Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Mandibela

Sivuja: [1]
1
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Ubuntu tökkii.
« : 25.09.08 - klo:15.00 »
Nyt alkaa ottamaan päähän sillä mallilla että postaan tänne. Ubuntu 8.04 (kaikki päivitykset) tökkii jo kohtuu ikävästi.

Kone on "ihkauusi", AMD Athlon X2 5000+, 2 gb muistia, NVIDIAN 173.14.12 ajurit integroidulla GeForce 6150SE nForce 430:lla. Silmänamua en pidä päällä kun se bugaa (ikkunointi ei näytä välillä hyvältä inaktiivisissa ikkunoissa yms. Enkä pidä siitä kun ffx tai muut ei scrollaa tasaisesti).

Transmissioni + totem-video-indexer + Tracker? tuntuvat olevan syyllisiä tähän tökkimiseen, kovalevy (IDE) kurisee aika paljon. Myös muutamaan otteeseen käyttis on unohtanut USB-laitteet, ja PS/2 -hiiri on tökkinyt niin ettei sitä ole voinut käyttää.

Nyt alkoi helpottamaan, mutta välillä tuo totem-video-indexer käy kuumana. Mutta joskus ei odottelukaan auta.

Luin http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=603377, että ongelmia on muillakin, mutta tuolta ei ainakaan ratkaisua löydy.

Niin... Olisiko jollakin jotain tuunauskikkoja, ja ratkaisua tuolle totem-video-indexeri -ongelmalle?

2
Laitealue / Vs: Lasernäppäimistö
« : 25.06.08 - klo:14.28 »
Näkyy olevan olemassa Celluon Lasernäppäimistö:)

Heijastaa näppäimistön kuvan ei peilaavalle pinnalle...

Onko kukaan testannut?  ::) siis Linuxissa

Toimii ainaskin S60 3rd edition puhelimissa ja Wintoosissa.

En ole testannut, mutta tuoetiedoissa on maininta Interface: RS232C serial... Pitäisi kai tuon toimia jos koneessasi on toimiva bluetooth-yhteys.

3
Laitealue / TP-LINK TL-WN321G USB-WLAN on hyvä tikku!
« : 25.06.08 - klo:14.23 »
Eli tällainen WLAN-tikku (http://www.tp-link.com/products/product_des.asp?id=47, TP-LINK TL-WN321G, ID 148f:2573 Ralink Technology, Corp.) löytyi vihdoin suomesta, kaupan hyllyltä. Ja toimii heittämällä ubuntu 8.04:ssä (UbuntuStudio, RT-kerneli, ainakin myös hieman vanhemmilla kerneleillä kuin 2.6.24-19-rt). Hiphei. Wlan0 yms., salaukset (käytän WPA2) jne toimivat niikuin pitääkin. Tätä mallia suosittelen siis lämpimästi jos joku kaipailee toimivaa ja saatavilla olevaa. Cruz ainakin myy näitä, myös muissa liikkeissä olen nähnyt nyt kun tiedän mitä etsiä. Niin ja alle 20 euroa on hinta.

Ongelma on se, että joka buuttauksen jälkeen, myös keskeytys/lepotilan jälkeen tikku ei toimi ennen kuin sen irroittaa ja tökkää takaisin kiinni. Pieni vaiva, mutta pärjäisin paremmin ilman ;D Onko kellään ideoita tilanteen parantamikseksi?

Kone on pöytäkone, intelin joku (DG965WHMKR?) emo.

4
Ubuntun kehitysversio / Vs: GNOME 2.24 - suunnitelmat
« : 20.05.08 - klo:21.23 »
Graafinen fonttien hallinta puuttuu edelleen, saas nähdä tuleeko edes gnome 3.0:n mukana.
Millaista fonttien hallintaa tarkoitat? Jotain erilaista kuin Järjestelmä --> Asetukset --> Ulkoasu --> Kirjasinlajit ?

Niin, tuosta pystyy vaihtamaan jo järjestelmässä olevia fontteja, fonttien hallinnalla tarkoitan fonttien lisäämistä / poistamista järjestelmästä. Käyttäjälle pystyy lisäämään fontteja ~/.fonts kansioon, mutta järjestelmässä ei ole tällä hetkellä ohjelmaa jolla pystyisi hallitsemaan sekä käyttäjän omia fontteja, että järjestelmän-laajuisia fontteja.

Tämä löytyy:

Fonty Python
A GUI tool to manage ttf fonts
FontyPython is a GUI tool to manage ttf fonts on GNU/Linux system. It is written in Python and WxWidgets.
You can collect any fonts together (even ones not in your system font folders) into 'pogs' and then install and remove the pogs as you need them. In this way you can control what fonts are in your user font folder - thus avoiding long lists of fonts in the font chooser dialogues of your application.

Tämän sovelluksen tarjoaa Ubuntun yhteisö
Kotisivu: http://savannah.nongnu.org/projects/fontypython

Edit: ei ollutkaan https:// kuten infossa...

5
Täällä painin saman ongelman kanssa, eli sama Hauppaugen USB2.0 -boxi on käytössä. 6.06 myöskin, että tuki kortille pitäisi löytyä. Mitä Peloton halusi ilmeisesti kysyä, on se että millä ohjelmalla kuvan ja äänen saisi toimimaan.. Kaffeine vai Xine? ja mitkä ne lisäpaketit nyt sitten olisi...


Sivuja: [1]