 1 root disk 22, 2 2006-10-23 07:27 /dev/hdc2
brw-rw---- 1 root disk 22, 3 2006-10-23 07:27 /dev/hdc3

17
Koodia: [Valitse]
mdadm: Cannot open /dev/hda4: No such file or directory
mdadm: Cannot open /dev/hdc4: No such file or directory
mdadm: create aborted

18
sudo fdisk -l /dev/hd[a-z]:

Koodia: [Valitse]
Disk /dev/hda: 320.0 GB, 320072933376 bytes
255 heads, 63 sectors/track, 38913 cylinders
Units = cylinders of 16065 * 512 = 8225280 bytes

   Device Boot      Start         End      Blocks   Id  System
/dev/hda1   *           1        2432    19535008+  fd  Linux raid autodetect
/dev/hda2            2433        2554      979965   fd  Linux raid autodetect
/dev/hda3            2555       14602    96775560   fd  Linux raid autodetect
/dev/hda4           14603       38913   195278107+  fd  Linux raid autodetect

Disk /dev/hdc: 320.0 GB, 320072933376 bytes
255 heads, 63 sectors/track, 38913 cylinders
Units = cylinders of 16065 * 512 = 8225280 bytes

   Device Boot      Start         End      Blocks   Id  System
/dev/hdc1   *           1        2432    19535008+  fd  Linux raid autodetect
/dev/hdc2            2433        2554      979965   fd  Linux raid autodetect
/dev/hdc3            2555       14602    96775560   fd  Linux raid autodetect
/dev/hdc4           14603       38913   195278107+  fd  Linux raid autodetect

sudo mdadm --create /dev/md3 --level=0 --raid-devices=2 /dev/hd[ac]4:

Koodia: [Valitse]
mdadm: You haven't given enough devices (real or missing) to create this array

19
Koodia: [Valitse]
Levy /dev/hda: 320.0 Gt, 320072933376 tavua
255 päätä, 63 sektoria/ura, 38913 sylinteriä
Yksiköt = 16065 * 512 = 8225280 -tavuiset sylinterit

    Laite Käynn     Alku          Loppu    Lohkot   Id  Järjestelmä
/dev/hda1   *           1        2432    19535008+  fd  Linux raid autodetect
/dev/hda2            2433        2554      979965   fd  Linux raid autodetect
/dev/hda3            2555       14602    96775560   fd  Linux raid autodetect

Levy /dev/hdc: 320.0 Gt, 320072933376 tavua
255 päätä, 63 sektoria/ura, 38913 sylinteriä
Yksiköt = 16065 * 512 = 8225280 -tavuiset sylinterit

    Laite Käynn     Alku          Loppu    Lohkot   Id  Järjestelmä
/dev/hdc1   *           1        2432    19535008+  fd  Linux raid autodetect
/dev/hdc2            2433        2554      979965   fd  Linux raid autodetect
/dev/hdc3            2555       14602    96775560   fd  Linux raid autodetect

ja

Koodia: [Valitse]
DEVICE partitions
ARRAY /dev/md2 level=raid1 num-devices=2 UUID=0049b1d9:6c11cb99:3ee60261:33d29766
ARRAY /dev/md1 level=raid1 num-devices=2 UUID=7500ea8e:72125e53:d23cc257:722ea727
ARRAY /dev/md0 level=raid1 num-devices=2 UUID=3147f3e7:12f01422:85d8f5dc:0b3d04ad

Tämä siis ilman tuota raid0:aa, kun sen kanssa en saanu pelittämään.

20
Hmm... ei näköjään enään käynnistynytkään buutin jälkeen ton raid0:n kanssa...

Voisko ton raid0 tehdä, jotenkin asennuksen jälkeen?

Sivuja: [1] 2