Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - evil terrorist

Sivuja: [1] 2 3
1
Ongelmia näköjään aina vaan riittää http://huuto.net/fi/uutinen.php3?id=24
Pakko sanoa; Jos Sampo pankin asiakas olisin ollut, niin olisin jo vaihtanut pankkia ihan periaatteen vuoksi aikoja sitten, vaikka tiedänkin että todennäköisesti muutaman persaukisen suomalaisen lähteminen ei paljoo kiinnosta ja firma sen kuin takoo kovaa tulosta.

2
"Psykologisesti" huono hetki nostaa lupamaksua kun televisionkatselijat ovat tällä hetkellä uusimassa laitteistoa kotiinsa. (Lue: Kuluttavat rahaa voidakseen jatkaa televisionkäyttöään entiseen tapaan) Pyöreästi 20% katsojista ei ole vielä hankkinut ensimmäistäkään digilaitetta. Ja pitää huomioida ettei moni sillä yhdellä 50€ perusdigiboksilla paljoakaan tee.

Mutta eihän sille mitään voi jos rahaa tarvitaan. Suomessa on noin 2 miljoonaa lupamaksajaa, ja kun korotus on nyt sen 7 euroa, niin potti on 14 miljoonaa euroa suurempi? Vertailun vuoksi yle maksoi 40 miljoonan euroviisulaskusta 12 miljoonaa. Toivon tosiaan että kun analogi on sammutettu niin sitten lasketaan lupamaksua, mielellään yli 7 euroa. On nimittäin sanottu että rinnakkainen analogi-digi-lähettäminen on aivan helvetin kallista, kun taas pelkkä digilähettäminen on halpaa touhua verrattuna analogiaikaan. Mielestäni tämän pitäisi jossain vaiheessa näkyä myös lupamaksajan laskussa.

3
Muut käyttöjärjestelmät ja Linux-jakelut / Vs: Fedora
« : 03.06.07 - klo:10.31 »
Ainakaan fedora kolmosen aikoihin en mitään rpm-helvettiä huomannut, vaan pakettienhallintaohjelma osasi asentaa riippuvuudet automaattisesti.

4
Muut käyttöjärjestelmät ja Linux-jakelut / Vs: Fedora
« : 20.05.07 - klo:23.08 »
Yum-Presto: http://hosted.fedoraproject.org/projects/presto

Q: What is yum-presto?
A: If you used updated on SUSE or Mandriva then you already know of this
feature. It is an update which doesn't download the whole RPM package
but only the difference between old and new RPM packages.

Q: Why use yum-presto?
A: I run a few machines with Fedora, some which I update regularly, and
some not so much. When I come to the machine which I haven't updated in
a few weeks there are usually around 100-200MB of updates! Even though I
have a broadband connection, it still takes a LOT of time to download
all of the updated packages. Yum-presto uses deltarpms which give you
only the difference between the old package which you already have and
the new one you want. So downloads are significantly smaller and a lot
quicker.

Ei taida valitettavasti ehtiä Fedora 7 julkaisuun, mutta varmastikin seuraavaan sitten ...
Onkos muut distrot tai ubuntu ottamassa vastaavan ominaisuuden käyttöön jossain vaiheessa?

5
Joo itse onkin tullut testattua melkein kaikkia tunnetuimpia "työpöytädistroja". Kyllä niissä kaikissa tuppasi olemaan oma heikko kohtansa, mutta ottaen huomioon miten nopeasti nämä tuntuu kehittyvän niin tilanne on tietysti nyt jo aivan eri kuin pari-kolme vuotta sitten. Itse olen tyytyväinen ubuntuun ei ole tarvetta vaihtaa käyttistä tällä hetkellä. (Mutta jos välttämättä haluaisin kde:tä käyttää niin silloin ehkä itse joutuisin kokeilemaan toista distroa)

6
Rehtiä matontappausta aitoon 90-luvun malliin. Kyllä nuo mikseristä läpi kuunteli mutta ei yksikään kipale mieleen jäänyt.

7
Itselläni kde-ohjelmat ovat jostain syystä olleet jopa häiritsevän epävakaita verrattuna gnomeen. Tarkoitus oli feistyn ilmestyttyä ihan vaihtelun vuoksi käyttää kde:tä, mutta jatkoinkin gnomella kun kde-softat tykkäsivät mielellään kaatuilla tai olla käynnistymättä.

8
Ubuntu näköjään yrittää ihan tosissaan päästä kotikäyttäjien (ja nimenomaan siis teknisesti tietämättömien/laiskojen/ei-nörttien/windowsin kyllästämien jne...) koneille, sellaiseksi alkaa päällimmäinen vaikutelma hiljalleen hioutumaan.

Feistyn parhaat:

1. windowsin osioihin yhdellä hiiren liikkeellä. Aivan loistavaa! Kuinkahan moni on sammuttanut ubuntun ja jättänytkin linux-kokeilut siihen kun huomaa että ei "pääse tiedostoihinsa käsiksi"?

2. Suljettujen näytönohjaimen ajurien asennuksen idioottivarma toteutus. Eikö tämä ole jo vähän liian helppoa?  ;)

3. MP3 sun muut suljetut roinat saa myöskin näkymään/kuulumaan ilman että kenenkään aivosolujen tarvitsee pahemmin liikahtaa.

4. Nopeus. Henkilökohtainen perstuntumani on, että ihan konkreettista parannusta tulee nopeuteen jatkuvasti. Gnome ainakin latautuu nykyään niin nopean tuntuisesti että pitäisi melkein laittaa warty tähän koneelleni ja suorittaa pienet kellotukset silkasta mielenkiinnosta. (aika kivasti tähän juttuun antoi näkökulmaa kun minulla oli tässä windows vista testissä muutaman viikon. Tulos: About 5 vuotta vanha tietokoneeni oli käytännössä käyttökelvoton. Uskomatonta mutta totta.)

+ Muita juttuja mitä en nyt tähän hätään muista.

Ubuntukin on huomannut että käyttäjät tosiaan ovat idiootteja, ja näitä idiootteja ei kannata heti lannistaa jos tavoite on saada lisää käyttäjiä :)

9
Jäljet näyttävat johtavan sylttytehtaalle:

http://slashdot.org/articles/07/04/19/1553219.shtml

Hahaa! Ollaan aika lähellä jo ilmaista Windowsia kuten kerran tuli tuossa blogissa pohdittua  8)

"Markkinaosuuden menettäminen, jakelukanavien murtuminen ja lausunnot piratismin hyvyydestä voivat johtaa tilanteeseen, jossa Microsoftin on luovuttava käyttöjärjestelmän maksullisuudesta ainakin osittain. Enpä ihmettelisi, jos yhtiön markkina-analyytikot hiffaisivat ajatuksen, että markkinaosuuden menettämisestä tuskin on enää paluuta. Voi olla todennäköistä, että Windowsin tehtävänä on tulevaisuudessa varmistaa yhtiölle olemassa oleva hyödyllinen main stream platform, jonka päällä olevilla Microsoft -tuotteilla tehdään varsinainen liiketoiminta. Tällöin itse käyttöjärjestelmän rooli tulisi muuttumaan kassavirran tulon tuojasta strategiseksi tukitoiminnoksi, joka varmistaa yhtiön käyttämän sanelupolitiikan jatkossakin."


Kyllä, Microsoft on ilmeisesti harkinnut tätäkin vaihtoehtoa, eli ilmaista windowsia. Tosin mainoksilla höystettynä.
http://www.tietoviikko.fi/doc.te?f_id=808628

...ja mainoksillakin voi tehdä rahaa aika kivasti...
http://www.tietokone.fi/uutta/uutinen.asp?news_id=30259&tyyppi=1

10
http://www.tietokone.fi/uutta/uutinen.asp?news_id=29644&tyyppi=1

Lainaus
Wall Street Journal ja Reuters kertovat, että levy-yhtiöjätti EMI harkitsee antavansa omistamansa musiikkikappaleet myyntiin ilman kopiosuojauksia. Päätös asiasta saattaa syntyä jo tämän päivän aikana.

EMI:n kerrotaan neuvottelevan useiden nettimusiikkikauppojen kanssa ehdoista, joilla kappaleita voitaisiin kaupata suojaamattomassa mp3-muodossa. Reutersin nimettömän lähteen mukaan EMI haluaa musiikkikaupoilta suuret ennakkomaksut vapaan myynnin sallimiseksi.

EMI on jo kokeillut kepillä jäätä laittamalla suosittujen artistien kuten Norah Jonesin ja Lily Allenin singlejulkaisuja jakoon ilman kopiosuojauksia. Reutersin siteeraaman EMI:n edustajan mukaan kokemukset ovat olleet myönteisiä.

Aikaisemmin tällä viikolla Applen Steve Jobs kehotti avoimessa kirjeessään musiikkiteollisuutta luopumaan kopiosuojausten käytöstä. Yhdysvaltain äänilevyteollisuuden etujärjestö RIAA tyrmäsi tuoreeltaan Jobsin ajatukset ja neuvoi Applea mieluummin lisensoimaan suositussa Itunes-musiikkikaupassa käytettävän Fairplay-drm-tekniikan kilpailijoilleen.
Toivottavasti tämä uutinen pitää paikkansa ja toivottavasti sopimukset saadaan aikaiseksi. Olenkin vain odottanut että koska tekisi joku näistä suurista levyfirmoista tämän siirron. Näinköhän todella käy, että väistämätön tapahtuu ja DRM-suojauksista aletaan luopua ainakin musiikkitiedostojen osalta?

Melkein voisi luulla ettei näitä firmoja kiinnosta raha ollenkaan, veikkaan nimittäin että aikamoinen joukko maksaisi mielellään hyvälaatuisesta mp3-tiedostosta, mutta koska se ei nykyään ole mahdollista niin aukaistaan sitten tuo p2p-softa ja otetaan se sieltä, helposti ja vaivattomasti, jonka jälkeen vielä helpommin ja vaivattomammin siirretään se mp3-soittimeen niin monta kertaa kuin itse haluaa.. Näin ajatellen minä väitän että ainakin osittain DRM jopa lisää piratismia, mitään hyötyä siitä ei ainakaan ole, ei levy-yhtiön eikä kuluttajan kannalta..

Minä ihan oikeasti ihmettelen, että eikö noissa isoissa levy-yhtiöissä kukaan ajattele näin? Ilmeisesti ainakin EMIssä tätä nykyä ajattelevat, hyvä juttu.

11
Yleistä keskustelua / Re: Joulupata 2006
« : 28.12.06 - klo:15.59 »
Muistakaas jokainen foorumilainen osallistua jos ette vielä ole "muistaneet", niistä pikkulahjoituksistakin kertyy yllättävän isoja summia jos jokainen laittaa ;)

Hyvin on kyllä ihmisillä ollut joulumieltä, näköjään :)

12
Muut käyttöjärjestelmät ja Linux-jakelut / Re: Vista
« : 19.12.06 - klo:11.40 »
On muuten aika uskomattoman hidas käyttöjärjestelmä tuo vista (final build), verrattuna mihin tahansa aikaisemmin kokeilemaani käyttöjärjestelmään, vaikka otti kaikki karkit/efektit pois käytöstä. Noh, tähän nyt olin osannut jollain tavalla varautua, mutta vielä mielenkiintoisempaa oli huomata, että edelleen löysin alle tunnin testin jälkeen ainakin pari "bugia" jotka ovat olleet windowsissa varmaan windows 95:ta asti.

Ei sillä, että ne olisivat olleet mitään tappavia vikoja, mutta jos esim. tray-iconien tooltip-tekstit edelleen avautuu välillä tehtäväpalkin taakse niin, että niiden tekstiä on pahimmillaan mahdoton lukea, tai jos ohjelmaikkunat edelleen joskus jumittavat siten että niitä ei saa tehtäväpalkista napsauttamalla pienentymään, niin siinä äkkiä palaa mainosmiesten puheista todellisuuteen. (tosin muutaman vuoden takaiseen sellaiseen)

13
Yleistä keskustelua / Re: Nettisensuuria Kiinan malliin.
« : 17.11.06 - klo:15.11 »
Joo, hyviä kommentteja on tullut. Kyllä minäkin taidan kallistua sille puolelle että tästä laista on enemmän haittaa kuin hyötyä. Kun tosiaan rupesin ajattelemaan asiaa siltä kantilta, että tähän sensurointiin käytettävät voimavarat/rahat käytettäisiin järkevämmin niin että ne lapsipornon levittäjät saataisiin vastaamaan teoistaan, ettei olisi mitä sensuroida.

Ainakin sanomalehdestä muistan lukeneeni jutun että poliisille tulee jatkuvasti ilmoituksia lapsipornosta mutta heillä ei ole resursseja tutkia kuin murto-osa jutuista :(

14
Yleistä keskustelua / Re: Nettisensuuria Kiinan malliin.
« : 16.11.06 - klo:18.23 »
Lainaus käyttäjältä: Janne
vapauden mukana tulee vastuu, mutta ainakin minä olen mielummin vapaa ja kannan tuon vastuun omista tekemisistäni kuin olen muiden holhottavana ja kuulen mikä on heidän mielestään minulle oikein.
Meitä holhotaan ja tietoa pimitetään jo ennen tätä uutta nettisensuurilakiakin jatkuvasti. Ainakin omasta mielestäni, ehkä tämä uutinen mua sen takia ei niin hirveästi järkyttäny kun olen jo ennestään tottunut siihen etten ole vapaa.

Lainaus käyttäjältä: Janne
minusta on myös vaikea uskoa, että kukaan haluaisi potkia toista kun tämä makaa maassa. silti mm. vartijatkin (jotka näennäisesti ovat suojelemassa meitä?) tekevät niin ja välillä jäävät kiinnikin.

minä en kyllä luota hetkeäkään 'salaisiin listoihin' joiden sisällöstä päättävät salaisina pysyvät henkilöt.
En luota oikeastaan kehenkään 100%. Onhan se toki mahdollista että viranomaiset laittaaki siihen mustalle listalle vähän omia tarkoitusperiä varten viilattuja sivuja, mutta toisaalta en kyllä luota soneraankaan sen enempää. Ties vaikka olisivat sensuroineet netinkäyttöäni jo vuosia.

Lainaus käyttäjältä: Janne
suomessa ei nouse helvetinmoinen metakka kuin viinan ja bensan hinnasta. mahdollisesti joku hetkellinen mielenilmaus turun sinapista, mutta siinäpä tuo alkaa olemaan. suomalaiset ovat kansana niin lampaita, että heille saa tehdä poliittisten päättäjien taholta lähes mitä tahansa ja siitä purnataan korkeintan kotona.

onhan USA:kin ihan julkisesti kaventanut kansalaisoikeuksia merkittävästi ja käytännössä sallinut vankien kiduttamisen kansainvälisten sopimusten vastaisesti, mutta onkos siitä noussut minkäänlaista metakkaa? sitä on kyllä paheksuttu, mutta kaikki on nielty kiltisti.
Unohdit mainita lordin naaman näyttämisen tuosta listasta. Oli muuten kallis paukku seiska-lehdelle, menettivät mainostuloja ja monta tilausta.

USA:n touhuista nyt on noussut metakkaa ympäri maapalloa. En tiedä sen tarkemmin tuosta vankien kiduttamisesta mutta ainakin presidentin suosio on pohjalukemissa, hänet yritetään haastaa oikeuteen, ja muutenkin siellä taitaa olla paljon ihmisiä jotka yrittää jatkuvasti muutosta moniinkin eri asioihin.

Lainaus käyttäjältä: Janne
niin, onahn se toki väärin, mutta miksi sinua ei sitten saa raivon valtaan eduskunnan tapa tehdä esityksiä jotka eivät oikeasti tee mitään millä olisi todellisuudessa yhtään vaikutusta lasten hyväksikäyttämisen estämiseksi vaan sen sijaan valmsitelevat esityksiä joiden väärinkäyttö on erityisen helppoa ja jolla yritetään ainoastaan näyttää hvyältä lasten hyväksikäytön kustannuksella?
Voi kuule monikin eduskunnan esitys on saanut raivoa pukkaamaan pintaan. Tämä kyseinen esitys taas ei erityisen paljon raivostuttanut siksi kun ei mulla ole mitään faktatietoa siitä miten paljon ja miten tämä laki vaikuttaa käytännössä. Ruotsissa ilmeisesti on samanlainen laki käytössä, mitenhän siellä on vaikuttanut? Onko jyrki kasvin ja kumppaneiden kauhuskenaariot toteutuneet? Onko vierailut lapsipornosivuille vähentyneet? Joku tutkimustieto olis mielenkiintoista.

Lainaus käyttäjältä: Janne
en minäkään niitä varsinaisesti jäisi kaipaamaan, mutta miksi siitä pitäisi tehdä laki? miten se suojelisi lapsia ja olisiko tällaisesta holhoamisesta oikeasti hyötyä kenellekään?
Se estäisi altistumasta lööppisaasteelle, joka olisi hyvä asia sekä vauvoille että vaareille. Lisäisivät edes "roskalehtien lukeminen sulattaa aivojasi" -tyyliset varoitustarrat! Tuohan onkin vähän sama homma kuin passiivinen tupakointi kun haluais vaan ostaa maitopurkin ja kiertää lehtihyllyt kaukaa niin EIH kassalla sitten pakko vilkasta mitä se matti (kumpi vaan) nyt on tehnyt... Eli toisin sanoen huonoa huumoriani vain oli tämä lööppikommenttini, josta syystä hymiönkin laitoin  ;D

15
Yleistä keskustelua / Re: Nettisensuuria Kiinan malliin.
« : 16.11.06 - klo:15.57 »
Enemmän tietotekniikasta perillä olevat ihmettelevät nyt tätä, mutta moni on myös käsittääkseni jotain tällaista halunnut pitkään tapahtuvan. Muutama vuosi sitten esimerkiksi ylen tv-kanavalla haastateltiin jotain elisan tyyppiä ja kyseltiin "kauhistuneella" sävyllä että miksei tälle lapsipornolle kukaan tee mitään ja miksi sitä sallitaan olevan kaikkien vapaasti saatavilla yms.

Internetissähän voi sanoa ja julkaista mitä vain, mikä on monella tapaa hyvä asia. Siinä on vaan se huono puoli että kaikenlaista sairasta roskaakin siis löytyy riittävästi sitä haluaville ja myös ei-haluaville asti. Ja sensuroinnin huonot puolet onkin jo tullu esille.

Ei tämä täysin mustavalkoinen asia kyllä ole. Jotenkin vaikea uskoa, että poliisi alkaisi suodattamaan jotain poliittisia juttuja, luulisi että jossain vaiheessa sen joku huomaisi ja siitähän nousisi helvetinmoinen metakka suomessa?

Voihan se tietysti olla että lasten hyväksikäyttäminen vaan saa mut niin raivon valtaan että en osaa tätä asiaa ajatella järkevästi.

PS. Janne, sehän olisi hyvä idea se roskalööppien hävittäminen kassoilta! Mua ei ainakaan haittais yhtään.  ;)

16
Yleistä keskustelua / Re: Ubuntu on huono käyttis
« : 11.11.06 - klo:23.44 »
Täältä foorumilta löytyy myös esim. keskustelu nimeltä "Ubuntu on osoittautunut erinomaiseksi!"
http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=4838.0

Jostain syystä tuommoiseen erittäin myönteiseen viestiin ei ole hirveästi vastailtu, mutta jos joku "sohaisee muurahaispesää" niin johan alkaa kuhina :) Mutta kyllä pakko sanoa että täällä on hyvää porukkaa kirjoittelemassa jotka jaksaa vastata asiallisesti näihin "ubuntu on perseestä" -viesteihin! Esimerkillistä toimintaa! Kun 99% viesteistä on kuitenki rakentavaa ja positiivista luettavaa niin ei siinä muutama "mätä omena" seassa haittaa?  ;D

Keskustelun aloittajalta haluan kysyä että miksi sitten et vain käytä windowsia kun se on mielestäsi hyvä?

17
Yleistä keskustelua / Re: taustaa välillä
« : 15.10.06 - klo:20.45 »
Tuo sopisi hyvin taustakuvaksi johonkin "hienoon" ubuntu/linux-aiheiseen nettisivuun, jonka olemassaololle olisi hankala keksiä tarkoitusta. "Tervetuloa Matti Meikäläisen upuntu-liinux sivulle!!" Ja nettisivulla olisi tietenkin myös joku raivostuttava midi-musiikki. Ja tietoa kuka on Matti Meikäläinen. Ja mikä on sen lempikäyttöjärjestelmä.  :P

EDIT: Lisäsin hymiön ettei joku ota liian tosissaan  :)

18
Ubuntu tietokoneissa / Re: hakusessa mp3 soitin ubuntuun
« : 13.10.06 - klo:20.45 »
iAudio M3 ja Rio Karma ovat Linux-käyttäjälle siitä hyviä valintoja, että molemmat tukevat Ogg Vorbis / FLAC -tiedostomuotoja, joten pidemmällä aikavälillä voi luopua kokonaan patenttiongelmaisesta mp3-formaatista.
Jostain kuulin, että vuonna 2010 mp3-patentit vanhenee (tai jotain) eli onko mp3 tulevaisuudessa vapaa formaatti myös?  ???

19
Yleistä keskustelua / Re: Hans Reiser
« : 11.10.06 - klo:12.13 »
Ilmeisesti Hans Reiser on pidätetty.
http://cbs5.com/localwire/localfsnews/bcn/2006/10/10/n/HeadlineNews/REISER-HOMICIDE/resources_bcn_html
Lainaus
"During this investigation we explored all avenues of Ms. Reiser's life, who she had contact with," homicide Lt. Ersie Joyner said. "We interviewed a host of individuals. All avenues all led back to Mr. Reiser being responsible (for) the death and disappearance of Ms. Nina Reiser."

PS. Tuo sarjakuva oli kyllä aika mauton.

20
Yleistä keskustelua / Re: Miksi Linux?
« : 12.09.06 - klo:23.41 »
Lainaus
Mitään järkeä keskustella  ko. aiheesta Linux-palstalla ei ole.
No kyllä mä näkisin että ubuntu-keskustelufoorumi on ihan hyvä paikka kysellä ubuntusta. Viestiketjun aloittaja voisi saada vähän nihkeästi tietoa linuxin ja ubuntun hyvistä puolista jos hän menisi esim joltain windows-foorumilta kyselemäään.

Sivuja: [1] 2 3