Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - patskula

Sivuja: [1]
1
Skypen asennus onnistui aloittelijalta lopulta, mutta kaataa Ubuntun vieläkin silloin tällöin.

Skypen asennus ei ole kovinkaan vaikeaa muistaakseni jopa niinkin helppoa, että lisätään ohjelmavarastoihin plf-varasto ja asennetaan se skype synapticilla. Hehe. minä onneton erehdyin kirjoittamaan sinne synapsiin tuon ohjelmavaraston nimen väärin. Vaikka kuinka yritin uudelleen, herjasi synaptic siitä virheestäni ja homma loppui siihen..

     tai sitten apt-get komennolla.

Heh, taas tarjotaan kielitaidottomalle banaaneja   Dos ajat ovat ohi...:-)

Uuden käyttiksen opettelu vie aikaa, joten windows-gurulle monesti tuottaa tuskaa muutokset mitä joutuu kohtaamaan linuxin kanssa.

En ole mikään windows-guru, mutta katselen Ubuntua lähinnä jokamiehenkäyttiksen näkökulmasta..

Viestisi oli ihan ok tähän asti kunnes....

ongelma kirjoittimeni kanssa HP Laserjet 1020. Siitä ei Ubuntu ymmärrä tuon taivaallista. Ubuntu on tällä hetkellä suunnilleen

alkoi sitten trollaaminen....(tuo tulostin on muuten tuettu, joten senkus asennat sen käyttöön Järjestelmä->Hallinta->Tulostus)
Lainaus

Tuettu on, mutta kun ei inahdakkaan.  On asennettu käyttöön monta kertaa ja kun ei toimi, niin ei...  :-(

2
Hei.
Olen uusi linux käyttäjä ja Ubuntua kehuttiin aloittelia ystävälliseksi, joten asensin sen vanhalle koneelle. Olen pitänyt näkemästäni. Ainoa asia mikä ihmetyttää on ohjelmien asennus. Foorumeita selaamalla olen ymmärtänyt että ohjelmia voi asentaa Synapticilla
Kiitos.

Minäkin asensin ensimmäisen Linuxini. Ensin kaikki näytti ihan hyvältä, tai siis ei näyttänyt. Ubuntu ei tunnistanut läppärini verkkokorttia. Asensin Ubuntun pöytäkoneeseeni ja kas, siinähän kaikki näytti toimivan ihan hyvin. Netti löytyi ym.
Mutta sitten alkoi harmaat pilvet kasaantua Ubuntun taivaalle. Skypen asennus onnistui aloittelijalta lopulta, mutta kaataa Ubuntun vieläkin silloin tällöin. Skypen asennus kaikkinensa on ehdottomasti tavalliselle käyttäjälle liian vaikeaa. Jokapaikassa tyrkytetään ohjeita, jotka pitäisi aloittelijan osata tehdä Päätteellä. Heh, muistuu mieleeni wanhat Dos -ajat 90 -luvun alkupuolelta.  Synapticilla asentaminenkin on aivan liian vaikeaa aloittelijalle, mikäli asennettava ohjelma ei ole tullut asennuksen mukana. Kuin sokerina pohjalla  eteeni tuli ongelma kirjoittimeni kanssa HP Laserjet 1020. Siitä ei Ubuntu ymmärrä tuon taivaallista. Ubuntu on tällä hetkellä suunnilleen samanlaisessa kehityksen tasossa, kuin oli Win 95.  Ei ole ainakaan Linuksin Ubuntusta vielä jokamiehen ja -naisen käyttikseksi.  Kuitenkin hyvään suuntaan ollaan menossa, ottaen huomioon, että kyseessä ei ole kaupallinen tuote. 

3
Ubuntu tietokoneissa / Re: Skype ja vähän muutakin
« : 20.03.06 - klo:17.54 »

Mitähän pitäisi tehdä, kun tuon rivin lisäämisen jälkeen haku ilmoittaa, että:

E: Tyyppi "dep" on tuntematon rivillä 36 lähdeluettelossa /etc/apt/sources.list


Korjaappa kohta "dep" muotoon "deb:)
Lainaus

Heh, ei sitä saisi naureskella vasta-alkajille, vaikka kyllä se varmaan aika huvittavalta tämä meidän toilailu näyttää :)

Asiaan.    Huomasin tuon virheen ja korjasin yrittäessäni uudelleen. Tuo "väärä" rivi olikin jäänyt sources.list -tiedostoon ja systeemi pysähtyi herjaan siihen kohti  myöhemmin joka kerta, vaikka kirjoitinkin rivin sinne oikein.
Kävin editoimassa päätteen kautta ko. rivit pois, uusi yritys ja kas, Johan alkoi pelittämään.. :)

Näin jälkeenpäin, ihmetyttää ettei uusi, oikein kirjoitettu ATP-rivi korvannut entistä. Onko tämä "ominaisuus" vaiko   bugi?

4
Ubuntu tietokoneissa / Re: Skype ja vähän muutakin
« : 20.03.06 - klo:10.24 »

1. Käynnistä Synaptic-ohjelma valitsemalla "Järjestelmä / Hallinta / Synaptic Package Manager".

2. Lisää PLF-pakettivarasto ohjelmalähteisiin: Valitse "Asetukset / pakettivarastot". Paina "Lisää...". Paina "muu". Lisää kohtaan APT-rivi: deb http://packages.freecontrib.org/ubuntu/plf/ breezy free non-free. Paina "Lisää

Mitähän pitäisi tehdä, kun tuon rivin lisäämisen jälkeen haku ilmoittaa, että:
-------------
E: Tyyppi "dep" on tuntematon rivillä 36 lähdeluettelossa /etc/apt/sources.list
E: Lähdelistaa ei voitu lukea.
Siirry pakettivarastojen hallintaikkunaan ja korjaa tilanne.
------------

Sivuja: [1]